HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2014 Salı - 12:29

Kocaoğlu’nun ‘randevu’ çıkışına AK Parti'den jet yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’daki bürokrasi isyanına AK Parti’den anında yanıt geldi. Kocaoğlu’nun “6 aydır randevu alamıyorum” çıkışını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Kendisi bu zamana kadar bizden hiçbir talepte bulunmadı. Hükümetin her bakanından randevu alınır. Kendisini kaf dağında zannediyor. Biz de seçilmiş milletvekiliyiz” dedi. Dağ, Kocaoğlu’na Ankara’ya birlikte gitme çağrısında bulundu.

Kocaoğlu’nun ‘randevu’ çıkışına AK Parti den jet yanıt!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) düzenlenen meslek komiteleri toplantısında yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Kocaoğlu, konuşmasında İzmir’e yapılacak statları anlatırken Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’tan randevu alamadığı için yakınmıştı.

- KOCAOĞLU'NDAN BOMBA AÇIKLAMALAR: 6 AYDIR ARIYORUM...
 
Toplantıda, “Ben 6 aydır Spor Bakanından randevu alamadım. Her gün arıyorum. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu ayıp da bana yeter. Ne müsteşarından ne bakanından. Çok meşgul. Yurtdışında. 5 dakika konuşacağım, çıkacağım, gideceğim arkadaş. 6 aydır randevu alamadım. Suat Kılıç'tan 3 gün içinde randevu almıştım. Derdi ne bilmiyorum. Dedesini de çok iyi tanıyorum. 30 sene CHP milletvekilliği yaptı. Bu dediğim 70'li yıllar. Dedesinin de babama, aileme çok büyük saygısı vardır. Gördüğüm zamanda yüzüne söyleyeceğim” diyen Kocaoğlu’na AK Parti cephesinden ilk yanıt geldi.


 
Kocaoğlu’nun bürokrasi ve randevu isyanın hakkında değerlendirme yapan Milletvekili Hamza Dağ kimsenin kendilerinden bir destek istemediğini söyledi. Dağ, “Kocaoğlu ‘altı aydır randevu alamıyorum’ diyor. Bundan bizim haberimiz yok. Milletvekili arkadaşlarımızın da bilgisinin olduğunu sanmıyorum. İzmir’in ihtiyaçları, talepleri konusunda bize gelmiyor. Ankara’da bürokrasiden randevu almak, bakanlarla görüşmek zor değil. Sayın Kocaoğlu ne yazık ki ‘seçilmiş insanım’ diyerek durumu kurtarmaya çalışıyor. Kendisi belediye başkanı ise biz de seçilmiş milletvekilleriyiz. Bizi de halk seçerek Ankara’ya gönderdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde kesin talimatı var. Muhalefet partilerinin belediye başkanlarıyla yakından ilgilenilmesini, onlarla görüşülmesini istiyor. Bu konuda toplantılarda daha önce de uyarılarda bulundu. Sayın Kocaoğlu ne yazık ki milletvekillerini kendisinden altta bir makamda görüyor. Kendisini kaf dağında gören, kaba davranan ve bir kişi. Partisinin belediye başkanlarına, mensuplarına da aynı muameleyi yapan başkan bu tavrından ayrıca vazgeçmelidir” dedi.
 
MAĞDUR EDEBİYATI
Milletvekili Dağ, başta Kocaoğlu olmak üzere bazı belediye başkanlarının ‘bürokrasi’ isyanı üzerinden siyaset yaptığını dile getirdi. Dağ, “Yıllardır, İzmir’in temsilcisi olarak meclisteyiz. Bu zamana kadar ne Kocaoğlu ne de bir ilçe belediye başkanı Ankara’daki bir konu için beni aramadı. Çıksın birisi ‘yardım istedik’ desin. Diyemezler. Çünkü bu durumu kendileri kullanıyor. Bunun üzerinden siyaset ve mağdur edebiyatı yapıyorlar. Bizim belediye başkanları ile birlikte Ankara’da konuları takip etmemiz, faydalı işler yapmamız İzmir yararınadır. Buradan şunu söylüyorum. Hem Kocaoğlu hem de ilçe belediye başkanları sorun yaşadıkları yerde bize gelebilirler. Bir telefon açıp durumu anlatabilirler. Gereken desteği de vermeye hazırız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
urfan 24 Eylül 2014 Çarşamba 09:35

İzmir ak parti olmadan oncede chpdeydi gecen 15 20 senede ne degistide suan bisiler bekliyosunuz izmir koy olmus ama oy vermeye gelince chpe hak ettiginiz gbi yasayin sehir gozuken izmir koyunde

Yorumu oyla      12      6  
23 Eylül 2014 Salı 13:30

izban da pazartesi 9 vagonlu 10 set devrede olacakmış. ayrıca ilknur denizli çöp tesisi yamanlara olmaz; orada tarım yapılıyor, hayvancılık var, su kaynak var demiş. peki istanbul da 3.havalimanının yapılacağı yer boş mera mı? buradaki amaç bariz engel olmak. stad konusunda ise devlet istese çoktan yapardı.

Yorumu oyla      21      7  
Ufuk Mertcan 23 Eylül 2014 Salı 13:08

Sen kim oluyorsun? Rehber misin? Koskoca Belediye Başkanı, bakanın adresini bilmiyor mu?Kendi kendine özel misyon yükleme. Sorun ortada,iyi niyetli isen, hallet.Sizin niyetiniz çaresiz bırakmak ve son aşamada çözdük diyip propaganda yapmak.

Yorumu oyla      22      8  
Süleyman 23 Eylül 2014 Salı 12:47

Kardeşim söylemesi istemesi mi gerekiyor....siz izmirli değil misiniz...böyle açıklama olunca gel beraber gidelim diyeceğine...kaç zamandır stat sorunu var...bir çözmek için çaba sarf etsene...böyle pas verilince konuşmak kolay...biraz işe yarayın kaç yıl oldu izmir için ne yaptınız be ak vekiller...açılışlarda temel atmalardan senaryodan oradasınız...siz izmir için ne yaptınız? Ben söyleyeyim mi koca bir HİÇ? Başka bir şey değil....

Yorumu oyla      25      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Başkan’dan kaymakama veryansın!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin Manisa Vali Yardımcılığı’na atanan ...
Tire kapışması tam gaz: Engin, Özen’e ne yanıt verdi?
Tire Belediyesi’nin özel idare kapatıldıktan sonra kalan mallar için aldığı ...
Çıray’dan sığınmacı krizi için çarpıcı öneri
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi, sığınmacı akınının Türkiye’nin ...
 
Davutoğlu operasyonu anlattı: Bir kişi infaz edildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kaçırılan 49 konsolosluk çalışanı ile ilgili ...
HDP'li Tuğluk açıkladı: Polis neden taş attı?
Polise taş attığı sırada fotoğrafı çekilen HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, o anlara ilişkin konuştu.
İstanbul'da 36 sandıkta AK Partli lehine hile!
CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk’ün başvurusu üzerine 30 Mart ...
 
Flaş! Orta öğretimde başörtüsü serbest
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı ...
Özen’den Engin’e tokat gibi Tire yanıtı: Oku Ali oku!
Tire’de “köy mallarının” satışa çıkarılması CHP’yi karıştırdı. İl Başkanı ...
Nazlıaka’dan su kavgasında yeni iddia
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Gökçek’in sitemizde tahlil yaptırdığını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva