HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2014 Pazartesi - 19:31

Konak’ta yeni hizmet binasına Meclis onayı

Hararetli geçen Ekim ayı son toplantısında Başkan Pekdaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan yeni hizmet binasının yeri AK Parti Grubu’nun reddine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Konak’ta yeni hizmet binasına Meclis onayı

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Sema Pekdaş idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma yeni hizmet binasının yeri ve kadın futbol takımına ödül tartışmaları damga vurdu.



Konak Belediyesi yeni hizmet binası için Yenişehir’de bulunan mevcut kapalı Pazar yerinin bulunduğu alana yapılacak olan yeni hizmet binası arazisine, İzmir Şoförler ve Otomobilciler odasına sözleşmeyle kiralanan benzin istasyonu arazisinin de dahil edilmesine AK Parti grubundan sert tepki geldi. Ayrıca kadın futbol takımına verilen ödül tartışması sırasında tansiyon oldukça yükseldi.


 
DOĞAN: HUKUK KATLİAMI VAR
Konuyla ilgili olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Bilal Doğan, “3 milyon TL’yi aşan bir tutarda para harcanarak buraya pazaryeri yapılmış. Buradaki yatırım heba olacak. Hep birlikte buraya yeni bina yapılmasına evet dedik. İlave olarak etrafının belediye hizmet alanı olarak değerlendirilebilmesi için bu değişiklik alelacele meclisten yapıldı. 2020 yılına kadar sözleşme uzatılmış Şoförler Odası ile sözleşme yapılmış. Buna rağmen bu sözleşmede 2010 yılında yapılan tadil sözleşmesinde tarafların mutabakatı halinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda hakları var. Şoförler Odası’na verilen bu hakların korunması gerekir. Şoförler ve Otomobilciler Odası İzmir’in en önde gelen odalarından bir tanesidir. Bu istasyonun faaliyetlerine devam etmesi gerekir. Özellikle şoför esnafının ucuz ve güvenli akaryakıt aldığı bir yer. Konak Belediyesi araçları da buradan alışveriş ediyor. Burası İzmir trafiğinin çok işlek olduğu bir yer. Şoförler Odası burada çok ciddi anlamda gelir elde ediyor. 4 Ekim 2010 tarihinde yapılan belediye meclisinde mülkiyeti belediyeye ait olan bu alanın irtifa hakkı Petrol Ofisi A.Ş.’ye, oradan da odaya kiraya verilmiştir. İmar planında kısmen akaryakıt istasyonu olan bir yer. Sözleşmesi de 8 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmış. Burada bir hak kaybı var, hukuk katliamı var. Biz bu plan değişikliğine hayır diyoruz” şeklinde konuştu.


 
“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ VATANDAŞA DAHA KALİTELİ HİZMET VEREBİLMEK”
CHP Grup Başkanvekili Nimet Haytabay, yeni belediye hizmet binasıyla ilgili plan değişikliğinin geçtiğimiz aylarda AK Partili üyelerince kabul edildiğini hatırlatarak, “Önergede kendi imzaları da var. Meclisimizde ya da komisyonlarda bir sorun yok” dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, Konak Belediyesi’nin yer problemi olduğunu hatırlatarak, “En temel hizmetleri 3 ayrı binada veriyoruz. Konaklılara daha iyi hizmet verebilmek için yer problemimizi çözmek ilk hedeflerimizden bir tanesidir. Çok araştırma yaptık ve en uygun yer olarak da Yenidoğan Mahallesi’ndeki bu alanları seçtik. Oluşan bu fikri meclisin gündemine getirdik. Pazaryeri oradan kaldırılırken, yeni bir pazaryeri de seçtik. Meclisimizin bu kararı oybirliği ile aldık” dedi.


 
“SİZ ODAYA SELAM ÇAKIYORSUNUZ, BİZ KONAK HALKINA SELAM ÇAKIYORUZ”
Sözlerinin devamında AK Partili Doğan’a seslenen Başkan Pekdaş, “Konak’a çok daha iyi hizmet verebilecek bir hizmet alanı yapma görevimiz var. Siz biraz odaya selam çaktınız. Biz de Konak halkına selam çakıyoruz. Biz de 'size iyi hizmet etmek bizim görevimiz' diyoruz. O karar koşullu bir meclis kararıdır. Alanda LPG istasyonu yapılması koşulu ile sözleşmenin uzatılması şartı getirilmiş. Ancak bu kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi onaylamamış ve bununla ilgili olarak oda ile biz sözleşme yapılmamış. Karar Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildiği için geçersiz kalmış. Sözleşme 2020’de değil, 2017’nin Ocak ayında bitiyor. Siz Konak Belediyesi'ne bina yapalım ama önünde de benzinlik kalsın, odaya kıyak çekmeye devam edelim diyorsanız, o sizin kararınızdır” dedi.
 
KADIN FUTBOL TAKIMI ÖDÜL TARTIŞMASI
Öte yandan, belediye tarafından kadın futbol takımına ödül olarak verilen 30 bin TL tutarındaki yardımların bazı sporculara ulaşmadığına yönelik iddialar da mecliste sert tartışmalar yaşanmasına sebep oldu. AK Partili üye Sait Baştaş’ın bazı sporculara paralar ulaşmadığı iddiası tansiyonu yükseltti.

Eleştirilere tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Mehmet Şerif Demir, “Bu kadar zavallı siyaset olmaz. Biz o parayı onların hesabına yatıramadıysak istifa edeceğim. Getirmezlerse kendisi istifa etsin. Geceleri evlerden belge topluyorlar yardım yatmadı diye. Neden Sait Baştaş, 50 kere evine gitmiş. Beni tehdit ettiler. Ben Sait Başdaş hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Kendi aranızda bazı arkadaşlarınızla sorun yaşıyorsanız onu biz bilemeyiz onurlu CHP’li meclis üyelerini zan altında bırakmayın. Biz senden fazla esnafı odaları düşünüyoruz. Meclis üyesi olduğundan beri kaç tane odayı ziyaret ettin. Biz o odayı senden fazla iyi biliyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 21 Ekim 2014 Salı 10:05

Meclisten karar oybirliği ile çıkıyor fakat daha sonra pazaryerine 3 milyon lira harcandı heba olacak diyor.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de sanat zamanı
Gaziemir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kültür sanat etkinlikleri ...
Selçuk Avrupa Belediyeler Birliği yolunda ilerliyor
Selçuk Belediyesi ile Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi arasında ...
Karşıyaka barışı konuştu: Çözüm anlamaktan geçiyor!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve barış temalı onlarca kültür, ...
 
Pınarbaşı’nda yollara büyük makyaj!
Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle Pınarbaşı’nda ...
Gaziemir'de maaş isyanı: İşçiler 'grev' dedi
Gaziemir Belediyesi’nde temizlik işlerinde çalışan personel maaşları alamayınca ...
İzmir’in 2 başkanı kozlarını sahada paylaştı!
Seferihisar’da gerçekleşen Master Futbol Turnuvası’nda İzmir’in iki gözde ...
 
Başkan Pekdaş’tan STK’lara tam destek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ...
Başkan İzmir’de ‘hemşerileri’ne sesledi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Tokat Dernekleri Federasyonu’nun ...
Çeşme’ye 450 kilometrelik can suyu!
Su sıkıntısı yaşayan Çeşme için “Acil Eylem Planı” hazırlayarak devreye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva