HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2014 Cuma - 21:25

Meclis’te rapor tartışması: AK Parti’nin ihale çıkışına Başkan’dan yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı üçüncü olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın yönettiği meclis toplantısında Büyükşehir ve ESHOT’un 2013 yılı faaliyet raporu kabul edildi. AK Parti’nin ret oyu verdiği faaliyet raporuna CHP ve MHP destek verirken mecliste tartışma çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın eleştirilerine bizzat Başkan Aziz Kocaoğlu yanıt verdi. Kocaoğlu, ihale eleştirilerine, “Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez” dedi.

Meclis’te rapor tartışması: AK Parti’nin ihale çıkışına Başkan’dan yanıt

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısına 2013 yılı Büyükşehir ve ESHOT’un faaliyet raporları damga vurdu.  Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AK Parti’nin eleştirilerini yanıtlarken hükümete ve iktidara yüklendi.

Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporlarının görüşüldüğü toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan belediyenin çalışmalarını eleştirdi. Bir yıl boyunca yapılan çalışmaları konuşan Doğan, eksikleri anlatırken belediye yönetimini beceriksizlikle suçladı. Kocaoğlu’nu ilk olarak 10 yılda kadro kuramamakla eleştiren Doğan, “Rahmetli Ahmet Piriştina’nın kadrosunu korumadığınız gibi belediye başkanlığı döneminde bürokrat değişiminden öteye gidemediniz. 10 yıldır çalışma ekibi kuramadınız. Siz ne zaman ekip kuracaksınız da çalışacaksınız? Büyükşehir’in bürokratları ile ne zaman oynamaktan vazgeçeceksiniz. Belediyelerde keyfi borçlanmalardan dolayı aynı partiden gelen yeni belediye başkanları bile isyan ediyor” dedi.

O PROJEYİ SORDU
Belediyenin deniz ulaşımından yeterince faydalanamadığını belirten Doğan, tartışmalı Pasaport Projesi’ne de değindi. Doğan, “ Kıyı Tasarım Projesi’nin önemli ayağı olan Pasaport’ta adeta katliam yaşanmaktadır. Beton yığını olan yapıda, çizenler, ihaleyi yapanlar ile işi takip edenler arasında koordinasyon sorunu vardır. İhaleyi alan şirket işi beceremediği gibi yapılan imalatlar da vicdanları sızlatmaktadır. Büyükşehir Belediyesi yüklenici firmanın ‘işi bitirdik’ dediği yeri teslim alacak mıdır? Büyükşehir belediyesinin yetkilileri ortaya çıkan manzarayı içlerine nasıl sindirecektir? Müteahhit firma ile CHP arasında bir bağlantı var mıdır? Parti üst yönetimine yakın olan isimler mi tercih edilmektedir” diye konuştu.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ
Doğan, yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi’ne verilen fazla memur ve işçi alma hakkının nasıl kullanılacağını, tercihin kimlerden yana yapılacağını söyledi. Doğan, belediye işçi kadrolarına aktif çalışanların mı yoksa dışarıdan isimlerin mi alınacağını merak ettiğini ifade etti.  Kentsel dönüşüm konusunda da belediyeyi eleştiren Doğan, bir yıl geçmesine rağmen belediyenin kentsel dönüşüm bölgelerinde ofis açmaktan öteye gidemediğini, inşaatların ne zaman yükseleceğinin bile bilinmediğini dile getirdi.  Doğan ayrıca metro konusunda tarih verilmesini isterken diğer projelerin ne zaman hayata geçeceğinin de merak edildiğini belirtti. Doğan teleferik tesisleri ve katı atık bertaraf tesislerinin ne zaman hayata geçeceğini de bilmek istediklerini anlattı.
 
VADESİ GEÇMİŞ BORCUMUZ YOK
Doğan’ın eleştirilerine cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zaman zaman sinirlenirken AK Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. Kocaoğlu, “Eleştirmek gayet doğaldır ama başarılı başarısız olmak, düzgün çalışmak apayrı bir iştir. Belli meziyetler, duruş gerektirir. Belli felsefe gerektirir. Büyükşehir Belediyesi için ’10 senedir iş yapmamıştır, arıtma, su, kanal projesi yapmamıştır’ demek doğru değildir. Merkezi hükümet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne fazla fazla para göndermiştir ona rağmen iş yapmamıştır. Mantık sizin açınızdan bakınca budur. İlk meclis toplantısında kredi ve finans açısından belediyenin durumu eleştirildi. Kimse kimsenin karakaşına gözüne bakarak kredi notu vermez.  Çıkıp ‘seçimden önce niye kredi almadın’ demek yanlıştır.  İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir bankanın kapısından giremezken bugün 2007 tarihinden beri Hazine ile borç-alacak ilişkisini kopartmıştır. Benim hazineye borcum, vadesi geçmiş borcum yok. Bu Türkçe söylemdir. Bunu anlamayan Fransız mı oluyor? Namuslu bir tacir borcunu öder. Zamanında ödediği için borcu olmaz. Biz de öyle yapıyoruz.  Daha önce bedeli ağır krediler alıp yatırım yapmak zorunda kaldım. Şimdi yüklü faizli krediler almıyoruz.  Kredileri belli projeler için ve ucuz alıyoruz. Biz kredi alıp tüketim harcaması yapmıyoruz. Büyükşehir Belediyesi metro, İZBAN, tramvay ve vapurlar için kredi kullandı. Lastik tekerlekli ile taşıma yapmanın maliyeti raylı sisteme göre yakıtta dört, personelde üç katı fazladır. Biz taşımada lastik tekerlekli ulaşımı azaltmak istiyoruz” dedi.
 
KALKINMA AJANSINA PARA YOK
Başkan Kocaoğlu konuşmasında AK Parti’nin anlattığı yatırım rakamlarını eleştirdi. Kocaoğlu, “Siz yatırımlar konusunda İzmir’e yapılanları anlattınız. Bakanlıkların fiyatlarını anlattınız. Sizin verdiğiniz rakamlar bakanın, milletvekilinin yoksa kendi söyleminiz midir? Rakamları verirken cari harcamaları da anlatıyorsunuz. Valinin, bürokratın maaşını vermeyecek misiniz?  TOKİ İzmir’de ne yaptı? TOKİ bina yapıp kentte satmıştır. İzmirli çalışıyor vergisini veriyor. İller Bankası paylarını İzmir’e verecek misiniz? Yoksa kenti başka bir yere mi bağlayacaksınız? İzmir’e para verdiğinizi söylüyorsunuz. O zaman vermeyin. İzmir’e kanunen verdiğiniz para dışında kente para verdiniz mi onu söyleyin. Allah’ın Kamil Tunca Bulvar Yolu’nu satın aldım. Ziraat Bankası’nın arazisi ile Turizm İl Müdürlüğü’nün önündeki arazileri satın aldım. İstanbul’da arazileri otopark işletmesi olarak Kasımpaşaspor’a verdiler. İzmir’e 12 yılda yapılan yatırım miktarı  5 milyar 700 milyon TL verdi. İller Bankası kente ne yapıyor? Banka para satıyor. Hadi biz finanstan anlamıyoruz, Ali Mektebi’nden mezun olduk siz bu işin duayenisiniz de bankanın verdiği paranın faturası mı var?.  Kalkınma Ajansı’na verilen parayı anlattınız. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde ajansa para vermeyeceğim. Personel desteği de yok. Kalkınma Bakanlığı izin veriyorsa para dağıtıyoruz. İzin vermiyorsa dağıtamıyoruz. Bakanlık para veriyorsa projeyi onaylamıyor.  Böyle mantık olmaz” diye konuştu.


 
EKİBİ SAVUNDU
Kocaoğlu, Doğan’ın “ekip yok” eleştirisine de, “Bu ekip o zamanda vardı. Şimdi de var. Yine bu ekip olacak. Bu ekip namuslu, şereflidir. Dolandırıcı değildir. Türkiye’de hiçbir kurumun üstünden geçmediği silindir belediyenin üstünden geçti. Bu ekip iş yapmıyormuş. Arıtma yapma konusunda Türkiye’de bir taneyiz. İstanbul’un arıtmasının üç buçuk katı arıtmamız var. Siz arıtma yapmazsanız bilemezseniz. Ankara zaten meçhule giden bir gemi.TCDD ile ortaklaşa yaptığımız İZBAN projesine 700 milyon TL para verdiğimiz de söylerim. TCDD ne verdiğini söylesin de bilelim. Biz kamulaştırmalara 1 milyar TL para harcadık. Mezarlık yeri alacağım diye kamulaştırma yapıyoruz. Milli Emlak yer vermeyince biz kamulaştırdık. En ayıbı da budur. Büyükşehir Belediyesi tarihinde açılmamış yollar, caddeler yaptık. Deniz kenti İzmir’e gemi alma sırası  geldi. Bu gemi Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Türkiye tersaneciliği Dünya ligine çıkıyor. İlk gelen geminin ufak tefek eksikliği vardı. Bitti. Yolculuğa başlayacak. Koskoca otomobil firmaları sorun çıktığında araçları geri çağırıyor. Gemiyi ancak alabildim kusura bakmayın” dedi.
 
PASAPORTU  KABUL ETMEDİK
Kocaoğlu, Doğan’ın Pasaport’taki proje eleştirilerine de yanıt verdi. Kocaoğlu, projede eleştirileri hakkı bulurken, “Pasaporttaki işin kalitesinin çok kötü olması eleştiriliyor. Bu yerden göğe kadar doğrudur. Telafi edilecek. Fotoğrafını göstermene gerek yok. Her gün ordayım. İşin üstündeyim. Onu da her halükarda halledeceğiz. Katliam lafı biraz ağır. Biz katliam yapamayız. Bunlar ortamı germeye yarar. Pasaport’un kabulü yapılıp teslimi alınmadı. Yani belediyeye geçmedi” diye konuştu.
 
BİZDE PARTİZANLIK YOK
Kocaoğlu, “İşler CHP’li müteahhitlere mi veriliyor” sözlerine de, “Kişi kendinden bilir işi. Böyle yaparsanız böyle umarsanız. İhale mevzuatında Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerine didik didik bakılıyor. İhaleler mutlaka KİK’e gidiyor. Kamu İhale Kurumu’ndan geçmeyen, mahkemede kazanmadığımız bir işin ihalesini zaten yapamıyoruz. Bize engel olmayın. Bakanlıkların, hükümetin gücünü İzmir’in önünü kesmek için kullanmayın. Büyükşehir Belediyesi yasalara uygun ihale yapar. Yeterliliği olan ihaleye girer ve başımıza da ne gelirse bundan gelir.  Çıkıp ’ Ankara 78 günde alt geçit yapıyor’ diyorsunuz ama alt geçidin 6 ay önceden kimin alacağı belli. Adam montaj yapıyor. Sonra o yapılan alt geçitlerin altında su basanlar dalgıçla aranıyor. Bizim ihalelerimiz kar vizit işlemez, hiçbir müteahhidi tanımam, ihaleye girmem. Bu zamana kadar bir tane ihaleye girdim. Moloz döküm alanlarını tekel haline getirmek istiyorlardı gittim Bornova’daki taş ocağını 3 milyon TL’ye aldım. Hafriyatçıların tekelini durdurdum. Partizanlık bizde yok. Herkes kendisine bakacak” dedi.
 
ELEMANA İHTİYACIMIZ YOK
Kocaoğlu yasa ile belediyeye verilen işçi ve memur kadrolarının nasıl doldurulacağı ile ilgili de, “Bizim elemana ihtiyacımız yok. Elemana çok ihtiyacımız olursa nasıl aldığımızı dünya alem biliyor. Kadronun gelmesi yeni elemanlar geleceği anlamına gelmez. İktidar partisinin asıl kafa yorması gereken konu istihdam politikasıdır. Bu istihdam politikası ile işçi-patron, başkan ile işçi barışamaz. Böyle bir şey olamaz.  Bütün devlet kurumlarında ‘eşit ise eşit ücret’ dersek olmaz. Taşeron düzeni kölelik düzenidir. İnsanlar taşerona teslim edilmemelidir. Ücret sendikacılığı da yanlıştır. Bir ülkenin, hükümet, muhalefeti gelecek için, üretim için çalışmalıdır” diye konuştu.
 
CEBERRUT YASA İLE DÖNÜŞÜM OLMAZ
Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yaptıklarını da anlatan Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümü beceremediğini söylüyorsunuz. Kentsel dönüşümde iki tane kanun var. Burada kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu. Yaptı mı? Kanunda eli güçlüydü. İki tane müteahhit binası yıkmak dışında iş yapıldı mı? Neden, uygulanamaz? O yasa ceberrut bir yasa. Yasa doğrudan eve değil mülkiyete müdahale ediyor. Biz o yasayı uygulayamayacağız. Kentsel dönüşümü rıza ile yapacağız” dedi.
 
PETERSON KÖŞKÜ’NDE MAHKEME DEVAM EDİYOR
Kocaoğlu kültüre ve sanata destek verdiklerini söylerken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı eleştirdi. Kocaoğlu, “Tarihi değerleri Kültür Bakanlığı korur aba bizde Büyükşehir Belediyesi korur. Agora’da 35 milyon, Roma Antik Tiyatrosu için para öder, Kadifakale’nin düzeni için kentsel dönüşüm yapar. Maliyeti de belediye karşılar.  Kazılara, çalışmalara Kültür Bakanlığı ne veriyormuş söyleyin de onu görelim.  Peterson Köşkü’nü yapalım diye aldım. Bizi Kültür Bakanlığı’nda beklettiler. Köşkün projesini aradık. Tam bitti derken ihaleye çıkarken bakan değişti. Bizim protokolümüz iptal edildi. Durduk, dava açtık. Davanın birinci aşamasını kazandık.  Paramız da, her şeyimiz de var. Aldığımız zaman ihalesine çıkacağız. Eğer tahsis bozulmasaydı epeyce yol almıştık” diye konuştu
 
METROYU BUYRUN YAPIN
Kocaoğlu, metro konusundaki eleştirilere de, “Metro konusunda bakanlığa Üçkuyular-Narlıdere projesini verdik. Halkapınar-Otogar, Üçyol-Tınaztepe projesini verdik. Bakanlık ‘biz yapalım’ dediler biz ihaleden çıkarttık. Dört sene oldu. Buyurun yapmak istiyorsanız yapın. Biz elimizdekini bitirelim, siz de bunları bitirin. Memlekette iş mi yok. Projesi teslim edilmiş yere ‘proje yok’ dediler. Konak Tüneli’ne projesiz, zemin etütsüz girdiler. Yani yapmadılar. Ben niye istemeyeyim. Kente ne güzel metro yapılır. İzmir’e bu yıl 17 milyon TL kaynak aktarılırken İstanbul ve Ankara’ya milyarlarca lira para ayrıldı” dedi.
 
KAVGA ETMEDİM
Çöp tesisi hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, “Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapılacağı yer bellidir. ÇED raporu peşindeyiz. Burada bize destek olun.  Katı Atık tesisi her yerde yapılacak.  Kuzey’de belirlenen yer de uygundur. Körfez projesinde TCDD ile ortaklaşa ihaleye çıktık. Her şey tamam ÇED raporunu alamıyoruz.  Biz çevre yatırım yapıyoruz ama TCDD para kazanacak” dedi. Kocaoğlu, “ Benim çalışma şeklimi eleştirdiniz. Ben ilçe belediyeleri ile kavga etmedim. Bir tane beyanatımızı göremezsiniz. Bulursanız getirin” açıklaması yaptı.
 
ASLANLAR GİBİ GİTTİK
Kocaoğlu, “insiyatif kullanmıyor” eleştirilerine de, “Belediye başkanına operasyon yapıldığında ne savcı ne polis değişmedi. Aslan gibi gittik. Yanımızda sadece İzmirli vardı. Limana da operasyon yapıldı neler değişti, neler.  Başka bir sürü de operasyon yapılıyor. Bu zamana kadar bir tane basın mensubu yazdıkları nedeniyle aramadım. Şunu niye aradın, bunu aramadın diye konuşamazsınız. Beceriksiz kadro ve beceriksik belediye başkanı, 10 yıldır kentin kalkınması için tek başına çabalayan büyükşehir belediyesidir.  Eleştirin ama insaf dinin yarısıdır” dedi.
 
ZİHNİYET DEĞİŞMELİDİR
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ESHOT’un faaliyet raporu görüşülürken mecliste yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yetersiz kaldığını söyledi. İzmir genelinde bulunan kapalı durak sayısının yetersiz olduğunu belirten Doğan, yağmurlu havalarda ve kötü şartlarda vatandaşların zorlandığını ifade etti. Doğan, “Dünya’nın birçok yerinde klimalı duraklar varken İzmir’de kapalı durakların bile yetersiz olması düşündürücüdür. Hükümetin çıkarttığı yasa ile Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım imkanı sağlanmıştır. Hepimizin bildiği klimalı otobüsler yetersizdir. Kentin az gelişmiş bölgelerinde kötü otobüsler kullanılıyor. Birçok hatta otobüsler yollarda kalmaktadır. Engelli vatandaşlarımız için otobüs sayısı yetersizdir. Akıllı durakların Konak, Buca, Bornova merkezlerde değil dış ilçelerde de kullanılması gerekmektedir.  ESHOT’un neden zarar ettiği yeteri kadar açıklanmamıştır. Kurumun mal varlığının üzerinde borçlandığını görüyoruz. ESHOT genel müdürleri ve kadro sürecinde yaşanan hızlı değişim ne yazık ki hizmette olmamıştır. Aslında asıl değişmesi gereken zihniyettir” dedi. Doğan konuşmasında kalp krizi geçiren ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker’in kadro değişikliği ve görevden alma nedeniyle olduğunu söyledi.
 
ÜCRETSİZ BİNENLERİN PARASINI VERİN
 
Doğan’ın sözlerinin ardından kürsüye çıkan Başkan Kocaoğlu tek tek eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu, konuşmasının başında İzmir ulaşımında kullanılan otobüslerin niteliklerini ve sayılarını açıkladı. Çeşitli rakamlar veren Kocaoğlu“ Kentte toplam 2 bin 190 adet kapalı durak vardır. Büyükşehir Belediyesi’nin kapalı durak yapacak gücü vardır ama kaldırımlarda durak konulacak yer yoktur. Açık durakların bundan dolayı kaldırılması mümkün değildir. Zamanı geldiğinde klimalı duraklar da yapılır. Hepimiz, tüm insanlık tarihi insanların biraz daha iyi yaşaması için uğraşmaktadır. Bunu istemek doğaldır. Zamanı geldiğinde yapılacaktır.  Hükümet seçim arifesinde 65 yaş ücretsiz kart uygulamasını yaptı.  Hükümetin ücretsiz yaptığını ifade ederek sonra kurumun zarar ettiğini söylemek mantıksızdır. Her şey bedava olsun deniliyor. Polis, engelli, postacı bedava olsun ama bunun parasını kim verecek? Herkesin bağlı olduğu bakanlık var. İki liraya tam bilet ile yolcu taşıdığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin tüm taşıma kuruluşları zarar etmektedir. Zararın bir numaralı kaynağı bedava taşınan yolcudur. Bedava taşınan yolcu sayısı tüm yolcuların yüzde 30’udur. Merkezi hükümet belediyelerin kesesinden keyif bağışlamasın. Bedava taşıyacağı adamın parasını versin. Bugün elektronik sistem ile kaç kişinin nerede, hangi duraktan bindiğini biliyoruz. Çıkartalım ay sonunda hesabı verelim. Bunun parasını verin.  Hem işçinin yüzde 35-40’ını bedava taşıyıp sonra ‘zarar ediyor’ demek insafsızlıktır” dedi.
 
KENDİNİZE BAKACAKSINIZ
Başkan Kocaoğlu konuşmasında “gelişmemiş bölgelere kötü otobüsler gönderiliyor” eleştirilerini de yanıtladı. Kocaoğlu, “Dar gelirli bölgelerimizden sadece bir noktaya kötü otobüs gidiyor. Onun da gerekçelerini açıklarız. Otobüsler yolda kalmıyor. Otobüslerin yolda kaldığı günleri biliyoruz. Hep ben yaptım mantığı ile olmuyor. Birileri bir şeyleri karıştırıyor, aşure yapıyor. İzmir’de ‘ben yaptım oldu’ yok. İzmir’de kentli ile kenti yönetiyoruz. Ben söyleyeyim de milletin aklına girelim doğru değil.  Bu davranış doğru değildir. Biz ‘ben yaptım oldulardan’ değil katılımcı yönetim anlayışından yanayız. Eğer ‘ben yaptım oldu’ konusunda örnek istiyorsanız kendinize bakacaksınız” diye konuştu.
 
AKLINIZA SOKUN
Kocaoğlu konuşmasında Doğan’ın “zihniyet değişmelidir” sözlerine de tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Evet Türkiye’de zihniyet değişmeli ama İzmir’de değil. Türkiye’de zihniyet mutlaka değişecektir. Doğrusu, iyisi güzeli gelecektir. Zihniyet değişikliğine ihtiyacı olanlar kendisini gözden geçirecektir. Neden iktidar olamadınız. Onu biliyor musunuz? Ne yaptınız İzmir’e 12 senede. Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı ve yol. Ne yaptınız da değişti de İzmir size oy versin. İzmirliye ağıza alınacak laflar konuşulmaz. İzmirli aba altından sopa göstermekle hizmet yapamazsınız. Başka yerlerden tehditle oy alabilirsiniz ama İzmir’den alamazsınız. Bunu aklınıza sokun” dedi.
 
DİNLEMEK ZORUNDASINIZ
Kocaoğlu konuşurken Doğan’ın “faaliyet raporunu konuşuyoruz. Genel siyasete girmeyin” sözüne, “Siz benim lafımı kesmeyin, dinleyin.  Siyaset yapıyorsunuz dedim mi. Siz bana suçlamalarda bulundunuz. Bunun siyasetle alakası yok. Ben size cevap veriyorum. Cevabı dinlemek zorundasınız. Zihniyet değişecek neden? CHP gidecek AKP mi gelecek?” cevabını verdi.  Başkan Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Eker’in rahatsızlığı ile ilgili de, “Tufan Eker’in zaten kalp rahatsızlığı var. Çıkıp ‘Tufan Eker görevden alındığı için kalp krizi geçirdi, anjiyo oldu’ demek, meselede buradan ne fayda umulur?. Nereye bağlanmak istenir? Bunun evrensel ahlak kuralları ile ne alakası vardır meclisin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.
 
ŞAPKA ÇIKARTMAK ZORUNDASINIZ
Kocaoğlu, AK Parti’nin İzmir’deki politikasını da eleştirdi. Kocaoğlu, “Geçen sefer ‘altı belediye aldık’ dediniz. 2004’te Buca, Ödemiş, Tire, Bergama, Gaziemir ve Aliağa gibi belediyeler vardı. O zaman meclis üyesi sayınız 61’di. Aslında size İzmir fırsat verdi. Ama bir daha da vermedi. Ödemiş’te kaza oldu. Bayındır’ı aldınız ama ilk beş sene sonrasında kaybettiniz. İzmir, sizin yaptınız belediyeciliğe oy verecek mi vermeyecek mi? İzmir’i kabullenmek zorundasınız. İzmirliye ve Türkiye’nin en aydınlık kentine siz şapka çıkartmak zorundasınız. Ben şapka çıkartıyorum. Siz de şapka çıkartmak zorundasınız” dedi.

EK MASRAF YAPMADAN
Ulaşımda 90 dakika uygulamasından da bahseden Başkan Kocaoğlu, “Gelir düzeyi yüksek olan ve toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımız şehir merkezlerinde oturuyor. Gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız da ister istemez daha kenar semtlerde oturuyorlar. Büyük çoğunluğu iki, üç vasıta değiştirerek işine gidiyor. Türkiye’de egemen olan ücret asgari ücretin bir dirhem fazladır. Bu da bin TL’ye den gelir. Biz bu ailelere destek olmak için bu uygulamayı başlattık. Uygulama çok doğru ve yerindedir. Sistem çalışmaya başladığında karar verdik. Artan yolcu ile hiç ek sefer koymadan, bir litre daha fazla benzin koymadan, ek şoför kullanmadan yolcu sayısı yüzde 35 artarken tahsilatımız yüzde 12 oranında arttı” ifadelerini kullandı.
Yapılan oylamama 2013 yılı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü faaliyet raporu AK Parti’nin ret oyuna karşılık CHP ve MHP’nin onayı ile birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
oktay hoca 19 Nisan 2014 Cumartesi 23:07

buradayazılacak çok şey var ama öncelikle bir kaç yarım projeden başlamak istiyorum.gürçeşme yolu neden yarım kaldı.uçan yol ile ilğili muhtarlara gönderilen proje neden yan yatmış bir şekilde görünüyor .gürçeşme yolu ile ilğili gabariler neden asıl değil hala yapılmadı.bunların yanında önem arz eden bir şey daha yazacağım sevğili yaldız bunu mutlaka dile getirin.azizbey gitmeden bu trafik neden gitmezilçe ve beldelere.bu nun yanında duyduk ki daha düne kadar satın almada kendi arkadaşlarının bile karşı çıkyıgı fidan aslanı daire başkanı yapmış aziz bey her halde kendisine bahşedilen 397 yıl az gelmiş olacak ki daha fazla ceza almak için yada cezayı kesinleştirmek için yapmış olmalı bu atamayı.dün 50 ton boya alımına 60 mış ton tinerle alım yapan şahıs neden başkan yapılsın ki her halde yeni yolsuzlıklar yolda galiba.

Yorumu oyla      11      5  
ercan 19 Nisan 2014 Cumartesi 13:11

başkan pasoporttaki hatayı kabul ediyor daha önce bu konuyla ilgili yorumum da ihale kanununa deginmiştim başkan da aynı sorunu dile getiriyor o günkü yorumuma katılmayanlar ne kadar dogru bir tesbit yaptıgımı anlamışlardır sanırım bence pasoprttaki yüklenici firmaya öyle yaptırımlar uygulamala ki bir daha bu ve buna benzer firmalar bu tür ihalelere girmeleri önlensin yalnız bu proje nasıl düzeltilecek bir soru işareti bir başka önemli bir proje olan ikiceşmelik projesinde de şimdiden başkanı burdan uyarıyım görünen köye kılavuz istemez derler bu proje bittigin de çok büyük sorunlarla karşılaşacaktır spotçulardır sorun bunlar o harebe haline gelmiş dükkanların çok güzel hale geleceginden şimdilik seslerini çıkartmıyorlar projeler bittikten sonra hemen eski tas eski hamam sistemine dönecekleri aşikardır çünkü yaptıkları iş oradaki dükkanların metrekaresiyle uyumsuzdur olabilecekleri şimdiden tahmin edebiliyorum zabıtalar gidip gelecek sert tartışmalar olacak zabıta gidince mallar dışarı zabıta gelince mallar içeri dükkanlarda hor kullanmadan dolayı kısa sürede tekrar eski durumuna gelecektir olaya medya el atacak bir sürü fotograflar yayınlanacak bu kadar para harcandı diyecekler rezillige bakın diyecekler haklı olarak aziz başkan bu projeye iyi niyetiyle bakıyor ama o spotçular o caddede oldugu müddetçe bu projenin kagıt üstünde oldugu gibi gerçekleşmesi mümkün degildir şimdiden söyliyeyim testi kırılmadan

Yorumu oyla      13      5  
M.YILDIRIM 19 Nisan 2014 Cumartesi 09:54

SY B.DOĞANA TEŞ. EDERİM GEREKTİYİ ŞEKİLD CEVAP VERDİYİ İÇİN TABİKİ BUNUN DEVAMINI YAPACAĞINDANDA ŞÜPEMİZ YOK YANLIZ BU ELEŞTİRİLERE SY İL.BŞ. Ö.Ç.AKAYINDA BİRDEFA OLSUN KATILMASINI BİR AK PARTİLİ OLARAK ÇOK İSTERDİM

Yorumu oyla      13      13  
19 Nisan 2014 Cumartesi 08:57

Helal başkanım güzel bir konuşma güzel bir açıklama tebrik ediyorum

Yorumu oyla      13      50  
Yorumcu 18 Nisan 2014 Cuma 23:41

Bilal Doğan hızlı başladı Aziz bey bu dönem mecliste çok ter dökecek maça denge geldi keyfli bir maç izleyeceğiz

Yorumu oyla      17      10  
Bornova gençlik 18 Nisan 2014 Cuma 23:14

Aziz bey herşeyide siz yapın diyorsunuz parasını siz verin diyorsunuz, bence Başkanlığıda bırakın onuda ak parti yapsın ... Siz neyi yapabileceksiniz çok merak ediyorum...

Yorumu oyla      16      11  
izmirli 18 Nisan 2014 Cuma 23:13

aziz kocaoğlu bu defa baltayı taşa fena çarptı. bilal doğan görünürde iyi muhalefet yapıyor. azizin bam teline basıyor. böyle giderse yakında kocaoğlu çıldırır. bakalım bu defa kime patlayacak. pek yakındaaaaa

Yorumu oyla      17      11  
BUYURAN 18 Nisan 2014 Cuma 22:52

aziz bşk atıp tutacagına git kordonun hali- ni gör.

Yorumu oyla      17      11  
umapre 18 Nisan 2014 Cuma 22:42

kentsel dönüşüm dediğiniz 1 sene içersinde yapılacak bir proje değildir. eğer bir sene içerisinde yapılırsada nasıl birsey olcağı bellidir örnek ankarada yapılan belli başlı kentsel dönüşümler gibi insanlar çamur atmaktan öteye gidemiyor böle eleştirici olcaklarına yapılıcak kentsel dönüşüm alanlarında insanları dolduruşa getirceklerine biraz ellerini vicdanıza koyun birlikte proje yürütün

Yorumu oyla      14      8  
18 Nisan 2014 Cuma 22:31

başkan döktürmüş.Helal olsun

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol Büyükşehir'den 'hakkı'nı söktü aldı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 1980 darbesiyle belediye ...
Ali Engin'den Başkan Demirağ'a tebrik ziyareti
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri, yerel seçimler ...
Başkan Kocaoğlu görevden alınca kalp krizi geçirdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görevden alarak emekliliğini ...
 
Başkan Akpınar'dan kadro operasyonu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar belediye kadrosunda operasyon ...
Engin’den Tosun’a kutlama ziyareti
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
CHP Konak'tan Pekdaş'a ziyaret: Konak model olacak
Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı unvanıyla çalışmalarını sürdüren ...
 
Çiğli spor kenti oluyor: Arslan’dan salon müjdesi
Çiğli’nin spor kenti olması için fiziki ve sosyal projeler başlıyor. Çiğli’deki ...
Dünyaca ünlü sanatçılardan Uyar’a ziyaret
OpereTwins ismiyle tanınan opera sanatçıları Didem ve Sinem Balık, çocukluk ...
Başkan Dalgıç'tan 'imar' çıkışı: Gerekirse kapıda yatarız
Turizm sinerjisini sokağa yaymak gerektiğini belirten Başkan Dalgıç, "Sezonun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva