HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2012 Pazartesi - 15:36

MHP'den 'o müdüre' sert tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı varken, şimdi de ağlamaktan sorumlu emniyet müdürü olduğunu ifade ederek, "Bir terörist gördüğünde, 'ileride ağlarım bunun için o yüzden öldürmeyeyim mi' diyeceksin?" dedi.

MHP den  o müdüre  sert tepki

ANKARA - Vural, sınır bölgesi Şanlıurfa Akçakale ve Harran ilçelerinde incelemelerde bulunan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Suriye'den Türkiye tarafına bombalar yağdığını ifade eden Vural, bölgede yaşanan olayların sınır illerinin hepsini etkilediğini, huzursuzluk ve endişe yarattığını anlattı. Vural, Barzani himayesinde Irak'ın kuzeyinde yaşayan terör örgütünün, bundan cesaret alarak Suriye'nin kuzeyinde de bir oluşum içerisine girdiğini iddia ederek, "Bunlar Güneydoğu insanını rahatsız etmektedir" dedi.

'Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz!'
 
"Bu yanlış politikaların bedelini millet ödüyor, beyefendiler ödemiyor" diyen Vural, bölgede yaşayan insanların huzursuz olmasına karşın, onlara tedbir olarak "balkonlara çıkmayın" önerisinde bulunulduğunu bildirdi. Vural, Suriye'den her gün gelen bombalar karşısında, Türkiye'nin sınırlarını korumak adına "sınır ötesi operasyon yapma yetkisi verin" diyecek noktaya geldiğini söyledi.
 
"BARZANİ EĞİTİYOR SONRA AKP'NİN ŞEREF KONUĞU OLUYOR"
Vural, "Bu politikalar, Türkiye'nin dış politikasının çalışmadığını gösteriyor. PKK terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinde egemenlik alanı oluşturuyor. Barzani orada eğitiyor ve geliyor AKP'nin şeref konuğu oluyor" diye konuştu.Yetki tezkeresinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güç kullanmasının önünü açmak ve Türkiye'ye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için Hükümet'e verilen bir görev olduğunu vurgulayan Vural, Türkiye'nin bedel ödememesini, sıkıntıya girmemesini istediklerini ancak AK Parti politikalarının Türkiye'nin kuşatılmasına izin verdiğini ileri sürdü.Oktay Vural, bölge insanının, MHP heyetine büyük bir içtenlikle kucak açtığını ancak buna basında yeterince yer verilmediğini belirterek, Suriye'deki krizin ekonomik boyutları ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını isteyeceklerini açıkladı.Vural, bir soru üzerine, MHP'nin tezkereye "evet" diyerek, AK Parti'nin dış politikalarına oy vermediğini söyledi.
 
"Türk Silahlı Kuvvetleri, 'yurt savunmasından sorumlu benim. Benim egemenlik haklarıma saldırıda bulunuluyor, bana yetki verin' diyorsa, bu aslında dış politikanın iflas tezkeresidir" diyen Vural, MHP'nin tezkereye, ülkeye yapılan fiili saldırılara son verilmesi amacıyla 'evet' oyu verdiğini kaydetti. Vural, MHP'nin tezkereye 'evet' diyerek, iflas etmiş AK Parti politikaları karşısında TSK'nın görevlendirilmesini istediğini ifade etti.
 
DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN SÖZLERİ
Vural, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Teröriste ağlamayan insan değildir" sözlerinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:"Diyarbakır Emniyet Müdürü teröriste ağlayacağına, önce bu milleti ağlatan terör örgütüyle mücadele etsin. Ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı vardı şimdi ağlamaktan sorumlu emniyet müdürü var. Sen önce adam gibi terörle mücadele et, senin görevin terör örgütüne şirin görünmek değil. Böyle bir anlayış terör örgütünü cesaretlendirir. Nereden geldin, kim getirdi seni? Fikir ve düşüncelerin neyse bunu devletine ve amirine söyle. Basın mensuplarıyla toplantı yapıyormuş. Hükümet demek ki Oslo'da bahsettiği vali ve emniyet müdürlerini göreve getirmiş.


Teröristten mi yanasın, güvenlik güçlerinden mi yanasın? Bir terörist gördüğünde, 'ileride ağlarım bunun için o yüzden öldürmeyeyim mi' diyeceksin, 'arkasından ağlayacağım adamı etkisiz hale getirmeyeyim mi?' diyeceksin. Kimin kılıcını sallıyorsun sen?
 
Sen ne demek istiyorsun? 'Teröristler için ağlayabileni değil, şehitler için ağlayabileni görmek istiyorum' desene. Kişi, gasptan adam öldürmüş, tinerciler gelmiş adam öldürmüş, bunlar ağlayacaklar. Teröriste ağlamayan insan değilmiş, psikolog musun sen, nesin ya? Katillere ağlayacakmış beyefendi. Sen kendi haline ağla bence. Polis teröristle karşı karşıya, terörist silah çekmiş. Bunu öldürsem ağlamak için peşinden gideceğim, en iyisi ben öleyim mi diyecek?"
 
MHP'Lİ TÜRKOĞLU DA BÖLGEDEKİ İNCELEMELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "stratejik derinlik" adlı kitabı bulunduğunu anımsatan Türkoğlu, "Biz kitabı 'stratejik çukur' olarak nitelendiriyorduk ancak bunun hafif kaldığını gördük, kitabın adını 'stratejik foseptik' olarak değiştirmek daha doğru olacaktır" dedi.MHP'li Yılmaz ise Akçakale ve Harran'da yaşayan 70 bine yakın insanın yüzde 90'ının Arap ve Sünni kökenli olduğunu söyledi.Bu insanların savaşa şiddetle karşı çıktığını dile getiren Yılmaz, "(Bu savaş bizim savaşımız değil) diyorlar. Nusayri, Alevi gibi ifadeler kullanılması da tehlikelidir" dedi.


Yılmaz, cuma namazını Akçakale Meydanı'ndaki camide kıldıklarını ifade ederek, imamın cuma hutbesinde ayetlerle, bir gün önce bakana yapılan tepkinin yanlış olduğunu söylediğini dile getirerek, bu durumu eleştirdi.(CNN Türk)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül, Türeli'ye 'Tribün' göndermeli cevap
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP İzmir Milletvekili Rahmi ...
Duayen siyasetçi Metin Öney kitabını tanıttı
İzmir eski Milletvekili Metin Öney, siyasetteki duayenliğini kitap haline ...
Türeli'den Bakan Akdağ'a 'Güzelbahçe' isyanı!
CHP İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli Güzelbahçe’nin tam teşekküllü ...
 
İnce’den sert çıkış: Bunları Başbakan’a yedireceğim
Yalova’da partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan ve Başbakan ...
CHP’li Güler: Bu dava siyasi bir davadır
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Birgül Ayman Güler, Tuncay Özkan’a ...
AK Partili Sait’ten Çeşme’ye jeotermal müjdesi
AK Parti’nin Çeşme’den sorumlu koordinatör Milletvekili Rifat Sait, Çeşme’de ...
 
CHP’li Güven 23 yaş üstü engelliler için sordu!
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 23 yaş üstü engelli bireylerin eğitim ...
Tezkereyi savundu: Top atana gül atılmaz
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı bir konuşmada Suriye'ye sınır ötesi ...
CHP İzmir’de Nihat Kaya’ya af çıktı
İl Disiplin Kurulu kararı ile bir yıl süre ile partiden ihraç edilen Nihat ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva