HABERLER>SAĞLIK
21 Eylül 2014 Pazar - 12:04

Lösemiyle büyüdü ve yendi: İzmir'de maskot abi oldu

Ankara'da yaşarken 5 yaşında lösemiye yakalanan, Lösemili Çocuklar Vakfı'nın kurulmasının ardından ilk hastalarından birisi olan Ozan Kurban, maddi ve manevi yönden aldığı destekle tedavileri sonrasında yaşama tutundu. Şimdi 21 yaşında olan ve İzmir'de üniversite eğitimine başlayan Ozan Kurban, kendisi gibi küçük yaşta lösemiye yakalanan çocukları da unutmadı. Katıldığı etkinlerde, onları eğlendirdi, çocuklar için 'maskot abi' oldu.

Lösemiyle büyüdü ve yendi: İzmir de maskot abi oldu

İZMİR - Ankara'da oturdukları sırada, gittiği hastanedeki testler sonrasında Ozan Kurban'a, 5 yaşında lösemi teşhisi konuldu. Çeşitli hastanelerdeki ağır ve masraflı tedavi süreçlerinin ardından Ozan Kurban, doktorlarından Üstün Ezer'in, LÖSEV'i kurmasıyla, vakıf bünyesine alınan ilk lösemili hastalardan birisi oldu. Vakıfın desteğiyle artık tedavi giderlerini daha da rahat sağlanan Ozan Kurban, yaklaşık 4 yıl süren tedavi sürecinden sonra yaşama tutundu ve lösemiyi yendi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_09/2014_09_21/aaaf108ede05cffe22873d4791fce04d.jpg

YILMADI EĞİTİMİNİ BIRAKMADI
Ağır tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından doktor kontrolleri uzun bir süre devam eden Ozan Kurban, bir yandan vakfın kendisine sağladığı olanaklarla eğitimi aksatmadı. Çeşitli dış ülkelere yapılan gezilere katıldı. Polonya'daki onkoloji olumpiyatlarında, kendisi gibi kanseri yenmiş gençlerden oluşan futbol takımıyla mücadele etti. Hep iyi bir eğitim isteyen Ozan Kurban, bu yıl da Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü'nü kazandı.
 
LÖSEMİLİ ÇOCUKLARLA BAĞINI KOPARMADI
Hastalığı yenmesine rağmen LÖSEV'le ve hasta çocuklarla hiçbir zaman bağını koparmayan Ozan Kurban, minik bedenlere moral olması için düzenlenen etkinliklere katıldı. Bu etkinliklerde, vakfın maskotuna ait büyük kıyafetleri giyip, çocukları eğlendirdi, yüzlerinin gülmesini sağladı. Şimdi çocuklar için Ozan, 'maskot abi' oldu. Kendisinin zorlu bir süreç sonrasında ve o zamanlar iyi olmayan koşullarda tedavi olduğunu anlatan Ozan Kurban, "Ama sonra bana sihirli bir el değdi. Üstün Ezer, Vakfı kurduktan sonra beni tanıyordu, yanına aldı. Tedavimi üstlendiler. Ve ben hayatta kaldım. Şimdi ben de küçük çocuklar için çalışıyorum. Onları unutamam. Yalnız bırakamam. Bu hastalık zor ve emek istiyor. Zor ama öyle bulaşıcı falan değil. İnsanların kaçmasına gerek de yok. Bu hastalığı yenmek için sevginin çok etkisi var. Bu çocuklar için hiç birşey yapamıyorsak sevgi ellerimizi onlara uzatalım. O yetecektir" dedi.
 
GÖNÜLLÜLERİ VE DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ
Ozan Kurban'a en büyük desteklerden birisi ise vakıf bünyesindeki sosyal hizmetler departmanında görev yapan Sosyolog Nursen Çakmaklıoğulları verdi. Vakfın gönüllülük ve yardım esaslarına göre faaliyetlerini yürüttüğünü dile getiren Çakmaklıoğulları, "Bir hiçbir hastamızdan para istemiyoruz. Onlara karşılıksız yapıyoruz yardımlarımızı. Belirli oranlarda para yardımları, farklı tedaviler için destekler veriyoruz. Tüm hastalarımızı benim gibi çalışan arkadaşlarım ziyaret edip sorunlarını dinliyor, çözüm üretiyorlar. Ama bizim de, vakfımızın da yaşaması için hem gönüllülere hem de desteğe bağışlara ihtiyaç var. Ben kurban bağışlarının bizlere yapılmasını istiyorum. Çünkü o zaman bu çocuklarımız bir yıl boyunca et yeme imkanına kavuşuyorlar. Dar gelirli çok üyemiz var. Onlara ulaştırıyoruz bu etleri. Herkesin yardımı, hakeden adrese gidiyor, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu meslekler Alzheimer riskini artırıyor
Kimyasal ve toksik maddelere fazla maruz kalan, elektromanyetik alan etkisinde ...
Sayılkan’dan eczacıya eczacı istihdamına tepki
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, yıllık cirosu 3 milyon lira ...
Aşırı yağlı gıdalar Parkinson'u tetikleyebilir
Fareler üzerinde yapılan araştırma, aşırı yağlı yiyeceklerin diyabet ve ...
 
İzmir’in hastanelerine iş güvenliği müjdesi: ‘Yoktan’ var oldu!
Türkiye’de yaşanan iş kazaları nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken ...
Ebola aşısı insanlarda deneniyor
Ebola virüsüne karşı geliştirilen aşı bugün İngiltere'nin Oxford kentinde ...
İzmir’de sağlıkçılardan şiddet isyanı
İzmir’de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, acil serviste görevli ...
 
İzmir hastaneleri için şok karar: Güvenliği kendiniz halledin!
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir Güney Bölgesi Kamu ...
Nargile de yasak kapsamında!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzioğlu, sigara içilmesinin açık alanlarda da ...
Bakanlık'tan SGK’sız hastaya 3 kat fatura
Sağlık Bakanlığı hastanede vatandaştan parayı sigortalı olup olmamasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva