HABERLER>EGE
29 Ağustos 2014 Cuma - 18:47

Marmaris’te şezlongların arasına havlu eylemi!

Marmaris sahilinde bulunan bir işletmenin önünde ücret ödemeden güneşlenip, denize girmek istemesi üzerine dövüldüğünü iddia eden Necmi Buğdacı'ya destek veren yaklaşık 30 kişilik grup eylem yaptı. Kıyıların kullanımının herkese açık olduğuna dikkat çeken grup, şezlongların arasına serdikleri havlularına uzanarak 'Kıyılar bizim işgale son' sloganları attı.

Marmaris’te şezlongların arasına havlu eylemi!

MUĞLA - 23 Ağustos'ta Marmaris İçmeler Mahallesi'ndeki bir plaj tesisinin önünde denize girmek isteyen Necmi Buğdaycı, işletmenin bodyguardı tarafından darp edildiğini iddia ederek, polis merkezine başvurdu. Davacı ve şikayetçi olan Necmi Buğdaycı verdiği ifadede başından geçenleri şu sözlerle anlattı: "Tesisin kafeterya bölümünde oturup bir şeyler içtikten sonra denize girmek üzere aşağı plaj kısmına geçmek istedim. Plaj görevlisi benden 20 lira giriş ücreti talep etti. Ben de kıyı kanununa göre böyle bir ücret talep etme hakları olmadığını kıyıların herkese açık olduğunu söyledim. Kumsala havlumu serdim. Bunun üzerine dışarı çıkmamı istediler. Ben ısrarlı olunca işletme yetkilileri tarafından hakaret ve küfüre maruz kaldım. Beni kolumdan tutup sürüklediler. Bunun üzerine polisi aradım."
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_29/728f4bdd673b3cd23174a6bb484a4313.jpg

Önce yerel bir televizyon kanalında ardından da internetteki sosyal paylaşım sitelerinde Buğdaycı'nın başına gelenler duyurulunca, bazı vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi. Sosyal medya sayesinde organize olan yaklaşık 30 kişilik grup, bugün (Cuma) öğleden sonra tesisin önüne giderek eylem yaptı. 'Sahiller halkındır, halkın kalacak. Havlunu kap sen de gel' yazılı pankartlar taşıyan grup, yaklaşık 200 metre yürüdükten sonra ulaştıkları işletme önünde havlularını şezlongların aralarındaki boşluklara sererek uzandı. İşletme sahiplerinin ve çalışanlarının herhangi bir müdahalesiyle karşılaşmayan grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Mehmet Emin Uyar'ın okuduğu açıklamada "Kıyılarımız ve sahillerimiz ne yazık ki, işgal altındadır. Oysa Anayasanın 43'üncü maddesi çok açıktır. 'Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak yaralanmasına açıktır, kıyı ve sahil şeritlerinden yaralanmada öncelikle kamu yararı gözetilir' denmektedir. Tesislerin uygulamaları ise, tamamen yurttaşların denize girme, dinlenme, eğlenme ve spor yapma hakkını engelleyen bir nitelik kazanmıştır. Biz yurttaşlar olarak öncelikle tesis ve işletmeler anayasa ve yasalara uygun olarak kıyı şeridi ve sahillerin işgaline derhal son vermelidir. Belediyeler ve diğer kurum ve kuruluşlar halkın önceliklerini gözeterek ücretsiz, temiz ve kaliteli hizmeti hataya geçirmelidir. Kanunlara uymayan tesislere gerekli cezalar verilmelidir. Sahiller halkındır ve öyle de kalacaktır" ifadelerine yer verdi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_29/08b3f82294af43907971e8a92f3cdd11.jpg

Tepki çeken tesisin işletmecisi İlyas Tülü de, sahilde faaliyet gösteren işletmeleri ve işletmecilerin 'işgalci' olarak gösterilmek istendiğini belirterek, şunları söyledi:  "Hepimiz tatillerde aldığımız hizmet karşısında ücretini ödüyoruz. Sadece sunduğumuz hizmetin karşılığını talep ediyoruz. Gelip havlu seren vatandaştan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Bu zaten vatandaşın doğal hakkıdır. Biz sadece şezlongumuzu kullanmak isterse ücret talep ediyoruz. Bunun karşılığında mal müdürlüğüne ecrimisil ödüyoruz. Bize tepki gösteren kişiye de havlusunu serip sahili kullanabileceğini söylemiştim. Ancak iki kadının tam önüne kendi havlusunu açtı. 15 dakika sonra şikayet aldık ve kendisini çıkartmak zorunda kaldık."(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli'yi yasa boğan haber: Festival dönüşü
Bekilli’de kontrolden çıkıp şarampole uçan otomobilin sürücüsü 29 yaşındaki ...
Şehit annesinin 65 bin lirasını evinin önüne gelen...
Denizli'de kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, telefonla ...
Bandırma pazar yerinde korkutan yangın
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, yıkım çalışmaları devam eden pazar ...
 
Afyon'da korkunç kaza: Hasta da öldü!
Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde, kontrolden çıkan panelvan tipi ...
Bodrum'dan Malezya'ya yola çıktı
Bodrum'da yaşayan 51 yaşındaki Namık Kemal Başbay, 4 yıl önce kullanmaya ...
Kayıp Alman belgeselciden kara haber
Fethiye'de belgesel çekimi için gelen Alman ARD televizyonu çalışanı 58 ...
 
MFÖ Bodrum'u salladı
Bodrum’da Halikarnas Disko'da sahne alan Mazhar Alanson, Fuat Güner ve ...
29 Filistinli Afyon’da tedavi edilecek
İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda yaralanan 29 Filistinli, Afyonkarahisar'da. ...
Ayvalık’ta mülteci teknesi battı: Bir kayıp
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva