HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2013 Cumartesi - 13:20

Oğuz’dan Aliağa’ya bayram hediyesi

165 km’lik içme suyu şebekesinin tamamı yenilenen Aliağa’da Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen yatırımlarla kentin çehresi değişiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kentin 30-40 yıllık eski altyapısını yenileyen Aliağa Belediyesi, kentin dört bir yanındaki caddeleri asfaltla buluşturuyor. Son olarak altyapı işleri biten kent merkezinin ana arterlerinden Fevzipaşa Caddesi asfaltlanmaya başlandı. Bayram öncesi başlayan asfaltlama çalışmaları esnafı ve vatandaşları memnun etti.

Oğuz’dan Aliağa’ya bayram hediyesi

İZMİR - Geçtiğimiz aylarda Aliağa’nın ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde kısa sürede bitirilen asfaltlama çalışmasının ardından şimdi de Fevzi Paşa Caddesi asfaltla buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ve Aliağa Belediyesi ekipleri 4 bin tonluk asfalt altı yol malzemesi serilerek zemin hazırlığı yapılan Cadde’de asfaltlama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 15 bin metrekarelik asfaltlama çalışmasının sonunda cadde modern görünümüne kavuşacak.
 
CADDE ESNAFININ DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Asfalt çalışmaları sürerken, Aliağa Belediyesi ekipleri caddede bordür ve kaldırım çalışmalarını da eş zamanlı olarak sürdürüyor. Cadde’ye 2 bin metretül bordür döşenirken, kaldırım çalışmaları ise Bayram sonrası tamamlanacak. Aliağa’nın yoğun trafik yükünü taşıyan güzergâhı iyileştirecek asfaltlama, bayram öncesi esnafın da yüzünü güldürdü. Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Oğuz ile sohbet eden cadde sakinleri Başkan’a teşekkür etti.
 
YOLLAR ŞEHİR ESTETİĞİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR
Cuma sabah saatlerinde başlayan asfaltlama çalışmalarında İZBETON ekipleri ile Aliağa Belediyesi ekipleri birlikte görev alıyor. İki vardiya şeklinde gece gündüz çalışan 25 kişilik ekibin özverili çalışmalarıyla yollar şehir estetiğine uygun hale getirilerek, araç trafiğinin daha akıcı olması sağlanmış olacak. İlçe dahilindeki diğer sokak ve caddelerde lokal olarak bozulan asfaltlar ise Kurban Bayramı sonrası yenilenecek.
 
OĞUZ’DAN ALİAĞA’YA BAYRAM HEDİYESİ
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 4,5 yılda kentin eskimiş altyapısının yenilendiğini ve uzun yıllar kente hizmet edecek standarda getirildiğini ifade ederek, “Kent içinde yapılan Altyapı çalışmaları her zaman sıkıntılıdır. Çünkü günlük yaşamı olumsuz etkiler. Ancak bu çalışmaların yapılması zorunlu. Biz kısa sürede işleri bitirerek asfaltlamaya başladık” dedi.
 
EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Başkan Oğuz, “FevziPaşa Caddesi, kent merkezi için çok önemli bir arter. Aliağa’nın girişi. Çok kötü bir vaziyetteydi. Burada 15 bin metrekare asfalt yapıyoruz. Asfaltı İzmir Büyükşehir yapıyor. Asfalt altı çalışmaların işçiliğini Aliağa Belediyesi olarak biz hazırlıyoruz. Bordürleri biz çekiyoruz ve Yürüyüş yollarını biz yapıyoruz. Bayrama kadar çalışmaları bitireceğiz. Sadece kaldırımlar bayram sonrasına kalacak. Gece gündüz çalışıyoruz.” Dedi.
 
250 BİN METREKARE ASFALT YAPILDI
2013 yılında Aliağa’nın bir çok mahalle ve caddesinin yatırımlarla çehresinin değiştiğini söyleyen Başkan Oğuz, “İçme Suyu şebekesinin değişmesinden dolayı yer yer halkımız sıkıntı çekti. Ama hakikaten insanüstü çalışıyoruz. Belediye işçilerimize de buradan çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden bu yolu bitiriyorlar. Aliağa genelinde 250 bin metrekareye yakın asfalt döktük. İnşallah kış gelmeden yollarımızı bitireceğiz” diye konuştu.
 
YENİLENEN FEVZİ PAŞA CADDESİ’NDE NELER YAPILDI?
1- İZSU tarafından caddenin Atatürk İlkokulu arkası ile Polis lojmanı arasındaki bölüme yeni içme suyu şebekesi döşendi. Binaların içme suyu braşman bağlantıları yapıldı.
2- TEDAŞ ekipleri caddedeki enerji hatlarını yer altına aldı.
3-Caddeki mevcut yolda kilit taşlar söküldü, Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından 4 bin tonluk asfalt altı yol malzemesi serilerek cadde asfaltlama için hazırlandı.
3- Cadde’nin kenarlarına 2 bin metretül bordür döşendi.
4-Bu çalışmaların ardından yolların asfaltlama çalışmasına başlandı. 3 gün sürmesi planlanan çalışmalar sonunda Caddeye 14 bin metrekare asfalt atılmış olacak.
5- Kurban Bayramı öncesi asfalt mesaisi yapan ekipler, Fevzi Paşa Caddesi’nin yanı sıra Alp Oğuz Anadolu Lisesi arkasında yer alan 361 ve 369 sokakta da çalışma yürütecek.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tatı’dan bayram mesaisi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önce personeliyle tek tek bayramlaştı ...
'Dünyanın Herakleitos’a ihtiyacı var'
7 – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Selçuk Belediyesi, Leipzig ve Viyana ...
Başkan Solak personelle bayramlaştı
Belediyedeki tüm katları başkan yardımcıları ile birlikte gezerek personelin ...
 
Karşıyaka’da yatırımlar tam gaz: 2014’e dev bütçe
Karşıyaka Belediye Meclisi 2014 yılı bütçesini oybirliği ile onayladı. ...
Başkan Sındır ekibiyle bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır belediye personeliyle ...
Körfez’in Yunus’u yola çıkmaya hazırlanıyor
İsmi 20 bin İzmirlinin oylarıyla belirlenen İZBAN’ın yeni tren setlerinin ...
 
Güzelbahçe’de bayram var!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, vatandaşlarla ve belediye personeliyle bayramlaştı.
İzmir’de bayram rehberi: Ulaşım yarı fiyatına
Kurban Bayramı’nda toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim yapan ve ...
Kürüm’den işçilere bayram müjdesi
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, işçi ve memurlarıyla bayramlaştı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva