HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2014 Pazartesi - 18:22

Özen’den Engin’e tokat gibi Tire yanıtı: Oku Ali oku!

Tire’de “köy mallarının” satışa çıkarılması CHP’yi karıştırdı. İl Başkanı Ali Engin ile Eski İl Sekreteri Yücel Özen’i karşı karşıya getiren satış kararında tartışma iyiden iyiye alevlendi. Satış kararının geri alınması çağrısında bulunan Özen, kendisini hedef alan Engin’e CHP’nin Kılıçdaroğlu imzalı kitapçığını gösterdi. ‘Oku Ali Oku’ çağrısında bulundu.

Özen’den Engin’e tokat gibi Tire yanıtı: Oku Ali oku!

EGEDESONSÖZ - Tire Belediye Meclisi’nin Bütünşehir Yasası ile tüzel kişilikleri kaldıran ve mahalleye dönüştürülen köylerdeki gayrimenkullerin satışına ilişkin Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e yetki veren kararı İzmir’in siyasal gündeminde tartışılmaya devam ediliyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde köylerde verdiği ‘mallarınız satılmayacak, eskisi gibi kullanmaya devam edeceksiniz’ sözüne rağmen Tire’de alınan ‘şok satış kararı’ bazı CHP’lilerce desteklenmesine karşın bazıları tarafından çok sert bir dille eleştirilmişti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da Başkan Kocaoğlu’na Özel İdare Malları için söylediği ‘Ham yapacaklar’ sözünü hatırlatarak yaptığı ‘samimiyet çağrısı’ ile katıldığı tartışma, gerek Tire’de gerekse İzmir’in siyasal gündeminde sıcaklığını koruyor.

Başkan Kocaoğlu’nun köy mallarının satışını onaylamamasına karşın, “Ben olsam satmazdım. Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ diyerek sessiz kaldığı tartışmaya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in “Belediye için kullanılacaksa satılabilir’ diyerek destek vermişti.

CHP içinden en sert tepki Eski İl Sekreteri ve Tire Eski İlçe Başkanı Yücel Özen’den gelmiş,
yazılı bir açıklama yapan Özen, Başkan Tayfur Çiçek’i ‘CHP üyeliği başka parti üyeliklerine benzemez’ diyerek satış kararını geri çekmeye davet etmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 10 yıllık başkanlığı döneminde belediyeye ait hiçbir gayri menkulü satmamasını örnek gösteren ve seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatan Yücel Özen’i İl Başkanı Ali Engin, “Amacı siyasette bir yerlere tutunmaya çalışmak’ sözleriyle hedef almıştı. CHP İl Başkanı Ali Engin’in Tire’nin 64 köy ve bir beldesinde yaklaşık bin 300 parça gayri menkulün satışına olanak veren belediye meclis kararını destekleyen beyanlarını üzülerek okuduğunu dile getiren Eski İl Sekreteri Özen yeni bir açıklama yaparak, dumanı tüten tartışmada 2. raundu başlatmış oldu.
 


İşte Özen’in ‘Oku Ali Oku! başlıklı o açıklaması:

Oku Ali Oku!
Yaklaşık 60 yıl sonra partimizin Tire’de iktidar oluşunun hazzını yaşayamadan CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla alınan yanlış bir kararın önce şokunu sonra da yıkımını yaşadık. Görev süresi boyunca tek bir metrekare kamu arazisi satmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun seçim öncesi köy köy dolaşarak, Cumhuriyetin köylüye armağanı olan gayrimenkuller için köylüye ‘satmayacağız’ garantisi vermesinden sadece 6 ay sonra Tire’nin tüm köy mallarının satışa çıkarılması bizi ayrıca derinden yaralamıştır.
Tire’de 6,5 yıl ilçe başkanlığı yapan, 10 yıl boyunca Tire’nin ‘İl Genel Meclis Üyesi’ olarak 64 köyde emeği olan CHP’nin ‘İzmir İl Sekreterliği’ gibi onurlu bir görevi yapmış olmanın sorumluluğunu her daim taşıyan bir partili olarak köylerde başlayan haklı isyana kulak vermemenin imkanı yoktu.
Sayın İl Başkanı’nın ‘siyasette bir yerlere tutunmaya çalışıyor’ şeklindeki talihsiz beyanına gelince;
Benim bu çağrım yalnızca Tire Belediyesi’nin köy mallarını satma kararına karşı duruş değildir. Görünen o ki köy malları önümüzdeki süreçte tüm belediyelerde tartışılacaktır. Ama CHP örgütleri partimizin duruşuna ve yazılı programına göre davranış sergilemelidir. İl Başkanımız da ilçe başkanımız da bu çizgide politika geliştirmeli, eylem ve söylemde bulunmalıdır.
Bu bağlamda Sayın İl Başkanı Ali Engin, bizler gibi ‘siyaset tarlasında izi olanların’ haklı eleştirilerini ‘partiye tutunmaya çalışıyorlar’ gibi ucuz tanımlamalarla geçiştirmek yerine partinin 30 Mart seçimlerinden önce açtığı siyaset okullarında okuttuğu, aday olan tüm başkan ve meclis üyelerine dağıttığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasını taşıyan, CHP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan “40 soruda Yeni Büyükşehir Belediye Yasası’ isimli kitabı okusa, o talihsiz sözleri muhtemelen söylemezdi.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla yayınlanan ve aday adayı olan her CHP’liye dağıtılan o kitapçığın 80. sayfasında 40. sorusunun e bendinde diyor ki;
“Kapatılan köylerin belediyelere devredilen orta mallarına emanet muamelesi yapılacak, köylü bu malları yasa öncesinde olduğu gibi kullanmaya devam edecektir. Buralarda mülkiyet, kullanım hakkı ve şekli değişikliği yaratacak herhangi bir plan ve imar uygulaması yapılmayacaktır. Genel iktidar döneminde ise bu mallar yasa ile gerçek sahibine iade edilecektir”.

Bunları Yücel Özen olarak ben değil, CHP’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu imzalı bir kitapçıkta, tüm örgütüne, kamuoyuna duyuruyor. Yani köy malları ile ilgili parti politikasının ne olduğu ve olması gerektiği herhangi bir soruya, yoruma mahal bırakmayacak kadar açıkça anlatılıyor. Sayın il Başkanı’na sadece ‘Oku Ali oku’ diyorum. Oku ki il başkanlığı yaptığın partinin ‘köy mallarıyla ilgili politikasını öğren’
Ve parti politikana aykırı şekilde Tire’de alınan karara karşı tavrını koy”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürcan 23 Eylül 2014 Salı 10:53

Yücal Özen'in bu açıklamasının üzerine Ali Engin'in istifa etmesi gerekiyor. İstifa ederse siyasette bir şeylerin düzeleceğine inanacağım, yoksa ...

Yorumu oyla      14      7  
Belediyeci 23 Eylül 2014 Salı 10:53

Belediyemiz doğru olanı yapmaktadır. İzmirin malı satılarak yine izmirlilerde kalmaktadır. CHP'li belediyeler kesinlikle yanlış yapmamaktadırlar. Hükümet ödenek göndermemektedir.

Yorumu oyla      12      8  
TİRELİ 23 Eylül 2014 Salı 09:17

Sayın özen takımın içinde olsa idin böyle tribüne oynamazdın.Kimsenin bir şey sattığı falan da yok! rahat ol.

Yorumu oyla      12      11  
halis balkaç-tire 23 Eylül 2014 Salı 02:20

köylümüzün emek emek büyüttüğü değerler için sonuna kadar savaşırız.bu böyle bilinsin

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazlıaka’dan su kavgasında yeni iddia
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Gökçek’in sitemizde tahlil yaptırdığını ...
CHP'den 'hükümete destek' açıklaması
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Terör örgütü IŞİD'e karşı içeride ve dışarıda ...
Mehmet Bekaroğlu Emniyet'te ifade verdi
Yasadışı dinlendiği iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, ...
 
AK Parti’de yerel zirve: Delican’dan fuar çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘yerel yönetimler toplantısında’ ...
AK Partili vekiller İzmir'deki Gazzeliler'i ziyaret etti
Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirilen Gazzeli yaralılar İzmir’deki ...
Bilirkişi tespit etti: Oylar AK Parti lehine değişti!
Bilirkişi, 30 Mart’ta İstanbul’un Kağıthane ilçesinde oyların AK Parti lehine ...
 
Kurtulmuş göç dalgası bilançosunu açıkladı
Suriyeli sığınmacıların sayısının 130 bini aştığını söyleyen Kurtulmuş, ...
Kritik ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta
BM Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD'de, dünya liderleriyle ikili ...
Ahmet Özal siyasete geri dönüyor
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, tekrar siyasete girmeyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva