HABERLER>GÜNCEL
19 Kasım 2012 Pazartesi - 09:44

Öcalan açlık grevini 'el yazısıyla' bitirdi

Cezaevlerindeki PKK’lıların 68 günlük açlık grevleri için “Bitirin” çağrısı yapan Abdullah Öcalan açıklamayı kendisi kaleme aldı. Öcalan, el yazısıyla yazdığı mesajı “Ağabeyine gitmelisin Mehmet” denilerek İmralı’ya getirilen Mehmet Öcalan’a verdi.

Öcalan açlık grevini   el yazısıyla  bitirdi

ANKARA - Abdullah Öcalan’ın, “Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler” açıklamasıyla PKK’lı hükümlü ve tutukluların açlık grevlerini 68’inci günde bitirmelerine neden olan süreç, Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’a gelen “Ağabeyine gitmelisin Mehmet” mesajıyla başladı. Abdullah Öcalan ile geçen hafta yapılan görüşmelerin sonunda aralarında ‘Açlık grevlerinin sona erdirilmesi sonrasında avukatlarıyla görüşmesinin sağlanması’nın da olduğu bazı başlıklarda mutabakat sağlandı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı BDP yöneticileri de bilgilendirildi. Süreçte hükümet kanadıyla da BDP arasında geçen bazı diyaloglar da umutları arttırdı. Bir BDP yöneticisi görüşme sırasında, “Öcalan’a şu anda açıklama yapma imkanı verseniz kendisi açlık grevlerinin bitirilmesinden yana bir çağrı yapmaz mı? Siz de kendisini bizim kadar tanıyorsunuz artık?” sorusunu yönelterek, “Avukatlar olmayacaksa, bizim İmralı’ya gidişimize izin verin” talebini yeniledi. Hükümet cephesinden “Bizim de izlenimimiz de açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik bir çağrı yapar” yanıtı geldi. Zaman zaman gerginleşen görüşme ortamının yumuşatılması amacıyla yapıldığı düşünülen, “Adaya giderek olmaz, ama isterseniz sizi telefonla görüştürürüz’ teklifi de BDP’lilerin dikkatini çeken bir ayrıntı oldu.

AĞABEYİNE GİTMELİSİN
İmralı ve BDP ile yapılan görüşmeler sonucunda, “Kardeş Mehmet Öcalan” formülü üzerinde anlaşıldı. Mehmet Öcalan, 21 Eylül’de İmralı’ya yaptığı ziyareti “Abdullah Öcalan’ın haberi olmadan” gerçekleştirmişti. Alınan son karar doğrultusunda Mehmet Öcalan, hem hükümet hem de BDP cephesinden gelen “Ağabeyine gitmelisin Mehmet” isteği üzerine önceki gün İmralı’ya gitti. İddialara göre Abdullah Öcalan’ın da kardeşinin geleceğinden haberi vardı. Ancak bu bilgi Mehmet Öcalan tarafından doğrulanmadı.Mehmet Öcalan’ın yapacağı açıklama bizzat
Abdullah Öcalan tarafından kaleme alındı. İddialara göre Abdullah Öcalan, bir yanlış anlaşılmaya neden olmamak için kendi el yazısıyla kaleme aldığı mesajını Mehmet Öcalan’a verdi. Mehmet Öcalan da Öcalan’ın mesajını, onu duyuracak olan Asrın Hukuk Bürosu’na gönderdi.

KARDEŞİMİ İYİ GÖRDÜM
Açlık grevini bitiren görüşmeyi yapan Mehmet Öcalan, Hürriyet’e görüşmeyle ilgili şu detayları paylaştı: “Çok zor koşullarda olmasına rağmen kendisini gayet iyi gördüm. ‘Kötü gördüm’ demem doğru olmaz. Kardeşimin benim gidişimden haberinin olduğunu sanmıyorum. Çünkü müdür bana ‘Senin geldiğini duyunca görüşe çıkmak istemedi’ dedi. Kardeşim, ‘Hani avukatlar gelecekti’ gibi bir şey söylemiş. Ancak sonunda görüşe geldi. Açlık grevleri nedeniyle çok üzüntülü olduğunu vurguladı. Herkesin kendisine düşen yapıcı görevi oynaması halinde sorunun çözülebileceği mesajı verdi. Bu konuda ilgili tarafların vicdani davranması gerektiğini belirtti. Hükümetin olumlu adımlar atması halinde kardeşim katkı sunmaya hazır. Sorunun demokratik yollarla çözülmesi konusunda istekli. Kimse gelinen noktayı istismar etmemeli. Tüm taraflar dikkatli ve vicdanlı olmalı. Adaya gitmemde öncelikle BDP çevresinin büyük teşviği oldu. Açlık grevindekilerin aileleriyle de görüştük ve gitme kararı aldık.”

ÖCALAN ÖZERKLİĞİN FORMÜLÜNÜ DE VERMİŞ
İmralı Cezaevi’nde kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşen Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümü için gece gündüz düşündüğünü söylemiş ve özerkliğin nasıl olabileceğini de anlatmış: “Suriye Kürtleri 6 kenti ele geçirmekle bu sorunu çözemezler. Araplarla, Yahudilerle, Hıristiyanlarla tüm halklarla ilişki içinde olsunlar. Beraber hareket edebilsinler, yapılarını kurabilsinler ki; ancak bu şekilde özerklik anlamını bulabilir.”(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 20 Kasım 2012 Salı 00:01

Son Paragraf' ı dikkatlice okuyan ve siyasi örgütlerin İLLEGAL yapı VE kuruluş AMAÇ'larını bielnler ne MESAJ vediğini anlamışlardır,"SURİYEDE ÖNCELİKLİ ÖZERK BİR BÖLGE İSTEMİŞ" " Tarif ettiği yer SURİYE..IRAK...TÜRKİYE sınırlarının kesiştiği TOPRAK....ve "RİCAD TAKTİĞİ" Boşuna uğraşıyorsun bir gün senden süpriz bir mesaj bekliyorum"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" El yazından gelecek BİN YILLIK DEVLET'den toprak istemek kolay mı,,,ne diyor ,,MUSUL ve KERKÜK2den başka toprak kayıbımız olmasın..

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil DEMOKRAT'A 19 Kasım 2012 Pazartesi 16:49

DEVLET VATANDAŞA EŞİT YAKLAŞIR. ANAYASADA EŞİTLİK İLKESİ VARDIR. SİZ İNANIYORMUSUNUZ TERÖRİST MUTEBER İNSAN OLMUŞTUR. TSK NIN ONURLU SUBAYLARI TERÖRİST OLMUŞ, SİLİVRİ VE HASDAL'A KAPATILMIŞTIR. ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ. CUMHURBAŞKANININ İFTAR YEMEĞİNE GİTMİŞLERDİR. GAZİLER SOKAĞA ÇIKTIĞINDA POLİS KENDİLERİNE İZİN VERMEMİŞTİR. BAKIN ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİ NASIL İŞLİYOR TÜRKİYE DE. BİZİM MANTIĞIMIZI VE DÜZGÜN DÜŞÜNEN İNSANLARIN MANTIĞI AKP SAYESİNDE TERS YÜZ OLMUŞTUR.

Yorumu oyla      14      5  
DEMOKRAT 19 Kasım 2012 Pazartesi 14:55

İmralı Canisi"ne Neyin Garantisini Verdilerde,Açlık Grevini Sonlandırdı.Sanırım Hiç Bir Zaman Bilemiyeceğiz. Ortada Bir Oyununun Oynandığı Aşikar.O Zaman Tüm Şehit Aileleride Apo Ayısının Asılması İçin Açlık Grevi Yapmalılar.Bakalım O Zaman Hükümetin Yaklaşımı Nasıl Olacak.

Yorumu oyla      15      5  
Bilal-İzmirli 19 Kasım 2012 Pazartesi 14:00

demek'ki neymiş terör örgütü mensupları ve çeteler içeriden dışarıdaki yandaşlarına mektup ve haber yollayabilir ben suç'mudur bilemem.????????ya onların yolladığı haberlerle Şehit GAZİ olan MEHMETÇİKLERİMİZ (insanlarımız).bilemem.??????CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      5  
19 Kasım 2012 Pazartesi 11:40

tiyatroya bak! hem çalıyorlar, hem de oynuyorlar ve üstelik AKP sayesinde başarılı oluyorlar. Yakında Cumhurbaşkanlığına TÜRK APONUN YERİNE KÜRT APO GELİRSE ŞAŞIRMAYIN.

Yorumu oyla      15      5  
Işık Dikicigil 19 Kasım 2012 Pazartesi 09:56

YAKALINIP TÜRKİYE YE GETİRİLDİĞİNDE, KORKU DOLU BAKIŞLARLA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN HER TÜRLÜ HİZMETİNDEYİM DİYEN. BİR ADAM NASIL OLURDA ESKİ KONUMUNDAN DAHA GÜÇLÜ BİR KONUMA GETİRİLMİŞTİR. AKP BUNUN HESABINI HİÇ BİR ZAMAN VEREMEYECEKTİR.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağar'dan darbe komisyonunda bomba açıklamalar
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun cezaevinde ziyaret ettiği eski ...
Göztepe sahilinde faciadan dönüldü: 8 yaralı!
Konak Mustafa Kemal Sahil yolunda meydana gelen trafik kazasında da 1'i ...
'Anadolu Gençlik'ten İsrail protestosu!
İzmir'de, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik ...
 
Gazeteci Ünal Türkiye'de: İlk kez sıcak bir yatakta yattım
87 günden özgürlüğüne kavuşan gazeteci Cüneyt Ünal, "Bir battaniye ile ...
Üniversiteli kızları 'Çıplak masaj' zaferi
Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü'nde ...
Hakkari'den yine acı haber: 5 asker şehit oldu
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada, ...
 
Buca'da şüpheli ölüm: 8. kattan düştü!
Buca’da eğlence dönüşü arkadaşının evine giden anaokulu öğretmeni 23 ...
Karşıyaka'da can pazarı: 4 yaralı!
Karşıyaka’da bir apartman dairesinde çıkan yangında dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.
Şöför otobüsün el frenini çekmeyi unuttu: 1 yaralı
Bornova’da şoförünün el freni çekmeyi unuttuğu, içinde yolcu bulunmayan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva