HABERLER>EGE
27 Ocak 2015 Salı - 12:08

Lunapark faciasında soruşturmanın seyrini değiştirecek gelişme

Bodrum’da tatil yaparken gittikleri lunaparkta bindiği 'Adrenalin Max' adı verilen eğlence aracından emniyet kemerinin açılması sonucu düşen 11 yaşındaki Kerem Kutlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, beklenmedik biri gelişme oldu. Polisteki ifadelerinde Kutlu'nun ölümüne neden olan aracı kullandıklarını söyleyen temizlik görevlileri 22 yaşındaki Halit Alagöz ile aynı yaştaki Özgür Gül, savcılığa giderek ifade değiştirdi. İşten çıkartılmakla tehdit edildikleri için suçu üstlendiklerini ileri süren işçiler, makineyi sigortasız çalıştırılan 21 yaşındaki M.D.'nin kullandığını öne sürdü. Ortaya çıkan görüntülerde de makineyi 2 işçinin kullanmadığı anlaşıldı.

Lunapark faciasında soruşturmanın seyrini değiştirecek gelişme

İstanbul'dan tatil için Bodrum'a gelen ve geçen 22 Ağustos'ta babası ile Gümbet Mahallesi'ndeki Levent Lunapark'a eğlenmeye giden Kerem Kutlu, 'Adrenalin Max' adlı eğlence aracının emniyet kemerinin açılması ile 5 metre yüksekten düşerek öldü. Olayın ardından Kutlu Ailesi, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatları İbrahim Sapan aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Savcılığın talebi üzerine yapılan bilirkişi incelemesinin ardından hazırlanan raporda 'Adrenalin Max' adı verilen eğlence aletinin periyodik bakım kontrolünün yapılmadığının ve bunu kullanan operatör ile teknik sorumlunun eğitimsiz olduğu ve lunaparkta çalışmaları için gerekli yetki belgelerine sahip olmadıklarının tespit edildiği belirtildi. Raporda ayrıca, Kutlu'nun bindiği 'Adrenalin Max' aletinde bulunan 30 koltuktan bazılarının arızalı olduğu ve arızalı olanların telle kapatıldığı belirtildi. Adrenalin Max aletinin haftalık bakımının ise meslek lisesinden terk olan Özgür Gül tarafından yapıldığına da raporda yer verilirken operatör Halit Alagöz ile teknik sorumlu Özgür Gül'ün meslek eğitimlerinin olmadığı, yani makinelerde bu görevleri yapabilecek yeterli kişiler olmadığı da belirtildi. Eğlence aletlerinin kullanım talimatının olmadığı, güvenlik işaretlerinin bulunmadığı, personelin yeterlilik belgesinin olmadığı, çalışanların mevcut riskler ve koruma ilkeleri konusunda bilgilendirilmediği de raporda lunaparkın işletme ve sorumlu müdürü Vedat Güzelküçük'ün asli kusurlu olduğu, eğlence makinesini başında oldukları söylenen Halit Alagöz ile Özgür Gül'ün tali kusurlu oldukları vurgulandı.
 
Kutlu Ailesi, lunaparkın sahibi 56 yaşındaki Celil Levent Altun hakkında da suç duyurusunda bulundu.
 


'BASKI VE TEHDİTLE İFADE VERMİŞTİK'
Soruşturma sürerken sürpriz bir gelişme yaşandı. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan ve ifadelerinde Kutlu'nun ölümüne neden olan 'Adrenalin Max' adlı eğlence makinesini başında kendilerinin olduğunu belirten temizlik işçileri Halit Alagöz ile Özgür Gül, geçen pazartesi günü avukatları Nazlı Aydoğan Kaplan ile savcılığa gidip ifadelerini değiştirdi.
 
İki temizlik işçisi, savcılıktaki ifadelerinde olayın hemen ardından lunaparkı işleten şirket genel müdürü Murat Öz ve şirket müdürü Vedat Güzelküçük'ün kendilerini arayarak işten çıkarma tehdidinde bulunmaları nedeniyle, olay anında orada olduklarını söyleyip, sorumluluğu kabul ettiklerini ileri sürdü. Alagöz ve Gül, olay anında kendilerinin makinenin yanında olmadıklarını da ifadelerinde belirtip, "Asıl sorumlu ve makineni başındaki kişi, sigortasız çalıştırılan 21 yaşındaki M.D.'ydi. Olay günü, işimizi kaybetme korkusuyla öyle ifade verdik" dedikleri öğrenildi.
 
Adliye çıkışında DHA muhabirine açıklamada bulunan Halit Alagöz, "Sonradan ortaya çıkan görüntülerde olduğu gibi makineye Kutlu'nun bindirilmesini sağlayan da olayın hemen ardından koşarak makineyi durduran da M.D.'dir. Aylar geçti bir dava açılmadı sonra vicdanımızın sesini dinledik ve doğruları anlatmak için avukatımız ile savcılığa gittik. Biz olay anında yemekteydik, hiçbir sorumluluğumuz yok" dedi.
 
Avukat Nazlı Aydoğan da olayda 11 yaşındaki bir çocuğun bir değil bir sürü ihmaller zinciri, bakımsızlık, ehliyetsiz kişilerin çalıştırılması nedeniyle hayatını kaybetmiş olması söz konusu olduğuna dikkati çekti. Aydoğan, şunları söyledi:
 
"Aradan geçen 6 aya rağmen en önemli sorumlu şirket yetkilisi Celil Levent Altun'un 5 ay sonra ifadesi alınabildi. 11 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olanların hızlı bir şekilde adalet önüne çıkarılarak hesap sorulmasını istiyoruz. Olayın başından itibaren olay yerinde olmayan işçiye yalan ve yanlış ifade verdirip ardından 5 ay sonra lütfen ifadeye gelenlerin durum iyi araştırılmalı. Bu nedenle öncelikle davanın bir an önce açılmasını ve eğlence makinesini kullanan M.D.'nin bulunması istiyoruz."
 
YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI
Olaydan bir ay sonra işten çıkartıldığı öne sürülen M.D.'nin ise ortadan kaybolduğu, bugüne kadar da ifadesinin alınamadığı öğrenilirken, savcılık hakkında yakalama kararı çıkarttı.
 
Öte yandan Lunaparkın sahibi Celil Levent Altun'un da geçen 10 Aralık'ta Ankara Barosu avukatları Serkan Ağar ve Kemal Akıncı ile birlikte Bodrum'a gelerek savcısı Gökalp Poyraz'a verdiği ifadede verdiği öğrenildi.
 
'MADDİ, MANEVİ TAZMİNAT DAVASI DA AÇACAĞIZ'
Kutlu Ailesi'nin avukatı İbrahim Sapan da olayda birinci derece suçlu olduğunu düşündükleri lunapark sahibi Celil Levent Altun hakkında suç duyurusunda bulunup, tutuklanmasını talip ettiklerine dikkati çekip, "Bu kişinin Ankara'da işlettiği Levent Lunapark'ın mühürlendiğini öğrendik. Olay günü her daim lunaparkta bulunması gereken sorumlu işletme müdürü olay günü lunaparkta değilmiş. İşin en vahim tarafı ise olay gerçekleştikten sonra lunapark sorumluları aileye bir başsağlığı bile dilemedi. Lunaparklarda benzer ölümlerin bir daha yaşanmaması için sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz. Soruşturmanın devam etmesinin ardından açacağımız maddi ve manevi tazminat davasını kazanmamız halinde Kerem'in adına bir okul yaptırılarak adını yaşatmak istiyoruz. Denetimler yapılsaydı Kerem ölmeyecekti umarım bu bir ders olur ve başka çocuklar ölmez" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hasan'ın katillerine şafak baskını: 7 gözaltı
İncirliova’da geçen eylül ayında 23 yaşındaki Hasan Ay'ı öldürdüğü iddiasıyla ...
Denizli’de acı kaza: 2 hafız öldü
Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, kontrolden çıkarak takla atan minibüsteki ...
Vali’den İztuzu’na sürpriz ziyaret
Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi'ndeki ...
 
Alkollü çift hastaneyi birbirine kattı
Nazilli’de otomobilde tartıştığı kız arkadaşı 21 yaşındaki M.N.'yi korkutmak ...
Oto tamircisi ölümden döndü: Motor koptu...
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde oto tamircisi 38 yaşındaki Osman ...
Kisebükü'nde çevrecilerden defileli protesto
Bodrum'un cennet köşelerinden Kisebükü Koyu'ndaki Adalıyalı Mevkii'nin ...
 
Servis elemanı kaygan yol kurbanı: Ağaca çarptı
Menteşe İlçesi'nde bir pizza salonunda motosikletli paket servis elemanı ...
Uşak'ın yeni emniyet müdürü görevi devraldı
İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne atanan ...
Genç astsubay kahreden 'aşırı borç' intiharı
Kütahya'daki Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kıdemli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva