HABERLER>SEÇİM 2015
16 Ocak 2014 Perşembe - 13:20

MHP Adayı Taşer’den ‘kopya’ salvosu: Gündemi biz oluşturuyoruz…

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, “Gündemi biz oluşturuyoruz, İzmir’in kaybedilen yıllarını, kaybedilen hazinelerini ve çarçur edilen gelirlerinin hesabını biz soruyoruz diğer adaylar ise bizden kopya çekiyor” dedi.

MHP Adayı Taşer’den ‘kopya’ salvosu: Gündemi biz oluşturuyoruz…

Yaptığı basın açıklamasıyla gündemi değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, “AKP adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu İzmir’in gerçeklerinden ve İzmir için hayati önem taşıyan konulara ne kadar yabancı olduklarını ortaya koymaktadırlar. Ancak biz söyledikten sonra cevap veriyor ve işin peşine düşüyorlar. Şimdi onlara bir kopya daha vereyim fakat unutulmasın ki hemşehrilerimiz karşısında hesabı verecek olan onlardır. İşte size zararlar dökümü ve İzmir Belediye şirketlerinin mali portresi:
 
Kocaoğlu ile İzmir hep zararda
İzmir Belediyesi’ne ait 13 şirket var İstanbul’da ise 23 belediye şirketi var. İzmir’de Metro hariç 12 şirketimiz zararda. İstanbul’da sadece 4 şirket zararda. Sadece İZULAŞ ve İZELMAN şirketlerinin sermayesi 1 milyar 113 milyon 700 bin liradır. Bu rakam İstanbul’un 23 şirketinin sermayesinin toplamından yüzde 21 daha fazladır. Bizim şirketlerimizin 2011 yılı zararı 207 milyon TL’dir. İstanbul’un dört şirketinin toplam zararı 78 milyon TL’dir. Sadece İZELMAN’ın 2011 yılındaki 93 milyonluk zararı İstanbul’un tüm zarar eden şirketlerinden fazladır. İzmir’deki BİT’lerin 2011 yılı cirosu 500 milyon TL’yi bulmazken İstanbul BİT’lerinin 2011 cirosu 6 milyar 666 milyon TL’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu zararlarını kapatmak için sermaye artışı adı altında milyonlarca kaynak ayırmak zorundadır. 207 milyon TL’lik zararı olan belediye şirketleri ile bu belediye nasıl yatırım yapacaktır, yapamamıştır. Sonuç olarak da Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği Büyükşehir Belediyesi İzmir’e hiçbir şey verememektedir. Görevi boyunca Kocaoğlu’nun İzmir’e yönelik hiçbir büyük projeye imza atamaması bu savurganlıktan ve kötü yönetimden kaynaklanmaktadır. Bunun hesabı çok ağırdır. Kocaoğlu bu hesabı vermelidir.


 
AKP İzmir’e aldığının karşılığını bile vermedi
CHP’Lİ Büyükşehir Belediyesi’nin zarar verdiği İzmir’e AKP hükümetin bir yararı dokunmuş mudur, bir de ona bakmak lazım. İzmir’in ve Türk Milletinin değerleriyle çatışan AKP hükümeti bazı vilayetlere özel önem gösterirken İzmir’e ve hemşehrilerimize dış kapının mandalı muamelesi yapmıştır. Rakamlar ortada, işte AKP’nin İzmir yatırım bilançosu: 2012 yılında İzmir’den 37.6 milyar vergi toplayan AKP hükümeti İzmir’e bunun 7.6 milyar TL’sini yatırım olarak göndermiştir. Yani İzmir’e 5 alıp ancak 1 vermiştir. Sayın Binali Yıldırım’ın da bakanlık yaptığı aynı AKP hükümeti Bursa’dan 8 milyar vergi almış 4 buçuk milyarlık yatırım yapmıştır. Kayseri’den 2.2 milyar vergi almış 2.8 milyarlık yatırım yapmıştır. Konya’dan 2.9 milyar vergi alan AKP hükümeti Konya’ya 4 milyarlık yatırım yapmıştır. Bu rakamlar bile AKP’nin ve Binali Yıldırım’ın İzmir’e bakış açısını ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘Ne yaptın’ yanıtı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakibi ...
Karabağlar aday adayı Doğan: Marka mobilya kent vurgusu
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, İzmir Mobilyacılar ...
CHP Bayındır adayını çapraz bağları yaktı!
Başkan Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Çiçek’le birlikte adı açıklanan ...
 
CHP’de kritik gün: İzmir’in gözü Ankara’da
MYK toplantısı sona erdi. Parti Meclisi isimleri oylayacak. İzmir’de metropol ...
Talak: Çiğli İzmir’in yeni buluşma noktası olacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, ...
Kocaoğlu: Adayların belirlenmesi ne kadar gecikirse…
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi yapılan Grup Toplantısı'nda konuşan ...
 
CHP İzmir’de ‘eğilim’ krizi: Başkanlardan imza hareketi
CHP’de yerel seçim öncesi alınan eğilim yoklaması kararına gelen tepkiler ...
Yıldırım’a özel parfüm: Kadınlara orkide, erkeklere paçuli!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim ...
Karataş’tan seçim raporu: İzmir’in MHP’si var!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “İzmirli ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva