HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2012 Cuma - 17:53

Kocaoğlu ve başkanlardan Ali Engin’e destek

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ilçe başkanlarını yanına alarak ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Belediyelerin üzerinden silindir gibi geçiyorlar. Yanlışımız olsa yaka paça götürecekler" dedi.

Kocaoğlu ve başkanlardan Ali Engin’e destek

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir'de gerçekleştirilen il kongresinin ardından başkanlığa seçilen Abdullah Engin'e belediye bakanlarından destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun organizasyonuyla bir araya gelen belediye başkanları Engin'i makamında ziyaret etti. Ziyarete Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak dışında tüm ilçe belediye başkanları katıldı. Ziyarette belde belediye başkanları da hazır bulundu.

Sözlerine yeni seçilen il başkanı, yönetim kurulu üyeleri, kurultay delegeleri ve disiplin kurulu üyelerine başarı dileyerek başlayan Başkan Kocaoğlu, uzun zaman sonra partinin çarşaf liste ile seçime gittiğini söyledi. Seçimin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini dargınlıklar, küskünlükler olmadan centilmenlik içinde geçtiğini ifade eden Kocaoğlu, "Örgütün takdiri ile yeni arkadaşlar göreve geldi. Onlar da en iyi şekilde seçimlere hazırlanacaklardır. Tüm parti örgütümüz ve belediye başkanları olarak çalışacağız. İzmir, CHP için çok önemli. Yerel yönetimlerde iktidar olmanın getirdiği çok büyük sorumluluklar var. İsteyen ya da istemeyenler olabilir  ama CHP'de bir değişim yaşanıyor. Bizler bu parti için taraf olmuşuz. Yerelde iktidar olmak için çalışıyoruz. Kendimizi bu yola adamışız" dedi.



YAPTIKLARIMIZ YAPAMADIKLARIMIZDAN DAHA ÇOK
Kongre sürecinde mutlaka bir şeylerin yaşanabileceğini daha sonra ise oluşan tablonun birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiğini anlatan Kocaoğlu İzmir'de ki bu  durumun kentte yaşayan insanlardan kaynaklandığını söyledi. Özellikle bayanların ve gençlerin partiyi desteklediğini vurgulayan Kocaoğlu, " Bizi destekleyen halkın yanında olmak, onlara karşı görevlerimizi yerine getirmek durumundayız. Başta ben olmak üzere belediye başkanlarıın eleştirilecek çok şeyleri olabilir. Ama  yaptıklarımız ve gerçekleştirdiklerimiz de var. Teraziye koyduğumuzda yaptıklarımız yapamadıklarımızdan fazla olduğu için halk bizim yanımızda duruyor. Operasyon süreci  yaşadık. O zaman İzmir halkı, parti örgütü ve partililer bizi desteklediler. Onların desteği olmasaydı biz bu sıkıntılı süreci atlatamazdık. 14 aydır cezaevinde yatan arkadaşlarımız var. 5 Temmuz'daki davaya yönelik çalışmalarımız olacak. Bunu kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

SEÇİM SÜRECİNE GİRDİK
CHP il yönetimi, ilçe başkanları ve ilçe yönetimlerinin de katılacağı ziyaretler gerçekleştireceklerini anlatan Başkan Kocaoğlu, ilçe danışma kurulları benzeri toplantılar yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu, "Artık istesek de istemesek de seçim sürecine girdik. Bizi seçim atmosferine çekmeye çalışıyorlar. Seçimlerden en ufak bir korkumuz olamaz ve yok. Söz verdiğimiz her şeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim tek şeye ihtiyacımız var. O da hem eylem hem de söylem birliğidir. Partinin belediye başkanlarına sahip çıkması gerekir. Dünya'da hiçbir insan yoktur ki hep yaptığı yanlışlar anlatıldıktan sonra yerin yedi kat altına girmesin. Yine dünyada hiçbir insan yoktur ki iyilikleri, güzellikleri anlatıldıktan sonra yedi kat göğe çıkmasın. Ne öyle yapalım ne de böyle bırakalım. Sadece hakkını verelim" dedi.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN
İzmir'de kulaktan kulağa yayılan, fısıltı gazetesi ve haberleri ile duyurulmaya çalışılan girişimlerin bulunduğunu anlatan Kocaoğlu, "Altan alta bir çalışma ile karşı  karşıyayız. Bu yapılanlar ve anlatılanlarla ilgili partililerimizin uzaktan yakından alakası yok. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ediliyor. Benim hakkımda ne söylenilirse duyan partilim gelip bana sorsun. Güzelyalı'da otobüslere binen eğitimli insanlar belediye aleyhine propaganda yapıyorlardı. Bu durum 3-5 ay kadar sürdü. Hemen tepki gösterdik. Ben bunu kamuoyu ile paylaşınca hemen yapılan çalışmalar kesildi" dedi.

Belediyelere yapılan operasyon ve sıkıntılı süreçten bahseden Başkan Kocaoğlu, "Tüm belediyelerin üzerinden silindir gibi geçiyorlar. Bir şey olsa gideceğimiz yer zaman belli. Zatin bir sorun ve problemimiz çıksa adamlar gelip yaka paça bizi götürecek. Kötü bir durum olmadığı için bunu yapamıyorlar. Biz birbirimize sahip çıkarak daha iyi noktalara gelebiliriz. Birçok ilin nüfusundan daha büyük ilçelerimiz var. Belediye başkanları bizim vitrinimiz ve aynamız. Belediye başkanlarını anlatır, parlatırsak partimiz daha çok güçlenir. Belediye başkanlarının gerçekten yaptığı çok işler var" ifadelerini kullandı.

YAPILANLARI ANLATACAĞIZ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, geçtiğimiz günlerde ziyarete gittiği Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından selam getirdiğini söyledi. Engin, "Hem Türkiye hem İzmir'e örnek olan bir il kongresi yaptık. Yıllar sonra ilk kez çarşaf liste ile seçime gittik. Delegasyonumuz özgür iradeleri ile oy kullandılar. Bizlere güven duydular. Beni il başkanı arkadaşlarımı yönetim kurulu olarak seçtiler. Önümüzde yerel seçimler var. Biz il yönetimi olarak parti içi yarışların rekabetlerin geride kaldığına inanıyoruz. Öyle davranıyoruz. Öncelikle yerel seçim çalışmalarını başlatmış durumdayız. Bunun içi Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz bizim en güçlü yanımız. Çok güzel işler yapıyor belediye başkanlarımız. Ama bırakın İzmirlileri bizim yüz binlerce üyemiz bile bunları bilmiyor. AKP'nin kara propagandasına karşı yeni bir strateji belirlemek zorundayız. Yapılan güzel işlerin seçmene doğru anlatılması için. Biz bunun için ciddi bir çaba içinde olacağız. Kongredeki ufak tefek kamplaşmalar farklı adayın desteklenmesi geride kalmıştır. CHP ve İzmir bu olgunluktadır. Ben benden önce hizmet veren il başkanı arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Yarışan diğer arkadaşlara da yaptıkları onurlu tutumdan dolayı kutluyorum" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
c h p lı 16 Haziran 2012 Cumartesi 11:21

bunun sorumlusuda sızlersınız şimdı ben hangı olumlu bır şeyınde bahs edım miletveklı sıralamadamı ilçe ve delege secımlerdemı ıl kongresındemı etrafıdakı kadrolarındamı senı sekreterın yanı mürütlerın ak partıde miletvekılı yaptığındamı partılara sahıp cıkmadığındamı hangısını söylıyem içim yanıyor cünkü ben temel taşlarında bırısıyım fılende bu işin içindeyım sevgılı başkanım tüm ch p lılere saygılarımı sunuyorum

Yorumu oyla      12      5  
c h p lı 16 Haziran 2012 Cumartesi 11:12

tahrıbat ben taraf değilim sız lafı oraya getırecekler bana sorarsan ben bu partının emekcısıym konuşacak ve sölenecek cok söz var ama partı sızın gıbılerın yüzünde ipratmak istemıyorum önce sız ve zızin gibilerı partılı olun onda sonra bırlık ve beraberlıkta bahs edın dönün etrafınıza bakın kıme hızmet edıyorsunuz bu sıze bırısı söylemesı lazım cünkü cevrenızdekı ınsanlar kıralı çiplak görmezler hep kıral çok yaşa derler anlarsın ne demek ıtedığımı elımızde bir izmir kalmıştı sızın gıbılerı yüz

Yorumu oyla      12      6  
HAMDİ 16 Haziran 2012 Cumartesi 10:31

al birini,vur digerine,CHP bu ekip ile seçime girerse varhaline

Yorumu oyla      11      6  
çatladı 16 Haziran 2012 Cumartesi 09:48

Haber çıktıktan yaklaşık1 saat sonra yorum yapan arkadaş ekibi bilmem ama sen kesin çatlamak üzeresin çatla bence daha çok beklersin.

Yorumu oyla      12      5  
EŞREFPAŞALI 16 Haziran 2012 Cumartesi 09:05

CHP LİLER FOTO KARESİNDE GAZETECİLERE TEK YÜREK MESAJI VERİYORLAR AMA İZMİR İÇİN YAPILACAK İŞLERDE MECLİSTE ÇOĞUNLUK BİLE SAĞLAYAMIYORLAR BU NASIL BİR İŞTİR. BECERİKSİZLER ORDUSU TEK YÜREK, "TEK CHP"

Yorumu oyla      12      6  
itfaiyeci hakan 16 Haziran 2012 Cumartesi 06:28

GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK AKP HALKA HESAP VERECEK..

Yorumu oyla      12      5  
BUCALI 16 Haziran 2012 Cumartesi 00:26

bucanın yakışıklı karizmatik çekici bilgili ilçe başkanı'nıda göremedik !!

Yorumu oyla      12      5  
Tırıvırı 15 Haziran 2012 Cuma 23:51

Kalaycı bile bunların bazıları kadar çabuk kıvırmıyor. Hayret.

Yorumu oyla      11      6  
seçmen 15 Haziran 2012 Cuma 21:28

tek yürek olacağını hiç sanmıyorum çünkü bir birini hiç sevmiyorlar bakın yakında siz nasıl bir birini eleştirdiklerini göreceğiz fazla sürmez

Yorumu oyla      16      7  
şarlo 15 Haziran 2012 Cuma 21:09

Bazı ilce başkanları hayret neden yoklar,yoksa kareye girmekmi istemediler?

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çankaya 2014’ün şifreleri: Nasıl gelindi/neler olacak?
Gül'ün görev süresinin, 2014'e kadar olduğu kesinleşti. Ancak şimdi de ...
Vekil Güven’den Afyon çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Afyon'un Bolvadin ilçesinde ...
Anayasa Mahkemesi: Gül'ün görev süresi 7 yıl
Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğuna ...
 
Erdoğan’ın çağrısına Gülen cephesi ne yanıt verdi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde ...
Başkan Durak'tan, Ali Engin'e ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak CHP İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret ...
Özel yetkili mahkemeler sonbahara kaldı
Özel yetkili mahkemelerle ilgili kendisi ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ...
 
Yargıtay CHP’li Cihaner için ‘yargılanabilir’ dedi
Yargıtay, milletvekili dokunulmazlığının eski Erzincan Başsavcısı İlhan ...
CHP Gaziemir'den Balbay'a özgürlük haykırışı
CHP Gaziemir İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Mustafa Balbay'ın için Milli ...
Vekil Yüksel '771 açılışı' sordu: Nedir bu projeler?
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan’ın AKP il kongresinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva