HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2014 Cuma - 09:59

Mersin’deki operasyonda tüm polisler serbest

Mersin’de yasadışı dinleme operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında İstihbarat Eski Şube Müdürleri Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu 18 polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Alkışlar ve ıslıklar eşliğinde karşılanan 18 polis, yakınları ile kucaklaşarak kararı kutladı.

Mersin’deki operasyonda tüm polisler serbest

Dün sabah erken saatlerinde adliyeye sevk edilen İstihbarat Eski Şube Müdürleri Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya, eski Şube Müdür Yardımcısı Hakan Işılak, eski Büro Amiri Koray Gün, komiserler İlyas Avcı, İlyas Işık, Yavuz Efe, Yunus Sezgin, Mustafa Cihan, polis memurları İsmail Aydoğdu, Akın Yaşkeçeli, Faruk Yiğit, Ali Yıldırım, İbrahim Demir, Gökhan Kotan, Aziz Yılmaz, Ökkeş Serdar Durak ile Ahmet Yılmaz mahkemeye çıkarıldı.
 
Mahkemede ifadeleri alınan emniyet mensupları, somut delil bulunmaması ve kaçma durumlarının olmaması göz önünde bulundurularak hakim kararı ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gece saat 01.00 sıralarında mahkemeden çıkarak kendilerini adliye önünde bekleyen yakınları ile buluşan emniyet mensupları, kararı sarılarak kutladı. 
 
'DEMEK Kİ VİCDANLAR TIKALI DEĞİLMİŞ'
Kararın ardından serbest kalan İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Çengelci, sonucu değerlendirerek, "Demek ki hala vicdanlar ölmemiş, adliyemiz çalışıyor. Hesap vermeye 2 gün önce geldik, hesabımızı verdik ve yolumuza devam edeceğiz. İstanbul’da ki arkadaşlarımız cezaevinde olduğu sürece bizim sevinmemiz mümkün değil. Onların da özgürlüğüne kavuştuğu gün sevineceğiz beraber. 2008-2012 yılları arasında İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptım. O günlerde hakim kararı ile yapmış olduğumuz dinlemelerin usulsüz olduğu yönündeki iddialar ile müfettiş soruşturmaları ve ardından adli soruşturmalar geçirdik. Yaptıklarımızın yasal olduğunu anlattık. Terör ile organize suç örgütleri ile mücadele ettiğimizi, çaba ve gayretlerimizin halkımızın rahat ve huzuru için olduğunu anlattık. Demek ki bizi duyanlar varmış. Herkesin kulakları ve vicdanları tıkalı değilmiş. Hakimimiz kararını verdi ve bu gün serbest kaldık. Ailelerimizin ve dostlarımızın desteklerini hep hissettik. Gururlandım. Mersin’de de bu desteği görmek sevindirici’’ dedi.
 
"SEVİNCİMİZ BURUK"
İstihbarat Şube eski Müdürü Ali İhsan Kaya ise, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, hiçbir yanlış yapmadıklarını söyledi. Kaya şöyle konuştu: "Bir çoğu ile geçmişte çalıştığımız arkadaşlarımız, bu teşkilatın değerli, çok kaliteli, çok fedakar insanları, vatan sever insanları şu an İstanbul’da halen cezaevinde. Onların halini düşündükçe kendi halimizi sevinemiyoruz. Teslim olurken bazı şeyleri ifade etmeye çalıştım. Söylenecek çok şey var. Her şeyi bir anda söylemiyoruz. Zamanı gelince daha da söyleyeceğiz. Orda belirttiğim gibi bu surecin nasıl işlediğini herkes biliyor. Ama yalan haberlerle, gerçek dışı iddialarla bir yere kadar yapılabilir Yani birileri zulüm yapmaya çalışıyor ama bunu biliyoruz. Şu anda bulunduğumuz halden memnunuz. Çünkü başımız dik, hiçbir yanlış yapmadık. Arkadaşlarımda öyle inanın şu an bizler için bir tutuklama kararı da çıkmış olsa, aynı şekilde davranacaktık. Başımız dik olacaktı. Hiçbir çekincemiz bir korkumuz yok. Gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum. Yaptığımız işlerden hiç sorunumuz hiçbir sıkıntımız yok. Hiçbir yanlışımız yok. Bu bir algı çalışmasıydı ve buraya kadar yapıldı. Birileri zulüm yaptı. Biz de burada bulunmamız gerekiyordu bu da kader dedik. Zaten istinat edilen suçlarla hiçbir delil yok. Aylardır bunu anlatmaya çalışıyoruz. Basında çıkan bazı haberlerle bu soruşturmanın neticesinde ortaya atılan iddialar burada sürekli değişiyor müfettişlerin soruşturmanın başlangıçta yaptığı iddia farklı suçlama farklı ihraç edilirken meslekten bize isnat edilen suçlamalar farklı akabinde göz altı alınırken bize istinat edilen suçlamalar farklı tutuklamaya sevk edilirken isnat farklı ve biz aylardır. Yaptığımız şeylerin yasal olduğunu herkese anlattık. Bu konuda bizden bilgi talep ede, işlem yapan herkes aslında yaptığımız her şeyin yasal olduğunu zaten görüyor ve biliyor.’’
 
BATTANİYE ALTINDA DESTEK NÖBETİ
Mahkemeye çıkarılan emniyet mensuplarının aileleri ve yakınları, destek olmak için saatlerce adliye binası önünde bekledi. ‘Yiğitler Burada Hırsızlar Nerede’ sloganları atan grup, ellerindeki Türk bayrakları ile yaşanan süreci protesto etti. Soğuk havaya aldırmadan saatlerce bekleyen polis yakınları, soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Ailelerini yalnız bırakmayan çocuklar ise, uykuya yenik düşerek yere serilen battaniyelerin üzerinde uyudu. Uzun süren mahkemenin ardından yakınlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan emniyet mensupları, yakınları ile birlikte adliyeden ayrıldı.
 
18 polisin de serbest kalması ile birlikte, gözaltına alınan 27 emniyet mensubunun tamamı serbest kalmış oldu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermenek faciasında 4.gün: Mucize bekleniyor...
Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik ...
Dünden bu güne kırmızı kitap: Kimler tehdit oldu?
1972'den beri var olan ve 'belli aralıklarla' güncellenen Milli Güvenlik ...
Rekor kıran MGK toplantısından ilk ayrıntılar!
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
Madencilerin 124 şikayetini kimse duymamış!
Maden faciasıyla adını duyuran Uyar Ailesi’nin madencilik geçmişi işçilerin ...
Otomatik vitese ayrı ehliyet geliyor
Otomatik vitesli araç kullananlara farklı ehliyet verilmesine ilişkin ...
İstanbul'da DHKP-C operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyonda 4 kişinin ...
 
Günay’dan İzmir’de barış mesajları
Bosna Hersek’in Kurucu Devlet Başkanı Aliya İzzet Begoviç’i anma etkinliğinde ...
İEKK’da gündem liman: Alsancak’ta uzlaşı, Başkan’dan yeni adres
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda İzmir Alsancak Limanı'nın ...
Kamyonun çarptığı üst geçit çöktü!
İstanbul Bahçeşehir'de Bizimevler köprüsü üzerindeki üst geçide kamyon çarptı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva