HABERLER>EGE
29 Haziran 2012 Cuma - 18:37

Mehmet Ağar turizmi 'Sakin Şehir'i ikiye böldü

Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını Aydın'ın 'Sakin Şehir' ünvanlı ilçesi Yenipazar'daki Kapalı Cezaevi'nde çeken, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı ziyaret etmek isteyen işadamları, sanatçılar ve siyasetin önde gelen isimlerin gelişleri için cezaevine yaklaşık 500 metre uzaklıkta helikopter pisti yapıldı.

Mehmet Ağar turizmi  Sakin Şehir i ikiye böldü

AYDIN - Yenipazar'daki esnaf helikopter pisti yüzünden ikiye bölünürken, bazıları pistin yapılmasını memnuniyetle karşıladı, bazıları da helikopterle gelen ziyaretçilerin çarşıya uğramadan gideceğini ve esnafın zararına olduğunu söyledi.
 
'Sakin Şehir' ünvanlı Yenipazar İlçesi'nde bulunan ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını çektiği Kapalı Cezaevi'nin 500 metre uzağına yapılan helikopter pisti, ilçede tartışma konusu oldu. Bazı esnaf Mehmet Ağar'ın ziyaretçilerinin daha kolay ulaşım sağlaması için yapılan pistin işlerini azaltacağını düşünürken, bir kısım esnaf ise Yenipazar'a yapılan herşeyin önemli olduğunu savundu.
 
İşlerin azalacağından endişe duyan pideci Ersin İnat, "Mehmet Ağar'ın buraya gelmesi iyi oldu ama helikopter pistinin yapılması bizim için biraz kötü oldu. Çünkü gelen misafirler bize uğramadan gidecek" dedi.
 
Helikopter pistinin ünlü isimleri kent merkezinden uzaklaştıracağını savunan fotoğrafçı Nadir Çelik, "Mehmet Ağar'ı ziyarete gelen işadamları, siyasetçiler ve ünlü sporcular çarşıya da geliyordu ve burada yemek yiyordu. Ben de fotoğrafçı olarak Yenipazarlılar ile ünlülerin hatıra fotoğrafını çekip para kazanıyordum. Ancak helikopter pistini kullanan ünlüler ziyaretten sonra çarşıya gelmeden gidecekler. Ziyaretçiler, helikopterden inip, orda ziyaret edip geri dönmesin. Gelip en azından Yenipazar'ın güzelliklerini ve insanının sıcaklığını görsünler" diye konuştu.
 
Bölgeye has 'kar helvası' satan işyerinin sahibi Selim Akgül de "Pistin olması esnafın işine yaramadı. Gelen ünlüler çarşıya inip, kar helvası ve pide yiyorlardı ama artık helikopterle gelip buraya uğramadan gidecekler. Esnafımıza bir yararı dokunmuyor" dedi.
 
MEHMET AĞAR'IN GELİŞİYLE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Öte yandan her yatırımın ilçeye katkısının olduğunu savunan çay bahçesi işletmecisi Dilaver Dönmez, "Yapılan her hizmet karşılığını bulur. Mehmet Ağar, Yenipazar'a gelince bir çok şey değişti. Helikopter pistimiz de oldu. Herkesin helikopteri yok, herkes helikopterle gelmeyecek. Mehmet Ağar'ın buraya gelmesinin bize bu güne kadar bayağı bir artısı olmuştu zaten. Bundan sonra da esnaf olarak çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Helikopter pistinin bize zararından çok faydası olur" diye konuştu.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceren bebek turist sütüyle hayata tutundu
Eşi ve bebeğiyle Kuşadası'ndaki tatilden ülkesine dönerken yol kenarında ...
Pamukkale’yi ‘uçuran’ turizm
Zengin turistlerin Antalya-Pamukkale arasında 4 saat süren kara yolculuğunun ...
Beyaz cennette korkutan kararma
UNESCO'nun dünya mirası listesinde olan beyaz cennet Pamukkale'nin bazı ...
 
İhmal 16 yaşındaki Burak’ı ölüme götürdü
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, 16 yaşındaki Burak Yerli, yönetimindeki ...
Manisa’nın ilk alışveriş merkezi Magnesıa açıldı
Avrupa'nın en büyük perakende gayrimenkul portföylerini yöneten, bağımsız ...
Bodrum'da Yeni Türkü rüzgarı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Yeni ...
 
Bodrum'da korkutan yangın: 8 gözaltı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü'ndeki koruma altında ...
Raylarda korkunç ölüm: Azrail’in sesini duymadı…
Söke’de alışveriş yaptıktan sonra kaldığı huzurevine dönmek üzere yola ...
Yıldırım: Aydın artık havacılık merkezi olacak
Protokol imza törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte katılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva