HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2014 Perşembe - 14:44

Korkunç bilanço: 3 günde 8 ölüm!

2013 yılı, Türkiye'de aile içi şiddetin doruğa çıktığı yıl oldu; 237 kadın aile içi şiddetin kurbanı oldu.Ancak 2014 de Türkiye'deki kadınlar için iyi başlamadı; Sadece son üç günde, 12-15 Ocak tarihleri arasında, ülkenin dört bir tarafında 8 kadın aile içi şiddetin kurbanı oldu.

Korkunç bilanço: 3 günde 8 ölüm!

Bunlardan biri de, 12 yaşında evlendirilip, 13 yaşında ilk çocuğunu doğuran, 14 yaşında ikinci kez hamile kalan, ancak erken doğum yapan Kader Erten'di. Kader, 15. yaşını göremedi, evinde vurulmuş halde ölü bulundu. İşte son üç günün, kadınlar açısından kanlı bilançosu…
 
15 OCAK- KARS'TA BOŞANMAK İSTEYEN KADIN EŞİ TARAFINDAN AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRÜLDÜ
Kars'ın merkeze bağlı Hamzagerek Köyü'nde oturan 42 yaşındaki Yaşar Yuca, kendisinden boşanmak için dava açan 1 yıllık eşi, 36 yaşındaki Gülsenem Yuca'yı köy mibüsünde, yolcuların gözü önünde av tüfeğiyle vurarak öldürdü.
 
İlk evliliğini komşu bir köyden biriyle yapan Gülsenem Yuca, 2 çocuğunun babasından boşanarak, halasının oğlu Yaşar Yuca'ya kaçarak evlendi. Daha önce evlilik yapmayan ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan Yaşar Yuca ile Gülsenem Yuca arasında bir süre önce şiddetli geçimsizlik başladı. Aynı köyde oturan ailesinin evine giden Gülsenem Yuca, boşanma davası açtı. Eşinin boşanma isteğine karşı çıkan Yaşar Yuca, vazgeçiremeyince tehdit etmeye başladı.
 
Eşi Gülsenem Yuca'yı köy yolcu minübüsünde gören Yaşar Yuca, eşinin nereye gittiğini sordu. Yolcuların gözü önünde evden getirdiği av tüfeğini eşinin şakağına dayayan Yaşar Yuca, tetiğe dokundu. Diğer yolcuların önünde eşini öldürdükten sonra kaçan Yaşar Yuca, kısa süre sonra yakalandı.
 
15 OCAK- ŞİDDET GÖREN KADIN İNTİHAR ETTİ
Eşi ve eşinin ailesi tarafından şiddet gördüğü belirtilen Esra Arslan isimli kadın, ölü bulundu. Arslan'ın intihar ettiği sanılıyor. Ümraniye Kocatepe Mahallesi'nde sabah saatlerinde eşi ve eşinin ailesi tarafından şiddet gördüğü belirtilen bir çocuk annesi Esra Arslan'ın (20) intihar ederek yaşamını yitirdiği belirtildi.
 


15 OCAK- ESKİ KARISINI BOĞAZINI SIKARAK ÖLDÜRDÜ
Mucur ilçesinde yaşayan Vedat K. (40), konuşmak için, bir süre önce boşandığı Elmas Öztürk'ün (37) Medrese Mahallesi'ndeki evine gitti. Konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine Vedat K, eski eşinin boğazını sıkarak ölümüne neden oldu. Olaydan sonra "155 Polis İmdat" hattını arayan zanlı, eve gelen polis ekiplerine teslim oldu. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekibinin çalışmasının ardından, Öztürk'ün cesedi Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceset, cumhuriyet savcısının buradaki incelemesinden sonra Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Komşuları, Elmas Öztürk'ün, Medrese Mahallesi 104. Sokak'taki evine bir hafta önce taşındığını, olay öncesi 3 çocuğunu ablasına gönderdiğini ifade etti.
 
14 OCAK- BAĞCILAR'DA 45 YAŞINDAKİ KADIN KURŞUNLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ
İstanbul Bağcılar'da yol ortasında kurşun yağmuruna tutulan kadın öldü, yanındaki kişi ise ağır yaralandı.
Şengül Ü. (45) zaman zaman temizlik yaptığı işyerine doğru yürüyordu. Yanında da bu işyerinde çalışan Onur K. (23) vardı. İkili İSTOÇ'a yaklaştığı sırada henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu.
Saldırganlar olay yerinden kaçarken kanlar içerisindeki yaralılar için olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Onur K. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, evli ve iki çocuk annesi olduğu öğrenilen Şengül Ü. başına isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti.
Olayın gerçekleştiği bölgeye gelen polis ekipleri boş kovan ve delil çalışması yaptı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken saldırının Ü.'nün kocası tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
 
13 OCAK - BOŞANMAK İSTEYEN KADIN EŞİ TARAFINDAN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 37 yaşındaki Doğan Dost, boşanma dilekçesi vermek için adliyeye giden eşi 33 yaşındaki Hatice Dost'u 13 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Adana'da oturan 3 çocuk annesi Hatice Dost, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Doğan Dost'u terk ederek Tarsus İlçesi'ne yerleşti.
>br> Tarsus Adliyesi'ne gitmek için yola çıkan genç kadın ile eşi otobüs durağında karşılaştı. Eşinin boşanma davası açacağını öğrenen Doğan Dost, üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek saldırdı. Boğazı ve vücudunun farklı bölgelerine aldığı 13 bıçak darbesi ile ağır yaralanan Hatice Dost, yoldan geçen bir vatandaş tarafından araçla Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan Hatice Dost, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.
 
12 OCAK - 3 ÇOCUK ANNESİ KADIN, ESKİ SEVGİLİSİNİN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
Didim'de 3 çocuk annesi K.A (28), eski sevgilisine ait evde ölü bulundu. Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine K.A'nın eski sevgilisi A.K'ye (37) ait Çamlık Mahallesi Ege Caddesi'nde bulunan apartman dairesine giden polis ekipleri, genç kadının cesedi ile karşılaştı. Boğularak öldürüldüğü belirlenen K.A'nın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, cinayet şüphelisi olduğu gerekçesiyle A.K'yı arıyor.
 
12 OCAK- 4 AYLIK HAMİLE EŞİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ
Şanlıurfa’da 37 yaşındaki Übeyid A., tartıştığı 4 aylık hamile eşi 33 yaşındaki Zehra A.’yı vücudunun 22 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan hamile kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Übeyid A., bilinmeyen nedenle eşi Zehra A. ile tartıştı.
 
Kavga sırasında Übeyid A., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla 4 aylık hamile eşini vücudunun 22 yerinden bıçakladı, daha sonra sağlık ekiplerinden yardım istedi.
 
Kanlar içinde yere yığılan Zehra A., olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Zehra A., doktorların bütün çabasına rağmen kurtarılamadı.
 
12 OCAK- VE TÜRKİYE'NİN TARTIŞTIĞI ÖLÜM: ÇOCUK GELİN KADER ERTEN 14 YAŞINDA ÖLDÜ...
Pervari'de 12 yaşında evlendirilen Kader Erten, 13 yaşında çocuk sahibi oldu. 14 yaşında yeniden hamile kalan çocuk gelin Kader Erten, ikinci çocuğunu erken doğum sonucu kaybetti. Kader Erten'in cansız bedeni 12 Ocak'ta evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Damadın ailesi ‘Bunalımdaydı intihar etti’ dese de, savcılık ‘cinayet’ şüphesiyle soruşturma başlattı.

VE 2013: 237 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Türkiye'de 2013 yılında da aile içi şiddet 237 kadınının canını aldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verdiği bilgiye göre, 2013'te öldürülen 237 kadınının büyük bölümü "boşanmak ve ayrılmak istediği için" öldürüldü.
 
2013'te en fazla kadın cinayetinin yaşandığı 5 il, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Gaziantep oldu. Öldürülen 237 kadının 25'i koruma talep etti, ancak sadece 18'i koruma alabildi. Ancak aldıkları koruma da, öldürülmelerine engel olmadı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı’dan İKÇÜ’lü gençlere tarih dersi
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Akademik ...
Flaş! İzmir için sağanak yağış uyarısı
Valilik kıyı ilçelerde akşam saatlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu ...
Korkunç infaz: Emniyetin önüne götürüp öldürdü!
Ordu'nun Altınordu ilçesinde çok ilginç bir cinayet olayı yaşandı. Murteze ...
 
İzmir’de AB destekli süper lüks mülteci merkezi
İzmir’de Türkiye’ye sığınma başvurusunda bulunan mülteciler için, Avrupa ...
Flaş: İstanbul'da 3.dalga iddiası: Emniyet mi engelledi?
İstanbul’da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı ancak ...
Sabah ve Takvim’den şok eden Gülen bağlantıları
AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki tartışmalar giderek büyürken Gülen ...
 
Bakan Elvan’dan kritik ‘internet yasakları’ açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Habertürk'te yeni ...
Zaman’dan postmodern darbeyle ‘dostmodern’ darbe kıyası!
Zaman Gazetesi 28 Şubat’la bugünü kıyasladı, postmodern darbede dindar ...
Kanser hastası Hilmioğlu için yeni bir tahliye umudu
5 yıldır Ergenekon’dan tutuklu bulunan yüksek şeker, karaciğer ve kanser ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva