HABERLER>GÜNCEL
16 Eylül 2013 Pazartesi - 15:57

O soruya yanıt: CHP’ye başkan mı olacak?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir’de ilk ziyaretini Ege-Koop’a gerçekleştirdi. Feyzioğlu ziyarette sıkça dillendirilen dedikoduya da yanıt verdi.

O soruya yanıt: CHP’ye başkan mı olacak?

İZMİR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir’de ilk ziyaretini Ege-Koop’a gerçekleştirdi.

Feyzioğlu, “Ege-Koop artık sadece bir İzmir markası değildir, güvenilir işlerin adresidir” derken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, “Yargı bağımsızlığı açısından sıkıntılı günler geçirdiğimiz bu günlerde Sayın Feyzioğlu, bütün Türkiye için güven ve moral kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
 
Feyzioğlu beraberinde Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ile birlikte Genel Başkan Hüseyin Aslan ile Ege-Koop Genel Merkezi’nden bir araya geldi. Barolar Birliği Başkanı olduktan sonra İzmir’de gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğunu belirten Feyzioğlu, “ Aslında bu bir iadeyi ziyarettir çünkü eski ve kadim dostum Hüseyin Aslan da seçim sonrasında nazik bir ziyarette bulunmuştur. Ege-Koop bugün artık sadece İzmir’in değil bütün ülkenin bir markasıdır, güvenilir işlerin adresidir. Burada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.



BÜTÜN PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU…
Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Feyzioğlu, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, “ Hepimiz aynı teknedeyiz. Türkiye zor bir coğrafyada ve zor bir dönemeçte... Çok derin fay hatları söz konusu. Özellikle iki fay hattımız var. Biri mezhepçilik diğeri etnik ayrımcılık dolayısıyla etnik milliyetçiliktir. Mezhepçiliğe ortak bir çözüm bulunamadığı taktirde Ortadoğu’da sınırları aşan bir iç savaş kaçınılmazdır. Etnik milliyetçilikte de katliamlar kaçınılmaz olacaktır kaldı ki bugün Suriye’de yaşanan budur. Bunlardan Türkiye olarak uzak durabilmemiz için iki şeyden vazgeçmemek lazımdır. Biri Laiklik diğeri ise Atatürk Milliyetçiliğidir. Atatürk’ün fikirlerini anlayalım, uygulayalım, demokrasi binasını birlikte inşa edelim. Tüm siyasi partilere çağrımdır bu binayı birlikte inşa edelim” dedi.

“GENEL BAŞKANLIK ONURDUR AMA…”
İsminin CHP Genel Başkanlığı için geçtiği sorusuna da Feyzioğlu, “Siyasetle ilgilenen biri olarak bu benim için onur verici bir durumdur ancak yine de spekülasyondan ibarettir” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, yerel seçim süreci ve İzmir için de, adayların parti içi demokrasinin en iyi şekilde işletilerek belirlenmesi gerektiğini, İzmirlilerin de en iyiyi zaten seçeceğini söyledi.

ASLAN: TÜRKİYE’NİN AVUKATI…
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, Feyzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanı olmasının Türk halkının moralini yükselttiğini kaydederek, “ Yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün tartışıldığı şu günlerde Feyzioğlu büyük bir güven kaynağıdır. Türk halkının avukatıdır. İşi zor ama o en zor görevleri başarıyla yerine getirmiş biridir” dedi. Feyzioğlu yarın Sefehisar Belediyesi’nce düzenlenen ‘Demokrasi’ konulu panelde konuşacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çapulcu 17 Eylül 2013 Salı 00:15

Sayın Feyzioğlu pek çok niteliğiyle ülkenin önümüzdeki sürecinde gereksinim duyacağımız bir değerli şahsiyet.Yaptığı ziyaretler,kurduğu ilişkiler yürüyüşünde koşulların ona seçme şansı bırakmayan kısımları.Fakat hemen yanıbaşındakiler kendi tercihleri ve zatıalilerinden memleket hesabına beklentisi olan bizler bunları gözden kaçırmıyoruz.Kendi kalitelerine uyumsuz kişileri etrafında görmekten rahatsızız.Yüksek egolu ve düşük profilli son derece hırslı,ihtiraslı bu kimseler tarafımızca malumdur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Sınırı geçen helikopter vuruldu!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, helikopterin sınır ihlali yaptığı için ...
Muş 4.5’le sallandı
Muş'ta 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, ilk belirlemelere ...
Okulların ilk günü 13 öğretmene Gezi soruşturması
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte değişik tarihlerde yapılan Gezi ...
 
İzmir’deki 'kaynar su dehşeti'ne müebbet istemi
İzmir’de kıskançlık krizine girip, iki çocuk annesi 27 yaşındaki Şeyda ...
Korkut Eken’den şok ifade: Yeşil yaşıyor, çıksın!
Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında savcılık tarafından sorgulanan ...
Foça Festivali’nde muhteşem final
İzmir’in Foça İlçesi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen 'Foça Kültür Sanat ...
 
Geç kalan polise ceza geliyor
Yapılan ihbarlara gitmeyen veya geç kalan polisler, araçlarındaki GPS ...
Anne katili iki kız kardeş saati ölüme kurmuş!
Anneleri Gülseren Süngü’yü öldürdükleri iddiasıyla iki kardeş Şeyda P. ...
10 zengin gazeteciye 28 Şubat incelemesi şoku!
Başbakan Erdoğan’ın, “Neden yargılanmıyorlar?” sorusu ile gündeme gelen, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva