HABERLER>SAĞLIK
26 Mart 2015 Perşembe - 22:15

Okan Üniversitesi sağlıkta fark yaratıyor!

Türkiye’de ilk kez Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’ni hayata geçirerek öne çıkan Okan Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu aynı çatı altında bir araya gelerek 2500 öğrenciye üst düzey kalitede eğitim sunuluyor.

Okan Üniversitesi sağlıkta fark yaratıyor!

Kompleks, son teknolojiyle donatılmış laboratuvarları, derslikleri, amfileri, restoranları ve çok daha fazlasıyla dikkat çekiyor. Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, geleceğin donanımlı hekim ve sağlık profesyonellerini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Güçlü ve saygın akademik kadromuz ve kampüsümüzdeki eşsiz fiziki altyapıyla öğrencilerimizi bu kutsal mesleğe emin adımlarla hazırlıyoruz.Yakında hizmete girecek tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanemizle de fark yaratmaya devam edeceğiz” diyor.

OKAN TIP MODERN LABORATUVARLARIYLA BİR ADIM ÖNDE
 Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’nde yer alan Tıp Fakültesi (OKAN TIP), fiziki alt yapı özellikleri ve güçlü akademik kadrosuyla öne çıkıyor. Tüm Okanlılar gibi OKAN TIP öğrencileri de İngilizce’nin yanında Çince, Rusça ve Arapça ikinci yabancı dil olanağından faydalanarak  kariyerlerine çağdaşlarından bir adım önde başlıyorlar. Fakültede hastaneye yönelik tüm donanımların yer aldığı Fizyoloji, Patoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarları ve anatomi kadavra salonu yer alıyor. Ayrıca bir “AR-GE Laboratuvarı”nın bulunduğu komplekste yer alacak “Simülasyon Laboratuvarı” ise sadece Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri öğrencileri için değil, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine de hizmet verecek şekilde planlandı.

GÜÇLÜ AKADEMİK KADRO
Akıllı tahta, bilgisayar ve projeksiyon cihazlarıyla donatılan sınıfların dışında öğrenci kapasitesine göre değişen toplantı salonları ve amfiler de teorik derslerin en iyi şekilde sunulması için dizayn edildi. Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Semih Baskan, İngilizce Tıp eğitimi verilen fakültede görev alan öğretim üyelerinin, daha önce gerek devlet gerekse vakıf üniversitelerinin Tıp Fakültelerinde görev yapan deneyimli akademisyenlerden oluştuğunu belirtiyor. 

DİŞ HEKİMLİĞİNİ EN SON TEKNOLOJİYLE ÖĞRENİYORLAR
Okan öğrencileri, 5 yıllık diş hekimliği eğitimi süresince; eğitim programlarının ilk iki yılını Tuzla Kampüsü’nde geçirirken 3. sınıftan itibaren ise teorik dersler ve hasta başı klinik eğitimleri, Mecidiyeköy’deki ‘Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde sürdürüyorlar. Fakültedeki “Manipülasyon”  ve “Simülasyon”  laboratuvarları, 60 öğrencinin aynı anda çağdaş bir klinik öncesi eğitim görmesine olanak sağlayacak şekilde hazırlandı. Öğrenciler, eğitmen masasında bulunan kamera aracılığıyla, hocalarının pratik uygulamalarını kişisel monitörlerinden eş zamanlı olarak izleyebiliyorlar. Simülasyon laboratuvarında bulunan kişisel modern fantom ünitelerinde, diş hekimliğinin farklı branşlarında klinik öncesi pratik eğitimleri tamamlanabiliyor.  Eğitim amaçlı röntgen cihazı ile ‘radiovisiography’ (RVG) sistemini de kullanarak, geleneksel film - banyo tekniklerinin yanı sıra dijital yöntemleri de öğreniyor, öğretim üyelerinin   denetiminde klinikte hasta tedavi edecek bilgi ve beceriyi kazanıyorlar. “Alçı ve Akrilik”, “Metal Döküm” ve “Seramik” laboratuvarları da en son teknolojiye sahip dental cihazlar, aletler, döküm ve seramik fırınları ile donatılmış ve çağdaş bir klinik öncesi eğitim için hazırlandı.

SHMYO’DA DİKEY GEÇİŞ AVANTAJI
Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sağlık sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu 17 alanda programlar yürütüyor. Söz konusu programlar;  “Ameliyathane Hizmetleri”, “Anestezi”, “Çocuk Gelişimi”, “Diyaliz”, “İlk ve Acil Yardım”, “Odyometri”, “Optisyenlik”, “Perfüzyon Teknikleri”, “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik”,  “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri”, “Acil Durum ve Afet Yönetimi”, “Elektronörofizyoloji”, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri”, “Patoloji Laboratuvar Teknikleri”,“Radyoterapi”, “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” ve “Yaşlı Bakım” şeklinde sıralanıyor. SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, hem Kadıköy hem de Tuzla Kampüsü’nde örgün ve ikinci öğretim programlara yer verdiklerini belirterek bu yıl “Nükleer Tıp Teknikerliği” programını da   açtıklarını söylüyor. Yarar, özel ve kamu hastaneleri ile yapılan özel anlaşmalar sonucu gerek İstanbul’da gerek başka illerdeki değişik hastanelerde öğrencilere staj ve uygulama imkânı sağladıklarına da dikkat çekiyor. Ayrıca 2 yıllık programları bitiren öğrenciler, programına göre “Hemşirelik”,  “Çocuk Gelişimi”, “Sağlık Yönetimi”, “İşletme” gibi 4 yıllık lisans programlarına  da dikey geçiş yapabiliyorlar. SHMYO bünyesinde Optisyenlik, Odyometri, Acil Yardım, İlk Yardım Eğitim, Çocuk Gelişimi Eğitim,  Bilgisayar, Elektronörofizyoloji ve Patoloji Teknikleri Laboratuvarları yer alıyor.

SBYO’DA ÇAĞDAŞ EĞİTİM, EŞSİZ ALT YAPI
Aynı zamanda Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Mithat Kıyak  yönetimindeki Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda da (SBYO) “Sağlık Yönetimi”, “Hemşirelik”, “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon”, “Beslenme ve Diyetetik” ve “Çocuk Gelişimi” bölümlerinde geleceğin sağlık profesyonelleri yetiştiriliyor.

Fizyoterapi bölümü için elektroterapi ve manipulasyon salonları, Hemşirelik bölümü için simülasyon ve beceri laboratuvarları, Beslenme ve Diyetetik bölümü için ise 10 mutfağın bulunduğu uygulama salonu yer alıyor. SBYO’da Çocuk Gelişimi bölümü için drama ve oyun salonu da yer alırken Sağlık Yönetimi bölümü öğrencileri eğitimlerinin son yılında hastanede uygulama imkanına sahip olarak teori ve pratiği birleştirip çağdaş bir eğitim alıyorlar.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınların hafızası erkeklerinkinden daha iyi
Araştırma, erkeklerin niye her şeyi daha çabuk unuttuğunu açığa çıkardı. ...
İki nakille üçüncü yaşama merhaba!
Balıkesir’in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra ...
Bakanlıktan korkutan domuz gribi raporu: 42 ölü
Sağlık Bakanlığı, bu grip sezonunda kendisinde grip virüsü olduğu laboratuvarlarca ...
 
Bakan açıkladı: Domuz gribinden ölenlerin sayısı…
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribinden ölenlerin sayısının ...
Ağrı piliyle yüzü yeniden güldü
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde bel, kalça ve bacak ağrıları ...
Boğaz enfeksiyonları kalbi tetikliyor
Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Doç. Dr. Rasim Kutlu, çocukluk ...
 
Kolesterol tartışması devam ediyor
İlaç endüstrisi, 1990’lardan beri kullanılan kolesterol düşürücü ilaçların ...
Genç hekimlerden 'gına geldi' kampanyası
Türk Tabipler Birliği Uzmanlık Öğrencileri ve Genç Uzmanlar Komisyonu ...
Sigara depresyona sokuyor
Birçok insan sigarayı rahatlamak için kullanıyor ancak İngiliz bilim insanları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva