HABERLER>SEÇİM 2015
25 Nisan 2015 Cumartesi - 15:10

MHP İzmir adayları sahada: AK Parti ve CHP’ye yaylım ateşi!

MHP İzmir İl Teşkilatı’nin ‘Bizimle Yürü İzmir’ parolasıyla düzenlediği aday tanıtım toplantısında Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Vural ile İl Başkanı Karataş, AK Parti ve CHP’ye sert sözlerle yüklendi.

MHP İzmir adayları sahada: AK Parti ve CHP’ye yaylım ateşi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimler öncesinde çalışmalarına hız kazandıran siyasi partiler milletvekili adaylarını kamuoyuna duyururken MHP İzmir İl Başkanlığı da ‘Bizimle Yürü İzmir’ parolasıyla aday tanıtım toplantısı düzenledi.
 
İl teşkilatı ve adayların Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunmasının ardından Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtıma MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İl Başkanı Necat Karataş, ilçe başkanları, adaylar ve çok sayıda partili katıldı. 


 
İKTİDAR VE MUHALEFETE SERT SÖZLER
Sözlerine “Vekil olduktan sonra Allah’a beni İzmirlilere karşı utandırma diye dua ettim” diyerek başlayan Oktay Vural, “Sizin ve partimizin desteğiyle İzmir’i temsil etme imkanı buldum” dedi. 

Vural, “Hep beraber çok çalıştık. Emek sarf ettiniz. Bugünlere kolay gelmedik. Bizim holdinglerimiz, manşetlerimiz anketlerimiz yok ama gönüldaşlarımız, ülküdaşlarımız var. İzmirliler var.  Bizler 46 yıldır bir mücadeledeyiz. Bugünlere geldiyse bu 46 yıllık mücadelenin neferlerini kimse unutmasın. Arkamızda bir siyasi hareket var. Başarılı olmak isteyenler var. Aday arkadaşlarımız milletvekili olacak ama o mücadeleyi unutmayacak. Millet ve devletçe çok kritik bir noktadayız. Bunu düşünerek 7 Haziran seçimlerinin önemini insanlara anlatmalıyız. Bir millet düşünün tarih Türk milleti yazmış. Türk adını çıkarsan tarih yok olacak. Türk adını anayasadan çıkaran bir iktidar ve ana muhalefet partisi var. Seçim beyannamesinde AKP Türk Milleti adını kullanmıyor. Ana muhalefet de Türk Milleti adını kullanmıyor. AKP ve CHP siz hangi milletin egemenliğini temsil etmek için yetki istiyorsunuz? Mili devlet ve üniter olarak Atatürk tarafından kurulmuştur. Bu partilere bakıyorum. Neredesiniz bu tarihi yolculukta? Milli ve üniter devletten yana mısınız? Bu iki siyasi partinin de cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak iradeye sahip olmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 


EMEKLİYİ ONURLUCA YAŞATACAĞIZ
Türkiye’nin geleceğinin 7 Haziran’da İzmir’in alacağı tavra bağlı olduğunu söyleyen Vural, “İzmir’de ekonomik sıkıntılar var. Biz İzmir’de emekliyi, engelliyi, işsizi doyuramazsak nasıl güçlü ülke olacağız? Güçlü ülke güçlü ailelerle olur. ‘Emekliye şu kadar vereceğiz, bu kadar vereceğiz’ demiyoruz. Biz emekliyi onurluca yaşatacağız. Emeklinin ekonomik derdi olduğu kadar cumhuriyet derdi de vardır. Biz top yekün bir mutluluğu hedefliyoruz” dedi.
 
BİZİM TARİHİMİZDE İNSANLIK SUÇU YOKTUR
1915 olaylarına ilişkin olarak da konuşan Vural, Başbakan Davutoğlu’na yüklendi. Vural, “Bizim tarihimizde insanlık suçu yoktur. Ey Davutoğlu, Putin’le beraber, Papa’yla konuşurken soykırım iddialarına karşı tavrı oluşturdun mu? Bu soruların cevabını vereceksin. Lekesiz, tertemiz tarihimizi kirletmeye karşı olanlara karşı tarihimizi korumalıyız” diye konuştu.
 
ÜLKEYİ YÖNETENLERDE VİCDAN OLMASI LAZIM
İl Başkanı Necat Karataş, “7 Haziran seçimleri inşallah MHP’nin tek başına iktidarına vesile olur” dedi. Mevcut iktidar 12 yılı aşkın süredir yaptığı uygulamalarla Türkiye’yi bir sorun yumağıyla karşı karşıya bıraktığını ifade eden Karataş, “Ekonomide, dış politikada, eğitim, hukuk sistemine kadar ülkenin durumu ortadadır.  Rüşvet yolsuzluk ve bölünme tehlikesi bunun cabasıdır. 7 Haziran seçimlerine giderken Türkiye’nin durumu budur. Bizler İzmir’de yaşıyoruz. Peki İzmir’de durum çok mu farklı? 80 vilayet de neyse İzmir’de de durum aynı. Türkiye’deki işsizlik oranı 11.3’tür. İzmir’imizde bu oran yüzde 18’lere dayandı. İşsizlik oranına bakıldığı zaman genç nüfusta artışını göz ardı etmemiz gerekir. Asgari ücretin 949 lira olması kabul edilebilir bir durum değildir. 4 nüfuslu bir ailenin geçim saplaması sizce mümkün müdür? 949 lirayı bırakın cumhurbaşkanı ve başbakanın oğluna vermeyi herhangi bir AKP’linin oğluna versek 1 ayı çıkarabilir mi? Gelir dağılımı ortada. Olan da var olmayan da hiç yok. Orta direk diye bir şey kalmadı. Olanda karun gibi. Bu adaletsizlik gün gibi ortadadır. Asgari ücreti, emekliyi hadi kabul ettik. İşsizi ne yapacağız?  Bu kadar işsiz akşam evine gittiği zaman hangi ruh haliyle gidiyor. Evine bir ekmek götüremeden bir babayı düşünün. Ülkeyi yönetenlerde vicdan olması lazım. işsizimiz kan ağlıyor. Bu tabloyu değiştirmek için, adaletsizliği ortadan kaldırmak için ilkeli, dürüst kadro bakımından zengin MHP’nin tek başına iktidarına ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.
 
İZMİR 4 VERMİŞ 1 ALMIŞ
İzmirli hemşerilerime seslenen Karataş İzmir’in verdiği verginin karşılığını alamadığını söyledi. Karataş, “Sizden güç vermenizi istiyoruz. Ellerinizi verin. Bizimle yürüyün. İzmir’imiz ülke gelirine katkı olarak yıllık 39.8 milyar devlet bütçesine katkıda bulunmuş. Karşılığında 9.7 milyar lira yatırım almış. Yani İzmir 4 vermiş 1 almış. Tahakkuk eden vergiye bakıldığında Türkiye’de 3’üncü sıradadır. Ödediği vergiye bakıldığında 2’inci sırada. İzmir hizmet alamıyor. Sıkıntı var, yerel yönetimlerin durumu belli. Ellerinden geleni yapıyorlar suçlamamak lazım. Merkezi hükümetin İzmir’i üvey evlat olarak görüldüğü ortada. Sıkıntılıyız. Beklentimiz yerine gelmemektedir. Emeklimiz, memur, üretici, işsiz sıkıntılı. Üretici üretemiyor, üretse de satamıyor. Ürünler ithal ediliyor. Esnaf, iş adamı sıkıntılı durumda. Sanayicimiz İzmir’i terk etmektedir. Bu, liman kenti İzmir’e yakışmamaktadır” diye konuştu.


 
CHP VE AK PARTİ’YE YÜKLENDİ
Karataş konuşmasında ayrıca Kemal Derviş üzerinden CHP’ye, yolsuzluklar operasyonlarından dolayı da AK Parti’ye yüklendi. Karataş, “Kaçak saraydan sonra İstanbul’da Sultan Vahdettin Köşkünü restore ettiriyorlar. Cumhurun başı bu şekilde davranır da işsizini, emeklisini, esnafını görmezse durumumuz ne olacak? Bunun hesabının iyi yapılması lazım. 7 Haziran’da ona göre oy kullanmak lazım. AKP ve CHP’ye oy veren seçmene sesleniyorum. Hesabı iyi yapmalıyız. Bu sıkıntıları aşacak kadrolar MHP kadrolarında var. CHP’nin bu sıkıntılarını aşmasını beklemek yanlıştır. Aşacak olsalardı Kemal Derviş’e teklif götürülmezdi. Aldığı cevap; ‘Sen hele bir seçime gir, iktidar olacağına inanmıyorum şayet olursan dışardan bakan olurum.’ Güvendiği adamı aday yapamayan partinin iktidar olma şansı yok. İktidar dahi olsan bir Kemal Derviş’le bu iş bitmiyor. Ülkenin sorunlarını ve nasıl aşılacağını bilen kadrolara ihtiyaç var. O kadrolar bizde var. İktidar olduktan sonra yapacağımız işlerden biri bu yolsuzluğun hesabını sormaktır. Yolsuzluğu yapanın yanına kar kaldığı zaman devletin sıhhatli bir şekilde ayakta kalmasına imkan yok. Halkta güven olmaz. Halk sürekli sorgular. Halk bunun niye sorulmadığının hesabını sorar. Biz iktidar olursak bize sorar. Bu hesap mahşere bırakılmayacak. Bu hesap dünyada sorulacak.  Bugünkü iktidarın tek alternatifi MHP’dir” ifadelerini kullandı.
 
KATLİAMI YAPAN ERMENİLER’DİR!
1915 olaylarına ilişkin de konuşan Karataş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilediği mesaj Ermeni Kilisesinden okundu. Bu bir özürdür. Bırakın 1915 yıllarını. 1980’lere gelelim. Ermeni Asala Örgütünün neler yaptığını, hangi değerlerimizi katlettiğini biliyoruz. Yurtdışında birçok Türk evladı katledildi. Bunlar hatırına özür dilemeyin. Üzgün olmayın. Katliamı yapan Ermenilerdir, Türkler değil. Başkanlık sistemi ve yeni Türkiye sloganıyla yola çıkan mevcut hükümetin ve Cumhurun başı Recep Tayyip Erdoğan’ın arzu ettikleri bize göre bölünmüş bir ülkedir. Bu hayallerine son verilmelidir. 7 Haziran’da buna son vermeliyiz” dedi. 
 
MHP İZMİR’İN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
1’inci Bölge Adayları: Oktay Vural, Aslan Savaşan, Senem Kılıç, Recep Kök, Selahattin Şahin, Figen Tosunor, Ali Onar, Halit Dalgıç, Hasan Zerek,  Naci Düz, Doğan Varol,  Hüsnü G. Seçkiner,  Lütfi Kılıç
 
2’inci Bölge Adayları:  A. Kenan Tanrıkulu,  Murat Koç, Neslihan Çelik, Murat Taşer, Yalçın Koçyiğit, Haticer Bölük, Serdar Mersin, Salih Kadıoğlu, Taşkın Işık,  Recep Akan,  Suavi Tuncay, Nuri Çifti,  Tahsin Kaya

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNAVA LI 25 Nisan 2015 Cumartesi 22:21

İzmir CHP ye mecbur değil AKP ye mahkum değil.

Yorumu oyla      11      6  
25 Nisan 2015 Cumartesi 16:23

Allah utandirmasin

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu İzmir'de: Havzaya vaatlerle indi!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ...
CHP seçim vaatlerinin maliyetini açıkladı
CHP yazılı bir açıklamayla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 ...
AK Parti İzmir’de 2.başkanlar zirvesi!
İl Başkanı Delican ilçe başkanlarıyla yapılan toplantının ardından bu ...
 
Eroğlu’ndan haftasonu çıkarması: 2 günde 5 ilçe
AK Parti 1.bölge 1.sıra adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ...
DSP adayı Karakülçe CHP’yi ‘Syriza’yla vurdu: Bölünmeden…
DSP İzmir’in 2’inci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Selçuk Karakülçe ...
Ve YSK kesin listeyi açıkladı: 2 İzmir sorusuna yanıt
7 Haziran’da yapılacak genel seçim için milletvekili kesin aday listesi ...
 
AK Kadınlar İzmir’de sosyal vaatlerle sahada!
İzmir’de AK Partili kadınlar, ev ve esnaf ziyaretlerine başladı. Kadınlar, ...
AK Parti’de ‘sıra krizi’nde son karar: Bayındır istifa edecek mi?
İzmir listesinde 6.sırada yer bulan ve süreçte sosyal medyadan verdiği ...
MHP’li Koç: Kenetlenme zamanı geldi
Sendikaları ziyaret eden MHP İzmir Milletvekili adayı Murat Koç, işçinin, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva