HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2015 Cumartesi - 23:01

Otel zirvesi: Davutoğlu İzmir’in başkanlarından ne istedi?

AK Parti İzmir İl Kongresi için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu belediye başkanları ile buluştu. Toplantıda, Davutoğlu’nun Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’e sahip çıkılmasını istediği öğrenilirken İzmir’in projeleri ile ilgili “engelleniyor” söylemine karşı çalışma talebinde bulunduğu belirtildi.

Otel zirvesi: Davutoğlu İzmir’in başkanlarından ne istedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İzmir il kongresi için geldiği İzmir’de belediye başkanları ile bir araya geldi.

- AK PARTİ KONGRESİNE OFİS SÜRPRİZİ DAMGASI…

- İŞ DÜNYASINA SESLENDİ: İDEOLOJİK KAVGALARLA…


Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin ödül aldığı valilik tarafından düzenlenen yemekten sonra Kaya Termal Otel’de AK Partili belediye başkanları ile buluşan Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  Milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, İlknur Denizli, Rıfat Sait ve İl Başkanı Bülent Delican katıldı. 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun yurt dışında olduğu için gelemediği toplantıda Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de hazır bulundu. Toplantıya AK Parti’ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül de geldi.


 
VALİ’YE UYARI
Sohbet havasında geçen toplantıda Kiraz Belediye Başkanı Şengül’ün durumu masaya yatırıldı. MHP’li bazı isimlerin ilçede kendisini tehdit ettiği ve araç ile evinin camlarının taşlandığının belirtilmesi üzerine Davutoğlu duruma sinirlendi. Vali Mustafa Toprak’ı çağıran Davutoğlu’nun, “Derhal gerekli önlemleri alacaksınız. Başkanın kılına zarar gelirse bunun hesabını sana sorarım. Hemen emniyet gerekli önlemi alsın. Başkan buradan yakın korumalarla ilçesine gidecek. Orada da ne gerekiyorsa yapacaksınız. İzmir’e gelen parti üst yöneticileri ve burada bulunan partililer, milletvekilleri ve görevli arkadaşlar kendisini ziyaret etsin. Kararı hayırlı olsun. Biz kendisinin arkasında duracağız” dedi.
 


KOCAOĞLU’NU ŞİKALET ETTİLER
Toplantıda, AK Partili belediye başkanları hizmet alamadıkları ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu şikayet etti. Başkanlar, yeterli hizmet alamadıklarını söylerken bakanlıkların projelere destek vermesi talebinde bulundu. Davutoğlu ise toplantıda, “Ne istiyorlarsa biz yapalım. Böyle mantık olur mu? Biz kimsenin projesini, yapacaklarını engellemiyoruz. İzmir’den Ankara’ya gelen ne varsa siz de takip edin. Suni olarak ‘bizi engelliyorlar’ söylemini çürütelim. Buna izin vermeyelim” diye konuştu. Davutoğlu, toplantıda milletvekillerinin bakanlıkları kendi aralarında paylaşmasını ve projeleri takip etmeleri istedi.
 
TEK TEK NOT ALDI
İzmir’deki gelişmelerin yakından takip edilmesini isteyen Davutoğlu, sık sık danışmanlarına İzmir’deki gelişmeleri soracağını ifade etti. Belediye başkanları ve milletvekillerinin söylediklerini tek tek not eden Davutoğlu, önemli konuları bakanlar kurulunda da gündeme getireceğini belirtti.
 
KİM/NE İSTEDİ?
Toplantıda, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer hastane, kültür merkezi, gençlik merkezi ve Soma’da maden faciasında hayatını kaybedenler için şehitlik parkı projesine destek istedi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise Davutoğlu’ndan devlet hastanesi projesinin bir an önce hayata geçmesini talep ederken doğalgaz ve meydan projesine maddi destek talep etti.
 
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, kültür merkezi, ulaşım yolları ve sosyal projeleri gündeme getirip Ankara’nın kendilerini desteklemesini istedi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da devlet hastanesinin çalışmalarının hızlandırılmasını, doğalgaz izni ile yeni spor alanları talebini iletti. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de çevre kirliliğinin önüne geçmek için doğalgaz projesinin onaylanmasını talep etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozan 1 Şubat 2015 Pazar 16:43

Izmir de ayrıca Cumhurbaşkanlığı sarayi olmalidir saray sayısı artsın öyle ofise olmaz

Yorumu oyla      14      9  
ANKARA 1 Şubat 2015 Pazar 13:28

Ben de Sayın Cumhurbaskanın Danısmanı Olmak Istemekteyım... Notlarımın Arasın da da Ak Partıye Oy Vermeyen Ve Ak Partıye Bun dan Sonra da Oy Vermeyen Kısılerın Ak Partı Izmır Il Yonetımıne Alındıgını Görmekteyım. Izmir dekı Basarızılık da Bundan Kaynaklanmaktadır.

Yorumu oyla      15      6  
muhalif 1 Şubat 2015 Pazar 12:25

sn.başbakan, izmirli, özel idare mallarını istiyor, malları kaçırdınız, mallar izmire verilmeden size oy filan yok.

Yorumu oyla      16      6  
Mustafa Y 1 Şubat 2015 Pazar 12:17

izmrin projelerinin ankarada engellendiği yada bekletildiği bir gerçektir,"suni" değildir. başbakan bu konuda bakan ve bürokratlarını uyarmalıdır.

Yorumu oyla      15      8  
hüseyin ahmetoğlu 1 Şubat 2015 Pazar 11:13

aceleniz beyler gürün bakın ki yazdıklarınızla mahcubiyet yaşayacaksınız lakin kime.yüzsüzlük had asafhada .hükümetin icraatlarını görmezden gelmek sizin korku siysetini oluşturup karalamaktan başka birbildiğiniz yok.ama nafilr er veya geç izmir AK lanacaktır

Yorumu oyla      14      11  
kvncozsy 1 Şubat 2015 Pazar 10:59

Yahu izmirli ne yapsın başbakanlık ofisini! ilk önce söz verdiginiz projeleri yapın sadece yerel kalkınma ile olmuyor işte.

Yorumu oyla      16      6  
İzmirli Vatandaş 1 Şubat 2015 Pazar 09:50

Sayın Başbakan İzmir'e süprizlerle geleceğini 3 gün önce açıklamıştı.İstanbul ve Ankara'ya yapılan yatırım ataklarını İzmir için Başbakandan bekliyorduk.BAŞBAKANLIK OFİSİ açılacağı şakası gibi İzmirlilere süpriz yapmış oldu.

Yorumu oyla      25      9  
vatandaş 1 Şubat 2015 Pazar 07:25

Bu toplantıdan laf dışında bir şey çıkmaz.Tek çıkan Kiraz belediye başkanın partiye katılması.Bir sene oluyor akp'li belediyeler halka somut bir hizmet veremedi.İzmir hizmet ve gelişim yönünde Denizli'nin gerisinde.Herkes seçildimi olay bitiyor...

Yorumu oyla      25      12  
izmirli 1 Şubat 2015 Pazar 01:40

Sayın başbakan metro yapımı için metroda izmire ne kadar para ayrıldı, ankara ve istanbula ne kadar ayrıldı biliyo mu? İzmir üvey evlat bile değil.Ama buna da şükür uçaklarla havadan bombalanmıyoruz.Ak parti o kadar çok nefret ediyo ki izmirden.

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu İzmir’de iş dünyasına seslendi: İdeolojik kavgayla…
Başbakan Davutoğlu Manisa kongresinin ardından yeniden geldiği kentte ...
Erdoğan'dan faiz tepkisi: İnsanı çıldırtacaklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimini yeterli bulmadığı Merkez Bankası'nı ...
Ve ‘Çemberli Efe’ konuştu: Neden AK Parti’ye geçti?
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun il kongresinde rozet taktıktan sonra AK Parti’ye ...
 
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu muhtar olabilir mi?
AK Parti Manisa İl Kongresi, Atatürk Spor Salonunda coşkulu bir kalabalıkla ...
‘Söz Üye’den yeni ‘önseçim’ hamlesi: Kılıçdaroğlu’ndan randevu
CHP’nin iş dünyası kanadının kurduğu platform tüm üyelerle önseçim talep ...
Başkan Saatcı: İl yapsınlar AK Parti'ye geçerim
Fethiye İlçesi Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, katıldığı bir televizyon ...
 
Bülent Arınç kongrede gözyaşlarını tutamadı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Kongresi'nde yaptığı ...
İşte yeni AK Parti İzmir: Delican’ın kadrosunda kimler var?
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı İl Başkanı Bülent Delican’ın seçildiği ...
Kılıçdaroğlu sert çıktı: AKP’nin eşbaşkanı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’deki konuşmasını eleştiren CHP lideri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva