HABERLER>GÜNCEL
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 12:56

Kriz geri döndü: 30 bin İzmirli’ye tapu şoku!

Gaziemir Sarnıç’ta yerel seçim öncesinde tartışmalara neden olan 2B krizi yeniden patlak verdi. İtirazlar nedeniyle çalışmaları üç yıl önce durdurulan tapudaki tescil işlemlerine yine engel çıktı. Sürecin son günü İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortakları arazilerin kendilerine ait olduğunu iddia etti. Cevahir ve ortaklarının başvurusunun çalışmalar dururken mahkeme tapuları ve bölgenin planlarını kurumlardan istedi ve bilirkişi atanmasına karar verdi.

Kriz geri döndü: 30 bin İzmirli’ye tapu şoku!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a gelir sağlamak amacıyla başlatılan Orman Vasfını Kaybetmiş Arazilerin Kullanıcılara Satışı yani 2B kapsamında yapılan çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede İzmir’de de süreç devam ederken Gaziemir Sarnıç’ta yapılan tapu tescil işlemleri yine durdu.  Bundan üç yıl önce 26 Kasım 2012’de yaptığı itiraz ile sürecin tıkanma noktasına gelmesine sebep olan İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortakları tekrar itiraz etti. 



Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Gaziemir Kaymakamlığı’nın koordineli çalışması ile yürütülen işlemlere itiraz eden İbrahim Cevahir, Mehmet Cevahir,  Reşat Cevahir, Samra Tümen, Mert Tümen, Aslı Münevver Tümen, Esra Dinçkök, Hüseyin Ersin Takla ve Tomris Taşkent hak iddiasında bulunarak İzmir Kadastro Mahkemesi Hakimliği’ne dava açtı.
 
ARAZİLER BİZİM
Sarnıç’ta 30 bin kişiyi ilgilendiren tapu tescil çalışmalarının durmasına neden olan yeni gelişmede Cevahir ve ortakları tapu kadastro tespit tutanağının iptalini istedi. Maliye Bakanlığı tarafından tapu müdürlüğü aracılığıyla Sarnıç’ta yaşayanlara verilen arazilerin zilliyetinin kendilerine ait olduğunu belirten taraflar maliye hazinesi adına geçen taşınmazların kendilerine verilmesini, bunun da hisse talebine bulunanlara eşit şekilde tapuya işlenmesini talep etti. Yıllardır Sarnıç’ta yaşayan binlerce ikinci şoku yaşarken çıkan krizin aşılması için mahkemeye devreye girdi.  İzmir Kadastro Mahkemesi bilirkişi atanması kararı verirken tapu ve orman işletme müdürlüklerinden işin başlama, bitiş tarihleri, aplikasyon tutanaklarını, eski tarihli memleket ile orman tahdit haritalarını kendisine göndermesini istedi.


 
SÜREÇ NE OLACAK?
Yerel seçim öncesinde de yaşanan aynı durum bölgede ikinci kez patlak verirken işlemler tamamen durduruldu. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve Rıfat Sait başta olmak üzere birçok kişi toplantı yaparak sorunun çözüldüğünü ifade etmişti. Kanunun 7. Maddesinde düzenleme yaparak sorunun aşılacağını belirten isimler o dönemki Torba Yasa’da bir çalışma yapamayınca kurumların kendi aralarındaki yazışmalar ile sorunu bitirdiklerini dile getirmişti. Konunun üç yıl aradan sonra yeniden başa dönmesi zaman kaybı olarak değerlendirildi.

 
CHP’li Balbay’dan ‘hasat’ mesajları
 
Afyon’da feci kaza: Baba öldü eşi ve kızı…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunu yapan insan olamaz: Yavru köpeğin…
Şanlıurfa’da, sokaktaki bir köpek yavrusunun kulakları kimliği belirsiz ...
‘Kale’de şok: Büyükşehir’in fidanları kundaklandı mı?
İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan evlerin yerine ...
Renault'da eylem gece yarısı kurulan sandıkla sonlandı!
Bursa'da otomotiv işçilerinin bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nı ...
 
Vicdan karası: Şehit madenci eşinin parasını dolandırdı
Soma faciasında 301 canla birlikte Meryem Gül’ün eşi Ali de hayatını kaybetmişti. ...
Üniversiteye evden kayıt yapılabilecek
Geçen yıl 32 devlet üniversitesi için başlatılan e-kayıt uygulamasının ...
İnanılmaz kaza: Tramvay otomobili ikiye böldü
İstanbul Bahçelievler'de tramvay yolundan geçmeye çalışan otomobil ile ...
 
Flaş! Aydınlardan hükümete 'acil çağrı'
200 yazar, aydın ve sanatçı, "Acil Çağrı!" başlıklı bir metin yayımlayarak, ...
Kızılay Konak'tan piknik şöleni
Türk Kızılayı Konak Şubesi Kemalpaşa’da renkli bir etkinliğe imza attı.
Flaş! İstanbul Valiliği’nden HDP’ye miting seti
İstanbul Valiliği HDP’nin Kazlıçeşme'de miting yapma talebi hakkında kararını verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva