HABERLER>SEÇİM 2015
29 Ekim 2013 Salı - 10:36

Oğuz'dan Cumhuriyet mesajı: Oyuna ve ülkene sahip çık

Kuruluşunun 90. yılında Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkılması gerektiğini kaydeden CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ile bu ülke için canını veren Anadolu evlatlarına çok şey borçluyuz. Bizler, bir yandan onlardan aldığımız mirası yaşatmak için var gücümüzle çalışırken bir yandan da Cumhuriyetin temel değerlerine oylarımızla sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

Oğuz dan Cumhuriyet mesajı: Oyuna ve ülkene sahip çık

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilişinin 90. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken; İzmirlilerle bir araya gelen CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkılmasının önemine dikkat çekti.

- YELEKLİ'DEN ANLAMLI BAĞIŞ...

- AKDEMİR'DEN ORTAK YÖNETİM ÇAĞRISI


KAR’DAN VATANDAŞA ADD ROZETİ


Günler öncesinden başlayan etkinlikler kapsamında, İzmirlilerle bir araya gelen ve Cumhuriyetin temel değerlerine vurgu yapan Oğuz, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ile bu ülke için canını veren Anadolu evlatlarına çok şey borçluyuz. Bizler, bir yandan onlardan aldığımız mirası yaşatmak için var gücümüzle çalışırken bir yandan da Cumhuriyetin temel değerlerine oylarımızla sahip çıkmak zorundayız" ifadesinde bulundu.
Milli Mücadele ile kendi küllerinden doğan Türkiye'nin, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyet rejimiyle birlikte Anadolu topraklarında yeni bir dönem başlattığını ifade eden Oğuz, "Sömürgeci ve acımasızlığı ile bilinen işgal güçlerine karşı, savaş meydanlarında gösterilen direniş; Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla birlikte kendi çizgisinde dünya çapında topyekün bir ideolojik duruşa dönüştü. Bizden önceki kuşaklar bu mirası yaşatmak için çalıştı; bizler de bu yolda mücadelemizi kararlılık ve azimle sürdüreceğiz" ifadesinde bulundu.



Uluslar arası dünya düzeni içinde, toplum ve ülke çıkarlarının her geçen gün daha da önem kazandığını ifade eden Oğuz, bu noktada Cumhuriyetin sunduğu demokratik katılım sürecindeki en önemli konunun 'oy kullanmak' geçtiğini söyledi. Global politik düzen içinde, ülke olarak dik durabilmenin öncü koşulunun halktan alınan yetkiye sahip olmak olduğunu hatırlatan Oğuz, "Yurttaşlarımıza Cumhuriyetimizin verdiği en önemli güç, kuşkusuz oy kullanmaktan geçiyor. Bu sayede kendi iradesini ortaya koyan halkımız, bir tarafta uluslar arası alanda demokrasiye olan inancını ortaya koyuyor diğer tarafta ise ülkesinin gücünü dünya devletlerine gösteriyor. Demokrasinin olduğu ülkelerde, halkın önceliğinin bu iki noktaya odaklandığını görüyoruz" diye konuştu.
 
YAŞANANLAR DERS OLMALI
Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu coğrafyaya dikkat çeken Oğuz, "Yaşadığımız topraklar bizlere pek çok nimet sunuyor. Ancak çevremize baktığımız zaman, komşu ya da gelişmekte olan ülkelerin ne kadar sıkıntılı dönemlerden geçtiğini görüyoruz. Adına modernleşme ya da demokratikleşme denilen kavramlarla bir yandan bu ülkeler işgal ediliyor bir yandan da o insanların elinden her türlü hakları alınıyor. Böyle bir ortamda, Cumhuriyet rejimine sahip ülkemizin kıymetini bilmemiz gerekiyor" dedi.

Oğuz, yaşanan gelişmelerden ders alınması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi bizden başka yönetmeye çalışacak hiçbir güç yok. Bunu iyi bilmemiz gerekiyor. Ancak oyumuzu kullanırken; Cumhuriyetin temel değerleriyle kavgalı, rejimin işleyişini tıkayıcı ve en önemlisi de kendi siyasal varlığını insanlarımızın mutluluğunun önünde tutan zihniyetlere prim vermememiz gerekiyor. Yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını huzur ve güven içinde, sevdikleri insanlarla geçirmesini diliyorum."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den anlamlı bağış
Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, İzmir Mardinliler ...
Bornova aday adayı Atila’dan yeni yatırımcılara tam destek
Bornova'nın İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle, ...
CHP Buca aday adayı Uyar'dan gençlere anlamlı armağan
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Bucalı Aysun Önal Uyar CHP İzmir İl ...
 
Çiğli aday adayı Soylu ringden seslendi!
CHP’den Çiğli belediye başkan aday adayı Birol Soylu Egekent Spor Kulübü’nü ...
Talak, Gültekin’i ağırladı: CHP Çiğli tek yürek
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve İlçe yönetimi CHP Çiğli Belediye ...
Karşıyaka aday adayı Ünsalan’a ‘Anadolu’ desteği
CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Müjdat Ünsalan ve ekibi, Anadolu ...
 
Priştina’dan gençlere ve kadınlara özel proje
Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Levent Piriştina, ev kadınlarını ...
TEMAD’tan Gaziemir aday adayı Kar’a fahri üyelik
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, Türkiye Emekli Astsubaylar ...
Mimar Ulucan’ın Bornova’sı: İşte o projeler
Bornova Belediye Başkan aday adayı Mimar Mehmet Ali Ulucan, Bornova için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva