HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2013 Cuma - 14:00

Kocaoğlu ‘o ceza’ya çok kızdı: Bakanı göreve çağırıyorum!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyük Kanal Projesi’nde yaşanan tıkanma nedeniyle körfeze akan kanalizasyon atıkları için ceza kesen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Sayın bakanı göreve çağırıyorum. Ben il müdürünü muhatap almıyorum” dedi.

Kocaoğlu ‘o ceza’ya çok kızdı: Bakanı göreve çağırıyorum!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin yıllar önce yapıp hizmete aldığı Büyük Kanal Projesi’nde yaşanan sorun nedeniyle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile karşı karşıya geldi. Kanalizasyonun yaşanan sorun nedeniyle Körfez’e akması üzerine müdürlüğün belediyeye 40 bin TL ceza kesmesine sinirlenen Kocaoğlu patladı.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat’a tepki gösteren Başkan Kocaoğlu “Büyükkanal’ın Basmane hatı ile Hilal İstasyonu arasında bir tıkanıklık var. Bu kadar büyük bir şebekede zaman zaman bu tıkanıkların olması doğal... Biz zaten fark ettik ve gerekli temizliği yapıyoruz. Benzer sorunlar benden önce de oluyordu, bizden sonra da olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımları konusunda, Türkiye’de 1 numaradır. Böyle bir belediyeye ben daha hiçbir devlet kurumundan ‘teşekkür’ almadım. Geçtiğimiz sene Torbalı’daki sanayinin bizim şebekemize bağlanmasından dolayı 92 bin lira ceza kesildi. Ödemiş’te de peynir suları şebekeye karışıyor diye Ödemiş Belediyesi’ne ceza kesildi. Şimdi de bu şebekeye ceza kesildi. Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı, bu üç konuyu araştırmaya, bizim çevre konusunda ne yaptığımızı ve buradaki bakanlık teşkilatının buna karşılık ne yaptığını sorgulamaya davet ediyorum. Kentin seçilmiş bir belediye başkanı olarak isteğimdir” diye konuştu.
 
BUNLAR BOŞ İŞLER
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’deki yetkililerini muhatap almadığını anlatan Kocaoğlu, “Bunun irdelemesi gerekir. Ben İl Müdürü’nü kesinlikle muhatap almıyorum. Bu cezayı, kendi kafalarında değerlendirip yazmışlar. Körfez Projesi, Shangay EXPO’sunda ödül kazandı. Uluslar arası çevre örgütleri bizim projemizi örnek alıyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bürokrat devletin bürokratı olursa ve herkese aynı pencereden bakarsa ülkemiz kalkınır. Bürokratlar, birilerinin bürokratı olmak için çaba gösterirse, o bürokrat devlet bürokratı değildir. O bürokrat birilerinin işini yapar. Bunlar boş işlerdir. Bir bürokratın bu noktaya inmesi onun kendi problemidir. Sayın bakanımızı göreve çağırıyorum” dedi.

ALTI STADIMIZ OLDU
Başkan Kocaoğlu, İZVAK’ın ve kulüplerin çağrısı üzerine yeniden şekillenen İzmir’deki statlar konusuna da değindi Kocaoğlu, “Stadyum konusunda çok sevinçliyim. Biz bir stat yapılsın isterken, 6 tane stat yapılıyor. Bunu desteklememek, alkışlamamak ve sevinmemek mümkün değil. Belediye başkanı olarak çok sevinçliyim. 6 tane stadımız olacak. Örnekköy de bu 6 stadın içinde” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertgrul 10 Mart 2013 Pazar 21:19

ceza kesince o görüntü ortadan kalkacakmı..siz belediye ve bakanlık olarak o kirliliği ortadan kaldırın..izmirçe yakışanı yapın.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 9 Mart 2013 Cumartesi 10:18

Megaköylü megakent İstanbul da üst geçitte izdihamdan insanlar baygınlık geçirmiş.Ayrıca yüksek binalarla bir yer çağdaş olsaydı en çağdaş kent Dubai olurdu.Bir yeri çağdaş yapan yaşam biçimidir.

Yorumu oyla      14      5  
partızan 9 Mart 2013 Cumartesi 09:21

AZİZ KOCAOĞLU BAKANA ÖYLE KIZMIŞ Kİ 9 YILDIR BU KADAR KIZDIĞINI AKP Yİ BU KADAR SERT ELEŞTİRDİĞİNİ İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUM BRAVO DOĞRUSU..

Yorumu oyla      14      5  
megaköylü 9 Mart 2013 Cumartesi 08:54

körfez kahverengi olmuş.başkan arada camdan denize bak istersen.

Yorumu oyla      12      12  
8 Mart 2013 Cuma 22:32

ceza yasalmı degilmi.yasa degilse itiraz edersinkorfez belediyenin degil halkın.goztepe uckuyular arsındada kacak var denetleyen varmı m.kemal pasa sahil bulvarı kacak kafelerle doldu vatantasa yoruyecek yol yok ..belediye nerede

Yorumu oyla      12      8  
CHP 8 Mart 2013 Cuma 20:57

HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜNE CEZA KESEN YOKMU İZMİRİN MERKEZİNDE ÇÖPLÜGÜ KİME ANLATACAKSIN HEY CHP......

Yorumu oyla      18      22  
ARITMA 8 Mart 2013 Cuma 19:50

ARITMASININ %95 İNİ TAMAMLAMIŞ BİR BELEDİYEYE CEZA KESİLMESİ... DEVLET BÜROKRASİNİN NE DERECE YANLI TARAFLI HALE GELDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR. DENİZİ KİRLETEN BALIK ÇİFTLİKLERİNE ONAY VER..ARITMASINI YAPMAMIŞ AKP BELEDİYELERİNİ GÖRMEZDEN GEL... İZMİR GAVUR YA....

Yorumu oyla      30      13  
ORKİNOS ÇİFLİKLERİ NE OLACAK? 8 Mart 2013 Cuma 15:42

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Bu adamlar Çevre katliamına neden olan orkinos çiftliklerine mahkeme kararına rağmen, Seferihisarlıların , Karaburunluların tepkisine rağmen izin veriyorlar. Sistemdeki geçici bir tıkanma nedeniyle muhalefeet ait olan İzmir Büyükşehir Belediyesine ceza kesmeye kalkıyorlar.İstanbulda Kurban Bayramında derelerr ve BOĞAZ kan ile kıpkırmızı olduğunda bu beylerin hepsi araziye uyuyorlar. Bu çifte standarttır ve İZMİR HALKINA KARŞI BÜYÜK BİR AYIPTIR.

Yorumu oyla      42      13  
Sinan Öztan 8 Mart 2013 Cuma 15:22

Aynı sorun İstanbul yada Ankara'da olsaydı Çevre İl Müdürü zor ceza keserdi.Ceza kesmesi halinde anında görevden alınırdı.Konu İzmir olunca Bürokratlarda belediye aleyhine işlem yapmak için nedenlerini araştırmadan sormadan ceza kesiyor.Sayın Kocaoğlu'na hak veriyorum.

Yorumu oyla      45      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan kadınlara 8 Mart karanfili
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Çeşme'de gündem TOKİ: Başkan'dan isyan!
TOKİ’nin Çeşme’de yapmak istediği konutların kat sayısı ve emsaline tepki ...
Selçuk 'Güneş tarlalarına' hazırlanıyor
Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik amacıyla Tarımsal ...
 
Bornova’da kadınlara belediye desteği
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 8 Mart Dünya Emekçi ...
Tartan Alsancak'ı karanfillerle donattı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ...
Başkan Kocaoğlu’ndan bir 8 Mart klasiği
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne metronun bayan yolcularına karanfil dağıtarak ...
 
Kadın Festivali'nde Urla standına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ...
Berlin’de Karşıyaka rüzgarı
Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm ...
Bakanlıktan Kordon’daki kirliliğe ağır fatura!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi’nde meydana gelen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva