HABERLER>SEÇİM 2015
27 Mart 2015 Cuma - 13:30

MHP İzmir’de bu kez 2.bölge: Yine 6’sı bir yerde!

MHP İzmir’de başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından aday adayları birer birer sahne alıyor. İl başkanlığından bugün de 6 isim Meclis’e neden talip olduklarını açıkladı.

MHP İzmir’de bu kez 2.bölge: Yine 6’sı bir yerde!

EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde partilerde aday adaylık yarışı hız kazanırken MHP İzmir İl Teşkilatı’nda da milletvekili aday adayları yoğun bir mesai harcıyor. 
 
Partide başvuru süresinin sona ermesinin ardından aday adayları sahaya inerken 1.Bölge mesaisinden bir gün sonra bu kez 2.Bölge’den 6 isim İl Başkanlığı’nda basın karşısına çıkarak Meclis’e talip olma nedenlerini anlattı.
 


SUİİSTİMAL VURGUSU
İlk açıklama Dr. Yalçın Koçyiğit’ten geldi. Koçyiğit, İzmir'in sorunlarını bildiğini ve çözümü içinde tespitlerinin olduğunu söyledi. Koçyiğit, “Yaşamım boyunca İzmir'imizin tüm ilçelerindeki sorunları vatandaşlarımızla ve sivil toplum örgütleri teşkilatlarımızla birebir olarak yakın bir ilişki içerisinde istişare ederek bizzat inceledim. Fakat üzülerek söylüyorum ki 14 yıldır sorunlar aynı. Hatta bu sorunlar yeni sorunlarında habercisi. Bu üç büyük soruna baktığımızda ilk olarak ekonomik temelli sorunlar ve işsizlik sorunu yer alırken, ikinci sırada terör en önemlisi ise üçüncü olarak devletin yönetim sistemi ve anayasa sorunudur. Mevcut sorunların çözülmesi yerine daha fazla sorunun üretildiğini ve halkımızın samimiyetinin suiistimal edildiğini görmekteyiz. Bu süreç kişisel çıkarların ülke çıkarlarının önüne geçtiği ve iktidar eliyle kendi zenginler sınıfının inşa edildiği karanlık bir dönemdir. Bende vatandaşlarımızı yaftalayan ve milli değerlerimizden uzak algı yönetimi temelli politikalarına son verebilmek ve milletimize layık olduğu değeri sunabilmek için karşınızdayım. Bu dönem hiçbir sorun çözülmediği gibi darbeciler, düşmanlar, paralelciler hatta Fuat Avni bile bulunamadı. 2015 yılı kamu düzenini bozulduğu, devlet kurumlarının birbirine güveninin kalmadığı ve en önemlisi halkın güveninin kalmadığı bir dönem olarak yaşanmaktadır. Bu açıdan güzel İzmir'in hak ettiği temsili sağlamak, yenilikçi, dinamik ve evrensel bir İzmir temasıyla yola çıktığımız bu temiz kentin yüce gönüllü insanların geleceğinde, hak yolundan şaşmadan, değerlerimizi unutmadan şimdiye kadar yaptığımız görevlerin bize yüklediği sorumlulukları bilerek İzmir'den 25'nci dönem milletvekilliği için 2'nci bölgeden aday adayıyım" diye konuştu.


 
DİK DAVRANDIK
Atatürk Lisesi’nde öğretmenlik yaptığını belirten Nuri Çiftçi, “İktidarın kural tanımazlığı ve hiçbir gerekçe göstermeden İzmir Atatürk Lisesi'nde öğretmenlik görevinden alındım. Ülkücü düşünce bize bir iş ahlakı verdi. Biz hiç Milli Eğitim Bakanlığı'nı yönetmedik. Biz biraz farklı söylemler ve eylemler içinde olsaydık görevime devam ediyordum. Dik davrandık, boyun eğmedik. İzmir'in sorunlarını biliyorum ve çözüme kavuşturmak için elimden geleni de yapacağım. Ülkemizde o kadar çok şey satıldı ki, insanlar birbirini satmaya başladı. Ülkücü terbiye ve ocaklardan aldığımız terbiye ile görevimi çok iyi temsil edeceğimi düşünüyorum. Mensubu olmaktan gurur duyduğum ülküdaşlarımın yanında olmaktan gurur duyuyorum. Ben ülkemizin ve İzmir'imizin sorunlarını çözüme kavuşturmak için İzmir 2'nci bölge milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum" dedi.


 
ÇARE DE, ÇÖZÜM DE, KARDEŞLİK DE BİZİZ
Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmanın uzun soluklu bir yol olduğunu söyleyen Esat Vuruşkan, "Ben bu yola lise öğrencisiyken baş koydum. Sevda bildim davam kabul ettim. Karşılık beklemeden Allah, vatan bayrak sevdasıdır.40 yıldır bu davanın neferi olarak görüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tel başına iktidarında, Devlet Bahçeli Bey'in başkanlığında huzuru getirecek, kavgayı bitirecek, sevgiyi getirecek, pahalılığı ve yoksulluğu tarihe gömüp işsizliği yok edecek, Türk Milleti'nin ve devletinin bölünmesine karşı tek emniyet sigortası olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin buradan iktidarını müjdelemek istiyorum. Çare de, çözüm de, huzur da, kardeşlik de Türkiye'de Milliyetçi Hareket’tir. Mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelede hiçbir engel tanımayacağız, yılmayacağız ve başaracağız. 7 Haziran seçimlerinin ülke için çok önemlidir.  Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı veya bitişine sebep olabilir. O sebeple biz bu seçimi diğer seçimlerden farklı görüyoruz. Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi'nin varlık sebebi, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık sebebiyle aynıdır. Türkiye Cumhuriyeti bundan sonraki süreçte yaşayıp yaşamaması Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarı ile eşdeğerdir. TC’yi kurumların isimlerinin önünden kaldırmak, andımızın okunmasını engellemek, kadınlara yapılan şiddetin artması, ülkenin parsel parsel birilerine peşkeş çekilmesi, yabancılara satmak, bunca yıldır birlikte yaşamış olan Türk milletinin arasına nifak tohumları ekerek ayırmak gibi sebepler olumsuz ortamların oluşmasını sağlamıştır. Bu gibi pek çok sorun daha vardır. AKP iktidarı bu sorunların altında ezilmiş ve sınıfta kalmıştır. Görüş ve düşüncelerimi gerçekleştirmek, mevcut olumsuzlukları gidermek için Milliyetçi Hareket Partisi 25'nci dönem İzmir 2. Bölge milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum" ifadelerini kullandı.


 
SANDIKLARI PATLATACAĞIZ
Yıllardır yerel siyasette deneyim kazandığını belirterek konuşmasına başlayan Serdar Mersin, “Yerelde kazandığım siyasi hayatımdaki deneyimlerimi genelde değerlendirmeyi düşünmüyordum ancak bu şekilde değerlendirmem yönünde görüşleri alarak hak verdim. 7 Haziran genel seçimleri çok önemli. Türkiye’nin var olması ile yok olması arasında bir seçimdir. Bizim ülkemize yazık. 12 yıllık AKP iktidarında ve ondan öncekiler döneminde milli birlik ve kardeşlik duygularını ortada kaldırmak için mücadele ediyorlar. Kavgayı, dövüşü getirip ötekileştiriyorlar. Buna mani olacak tek güç Milliyetçi Hareket'te vardır. Genel seçimde sandıkları patlatacağız. Bizim ülkemize yazık. Bugün Türkiye’de milli birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için çalışıyorlar. Bunlara mani olacak tek güç MHP’dir. Biz tekrar birlik ve bütünlüğü sağlayabiliriz. Bir canımız varsa bu da yeter. Ne kadar katkım olursa partimin iktidar yolunda harcamak üzere 2. Bölgeden aday adayı oldum. Her şeye hazırım. Ben kendi adıma namus şeref sözü veriyorum. Elimden geleni yapacağım” diye konuştu.


 
MİLLİ BÜTÜNLÜK TEHLİKE ALTINDA
Milli bütünlüğün tehlike altında olduğunu söyleyen Lütfi Kılıç, "AKP iktidarı halkın hakkını ve milli bütünlüğü baltalıyor. AKP iktidarı borca dayalı ekonomi politikası yürütmektedir. Dış politikası rezalet. Kadın cinayetleri, hırsızlık ve uyuşturucu, çocuk şiddeti arttı. Yeni anayasa demek, yeni devlet demek. Ve sürekli dile getirilen bu tabirler, birlik ve beraberliğin olmadığı hakkın ve hukukun olmadığı bir düzenin habercisi. Barış, mutluluk ve adaletin hakim olduğu bir dünya nizamının tesisinde ülkemizin söz sahibi olmasını sağlamak suretiyle milletimizi çağın kudretli, itibarlı ve önder toplumlardan biri yapmak ve tarih sahnesinde ebedi kılmak için MHP iktidar olmalıdır. MHP iktidarını gerçekleştirecek kadroların içerisinde olmak adına 7 Haziran 2015 seçimlerinde adayım” ifadelerini kullandı.


 
SİYASETTE İDDİALI OLMAK ZORDUR AMA BEN İDDİALIYIM
Diğer bir aday adayı Taşkın Işık ise aday adayı olduğu bölgenin sorunlarına değindi. Işık, “İktidar partisi ve yerel yönetim tarafından bölgeye en ufacık bir hizmet götürülmemiştir.  Birileri kolay milletvekili olma düşüncesiyle bu İzmir’i seçmiş olabilir. Vatandaşlarımız bu açıdan hesap soracaktır. Siyasette iddialı olmak zordur ama aday adayı olarak çok iddialıyım. Hemşerilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının beni destekleyeceklerine gönülden inanıyorum. Aday adaylarının içinde her düşünceden insanın oyunu alabilecek tek aday adayıyım. Kadın sorunları, imar sorunlarının olduğu bölgemizin hak ettiği noktaya taşınacağını belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın bu zamana kadar her türlü sorunlarında yanlarında olduğum gibi, bundan sonra da yanlarında olacağım. Bütün vatandaşlarıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bu seçimin Yüce Türk Milleti’mize ve partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 28 Mart 2015 Cumartesi 09:47

Yerel seçimlerde ihanet edenleri görmek üzücü. İnşallah değerlendirmeye alınmazlar.

Yorumu oyla      11      5  
ksk 27 Mart 2015 Cuma 16:51

YOLUNUZ AÇIK OLSUN GERÇEK ATATÜRK SEVDALILARI..

Yorumu oyla      19      7  
tahsin bey apartmanı sakinleri 27 Mart 2015 Cuma 15:16

izmiri yıllardır yöneten chp li olup Atatürk ile alakası olmayanları görünce bu parti artık oyları hak ediyor .

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erten’den çarpıcı mesaj: Bir kavgaları 90 milyar!
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; Torbalı ...
CHP İzmir’de kontenjan kararına ‘Kılıçdaroğlu’nun rakipleri’ ne dedi?
YSK indirim talebini reddetti, önseçimde Kılıçdaroğlu’nun da yarışa gireceği ...
CHP'li Bayır'dan bir ilk: Özdere
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır’ın ilk durağı, ...
 
Flaş! Ve bilmece çözüldü: İzmir 2.bölgede kontenjan sayısı...
Yüksek Seçim Kurulu CHP’nin PM kararı ile belirlediği kontenjan sayısını ...
CHP'li Altındağ: Taşeron kanayan yaramızdır
Karşıyaka Belediyesi Şantiyesi’nde işçiler tarafından sıcak bir ilgiyle ...
CHP'li İnanç 14 ilçeyi gezdi, binlerce partiliye ulaştı
Aylardır sokaklarda partililerle bir araya gelen İzmir 1. Bölge 49. Sıra ...
 
MHP İzmir’de sosyal medya fenomeni eğitimi
Sosyal medya mecralarından en çok Facebook'u kullanan MHP'nin İzmir teşkilatları, ...
CHP'li Sökmen'den önseçim öncesi birlik çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir milletvekili adaylarını belirlemek için ...
CHP'li Türkbay: Şimdi birbirimize destek olma zamanı
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Türkbay bir TV kanalına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva