HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Şubat 2013 Pazartesi - 21:33

Meclis raporu: CHP'de 'çöp' krizi, Basmane Çukuru'nda hamle

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün kentin en önemli sorunlarından biri olan katı atık bertaraf tesisinin yapılacak yeri nedeniyle tartıştı. CHP grubunda yaşanan tartışmada Özgün, “Bize bilgi verin, ilçe gözden mi çıkartıldı” derken Başkan Kocaoğlu da, “Her araştırılan yerin bilgisini size veremem. Kesin olan bir şey yok. Belediye başkanı dirayetsiz mi” dedi. Başkan Kocaoğlu seçimlerde ilçelerin tamamını alacaklarını ifade etti.

Meclis raporu: CHP de  çöp  krizi, Basmane Çukuru nda hamle

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen basına kapalı CHP Grup Toplantısı’nda çöp tartışması çıktı. 

Belediyenin kentin kuzeyine ve güneyine yapmayı planladığı, tartışmalara neden olan, başta belediye başkanları ve vatandaşlar tarafından istenmeyen katı atık bertaraf tesisleri hararetli dakikaların yaşanmasına neden oldu.  Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “Karşıyaka-Menemen ve Çiğli Bölgesi’nde kararlıyız” diyerek ısrar ettiği Karşıyaka Yamanlar’daki proje için çalışmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde Menderes de gündeme gelmişti. Menderes’in Selçuk sınırına yakın olan bölgede yapılması için ön çalışmaları gözden geçirilen konunun gündeme gelmesinin ardından tartışmalar alevlenmişti. Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, grup toplantısında konuyu gündeme getirerek Başkan Kocaoğlu’na yüklendi.

Ergün yaptığı konuşmada, “CHP’nin TBMM’den sonra en büyük ikinci meclis grubu Büyükşehir Belediyesi’dir. Katı atık bertaraf tesisisin Menderes sınırlarında yapılacağını okuyoruz. Bu tür konularda bizi basının kucağına atmayın. Hepimiz oturup konuşacak olgunluğa sahibiz. Çöpü mutlaka yapın, nereye yapacaksınız yapın. Önce bizimle konuşun. En azından bilgi verin.  Bunu bile yapmıyorsunuz” dedi.

Katı Atık Tesisi’nin Menderes’e yapılması halinde yöre halkının tepki göstereceğini ifade eden Özgün, konuşmasında konuyu seçim sonuçlarına getirdi. Geçen yerel seçimlerde sorun yaşadığını, parti olarak sıkıntı çektiklerini anlatan Özgün, “Seçim zaten zorlu geçecek. Bir de vatandaşın istemediği bir konuyu getirirseniz işler daha da karışık olur. Menderes gözden mi çıkartınız anlamakta zorlanıyorum” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI DİRAYETSİZ Mİ?
Başkan Özgün’ün çıkışına ‘Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuda dirayetsiz’ demek mi istiyorsunuz. Siz bizim yanlış yaptığımızı mı söylüyorsunuz”  diyerek cevap veren Başkan Kocaoğlu, “Bu meseleler teknik meselelerdir. Kentin kuzey ve güneyine yani iki tarafına hitap edecek şekilde katı atık bertaraf tesisleri yapılacak. Bu konuda kararlıyız. Yer arayışlarımız devam ediyor. İçeriği belli olmayan bilgiler üzerinden konuşmayalım. Ben 9 yıldır bu kentin belediye başkanıyım. Yasal olarak katı atık bertaraf tesislerinin yapımından ben sorumluyum. Her araştırdığım, üzerinde çalıştığım, kesin olmayan yerin bilgisini size veremem. Burası Menderes olur başka bir yer olur ama kesin yer yok” dedi.

İLÇELERİ ALIRIZ
Menderes Belediye Başkanı Ergün’ün seçim sürecine yönelik açıklamalarına da cevap veren Kocaoğlu, “Her yerde CHP olarak AKP’nin önündeyiz. Anketler ve kamuoyu araştırmaları da bunu gösteriyor. Sürekli halkın içinde olduğumuz için yansımaları da görüyoruz. Eğer seçime kadar geçen süreçte bizim öngöremediğimiz, olağanüstü koşullar ortaya çıkmaz ise 30 ilçenin 30’unda seçimi alırız” ifadelerini kullandı.



TMSF BASMANE ÇUKURUNDAKİ HİSSESİNİ SATACAK
Grup toplantılarının ardından gerçekleştirilen meclis toplantısında Basmane’de bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin arazisi ile ilgili satış süreci de gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güçbirliği AŞ’nin masaya oturarak üzerinde çalışmalar yaptığı, yıllardır çukur halinde duran Basmane’deki alanda bulunan TMSF hisseleri satışa çıktı. Güçbirliği’nin hisselerinin TMSF’ye geçmesinin ardından üzerine haciz konulan yüzde 89 oranındaki hissenin satılması istendi. TMSF, belediyeye gönderdiği yazıda alanı satmak istediğini söyledi.

Meclis toplantısında süreç ile ilgili Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı’nın meclise hitaben yazdığı bilgilendirme notunu okutan Başkan Kocaoğlu, “Burası namı değer Basmane Çukuru. Bu konuda TMSF’nin görüşlerimizi sorduğu bir yazı var. Yıllar önce satış konusu gündeme gelmişti. Yine aynı konu gündeme geliyor. Bu konuda aşama kaydedemedik. Konak Belediyesi’nden gelen plan var. Kentin önünde sorun olarak dönen bu konunun planları yaparak çözülmesi noktasında yapıcı, pozitif olarak bekledik. TMSF’nin satma eğilimine girmesinin ardından yeniden konu gündeme geldi. Burada satış talebi var. Bizim tapuda yüzde 11 hissemiz var. Biz payımızı yüzde 30’a çıkarttık. Protokolün tapuya işlenmesi söz konusu zaten değil. Ayrıca tapu üzerinde şerhler ve hacizler var. Zaten konunun birçok boyutu var. TMSF’ye yazacağımız yazı var. Ayrıca bundan sonraki süreçte planlama sonrası yapılması gerekenler var. Kentin önemli bir konusunu masaya yatıracağız. Mecliste tartışmak, irdelemek en doğru karardır. Zaten gayrimenkul satışı olduğu için meclise gelmesi lazım. Gizlisi saklısı olmayan bir işin meclise gelmesinde yarar görüyoruz. Tartışılması ve çözüm yolunun bulunmasını talep ediyoruz. Konu gerektiği kadar tartışılacak” dedi.
Öte yandan, meclis toplantısında Konak Belediyesi Meclisi’nden geçen plan değişikliği kararı da kabul edildi.

KAMULAŞTIRDIĞIMIZ YERİ BAĞIŞLAYALIM MI HOCA?
Meclis toplantısında Başkan Kocaoğlu ile AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Sıddık Soysal arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Çiğli’de bir arsanın imar planı değişikliği talebi görüşülürken itiraz eden Soysal’a Kocaoğlu tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Bu alan eskiden beri belediye hizmet alanı. Biz, Maliye’den tahsis için talep ettik. Orada beş bin metrekare şahıs arazisi vardı. Maliye ‘şahıs arazilerini kamulaştır öyle tahsis verelim’ dedi. Biz, kamulaştırdık ama yine tahsisi alamadık. Adalet Bakanlığı, İzmir Adliye Tıp Kurumu için 7 bin metrekarelik alanda plan değişikliği istedi” dedi. Soysal’ın “Orası adliye binası için ayrılması planlanan yer olabilir mi” sözleri üzerine Kocaoğlu, “İnsaf dinin yarısı. Kaç para verdim oraya? Ne amaçlı kamulaştırdım. Her şey bitti de o mu kaldı. Orası belediye hizmet alanı, adliyesi de başka yere yapılır. Dilin kemiği yok da insaf. Biz, 5 milyon TL kamulaştırma parası verip aldığımız yeri de mi bağışlayayım hoca” diye konuştu. Tartışmanın uzaması üzerine devreye giren AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, Soysal’ın yanlış anladığını ifade etti.

AKLIMIZA ESENİ YAPMIYORUZ
Soysal meclis toplantısında, Çiğli Kaklıç’ta bir yolun belediye tarafından kapatılması konusunu da gündeme getirdi.  Bunun üzerine Kocaoğlu, “ Biz kendi aklımıza esiyor. Sonra da ‘kapatın bu yolu, mahallenin sokağını’ diyoruz öyle mi? Ayıp oluyor ama böyle olur mu” dedi. Bunun üzerine Soysal ‘sonuçta kapalı’ yanıtını verdi. Kocaoğlu da “Ben meclise gelmeyeli sizde baya bir ilerleme olmuş” yanıtı verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 12 Şubat 2013 Salı 12:32

bravo aziz başkan vermişsin kendini bilmezlere ayarı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıraç ve Kocaoğlu’ndan EXPO heyetine İzmir turu
Dün akşam İzmir'in EXPO 2020 adaylık başvurusunu yerinde değerlendirmek ...
Karabağlar’da 14 Şubat’a özel nikah
Karabağlar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü çeşitli etkinliklerle ...
Genç aşçılar dünya mutfağı ile buluşuyor
Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Selçuk Belediyesi’nin ...
 
Karşıyaka’da heyelan mağdurlarına kalıcı çözüm
Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki heyelan mağdurları için ...
Gaziemirli gençlerin Spil keyfi
Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen Ankara, Çanakkale ve Konya ile ...
Tarihi yürüyüşte kritik hafta: İzmir büyük EXPO sınavı
İzmir'in EXPO 2020 yolculuğundaki ilk resmi sınavı başladı. Uluslar arası ...
 
Başkan Solak’tan Kaklıç’a hizmet brifingi
Hizmetlerini mahalleleri dolaşarak görsel sunumla anlatan Çiğli Belediye ...
Bornova'dan kadın haklarında Türkiye'ye örnek adım
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Avrupa Belediyeler ...
Konaklı kadınlar pilatesle form tutuyor
Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezlerinden spor, İsmetpaşa Semt Merkezi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva