HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2015 Çarşamba - 13:18

MHP adayları vitrine çıktı… Vural’dan çarpıcı yanıt: Şeboy’a sorun!

MHP 1 Kasım seçim beyannamesini İzmir’de de tanıtırken, milletvekili adayları da vitrine çıktı. Tanıtım toplantısına Vural’ın listedeki sıra değişikliği sorusuna verdiği yanıt damga vurdu. Vural, “Hep beraber buradayız. Kırgınlığı 7 Haziran seçimlerinde Veysel Eroğlu kaçıranlarda arayın. Cemil Şeboy’a sorun kırgınlık var mı yok mu" dedi.

MHP adayları vitrine çıktı… Vural’dan çarpıcı yanıt: Şeboy’a sorun!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi 3 Ekim'de Ankara'da tanıtımı yaptığı seçim beyannamesinin İzmir ayağını da gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca İzmir milletvekili adayları da kamuoyuna tanıtıldı.



Karaca Hotel'de gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Necat Karataş, Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekilleri Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aslan Savaşan,
Murat Koç, milletvekili adayları, il yöneticileri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Milletvekili Oktay Vural ülkenin gündemi ve seçim beyannamesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Beyannamede yer alan ekonomik vaatlerle ilgili diğer İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’ndan da açıklamalar geldi.

Tanıtım toplantısı sonrası vekili adayları ve il yöneticileri ile basına kapalı bir toplantı yapıldı.



MİTİNGE DAVET
Açılış konuşmasında konuşan İl Başkanı Necat Karataş, Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yapacağı mitinge İzmirlileri davet etti. Karataş, "Sevgisi, sevdası İzmir ve Türkiye olan, yine kaygısı İzmir ve Türkiye olan, gidişattan memnun olmayan ve buna 'Hayır' diyen, huzurlu bir geleceği düşünen bütün İzmirli hemşerilerimizi Pazar günü saat 14:00'te Gündoğdu Meydanı'nda ülkenin geleceğine sahip çıkma anlamında tertip ettiğimiz mitinge davet ediyorum. 1 Kasım akşamı Türkiye'de çok şey değişecektir. Milletimizin Türkiye'nin geleceğine katkı sağlamalarını ve MHP'ye sahip çıkmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÜÇ UNSUR: HUZUR, GÜVEN, GELECEK
7 Haziran'da verdikleri taahhütlerde olduğu gibi bu dönemde de verilecek olan taahhütlerin dikkat çekici ve önemli olduğu söyleyen Vural, taahhütlerin üç unsur üzerinde oluşturulduğunu söyledi. Vural, "Verdiğimiz taahhütlerin içinde üç unsur bulunmaktadır. Huzur, güven ve gelecektir. Milletimizin huzur aradığını görüyoruz ve biliyoruz. Milletimizin gelecek kaygısı olduğunu, kimin nereye götüreceğini bilmek istiyor. 1 Kasım'da da dikkate aldığımız hususlar bunlardır" diye konuştu.



VERİLEN MESAJI ALMADILAR
7 Haziran'dan sonra uzlaşma ve diyalog içerisinde verilen mesajı AKP'nin almadığını söyleyen Vural, "AKP verilen mesajı hesap verme korkusunda dolayı almamıştır. Olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Namlunun ucunda seçime gidiyoruz. Böyle bir ortamda seçimin güvenli olmayacağını söyledik. Taşın altına ellerini koymalarını söyledik. Bizim milletimizn bekasını düşünerek ortaya koyduğumuz ilkeli duruşumuz kabul olmadı. 32 gün boyunca çay içtiler muhabbet ettiler. Ama ne olursa olsun kararlılıkla sandığa gidilecektir. MHP olarak herkesin huzurunu ve güveninin sağlanacağının teminatıyız. Bu ortamı yaratcağız. Milletin egemenliğinin temsil edildiği yer meclistir. Saray değildir" ifadelerini kullandı.

MİLLETİN DESTEĞİNİ REFAH VE ADALET İÇİN KULLANMADILAR
13 yıldan beri ülkeyi AKP'nin yönettiğini belirten Vural, "Milletin desteği olmasına rağmen ülkenin adaleti ve refahı için kullanmadıklarını görüyoruz. Çatışmanın, kinin, yolsuzluğun, özgürlüklere müdahalenin ve bölücülüğün olduğu ve bunların yapılması için kılıf olarak kullanılmıştır. Haramilere destek için kullanılmıştır. Milli ve manevi değerler tehdit edilmiştir. Terör azmıştır. Yoksulluk ve işsizlik tırmanmıştır. Eğitim milliğinin kaybetmiştir. Ortak yanlarımız değil, farklılıklarımız konuşulur hale gelmiştir. Bağlarımız gevşetilmeye çalışılmıştır” diye konuştu.

AMPULÜN FİŞİ DIŞARDADIR
Yapılanın akıl tutulması olduğunu söyleyen Vural, "Bugünkü hükümet kendisine oy veren insanların değerlerine aklını kullanmamıştır. Başkalarının, emperyalist projelerden akıl almıştır. Yani ampulün fişi dışarıdadır. Bu durum PKK'nın silah depolamasına ve aktif rol almasına sebep olmuştur. Onlar bu dönemi kendi siyasi amaçları uğruna bu noktaya getirmişlerdir. Milletimizin bekası konusunda bahsediyorsak gelinen bu noktanın sorumlusu ülkeyi yöneten AKP'dir" dedi.
 
Vural, "Bize "Niye çözüm sürecine destek vermiyorsunuz. Baraj altında kalacaksınız" diyenler bugün terörle mücadele ederek MHP'nin haklılığının üstünü örtmeye çalışıyorlar. 17-25 Aralık yolsuzluklarında deşifre olanların üzeri örtülmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu.
 
MUSA ÇAM'A CEVAP VERDİ
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Vural'ın geçtiğimiz günlerde CHP'yi ‘Nöbetçi HDP’ olarak tanımlayan Vural'ı şov yapmakla suçlamıştı. Bunun üzerine CHP'li Musa Çam'a cevap veren Vural, "Şov peşinde değiliz. TBMM’ye verdikleri araştırma önergesinde PKK’nın adını koymasını bilmiyorlar. HDP istedi diye meclisi topluyorlar. Kendi iradenizle mi toplantıya çağırdınız? Demirtaş dedi ki; ‘İmza atıyoruz’,  ‘Toplantının amacı çözüm sürecini devam ettirmek’ dedi. CHP’li vekiller şak diye imza verdi. Kimin talimatıyla toplantıya çağırdınız? MHP olarak biz ondan önce de AKP’nin HDP ile birlikte verdiği araştırma önergesine de ‘hayır’ demiştik. Sen verince ‘evet’ diyeceğiz, AKP verince ‘hayır’ mı diyeceğiz? Adama sorarlar, sınır ötesi operasyon yapılsın denildiğinde neden hayır dediniz? Otursunlar oturdukları yerde! Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile blok oluşturacaklarına Aziz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri ekseninde milli mücadelede pozisyonlarını belirlesinler. Dün AKP’nin araştırma önergesine nasıl hayır dediysek buna da hayır dedik. Türkiye terörle mücadelesini de sorgulatmayız. O bakımdan MHP’nin tutumu gayet açık nettir. Siyasi uzantılarla terörü araştıracaklarmış. Terörün nereden geldiğini bilmiyorsan neyi araştıracaksın? MHP neyi nerede hayır evet diyeceğini bilir. MHP haklı çıkmıştır. Günaydın. 30 yıldır PKK’yla mücadele ediyor önce terör örgütünün adını koysunlar. Önce kendileri aynaya baksınlar” yanıtını verdi.



ŞEBOY'A SORUN, KIRGINLIK VAR MI YOK MU?
7 Haziran seçimlerinde 1'nci ve 2'nci bölge ikinci sıralarda bulunan Murat Koç ve Aslan Savaşan'ın 1 Kasım listelerinde 3'ncü sıralara kaydırılmasının kırgınlık yaratıp yaratmadığı sorusuna ise Vural, AK Parti’de liste dışı kalan Cemil Şeboy üzerinden cevap verdi.

Vural, "Hep beraber buradayız. Kırgınlığı 7 Haziran seçimlerinde Veysel Eroğlu kaçıranlarda arayın. Bütün kırgınlığı kayınbirader-enişte ortaklığıyla iş yapanlar da arayın. Bence milletvekilleriyle millet arasında kırılganlığa bakmak lazım. Cumhuriyet Savcısının neden görevden alındığını sorgulasanız iyi olur. Biz hep beraberdik. 8 milletvekili gelelim inancındayız. Cemil Şeboy’a sorun, kırgınlık var mı yok mu?” diye konuştu.
 
TANRIKULU BEYANNAME ÜZERİNDE AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRDİ
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da AK Parti'nin asgari ücreti bin 300 TL'ye çıkarttığını söyleyerek, seçim beyannamelerinin MHP'den alındığını söyledi.

Ekonomik vaatlere de değinen Tanrıkulu, “Bizlere kendi ürünü gibi sunulmuştur. Bunlardan bir tanesi asgari ücret. Bu iktidar 13 yılın sonunda 1.300 TL’yi madem kaynak vardı 13 yıldır neden veremediniz ve milleti mahrum bıraktınız? MHP iktidarda olduğu 99-2000’li yani o fırtınalı yıllarda bıraktığımızda yüzde 6.9’luk büyüme performansıyla devralmıştır. Yüzde 3.1’dir ancak ve ancak büyümeyle bu katar lokomotif tarafından çekilebilecektir. Borçlanma meselesi bir diğer gösterge. 2002‘de devrettiğimizde 2.3 milyar lira olan tüketici kredileri, bugün itibariyle 359 kat artış göstererek 287 milyar liraya geldi. Hepinizin cebinde bir ya da birden daha fazla kredi kartı var. Bizim dönemimizde 4.3 olan kredi kartı borcu 86.6 milyara ulaştı" ifadelerini kullandı.



RANT DAĞITMA YOLUNU TIKAYACAĞIZ
Beyannamelerinde İzmir'i ilgilendiren konularında olduğunu söyleyen Tanrıkulu, rant dağıtmanın önünü keseceklerini, söyledi.

Tanrıkulu aynı zamanda AVM'lerle ilgili de açıklamalarda bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: İzmir’de 2B meselesi var. Ne yapıyorlardı? Villa yapıp, 2B’ye sokmaya çalışıyorlardı. Villa ile yayla evi farkını bileceğiz.  Rant dağıtma yolunu tıkayacağız. Her il ve ilçe için bir sektör prensibinden hareket ederek kırsal kalkınmayı ilçelere kadar yaymayı düşünüyoruz. Teşvikten kaynaklı birçok sorunla karşı karşıyayız. Teşviklerden faydalanmak için İzmir dışına çıkar ama yine İzmir’de yaşar. İzmir’in için AVM mezarlıklarına dönmüştür. İzmir’de de bir doyum noktası olacak. Esas mesele esnafla ilgili olan mesele... Biz MHP olarak AVM’ye karşı değiliz. Metropol dışında, çevre kirliliği ve trafik sorunu yaratmayacak yerlere kursun. Balçova’nın göbeğinden, Karşıyaka’da yapılan yeni büyük AVM çevresinde şimdiden trafik var. Esnafın barınması mümkün olmamış…

 
Mardinli bilim insanı Nobel Ödülü kazandı
 
CHP’li Sezer’den Yıldırım’a ‘paralel’ çıkışı: Özür dilesin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hotar sahada tam gaz: Onlarınki vaat, bizimki taahhüt
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı ...
AK Parti adayı Sürekli'den esnafa müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Karşıya ilçesinde ...
Esnaf Başkanı istedi, Yıldırım önce Vali’yi sonra Bakan’ı aradı!
AK Parti İzmir milletvekili adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ...
 
CHP Adayı Rodoplu Türkiye için ant içti
Seçim çalışmalarına başlayan CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın konuğu olan ...
CHP’li Çam’dan Vural’a ‘nöbetçi’ yanıtı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MHP’li Oktay Vural’ın partilerin seçim ...
AK Parti Adayı Kaya’dan Yarımada çıkarması
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili adayı Mahmut Atilla Kaya, Urla ...
 
CHP’li kadınlar Çiğli’de buluştu
CHP İl ve Çiğli Kadın Kolları üyeleri ile belediye meclis üyeleri Çiğli’de bir araya geldi
AK Parti’nin önemli isminden o görüntüye çarpıcı yorum
AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, ...
Bilal Erdoğan AA’ya konuştu: İtalya açıklaması
Hakkında "İtalya'ya kaçtı" iddiaları bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva