HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2014 Pazartesi - 20:29

Konak Meclisi'nde heyet ve yardım tartışması

Konak İlçe Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. Başkan Sema Pekdaş ve parti grupları 1 Eylül Dünya Barış Günü ve yeni yargı dönemi ile ilgili mesajlar verdi. Toplantıda kentle ilgili önemli kararlar alınırken, AK Parti grubundan Aydın Erten ismine ve Brüksel heyetine tepki geldi.

Konak Meclisi nde heyet ve yardım tartışması

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Konak İlçe Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı barış ve adalet mesajları ile başladı. CHP ve AK Parti grupları kalıcı bir barışın egemen olduğu dünya temennisinde bulundu. Açılış konuşmasını  yapan Sema Pekdaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün önemine değinirken yeni adli yılın açılışını "Türkiye’de hukukun üstünlüğünün hakim olması için, hukuk devletinin yaşaması için,hepimizin bağımsız yargıyı savunması gerektiğini idarenin her türlü işleminde hukukun üstünlüğünü savunmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Yeni adli yargının hukukun üstün, yargının bağımsız olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum” sözleri ile değerlendirdi.
 
EFSANE BAŞKANIN ADI YAŞAYACAK
Meclis gündemine verilen önergede Gültepe eski Başkanı Aydın Erten’in adının yaşatılması gündeme geldi. Gültepe Rekreasyon Alanı’nın adının Aydın Erten Rekreasyon Alanı olarak değiştirilme önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti Grubunun öneriye ret kararı vermesine karşın, öneriye desteğini sunan Başkan Pekdaş, “Aydın Erten, 12 Eylül öncesi halkçı belediyeciliği, sosyal belediyeciliği hayata geçiren, Gültepe ile özdeşlemiş bir belediye başkanıdır” açıklamasını yaptı.
 


KONAK BELEDİYESİ BRÜKSEL’E GİDİYOR
Öte yandan, 6-9 Ekim tarihleri arasında AB tarafından Brüksel’de düzenlenecek olan 12’inci Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’na katılacak heyetin seçimi de meclis oturumunda çatlağa yol açtı. “Open Days” olarak da adlandırılan ve AB ülkelerinin katıldığı gezi programına Başkan Sema Pekdaş, Başkan Yardımcıları Eser Atak ve CHP’li meclis üyeleri Hamit Mumcu ile Kemal Özdönmez’den oluşan heyetin seçilmesine AK Parti’den “ortak akıl” tepkisi geldi. Karara ret veren AK Parti grubu “İlçeyi ortak akıl ile yönetmekten bahsediyoruz ancak heyette AK Parti’li meclis üyeleri yok” diyerek tepki gösterirken, “Proje eksikliği nedeniyle bu organizasyonlarda sunulan AB yardım fonlarından yararlanamıyoruz. Bu tarz organizasyonlara giderken iyi bir ön hazırlık yapılmalı ve sonucunda da bir rapor hazırlanmalı” çıkışı geldi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, AK Partili meclis üyelerine sonraki yurt dışı gezilerinde yer verileceğini söyleyerek, “Dile getirdiğiniz eleştirilere katılıyorum. Sadece yurt dışına gidip gelmekle olmuyor. Ön hazırlık konusunda özen gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA UYMUYOR”
AK Parti’li meclis üyesi Metin Özçeri, belediye tarafından asker ailelerine verilen yardımların sürdürülmesinden yana olduklarını belirterek, karara tepki gösteri ve şunları kaydetti: “Biz bu kararın yeniden gözden geçirilmesini diliyoruz. Kadın futbolculara ve sporculara geçen yıl 130 bin TL yardım ayırdık. Toplam yardım miktarı 1 milyon TL’yi aştı. Geçen dönem asker ailelerine toplamda 1 milyar 800 TL para ödedik. Yardım ödenenler fakir aileler zengin çocukları değil. Cüzi bir yardım söz konusu ve aileler bu paralarla ancak temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Konak Belediyesi maddi durumu iyi bir belediye ve bu yardımları karşılayabilecek durumdadır. Sosyal belediyecilik anlayışına sahip Konak Belediyesi’nin bu yardımları kaldırılmasını doğru bulmuyoruz.” 
 
Özçeri’nin eleştirilerine yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, yardımlar konusunda en iyi çalışan belediyelerden bir tanesi olduklarını vurgulayarak, “Bütçemizin bir sınırı var. Diğer belediyeler bizim yaptığımız yardımların onda birini dahi yapmıyor. Bütçemiz el verdiğince bu yardımları yapmaya hazırız. Dönem sonuna girildiğinden bütçe sıkışıklığı yaşıyoruz. Kaymakamlık tarafından bu yardımlar zaten yapılıyor. Biz başka yardımlarla bunu telafi edeceğiz ve yeni bütçe döneminde bu yardımları sürdüreceğiz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski başkandan mektup sitemi
Bornova eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır kendisine bir ...
Bayraklı'nın ihaleleri mercek altında!
İçişleri Bakanlığı Bayraklı Belediyesi’nde yapılan ihaleleri mercek altına ...
Başkan Kocaoğlu'na 'İnce' yanıt: Halk istemiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'balık halini Güzelbahçe’ye ...
 
Diyarbakır heyeti Büyükşehirde: Dostluğumuz daim olsun
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İzmir Enternasyonal ...
İZFAŞ'ta ikinci dalga: 5 üst düzey personel izne!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun istifasını aldığı ...
Kemalpaşa'da hizmet mesaisi bitmiyor
Kemalpaşa sınırları içinde yer alan ve mahalle statüsüne geçen 29 köyün ...
 
Gaziemir'de 7'den 70'e kurs zamanı
Gaziemir Belediyesi’nin 48 farklı branşta açtığı ücretsiz kurslar her ...
Kemalpaşa'da coşkulu zafer kutlaması
30 Ağustos Zafer Kutlamaları kapsamında Kemalpaşa Belediyesi tarafından ...
Bucalı minikler barışın resmini çizdiler
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Dünya Barış Günü’nde ücretsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva