HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2013 Perşembe - 16:34

Büyükşehir ile Kordon Esnafı'ndan ülkeye örnek barış

Birçok konuda karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyesi ile Kordon Esnafı’nın ülkeye örnek işbirliği hayata geçti. İmzalanan protokolle Kordon’daki restoran, bar ve kafelerdeki yemek artıkları toplanarak sahipsiz hayvanların bakıldığı barınaklara gidecek.

Büyükşehir ile Kordon Esnafı ndan ülkeye örnek barış

EGEDESONSÖZ - Tente sorunu, cephe problemleri, işgaller başta olmak üzere birçok konu nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelen Kordon esnafı bu kez önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kordon esnafı işlettiği restoran, bar ve yemek pişirilen tüm yerlerdeki artan malzemeleri ayırarak hayvanların karnını doyuracak.

Büyükşehir Belediyesi ile Kordon İşadamları Derneği ortaklığıyla hayata geçen protokolle 94 işletmenin yemek artıkları Büyükşehir Belediyesi’nin iki hayvan barınağına gidecek.

Ülkeye örnek protokol için Katı Atık İşletmeler Şube Müdürü Nizam Özen, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Özmüşler Katı Atık Değerlendirme Merkezi yetkilisi Tijen Canişçioğlu katılımıyla bir tören düzenlendi.

Kordon’da ‘faaliyet’ Perşembe gecesinden itibaren başlıyor. 01.00 ile 02.00 saatleri arasında biriken yemek artıkları özel çöp konteynırları aracılığıyla toplanacak. Toplanan yemek artıkları Özmüşler Katı Atık A.Ş tarafından alınarak Işıkkent ve Menderes’teki hayvan barınaklarına götürülerek buradaki hayvanlara verilecek.


“TÜRKİYE’YE YAYILMASINI İSTİYORUZ”
Törende bir açıklama yapanKordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Büyükşehir Belediyesi ile sosyal sorumluluğu yüksek bir projeye imza attıklarını belirtti. Özellikle soğuk havalardan sahipsiz hayvanların beslenme zorluğu yaşadığına dikkat çeken Şanlı, “Bizler de bizde çıkan atık gıdalarımızı çöpe dökeceğimize hayvan barınaklarına gitsin dedik. Büyükşehir Belediyesi’ne bu projeyi sunduk. Onlarda sağ olsunlar bunu uygun gördüler. Bundan sonra gıda artıklarımız çöpe değil, hayvan barınaklarına gidecek” dedi. Barınaklarda yığılma olduğuna dikkat çeken Şanlı, başlanan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek benzer çalışmaların tüm Türkiye’ye yayılmasını istediklerini söyledi. Şanlı ayrıca işletmelerden çıkan diğer çöplerin de geri dönüşüme tabi olanlarının ayrıştırılıp toplanması için özel çöp kutuları hazırladıklarını söyledi. Bu kutular sayesinde pet şişe, cam ve karton gibi geri dönüşüme tabi olan malzemelerin ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme gönderileceğini belirten Şanlı, “Bu sayede hem doğamızı koruyacağız hem de dengeleri sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
PROJE NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Kordon İşadamları Derneği’ne hazırladıkları proje için teşekkür eden Katı Atık İşletmeler Şube Müdürü Nizam Özen, söz konusu projenin alt yapısını oluşturmak için iki aydır çalıştıklarını söyledi. Kordon’da Büyükşehir Belediyesi’nin sadece çöpleri topladığını dile getiren Özen, “Biz ilk etapta buradaki konteynırlarımızı değiştirdik. Daha sonra bu atıkları nasıl değerlendirebileceğimizi düşündük. Buradan çıkan ambalaj atıkları Özmüşler Şirketi tarafından toplanıyor. Her gece 00.00 ile 01.00 arasında bu geri dönüşüm atıkları toplanacak. Biz de saat 01.00’den 02.00’ye kadar gıda artıklarını toplayacağız. Bu belki küçük bir iş ama bir şeylerden başlamak gerekiyordu. Umarım bütün İzmir ve Türkiye’ye yayılır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
havyansever 4 Ocak 2013 Cuma 10:41

İzmir'in farkı bu projeyle de ortaya çıkıyor. Umarım örnek teşkil eder ve tüm ülkeye yayılır. Bir havyan sever olaral projenin mimarı Ömür Şanlı beye ve İzmir Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da AK Partili adayın projesine CHP sahip çıktı!
Yerel seçimlerde AK Parti’nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı İşadamı Selim ...
Narlıdere'de CHP'de yeni yıl kutlaması: Hedef yüzde 75
Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Teşkilatı tarafından ...
Kıraç’tan Kocaoğlu’na: Yürütmeye gel, yardımcı(m) ol!
İzmir’in Mülki Amiri, çarpıcı açıklamalarda bulunduğu Söz Meclis’ten İçeri ...
 
Güzelbahçe'de 8 ayda 3.5 ton atık yağ toplandı!
Güzelbahçe Belediyesi, bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ...
Gaziemir AKM’de ‘bol ödüllü gösteri’
Yeni kapı Tiyatrosu oyuncuları bol ödüllü oyunları ‘İmparatorluk Kuranlar’ı, ...
Karşıyaka sokaklarına makyaj!
Karşıyaka Belediyesi’nin yıl boyunca kentin tüm sokaklarındaki yenileme ...
 
Ege-Koop zirvesi: Kocaoğlu-Okuyan ve Aslan bir arada…
Genel ve yerel siyasetin iki önemli ismi Ege-Koop çatısı altında bir araya ...
Bornova’da haftada bir kadınlar matinesi!
Çeşitli hobi ve beceri kurslarıyla hayatlarını renklendiren Bornovalı ...
Pasaport Yat Limanı’na tarih freni!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘35 İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva