HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2014 Çarşamba - 12:42

O başkan konuştu: Kılıçdaroğlu’na destek toplantısına neden katılmadı?

CHP’de kurultay öncesi İzmir’deki açıklamaya katılmayan tek isim Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı gerekçesini anlattı. Baratalı, “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle şehir dışındayım. Genel başkanımız ile bir problemimiz yok. Parti yetkilileri örgütlere seçim sonucunu izah etmelidir” dedi. Oğul Baratalı, Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısında bulunan babası eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın kendisine karışmadığını söyledi.

O başkan konuştu: Kılıçdaroğlu’na destek toplantısına neden katılmadı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de başlayan parti içi muhalefetin önünü kesmek için ilan edilen kurultay tarihi öncesinde illerdeki hareketlilik sürüyor. Ankara’ya giderek Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ile birlikte yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu’na “arkandayız” mesajı verdi. Destek açıklamasına katılmayan tek isim Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı niye gelmediğini açıkladı. Baratalı, gerekçe olarak şehir dışında olduğunu ve işlerinin yoğunluğunu gösterdi.
 
Süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Baratalı, “Ben kurultay delegesi olmadığım gibi Urla’dan da seçimde oy kullanacak delege yok. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adayımıza yüzde 71 oranında oy çıktı. CHP ve MHP’nin en başarılı şekilde çalıştığı yer bizim ilçemizdir.  Bizim sayın genel başkanımız ile bir problemimiz yok. Süreç içinde ilçe örgütümüz ile toplantı yaptık. Orada herkes fikrini söyledi. Ben de seçimlerin ardından seçimli kurultayın olmaması gerektiğini, üç dört günlük bir toplantının ardından sorumluluk hissedenlerin gerekenleri yapmasını istemiştik. Ama durum parti içinde bir liderlik yarışına dönüştü. Şu anda bir kurultay süreci yaşanıyor. Genel merkez ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanının belirlenmesinden sonra örgütlerden ‘bize durumu izah edin’ açıklaması geldi. Ne yazık ki bir açıklama henüz yapılmadı. Seçim sonuçları, adayın belirlenmesi gibi konularda bir değerlendirme ve örgütlere bilgilendirme yapılmalıdır. Biz bunu halen bekliyoruz” dedi.
 
TEK GENEL BAŞKANIM VAR
Baratalı, parti örgütlerinin yerel seçimlerden hemen sonra Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine kanalize olduğunu ifade ederken genel seçimler öncesinde yorgun bir sistemin bulunduğunu ifade etti. Baratalı, “Biz Urla’da seçmeni bırakın örgütlerimizi sandığa götürmekte zorlandık. Şu anda ilçemizde  oy kullanmayan 7 bin kişi var. Bunların gerekçelerinin araştırılması lazım. Yoksa partide genel başkan değişimi ile her iş halledilemez. Benim tek genel başkanım var. O da Mustafa Kemal Atatürk. Ben bu bilinçle, onun koltuğunda oturduğumun farkında olarak görevimi yapmak zorundayım” diye konuştu.
 
MÜDAHALE ETMEZ
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısında bulunan isimler arasında yer alan babası İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın kendisine müdahalede bulunmadığını ifade eden oğul Baratalı, “Biz bir araya geldiğimizde mutlaka konuları konuşuyoruz ama ana gündem maddemiz bunlar olmuyor. Babam ile bir araya geldiğimizde benim kızımı yani torununu sever. Onunla ilgilenir. Bu konuda bana ‘şunu yada bunu yap’ dememiştir. Şu da bir gerçektir ki orada açıklama yapan isimlerin hepsi partide uzun yıllar çalışmış en az bir iki dönem milletvekilliği yapmış kişilerdir. Partinin yönetim kademelerinde yer alanların ciddiye alınması gerekir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP İzmir’de 29 örgütten Kılıçdaroğlu’na tam destek
29 ilçe başkanı İl Başkanı Ali Engin’le birlikte basın toplantısı düzenleyerek ...
Bakan Yıldız’dan Gül’ün sitemine ilginç yorum
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Çıray’dan sert sözler: ‘Tele kulak’ salvosu!
Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediğinin ortaya çıkması ana muhalefet ...
 
Hayrünnisa Gül’den 2 gazeteciye sert tepki
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi. Törene Hayrünnisa ...
İnce: Genel başkan değil Başbakan olmak istiyorum!
CHP'de 18. Olağanüstü Kurultay öncesinde genel başkanlığa adaylığını açıklayan ...
Şok iddia! İdris Bal: Erdoğan öldürülebilir!
17 Aralık sürecinden hemen önce AK Parti'den istifa eden İdris Bal hakkında şok iddia…
 
Kulisler kaynıyor: Babacan ve Kurtulmuş’un ne olacak?
Yeni Türkiye’de yeni ekonomi yönetimi merak ediliyor. Ahmet Davutoğlu’nun ...
Gül’den Davutoğlu ilanı ve saygısızlık sitemi!
Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan'ın görevinin sona ermesinin ardından başbakanlık ...
ANAP liderinden İzmir’de diriliş mesajları
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, köşk seçimi öncesi başladığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva