HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2013 Perşembe - 08:46

Konak'ta dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu'ndan 'ince' mesaj

Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir ve Karabağlar’dan sonra Konak’taki muhtarlarla da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, en çok kentsel dönüşüm sorularıyla karşılaştı. Başkan, “Bu, uzun ince bir yol gibi. 60 senelik çöküntü 2-3 senede ayağa kalkmaz” diye konuştu.

Konak ta dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu ndan  ince  mesaj

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahallelerin acil sorunlarına çözüm bulmak amacıyla düzenlediği muhtar toplantılarına Konak ilçesinin 25 mahalle muhtarıyla devam etti. Gültepe’deki Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Lokali’nde Anadolu, Atamer, Çınartepe, Huzur, Mehmet Akif, Millet, Murat, Saygı, Trakya, Ulubatlı, Yavuz Selim, Zeybek, 26 Ağustos, Boğaziçi, Cengiz Topel, Ferahlı, Güney, Lale, Yenidoğan, Yenişehir, Zeytinlik, Emir Sultan, Levent, Mehtap ve İsmetpaşa mahallelerinin muhtarlarıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların yanısıra toplantıdan haberdar olup kendisini görmek için gelen vatandaşların da taleplerini dinledi. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı.

Bugüne kadar düzenlenen toplantılarda Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ilçelerinin 140 muhtarıyla bir araya gelerek yoğun mesai yapan Başkan Kocaoğlu, gündelik hayatı kolaylaştıracak acil işleri öncelikli olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Kendisine ağırlıklı olarak sorulan kent dönüşümü, kamulaştırma ve ulaşım konularında da açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin elindeki kaynakları tasarruflu olarak kullandıklarını ve gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında kredibilitesi yüksek bir belediye olduklarını hatırlattı; “Kendi yağımızla kavrulup iş yapıyoruz” dedi.
 
KENT DÖNÜŞÜMÜNDEN KORKMAYIN!
Kent dönüşümünde kararlı olduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu, çarpık kentleşmenin yılların birikimi olduğunu söyledi. Amaçlarının kenti ayağa kaldırmak olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Kent dönüşümü dediğin, uzun ince bir yoldur. Bu kentin kent dönüşümüne ihtiyacı var. Tepecik’i, Basmane Meydanı’nı, Dibekbaşı’nı, Mezarlıkbaşı’ını, orayı da burayı da kirleten biziz. Yıllar içinde kent merkezini yıkmışız. Şimdi toparlamaya çalışıyoruz. Ama bu 1-2 günde olacak bir iş değil. 60 senelik çöküntü 2-3 senede ayağa kalkmaz” dedi. Kent dönüşümünün bu kentin ‘olmazsa olmaz’ı haline geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı, dönüşüm olduğu zaman kentin yol, park, spor sahası, kent ormanı gibi tüm sosyal donatı alanlarıyla yaşanılır hale geleceğini vurguladı. Kent dönüşümü konusundaki ilkelerini tekrarlayan Başkan Kocaoğlu, “Kent dönüşümünden korkmamak lazım. Kimsenin burnu kanamadan, kimseyi sokakta bırakmadan, adil şekilde, kimseyi diğerine teslim etmeden, Kadifekale’deki gibi dönüşüm yapacağız. Yaparsak, böyle yapacağız” diye konuştu.
 
http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s248792.jpg
 
 
Kamulaştırma konusunda belediyecilik tarihinde Türkiye’de bir numara olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 yıllık görev süresi boyunca 800 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını hatırlattı. Mümkün olan yerlerde kamulaştırma yaparak projelerine hız verdiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, yıllardan süregelen bir problem olan Gürçeşme Caddesi’nin açılması için kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını müjdeledi. Başkan, Gültepe Kültür Merkezi’nin yapımı için çalışmaların sürdüğünü de kaydetti.
 
AKTARMA ŞART
Ulaşım konusunda da açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu, 300 yeni otobüsün yıl içinde filoya katılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ulaşımda aktarma sistemine dünya alıştı, bizim de alışmamız lazım. Önemli olan aktarmalarda vatandaşı bekletmemek. İndi-bindiye alışmadan bu kentin ulaşım sorununu çözemezsiniz. 500 tane daha otobüs alsam, kentin ortasında otobüsün içinde bekler, bir adım yol gidemezsiniz”.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 23 Şubat 2013 Cumartesi 08:40

aziz başkana kaldıkmı bu yüzyılda zor dönüşürüz kaplumbağa hızından da düşük benim oğlan geçen hafta eskişehir e gitti sanki başka bir ülke zannettim diğiyor.bizimki 8.5 yılda kalenin belli bir kısmını halletmiş onunla gurur duyuyor.akşam ist.esenyurt da koskoca mahalle kurulmuş onu görünce iç geçirmemek elde değil.

Yorumu oyla      11      5  
Bitmeyen Metro Etrafında Oturan Adam 21 Şubat 2013 Perşembe 19:19

Neden Hakan a kızıyorsunuzki?Demokrasi diyoruz.Ama sadece kendi düşüncemize özgürlük.Hakan ın en doğal demokratik hakkıdır.Belki İzmir"i Aziz den daha iyi (Eskişehir başkanı)yönetir.Zaten Aziz istemeden başkan olmuştu.Şimdi ne değiştide koltuğa yapıştı?

Yorumu oyla      17      7  
İzmir'e Yazık.. 21 Şubat 2013 Perşembe 15:55

private35, bilip bilmeden yazıyorsun.. "Kadifekale'de kavgasız gürültüsüz dönüşüm yapıldı", öyle mi? Hayatında Kale'ye kaç kere çıktın? Kale'de evleri olanlar belediyenin yaptığı dönüşüm olayında kaç yıl mahkemede süründüler, kaç para aldılar, bunları biliyor musun? Hiçbir mahkemede belediye avukatlarını dinledin mi? Bir tane celselerine katıldın mı? Ama bol keseden konuşmak kolay değil mi? Git bir de o insanlara sor bakalım nasıl geçmiş o süreç..

Yorumu oyla      20      8  
private35 21 Şubat 2013 Perşembe 15:21

arkadaşlar elbette kadifekalede dönüşüm yapıldı ancak oturulacak yer olmadığından halkın yararlanabileceği şehilde yeşile büründü.Diğer kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili vatandaş dönüşümün yapıldığı yerde oturacak.Düşününki kadifekale gibi zor bir bölgede kavgasız gürültüsüz bir dönüşüm yapıldıysa bu belediyenin başarısıdır.Diğer dönüşümünde halkın rızası alınmak suretiyle yapılmak istenmesi de bundandır, yani anlayış budur.Üç haber önce uzundere ile ilgili haberi okuyun isterseniz.

Yorumu oyla      18      9  
izmirli 21 Şubat 2013 Perşembe 13:47

yerel seçimlerde görürsün büyük başkan ne kadar oy alacagını.sen kendini kusursuz görmeye devam et.

Yorumu oyla      19      13  
deli bekir 21 Şubat 2013 Perşembe 13:16

izmirli arkadaş... oranın ne olduğunu biliyourm 26 sen orada yaşadım. o zaman başkanın her seferinde kadifekaleyi örnek göstermesin. orada dönüşüm yaptık demesin. açıklamaları iyi oku.. ayrıca private35 e; bu işi 2-3 senede bitmez diyen senin başkanın, bakanlıkla ne alakası var.

Yorumu oyla      19      12  
izmirli 21 Şubat 2013 Perşembe 12:12

deli bekir arkadaşım kadifekale bölgesi heyelan bölgesidir yerinde dönüşüm olamayacagını daha anlamamışsan sana burdan ne yazsam anlamayacagını düşünüyorum o yüzden kulaktan dolma sözlere inanıpta sag sola çamur atma izmir hiç bir zaman sınıfta kalacak bir il degil izmirden dışarıya çıkmadıgın için sana ögle gelior

Yorumu oyla      18      11  
private35 21 Şubat 2013 Perşembe 12:00

bazı yorumcu arkadaşlar başka belediyelerde bu işe başlandı demiş, doğrudur mesela ankara da belediyenin projesi 1 gecede onaylandı ve belediye değil toki yani şehircilik bakanlığı işe el attı ve hala devam ediyor, bununla birlikte izmirin projeleri 1,5 yıla yakın bakanlıkta bekletildi hala bekletilenler var.eleştiriyi onaylamayanlar üzerinde yapmanız gerekir.

Yorumu oyla      19      12  
İzmir'e Yazık.. 21 Şubat 2013 Perşembe 11:41

Neden 2-3 sene arkadaş? Neden zaman kaybı? Elalem başladı, biz yerimizde saymaya devam yine..

Yorumu oyla      18      13  
deli bekir 21 Şubat 2013 Perşembe 10:33

istanbul da bir çok belediye kentsel dönüşüme başladı. anlaşmaları yapıldı ve yıkımlar başladı. bizim başkan 2-3 senede ayağa kalkmaz diyor. izmir yine sınıfta kaldı. ayrıca kadifekalde bir dönüşüm olmamıtır. yıkım olmuştur. dönüşüm yerinde olur.

Yorumu oyla      22      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca De Jongh Köşkü 49 yıllığına Şifa’nın!
Yerel basının defalarca gündeme getirdiği, Cemil Şeboy’un başkanlığı döneminde ...
Kemalpaşa'da din görevlileriyle kahvaltılı buluşma
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa ilçe merkezi, ...
Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev
Mahkeme süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi kadrolarda hareketlilik başladı. ...
 
İzmir'in çehresini değiştirecek marina yola çıkıyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Körfezi’nin farklı ...
CHP'li Başkan'dan cami müjdesi
İlçe Merkezine modern bir cami yapımı için harekete geçen Kemalpaşa Belediye ...
Gaziemir Belediyesi patron yaratıyor
Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle yürütülen girişimcilik eğitimlerine ...
 
Başkan Sındır’a ‘çevre’ onuru
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbon salınımını ...
Selçuk’un 40 yıllık boruları yenileniyor
İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk’un içme suyu şebekesini yenilemeye hazırlanıyor. ...
361 bin binanın imarı bir tık uzaklıkta
İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini internette ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva