HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2015 Pazartesi - 09:50

Menderes’te alkol krizi: Kafe spor salonuna yakın diye…

AK Partili Menderes Belediyesi ilçede bulunan alkollü bir işletmeyi belediye binası ve spor salonuna yakın olduğu gerekçesiyle mühürledi. Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Çocuklarımızın gözü önünde birahane işletilmez” dedi. Eski Belediye Başkanı Ergun Özgün de karara tepki gösterirken, “Bana yakın insanlara sistemli saldırı var. Karara imza atan CHP’liler ise yıllarca yaşadıkları komplekslerini bastırıyor” diye konuştu.

Menderes’te alkol krizi: Kafe spor salonuna yakın diye…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Menderes’te başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu ilçede bulunan bir alkollü işletmeyi okul ve belediye binasına yakın olduğu gerekçesiyle mühürledi. 

Soylu’nun göreve geldikten sonra alkollü mekanlara yönelik aldığı ilk kararın ardından tartışma çıktı. Belediyenin encümen kararı mühürlediği işletme 2009 yılında kapatılarak ilçeye bağlanan eski Görece Beldesi’nde olduğu belirtildi. CHP’nin uzun yıllar belediye başkanlığını yapan Ergun Özgün döneminde Ayşe Mümünoğlu’na kiralanan tesisin mülkiyetinin de belediyeye ait olduğu tespit edildi. Başkanlık yetkisini kullanarak işletmenin faaliyetini durduran Soylu’nun kararının ardından işletmecilere üç günlük tahliye süresi verildi.


 
DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
İlçede bir grup vatandaşın eylem yaparak tepki gösterdiği kararın ardından konuşan Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Burası belediyeye ait bir yer. İmar planlarında ‘belediye hizmet alanı’ olarak görünüyor. Üzerine boncuk ocağı yapılmış. Sonra da tesis haline getirilerek birahaneye çevrilmiş. Görece hizmet binamızın bahçesinde bulunan bu yerde alkol veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kapalı spor salonuna da sadece 10 metre uzaklıkta. Öğrenciler burada eğitim alıyor. Halk eğitim merkezinde kurslar veriliyor. Çocuklarımız alkollü işletmenin içinden geçerek bu tesisten faydalanıyor. Bunun hiçbir yerde örneği yok. Bana bir örnek getirin, uygulamayı emsal gösterin. Ben hem belediye binası, hem de bu spor tesislerini yıkıp Dünya’nın en büyük birahanesini yapacağım. Buna da söz veriyorum” dedi.
 
ESKİ BAŞKANDAN SERT TEPKİ
Menderes’te 15 yıl belediye başkanlığı görevinde bulunan Ergun Özgün de karara tepki gösterdi. Belediye Başkanı Soylu’nun mekan sahiplerine rica ederek alkol satışını durdurabileceğini söyleyen Özgün, bunu yapmak yerine tamamen kapatmanın insanlığa ve vicdana sığmadığını belirtti. Özgün, “Bu insanların seçim döneminde bana destek verdiğini gerekçe gösteriyorlar. Cezalandırılmalarının gerekçesi benimle birlikte olmalarıdır. İnsanların siyasi tercihleri işlerine mal olmamalıdır. Bu kararı anlamakta zorlanıyorum. İki kadın girişimci yıllardır orada nezih bir mekanı işletiyorlar. O bölgenin dokusuna uygun, göçmen vatandaşlarımıza hitap eden konsepte çalışıyorlar.  Herkesin borcu, kredisi var. Planlama yapan, çocuklarını okutan kadınlara daha fazla süre verilebilirdi. Menderes’te başka sorun kalmadı mı?  Tüm işletmelerin, alkollü tesislerin ruhsatı, belgesi mi var. Böyle mantık olmaz” diye konuştu.


 
KOMPLEKS İÇİNDELER
Seçim öncesinde CHP’nin aday göstermemesi üzerine partiden istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan Özgün, belediye encümeninde görev alan CHP’li meclis üyelerine de sert sözlerle yüklendi. Partideki isimlerin görevini yapmadıklarını ve yanlışa ‘dur’ demediklerini ifade eden Özgün, AK Partili Belediye Başkanı Soylu’ya destek verenlerin hatalı olduğunu söyledi.   Özgün, “CHP’yi bugün Menderes’te temsil eden işgalcilerdir. Onlar gerçek CHP’liler değildir.  Ne yazık ki bu insanların yüzde 90’ı benim başkanlığı kazandığım 2009 yılında AKP’ye çalıştı.  Partinin yerel seçimde aday gösterdiği isim danışma kurulunda herkesin içinde çıkıp ‘ben partiye oy vermedim’ dedi. Bunu insanlar Menderes’te biliyorlar.  Ne yazık ki CHP’yi mecliste ve parti içinde temsil ettiklerini ifade edenler kimliklerini, kişiliklerini ispata dönük kompleks içindeler.  Şimdi o komplekslerini bastırıyorlar. Gerçek CHP’li olmamanın ezikliğini yaşıyorlar. Yıllarca bu isimler bana karşı savaş açtılar. Alt kimlik sorgulamaları yaparak siyasete malzeme yaptılar. Cahil, cehalet içinde, sığ düşünceler ile hareket ederek siyaset yapıyorlar.  Yıllardır aynı fikirde olan insanların yaptıkları da ortadadır” ifadelerini kullandı.

HALA ŞOKTAYIZ!
Mekanın sahibi Ayşe Mümünoğlu ise "Kararı yargıya taşıdık… Bize tahliye süresi verdiler. Borçlarımız çok fazla. 200 bin liralık eşyamız ve işletme içinde malzemelerimiz vardı. Planlamalarımızı yapmıştık fakat böyle bir durumla karşı karşıya geldik. Hala şoktayız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sibel Öztürk 4 Ağustos 2015 Salı 15:10

Çok yerinde bir karar olmuş,mekan birane gibi işletiyorlardı,kesinlikle izin verilmemesi gerekiyor.

Yorumu oyla      13      5  
10 Mart 2015 Salı 01:38

Ergun Özgün secimde nerdeydin.Chp secim kazanmasin diye canini disine taktin.olmayacak yerlere olur deyip ruhsat verdin tum Menderes bunu biliyor.Birakta Bulent Baskan calissin

Yorumu oyla      16      5  
3544 9 Mart 2015 Pazartesi 13:39

Eski Başkanın hiçbir konuda söz söylemeye hakkı yok.Kendisi CHP tarafından aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime girdi ve CHP nin oylarını böldü.Otursun oturduğu yerde.

Yorumu oyla      30      7  
kamil 9 Mart 2015 Pazartesi 13:13

çok doğru karar. orada çok kötü bir ortam oluşmuştu.görecede oturan ve içki içen biri olarak başkan haklı

Yorumu oyla      24      14  
tarafsız 9 Mart 2015 Pazartesi 13:10

Yasak yasak yasak yeter artık Eski başkan neden konuşuyormuş.Vatandaş değilmi konuşacak tabiki.Sen yorumcu neden konuşuyorsan o da o nedenle konuşuyor.Bunlar istiyor ki sadece kendileri konuşsun.CHP demek birahane işletmek demek değildirmiş.Birader sen bu olaydan bunu çıkarıyorsan pes artık.

Yorumu oyla      22      17  
mert 9 Mart 2015 Pazartesi 12:30

Bence başkan haklı herşeyin sınırı olmalı belediye hizmet alanında birahane olamaz.Ruhsat verilemez.Kim buna göz yummuşsa mutlaka bir menfaati vardır.CHP demek birahane işletmek demek değildir.

Yorumu oyla      23      19  
mert 9 Mart 2015 Pazartesi 12:25

Karara imza atan CHP lilerde varmış demekki olmayacak yerde açmışlar.

Yorumu oyla      23      18  
9 Mart 2015 Pazartesi 12:02

ERGUN ÖZGÜN DEVRİ BİTTİ O NEDEN KARIŞIYOR ANLMASIZ .

Yorumu oyla      27      17  
elazığlı 9 Mart 2015 Pazartesi 10:05

eski başkan neden konuşuyor anlaşılır gibi değil.

Yorumu oyla      32      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu ABD’li öğrencilere anlattı: Muhalefet partisine mensup…
ABD Rice Üniversitesi’nde kentsel gelişim konusunda çalışmalar yürüten ...
Menderes’te renkli 8 Mart kutlaması
Menderes Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği ...
Güzelbahçeli kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi
Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ...
 
Yağmur Balçovalı kadınları durduramadı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenleyen Balçovalı ...
Kadının sesini Karşıyaka'dan Türkiye’ye duyurdular
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Karşıyaka ...
Özgecan Aslan adı Buca'da yaşacak!
Buca Belediyesi’nin Mersin’de katledilen ve kadın cinayetlerinin simgesi ...
 
Sinemada Edebiyat ‘Gece’ ile başladı
Çekimleri İzmir’de gerçekleşen ‘Gece’ filminin Yönetmeni Erden Kıral, ...
Karabağlar Somalı kadınları ağırladı
Karabağlar Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Somalı ve Yırcalı ...
İzmir'de utanç duvarı: Bin 169 kadının adı var!..
İzmirli kadınların Kordon’da ördüğü ve üzerinde 2008 yılından bugüne kadarki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva