HABERLER>SPOR
17 Ekim 2012 Çarşamba - 00:01

Milliler saç baş yoldurdu Brezilya yolu tıkandı: 3-1

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’ndaki 4. maçında bugün deplasmanda Macaristan'a 3-1 mağlup oldu ve Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na katılma şansını mucizelere bıraktı.

Milliler saç baş yoldurdu Brezilya yolu tıkandı: 3-1

BUDAPEŞTE - Türkiye, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’ndaki 4. maçında deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya geldi.

İlk maçında Hollanda'ya 2-0 yenilen ardından Estonya'yı 3-0 yenen Türkiye, geçen haftaki karşılaşmada Romanya'ya Şükrü Saracoğlu'nda 1-0 mağlup olmuştu.

Bu akşamki karşılaşmada Macaristan'a da 3-1 ile boyun eğen Türkiye, 2014 Brezilya umutlarını zora soktu.

Bu sonucun ardından Türkiye, D Grubu'nda 3 puanla, 4. sırada kaldı. Macaristan ise 9 puana yükseldi ve grupta 2. sıraya çıktı. Grup lideri Hollanda'nın 12 puanı bulunurken, Romanya da 9 puanla 3. sırada.

Romanya mağlubiyetinin ardından Milli Takım için Macaristan mücadelesi, çok kritik bir hal almıştı.  başladı. İlk dakikalarda Türkiye, Macaristan karşısında daha etkiliydi. Hücumda Mevlüt Erdinç'in kişisel çabalarıyla gelişen ataklardan sonuç çıkmazken, Emre ve Mehmet Ekici de şanslarını ceza sahası dışından deneyerek gol aradı.

Ay-yıldızlıların yoğun baskısı, 22. dakikada sonuç verdi. Ceza sahasının sol tarafından hareketlenen Caner Erkin, kale sahasının ön tarafına hareketlenen Mevlüt Erdinç'i topla buluşturdu. Mevlüt'ün tek vuruşunda da Türkiye, zorlu Macaristan deplasmanında 1-0 öne geçti.

Gole kadar rakibi üzerinde ciddi bir baskı kuran A Milli Takım, üstünlük sayısını bulduktan sonra ise oyundan düşmeye başladı. Dakikalar ilerledikçe oyundaki dengeyi kurup, kontrolü de eline almayı başaran Macaristan, Milli Takımımız karşısında beraberlik golünü aramaya başladı.

Ay-yıldızlıların gol sevinci, sadece 9 dakika sürdü. 31'inci dakikada Vladimir Koman'ın ortasında kaleci Volkan Demirel'in dizine çarpan top, filelerimizle buluştu ve mücadeleye 1-1'lik eşitlik geldi.

İlk yarının kalan dakikalarında ev sahibi, topa daha fazla sahip olup, golü arayan taraftı. Ancak ilk 45 dakikalık bölümde başka gol olmadı ve soyunma odasına, 1-1'lik sonuçla gidildi.

İkinci yarıya ise A Milli Takım'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, Aydın Yılmaz'ı oyuna alarak başladı. Ancak bu değişiklik de ilk devrenin sonlarına doğru artan Macaristan baskısı karşısında çare olmadı.

50'inci dakikada sol taraftan hareketlenen Tamas Kadar, arka direğe yerden bir orta yaptı. Orada boş durumda kalan Adam Szalai, sadece topa dokundu ve ev sahibini 2-1 öne geçirdi.

Bu golden sonra ise Milliler, tamamen oyundan düştü. Beraberlik için rakip sahaya daha fazla giden Türkiye, buna karşılık savunmasında büyük boşluklar verdi. Maçın başındaki taktiğine dönen Macaristan, yine kontra ataklarla kalemizde 3. golü aramaya başladı.

Maçın 57'inci dakikasında sağ taraftan hızlı gelişen Macaristan atağında, sağ kanattan ceza sahasına etkili bir orta geldi. Savunmanın arkasına sarkan Koman, Hamit Altıntop tarafından düşürüldü ve ev sahibi penaltı kazandı. Topun başına geçen Zoltan Gera, etkili bir vuruşla takımını penaltıdan 3-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Mücadelenin ilerleyen dakikalarında ise Türkiye, farkı en azından 1'e indirmek için rakibinin üzerine gitmeye başladı. 69'da Nuri Şahin, Macar savunmasının darbesiyle ceza sahasında yerde kaldı ancak hakem Daniele Orsato, yüzde yüzlük penaltıyı es geçti.

Kalan bölümde ise skoru değiştirecek bir gol olmadı ve A Milli Takım, çok kritik Macaristan deplasmanından da 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve Brezilya 2014 şansını zora soktu. Bu sonucun ardından Macaristan 9 puana yükselirken, Türkiye ise 3 puanla 4. sırada kaldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 17 Ekim 2012 Çarşamba 10:02

bu 10 yıllık dönmede iktidar spora o kadar siyaset karıştırdı ki, özellikle futbol fedarasyonunda 10 yıllık süreçte hep iktidarın gösterdiği adaylar geldi ama sonuç hüsran.Sporda bu dönemde başarısız olmamız çok üzücü.Özerk yapılara saygı duyulmalı iç işlerine karışılmamalı.

Yorumu oyla      14      5  
İrfan Seyman 17 Ekim 2012 Çarşamba 08:34

Bu ülke iki tane Kasımpaşalı gördü; biri siyasette, biri de futbolda... İkisi de bu ülkeyi batırdı. Vallahi helal olsun.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rio 2016’da Türkiye’nin yüzü Alex mi olacak?
Başbakan Erdoğan, futboluna ve kişiliğine övgüler yağdırdığı Alex'in, ...
Göztepe'de teknik direktör arayışı: İlk aday Havutçu
Göztepe'nin Kayseri Erciyesspor'a deplasmanda 2-0 yenildiği maçın ardından ...
Çeşme'de büyük yarış sona erdi
Çeşme Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Yelken Federasyonu'nun ...
 
Göztepe ligin dibine demir attı: 2-0
Erciyes deplasmanında da kazanamayan sarı-kırmızılılar, 17. sıraya demir ...
Bucaspor deplasmanda beşledi: 1-5
PTT 1. Lig’de Bucaspor deplasmanda Ankaragücü ile karşılaştı. Bucaspor, ...
Aliağa Petkim Avrupa'nın öçünü Erdemir'den aldı: 73-70
FIBA Eurochallenge Cup ve Spor Toto Türkiye Kupası'ndan elenerek sezona ...
 
Urfa'da ortalık karıştı, maç tatil edildi
PTT 1. Lig 7. Haftasında Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçında, ev sahibi ...
Altay büyük fırsat tepti taraftarı kahretti:0-0
Altay mutlak galibiyet için çıktığı maçta, Anadolu Selçukluspor'la evinde ...
Kaf-Kaf’a ‘eski dost’ hezimeti: 1-4
Yeşil-kırmızılı takım eski hocası Mustafa Uğur’un çalıştırdığı Adana Demirspor’e ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva