HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2015 Salı - 10:39

Meles Deresi’nde ‘beton’ operasyonu

Geçtiğimiz yıl Meles Deresi zemininin 13 bin metrekaresini betonlayan İZSU, kalan 17 bin metrekarelik bölümde de betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve rahatlıkla temizlenebilmesi için büyük önem taşıyor.

Meles Deresi’nde ‘beton’ operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kent tarihinde önemli bir yeri olan ve ünlü ozan Homeros’un kıyısında yaşadığı Meles Deresi’ndeki iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.
 
Geçtiğimiz yıl Sümerbank Köprüsü ile viyadük ayakları arasında kalan kısımda 13 bin metrekarelik balçık zemini betonla kaplayan İZSU, şimdi de viyadük ayakları ile DLH binaları arasında kalan 17 bin metrekarelik bölümde betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve iş makineleri ile daha kısa sürede temizlenebilmesi için yürütülüyor. Böylelikle 3 ay süren rutin temizlik çalışmalarının çok daha kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Yağışlı dönemin ardından Mayıs ayında Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmalarına başlayan İZSU ekipleri, dere temizlikleri ve zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında Meles ve Arap Deresi’nden 30 bin ton malzeme çıkardı.



BATAKLIĞA SON
Meles Deresi viyadük ayakları ile Meles ve Arap derelerinin birleştiği noktaya kadar balçık olan zeminde yürütülen iyileştirme çalışmaları yağış olmaması durumunda Ekim ayına kadar tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl 13 bin metrekarelik alanda yapılan betonlama çalışması ile birlikte, derenin 30 bin metrekarelik alanı bataklıktan kurtulmuş olacak. Böylelikle temizlik çalışmaları daha kısa sürede bitirileceği için yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku oluşumu engellenmiş olacak.
 
Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile Körfez’e çıkış noktası arasında durgun birikintilerde, özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altına kadar bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Bu yıl zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girdi ve temizlik çalışmalarını daha kısa sürede tamamladık. Yağışlar nedeniyle ara verdiğimiz dönemler oldu ama çalışma bize büyük hız kazandırdı. Meles Deresi’nin Arap Deresi ile buluştuğu noktaya kadar olan bölümde de 4 bin metrekarelik alanda zemin iyileştirme çalışmasını tamamladık. Şu anda Demiryolu köprüsü ile Meles’in denize döküldüğü noktaya kadar olan bölümde ekiplerimiz çalışıyor. Bu bölümdeki betonlama çalışmalarını da bitirdiğimizde dere temizliğinde daha da hız kazanacağız” diye konuştu.
 

 
Ayvacık’ta mülteciler için modern tesis
 
Zabıta Haftası Karabağlar’da da kutlandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Ağustos 2015 Salı 15:12

Buraya sadece yağmur suyu mu veriliyor yoksa lağım da var mı? Yeşildere yıllar önce buradan daha kötü durumdaydı. Kahverengi su büyük bir hızla denize akardı ama oranın sorununu çözdüler.

Yorumu oyla      15      9  
4 Ağustos 2015 Salı 14:24

Doldurulup betonlanmaktan yakında dere zemini daha yukarda olacak bu gidişle.

Yorumu oyla      15      7  
ESHOT 4 Ağustos 2015 Salı 12:31

YAPILAN ÇALIŞMANIN BANA GÖRE HİÇ FAYDASI OLMAYACAK ÇÜNKÜ SU AKMIYOR SADECE DURUYOR GERÇİ BİR SÜRÜ MÜHENDİSİN KAFASI DAHA ÇOK ÇALIŞIYORDUR AMA ORADAKİ SUYU AKIŞKAN HALE GETİRMEK LAZIM,BUNUN İÇİNDE BANA GÖRE DENİZ İLE DERENİN BİRLEŞTİĞİ YERDEN TEPECİĞE DOĞRU KOD OLUSTURMAK LAZIM DERİM BEN NACİZANE TAVSİYE GERÇİ İZSUNUN BİR SÜRÜ MÜHENDİSİ UZUN UZUN DÜŞÜNÜYORDUR DA....

Yorumu oyla      17      9  
4 Ağustos 2015 Salı 11:30

Her sene betonlanıyor, değişen bir şey yok. Yİne pislik içinde.

Yorumu oyla      20      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın kurslarının yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin Haziran ayında başlayan Yaz Dönemi Hobi ve Beceri ...
Buca’da parklar gönüllülere emanet
Buca Belediyesi, bir ilke daha imza atarak ilçe sınırları içinde bulunan ...
Menderes Bulgaristan'da kardeşleriyle buluştu
Menderes Belediyesi tarafından Dünya Mestanlılar Günü’nde Bulgaristan’a ...
 
Büyükşehir’den Buca’ya ‘1000 yıllık’ dokunuş
Buca Kaynaklar’da, aralarında 1000 yaşında çınarın da bulunduğu 6 “anıt ...
İzmir Foça seferlerini çok sevdi
İzmir’de geçen cumartesi günü hizmete giren ve Karşıyaka ile Konak ilçelerini ...
İTO’nun yeni binası Meclis’e takıldı!
Konak Belediye Meclisi, İTO’nun 1’inci Kordon’da yapacağı yeni hizmet ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan kararlılık mesajları
Zabıta Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli zabıta ...
Karşıyaka Meclisi’nde gündem plan değişikliği
Karşıyaka Meclis Toplantısı’nda gecekonduların hak sahiplerine satışında ...
Konak’ta ‘şehit’ tartışması: Siz sebep oldunuz!
Meclis oturumda cadde ve sokaklara şehitlerin isimlerinin verilme talebi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva