HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2014 Salı - 09:44

Meclis’e Sırrı Aydoğan damgası: 4 koltuk birden!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi olarak yeni dönem çalışacağı yapılanmayı tamamlarken tüm koltukları Sırrı Aydoğan’a teslim etti. Aydoğan, dört önemli koltuğa tek başına oturacak. Aydoğan, “Geçmişte parti baraj altında kalınca Kocaoğlu çok destek oldu. Onu asla yalnız bırakmam” dedi.

Meclis’e Sırrı Aydoğan damgası: 4 koltuk birden!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde kadro operasyonunun hazırlıklarını sürdüren Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi olarak 5 yıl birlikte yürüyeceği yeni isimleri de belirledi. Özellikle İmar Komisyonu ile Encümen’de görev yapacak kişileri tek tek kendisi yazan Kocaoğlu, en yakın çalışma arkadaşını değiştirmedi. Yerel seçim sonrası Büyükşehir’in kazanan ismi Sırrı Aydoğan oldu.
 
HER KOLTUK ONUN
Bornova’da 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Sırrı Aydoğan koltuğu hayatını kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın yerine geçen Kocaoğlu’ndan almıştı. Bornova’da uyumlu çalışması ve yaptığı işler ile adından söz ettiren Aydoğan, Kocaoğlu’nun ikinci döneminde meclise yazdığı isim olmuştu. Aydoğan 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptı. Kocaoğlu’nun izinli, raporlu olduğu zamanların dışında yetişemediği her yere giden Aydoğan, aynı zamanda 5 yıl boyunca en kritik komisyon olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun başkanlığını da yaptı. Aydoğan ayrıca geçen dönem partinin siyasi temsilcisi olarak da çalıştı. İl Başkanı Ali Engin’i temsilen ‘grup başkanvekili’ olarak da aktif görev almıştı.
 
Aydoğan, yeni dönemde de önemli bir başarıya imza attı. Meclis toplantısı öncesinde belediye başkanları ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Kocaoğlu’nun ekibinde olmayı başaran Aydoğan, beş yıl daha önemli görevlerde bulunacak. Aydoğan, son alınan karar gereği Belediye Başkan Vekilliği ve grup başkanvekilliği görevini korurken İmar Komisyonu’na da başkanlık etmesi bekleniyor. Geçen döneme nazaran bir koltuk daha kazanan Aydoğan mecliste başkanı temsil eden koltuğu Meclis 1. Başkan Vekilliği görevini de aldı. Geçen dönem bu görevi meclis listelerine yazılmayan Konak Meclis Üyesi Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı üstlenmişti. Aydoğan son düzenleme ile belediyede 4 koltuğun sahibi olmuş oldu.
 
KOCAOĞLU’NU BIRAKMAM
Aydoğan, başarısının sırrını Egedesonsöz’e anlattı.  Yıllardır aktif siyasetin içinde olduğunu belirten Aydoğan, “1965 yılında partiye girdim. Benim partililiğim neredeyse yarım asırlıktır Hiçbir zaman CHP’den ayrılmadım. Ne DSP ne de Anavatan rüzgarına kapılmadım. Partimiz kapatıldığında SODEP’in kuruluşunda görev aldım. 1977 yılında ilk belediye başkanı olduğumda darbe yapıldı. Görevden alındığım için fiili SODEP kurucusu olamadım. Ama yasak kalkınca il yönetimine girdim. Ardından geçen süreçte 1999 yılında CHP barajın altında kaldı. O zaman Aziz Başkan ‘bu parti barajın altında kalmaz’ dedi. Çalışmalara başladık. İlçenin kuruluşunda maddi, manevi destek verdi. Parti yöneticisi oldu. Herkes partiden kaçarken o destek verdi, yanımızda oldu. O yüzden bizim beraberliğimiz çok eskilere dayanır. Asla onu yalnız bırakmam. Ona karşı yanlışın içinde de olmam” dedi.
 
BENİM İÇİN SORUN DEĞİL
Aydoğan konuşmasında dört koltuğun kendisi için bir sorun teşkil etmeyeceğini de ifadede etti. Belediye başkan vekilliği, imar komisyonu başkanlığı ve grup başkan vekilliği görevini zaten yaptığını anlatan Aydoğan, “Bu görevleri 5 yıl boyunca yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım. Partideki ve meclisteki arkadaşlarım da destek verdiler. Aziz bey takdir etti vekilliğini 5 yıl süre ile yürüttüm. Meclis başkan vekilliği de yapılmayacak iş değil. Zaten başkanın olmadığında grubu ben yönetiyorum. Bunu yerine getiriyorum” diye konuştu.
 
GÖREV ADAMIYIZ
Aziz Kocaoğlu ile aralarında ‘abi-kardeş’ ilişkisinin olduğunu belirten Aydoğan, her zaman onun verdiği kararlara saygı duyduğunu söyledi. Aydoğan, “Ben 2004’te Aziz Kocaoğlu’nun meclis listesindeydim. Ahmet Piriştina’nın hayatını kaybedeceğini kim bilebilirdi ki? O yüzden Aziz bey Büyükşehir’e gidince yerine başkan seçildim. Hiç de itiraz olmadan meclisten çıktım. Ardından başarılı bir belediye başkanlığı süreci tamamladım. Sonra parti beni aday yapmadı. Yerime başka bir ismi aday gösterdi. 2009-2014 yılları arasında ‘benim aday yapmazsanız görev almam’ demedim. Belediye başkanına hep destek verdim. Aynı zamanda Büyükşehir’de Aziz başkanın ekibinde yer aldım. Yoksa en başarılı belediye başkanı da , mali durumu en iyi olan belediye de bizdik. Ona rağmen ‘partim bilir’ dedim. Biz görev adamıyız. Ne verilirse onu en iyi şekilde yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediyeci 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:01

Başkan Kocaoğlu'nun isabetli bir karar daha verdiğini görüyoruz. Duruşu, bilgisi, görgüsü ve kişiye hitabeti ile hep saygımızı kazanıp, saygınlığını koruyan birisi.

Yorumu oyla      12      7  
Latif aydemir 15 Nisan 2014 Salı 23:14

Sayın SIRRI aydoğan baskanim 2004/2009 yıllarında 5 Yil çalıştık ak partili ve genc partili rahmetli melih TUNÇAY bey dahil tüm komisyonları neredeyse oybirligiyle geçerdi o günleri özlüyoruz inşallah seçilmiş oldugum Bayraklı belediye meclis üyeliğim boyunca huzur ve halkımıza layık olmaya çalışacağız

Yorumu oyla      13      9  
cemalettin dürüst 15 Nisan 2014 Salı 21:41

Bornovada güzel ve kalıcı hizmetlere imza attı.Adamgibi adamdır.Her işin altından sorumluluk duygusu ile çıkar.Helal olsun.Başarılar sırrı abi.

Yorumu oyla      17      10  
Nedret Utku 15 Nisan 2014 Salı 19:33

Sayin baskan Aydogani eskiden beri bilirim arkani donup bakmiyacagin kadar durust birisidir yeni gorevlerini de ayni sekilde yapacagina inaniyorum basarilar diliyorum

Yorumu oyla      19      10  
15 Nisan 2014 Salı 14:33

Sağlam onurlu adamdır, hayırlı olsun.

Yorumu oyla      23      17  
mehmet öz 15 Nisan 2014 Salı 11:36

sırrı başkan dürüstlüğüyle bu görevleri hak ediyor tebrik eder başarılar dilerim

Yorumu oyla      30      42  
nurettin 15 Nisan 2014 Salı 11:30

İzmir'de yeni bir şey olmayacağı belli oldu.

Yorumu oyla      51      19  
Karşıyakalı 15 Nisan 2014 Salı 10:51

Hayırlısı olsun. Güzel bir vefa örneği. Umarım en doğru insanları seçerler. O nedenle iyi araştırma yapmaları gerek. Daire başkanlarının Müdürlerinin geçmişi temiz, her partinin adamı olmayan gercek devlet adamı olanlardan seçilmelidir.

Yorumu oyla      30      51  
ŞİRİNYERLİ 15 Nisan 2014 Salı 10:50

TÜRKİYEDE BELKİ EN İYİ BELEDİYE BÜROKRATI,,YARIM ASIRLIK PARTİCİYİM.SÖYLEMİ,,O YALNIZ KAYITLARDA MEVCUT,HER SECİMDEN SONRA YİNE EN İYİ YERLERDE OLMA HAKKI,BİLGİSİ VE TERCÜBESİ İLE,,SECİMLERDEN 6 AY ÖNCE İZİNİ KAYIP ETTİRİR,.NEDENİ**BÜROKRASİDE HİÇ BİR PARTİLİNİN İŞİNİ YAPMAZ,TEŞKİLATTA KİMSE YANINA GİTMEZ**ONUDA ÖĞLE KABUL EDİLİR..KARİYERİ ZATEN VAR,,BİRAZDA TEŞKİLATA YAKIN OLSUN**TADINA DOYULMAZ**DÜZGÜN,DÜRÜST ADAMDIR..SEVGİLER..

Yorumu oyla      29      38  
15 Nisan 2014 Salı 10:49

Sn.Sırrı Başkan ; Dürüst, çalışkan,saygılı çok güzel adete bilge bir insan.Ona her güzel şey yakışır.Büyük Baskanımız Sn.Aziz Kocaoğlu da gururumuz..Güzel bir ikili.Allah başarılarını daim etsin.Hizmetleri için teşekkürler RaR

Yorumu oyla      28      45  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal Yaşam’da yeni moda: İzmir selfiesi!
Tüm dünyada hızla yayılan “selfie” çılgınlığı İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ...
Sema Pekdaş yeni hizmet binası için düğmeye bastı
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, öncelikli yaşama geçirmeyi düşündüğü ...
Konak'ta 470 işçiyi yakan ihale bombası!
Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan döneminde yapılan ve belediye ...
 
İşte İzmir’in yeni meclisi: Komisyonlara kimler seçildi?
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
AK Partili Sait’ten Bakıcı’ya ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait Selçuk Belediye Başkanlığı görevine ...
Foça'daki 'Hayırsız ada', Atatürk Adası oluyor!
Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, üzerinde bir şey yetişmediği ...
 
Başkan Arslan açıkladı: Çiğli’de dudak uçuklatan borç!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediyenin mali yapısının felaket ...
Başkan yakartop oynadı çoçuklara 'sokağa çıkın' dedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk ...
Atatürk’ün Bergama’ya gelişinin 80. yılı coşkuyla kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu gezileri kapsamında 13 Nisan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva