HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2014 Pazar - 09:59

Konak'tan yeni plan: Yeni yılda yeniden Kemeraltı

Türkiye’nin en büyük açıkhava alışveriş merkezlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı yeni yıla görkemli bir etkinlikle girecek. Çarşı esnafıyla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı” sloganıyla duyurulacak ve yılbaşından 10 gün önce başlayacak etkinlik sayesinde Tarihi Çarşı’da alışverişin yeniden canlanacağını söyledi.

Konak tan yeni plan: Yeni yılda yeniden Kemeraltı

İZMİR - Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Tarihi Çarşı içinde yer alan Salepçioğlu Hanı'nda düzenlenen toplantıya belediye bürokratlarının yanı sıra İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ile Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba da katıldı. Türkiye'nin en büyük açıkhava alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı’nın temizlik, otopark ve işporta gibi mevcut sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede, Tarihi Çarşı’nın geleceğine yön verecek yol haritası da belirlendi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK
Yaklaşık iki saat süren ve tarafların düşüncelerini dile getirme fırsatı bulduğu toplantıda önemli bir projenin ilk adımları atıldı. Son yıllarda ekonomik olarak zor günler geçiren çarşı esnafına ‘can suyu’ olacak çalışma sayesinde Kemeraltı yeniden canlanacak. “Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı” sloganıyla duyurulması planlanan proje sayesinde çarşı esnafı yeni yıla mutlu girecek.

ETKİNLİKLER 10 GÜN SÜRECEK
Henüz tasarı halindeki projenin çarşı esnafının önerileri dikkate alınarak hazırlanacağını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yılbaşından 10 gün önce başlayacak etkinlikle Tarihi Çarşı’da alışverişin yeniden eski günlerdeki gibi canlı hale geleceğini söyledi. Proje kapsamında çarşının farklı bölgelerinde çeşitli organizasyonlar düzenleneceğini de belirten Başkan Pekdaş, bu etkinlikler sayede çarşıya gelenlerin hem alışveriş yapacağını hem de keyifli zaman geçireceğini dile getirdi.



ÇARE GENÇLERDE

Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden ayağa kaldıracak “Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı” adlı projenin hazırlıklarına vakit kaybetmeden başlayacaklarının bilgisini veren Başkan Pekdaş, “Bugün Kemeraltı’na geldik, sorunları gördük, talepleri ilk ağızdan dinledik. Yapılması gereken neyse hep birlikte yapacağız. Bizim görevimiz kentte yaşayanların ortak bir noktada buluşmasını sağlamak. Kemeraltı Çarşısı da en önemli buluşma merkezlerinden biri. Buraya özellikle gençlerimizin gelmesini, tarihimizi, kültürümüzü öğrenmelerini istiyoruz. Bu çabanın da Kemeraltı’nın canlanmasını sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. Başkan Pekdaş, “Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı” adıyla hayata geçirilecek projenin organizasyonun esnaf derneğiyle birlikte yürütüleceğini söyledi.

HAYAT GECE DE SÜRECEK
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ise, Kemeraltı’nın sorunlarını aktarma fırsatı buldukları toplantının verimli geçtiğini belirterek, Konak Belediyesi’nin destekleriyle Tarihi Çarşı’nın yeniden eski günlerine döneceğini söyledi. “Hoş geldin yeni yıl, yeniden Kemeraltı” projesinin Türkiye’de ses getirecek bir proje olacağına inandıklarını belirten Kaya, tarihi çarşının sadece gündüzleri değil geceleri yaşayan bir merkez olması için çalıştıklarını dile getirdi.

TARİHİ HANLAR YAŞAM BULACAK
Toplantının ardından Başkan Pekdaş ve beraberindeki heyet Kemeraltı Çarşısı’nı gezerek esnafla biraraya geldi. Tarihi Çarşı içindeki hanları gezen Pekdaş, Konak Belediyesi olarak Çakaloğlu, Mirkelamoğlu ve Büyük Demirhan gibi tarihi değere sahip hanların büyük sorunları olduğunu belirterek, buraların restore ederek yeninden kent kültürüne kazandırılması için çalışacaklarını söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sözcü 22 Eylül 2014 Pazartesi 09:03

kaçak malları toplamak belediyenin işi değil maliyenin işidir. maliye ve polis hiç bir şekilde görevini yapmıyor. özellikle izmirde devlet tarafından kara listede. köy yapmaya çalışılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
megaköylü 22 Eylül 2014 Pazartesi 00:19

2014 konak tünelleriyle bitiyor.2015 te kemeraltı dersiniz.griye kalır 3 yıl.oda bulunur nasıl olsa.icraata gerek yok.

Yorumu oyla      11      5  
ali bal 21 Eylül 2014 Pazar 22:05

belediye once kemeraltıda ki sahte urunleri toplasın

Yorumu oyla      11      5  
Esen Yurt 21 Eylül 2014 Pazar 19:49

Alışverişin şekli değişmiştir. Sınıfsal farklılıklara göre alışveriş yerleri vardır. Kemeraltı gibi yerlerin modası geçmiştir. Ancak, kuru kalabalığın nostalji yaptığı mekanlar olmuştur.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila akademisyenlere yeni Bornova'yı anlattı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari ...
Büyükşehir'den istihdam atağı: Kent Koleji start veriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, anahtar sektörlerdeki kalifiye eleman açığını ...
Sakin Şehir’de 4.coşku: Koyun keçi panayırı başladı
Küçükbaş hayvancılık sektöründe Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından ...
 
Foça'da briç günleri
Foça Belediyesi tarafından düzenlenen 4'üncü Foça Karataş Briç Festivali ...
DİSK ile Büyükşehir’den taşerona karşı ortak mesaj
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş ...
Karabağlar’da perde Başkan’la kapandı
Karabağlar Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği ...
 
Karşıyaka’da ruhsat esnafın ayağına gidiyor
Esnafın belediye ile ilgili yasal işlemlerini hızlandıran ve çalışma koşullarını ...
İtalyanlar Dramalılar Köşkü’ne hayran kaldı
İtalya’da, ekonomik ve sosyal sıkıntısı olan insanlara destek olmak amacıyla ...
Kocaoğlu İzmir'e seslendi: Üç beş siyasetçinin hırsına...
İktidar partisinden bazı milletvekillerinin katı atık tesisine karşı yürüttükleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva