HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2015 Pazartesi - 12:47

Kocaoğlu’nun ‘Bütünşehir harekatı’nda rapor hazır: Hangi eksiklikler öne çıktı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mecliste bulunan isimlerden oluşturduğu kırsalda çalışma yapan grup üç aylık raporu hazırladı. Buna göre yeni bağlanan ilçeler ve köylerin en büyük sorununun yol ve altyapı eksikliği oldu. Alan çalışmasından elde edilen raporlar belediyenin ilgili birimlerine aktarılırken şimdiye kadar 13 ekiple 180 köye ziyaret yapıldı.

Kocaoğlu’nun ‘Bütünşehir harekatı’nda rapor hazır: Hangi eksiklikler öne çıktı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından yeni bağlanan ilçeler ve köylerde çalışma yapmak üzere bizzat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kurulan meclis çalışma ekibi ilk raporu hazırladı.

Kocaoğlu’nun CHP’li meclis üyeleri arasından gönüllülük esasına göre belirlediği 13 grup şimdiye kadar yeni bağlanan 430 köyün 180’ini dolaştı. Gittikleri yerlerde üç ve dörder kişi olarak belediyenin faaliyetlerini ve projelerini anlatan meclis üyeleri eksikleri yerinde gördü, talepleri not etti. Gittikleri yerlerde vatandaşları köy kahvesi, sosyal alanlar ve toplantı salonlarında birebir dinleyen meclis üyeleri talepleri anında belediyenin ilgili birimlerine aktardı. Birimler ise bölgeye giderek çalışmaları yaptı, talepleri yerine getirdi.


 
EN BÜYÜK SORUN YOL VE ALTYAPI
Başkan Aziz Kocaoğlu’na sunular üç aylık çalışma raporuna göre en önemli sorunun yol ve altyapı eksikliği olduğu belirlendi. Çoğu köyün yolu ve ulaşımı sağlayan asfalt yol eksiği bulunurken ova yollarının ciddi anlamda bakıma ihtiyacı olduğu dile getirildi. Köylüler, özellikle yol ile birlikte kanalizasyonun da ciddi sorun olduğunu vurguladı. İzmir İl Özel İdaresi tarafından her köye yapılan parke taşı döşeme çalışmasının sınırlı olduğu belirtilirken eksiklerin giderilmesi istendi. Birçok köyde kanalizasyon sisteminin kurulduğu fakat arıtmaya bağlanmadan dereler ve tarlalara akıtıldığı tespit edildi.
 
Vatandaşlar İZSU Genel Müdürlüğü’nün koordinasyon sorunu yaşadığı yerlerde hizmet eksikliğini de gündeme getirdi. Özellikle yeni bağlanan yerlerde vatandaşlara gelen yüksek su faturaları şikayet edilen konuların başında yer aldı. Ziyaretlerde, su, mezarlık ve diğer konularda kilometrelerce uzakta bulunan hizmet birimlerine gitmek yerine yerinde hizmetin yapılması için birimlerin çevre ilçelerde de açılması istendi. Bu kapsamda gruplarla yola çıkan meclis üyeleri belediyenin her ilçeye bir şube müdürlüğü kurma çalışmasının olduğunu hatırlattı.


 
MEZARLIKLAR DA SORUN
Yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçen mezarlıklar da ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Vatandaşlar, mezarlık alanlarında bakım onarım ve tadilat talebinde bulundu. Gömü alanlarının genişletilmesi istenirken kendi çabaları ile yeni alanlar açamadıklarını, belediyenin ekip ve araç desteği vermesini istedi. Ayrıca, ölüm raporu almak için çevre ilçelerden merkeze gelişin zor olduğu da ifade edildi.  Birçok köy ise yetiştirdiği tarım ürünlerini pazarlayacak kooperatiflerin kurulmasını isterken, ürünlerin saklanacağı soğuk hava depoları, hayvanların kesilebileceği mezbaha ve satış alanları da talep etti.
 
KOCAOĞLU’NUN PROJESİ
CHP’nin düzenlediği Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı’nda ilk kez konuyu gündeme getiren Başkan Kocaoğlu, çalışma hakkında bilgi vermişti. Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nde, belediye başkanlarımız da dahil 115 meclis üyemiz var. Meclis üyelerimizden istekli olanların bize müracaatını talep ettik. Dörder kişilik ekip şekilde 30 ilçemize yönlendireceğiz. Bizim çalışmalarımız il, ilçe ve ilçe meclis üyelerinin çalışmaları ile karıştırılmamalıdır. Özellikle yeni bağlanan yerlerde ekip köyleri, muhtarları, STK’ları, çarşıları gezecek. Hem tanışacak hem de sorunları tespit edecek. Bunları birlikte süzgeçten geçireceğiz. Zaten biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arazi yolları ve köy yolları yapılıyor. Bir haberleşme ağı kuracağız. İlçe belediyeleri tabi ki bunu kendi ölçeğinde yapabilir. Belediyelerimizin yapacağı hizmet odaklı iletişim sağlama sistemi olacak. İlçe başkanları, yöneticiler de siyasi olarak çalışacak. Biz il ve ilçelerimize zemin hazırlayacağız. Oralarda ne yaptık, ne yapacağız. Vatandaşlarımıza bilgi verilecek. Biz siyaset yapmayacağız. Oralarda ‘tanışmak için geldik’ diyeceğiz. Vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Muhtarlardan, vatandaşlardan bilgi alacak. Meclis üyelerimiz aktif hale gelecek. Köylerde eskiden il genel meclisi yapıyordu. Şimdi bir tane meclis var. O yüzden belediye meclis üyelerimize böyle bir görev düşüyor” demişti.
 
İSİMLER VE GRUPLARI
 
A BÖLGESİ
 
1-Hatice Tatlı, Deniz Aydoğan, Hamdullah Akgül, İbrahim Ulaş Polat
2-Süha Barlak, Pınar Uslu, Raşit Dirim, Gökhan Yılmaz
3-Şükrü Parmaklı, Vezir Aslan, İsfahan Naki
4-Mehmet Ayçil, Veli Topal, Talat Özışık
5-Asker Güneş, Banu Gençkan, Deniz Yücel, Latif Büyükdağ
6-Haldun Ertok, Kazım Çam, Esengül Kaleli
7-Osman Ürkmez, Hakan Kılıç, Tuna Türksever
8- Hayrullah Sorkun, Murat Cihan, Öğün Ünal
9-Mehmet Aydoğan, Fahrettin Orandı, Erbay Kara
10-Mustafa Öztürk, Turan Manduz, Sabriye Özdemir
11-Şerif Sürücü, İbrahim Yıldız, İsmail Bekiroğlu
 
 
B BÖLGESİ 1. GRUP
Mehmet Saydam-Beydağ
Sebahattin Tekeli –Beydağ
Erol Soyuer-Ödemiş
Ali Demirel-Ödemiş
Mustafa Güngör-Tire
Necmettin Uçmaz-Tire
Nazire Kösten-Dikili
Hayriye Kaya-Kınık
Gazi Akıncı-Dikili
 
B BÖLGESİ 2. GRUP
Veli Uludağ-Bayındır
Veli Keskin-Selçuk
Filiz Sengel-Selçuk
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şz 27 Ocak 2015 Salı 11:19

Dikilinin İslamlar köyünün üretim yolları hala yapılmadı. Oy zamanı yolları yapmadan köye gelmeyin.

Yorumu oyla      13      5  
Bilge yatan 27 Ocak 2015 Salı 11:02

Izmir' de okadar eleştirildiği halde kış günü okula işe gitme telaşındaki insanlara eziyet edercesine günlerce süren kaldırım yenilemesi, en merkezi yerlerde kavşak göbekleri yıkılıp yeniden yapılıyor, o iş makinalarına ihtiyaç duyan onlarca sokak hizmet beklerken urla gibi merkezi yerlerde koskoca makinaları park edip trafiği tıkamak ancak sonradan görme böyle beceriksiz yönetimlerin işi olsa gerek.

Yorumu oyla      12      5  
AKTARMA 27 Ocak 2015 Salı 10:13

HÜSEYİN AVNAİ'YE CEVAP! Demişsin ki! Adam sanki ikiçeşmelik caddesinde yürüyormuş gibi oradaki İŞGALLERDEN bahsediyor! Kendi elinle yazıyorsun İşgal olduğunu yani SPOTÇULARA isyan edişimi o bölgede kaldırımları işgal eden ele geçiren babalarının malı gibi kaldırımlara BUZDOLABI ÇAMAŞIR MAKİNASI VS SPOT EŞYA atıp görüntü kirliliği oluşturan ve kaldırımda yürüme hakkımızı gasp eden SPOTÇULAR'a ve Kemeraltında el arabalı seyyarlara halkın sağlığı ile oynayan midyecilere ve hergün otobüslerde vatandaşın dıka basa balık istifi misali ulaşım'ına çözüm bulunmadıkça HABERDE KONUSU GEÇEN 13 EKİP 180 KÖYE ZİYARET ETMİŞ NE FAYDA.

Yorumu oyla      13      5  
hlk 27 Ocak 2015 Salı 09:59

Mezarlıklar hali perişan baskan

Yorumu oyla      12      5  
İZMİR'Lİ 27 Ocak 2015 Salı 09:19

İşim gereği sürekli bütün şehirleri geziyorum ve diğer şehirlerin yatırımda,şehir planlaması ve gelişiminde ne derece ileriye gittiğini görüyorum ve İzmir'in bu hantallığına gerçekten üzülüyorum.Bu konu siyasi bir mesele değil değerli hemşehrilerim.Şehir içerisinde yapılan araçlar için alt geçit görebiliyor musunuz,yatırımcıyı çekecek cazip alternatifler var mı.Öğrenci yuvası Buca ve otagara hala metro yapılmadı,projesi bile yok.Kentsel dönüşüme neredeyse başlanamadı.Manisa'ya verilen teşvik İzmir'de olsa elbette avantaj sağlar ama bu hükümetin İzmir'in bu haklı talebini yerine getireceğini zannetmiyorum.Bu şartlar altında oturup sadece ağıt mı yakacağız.Bakın Bursa'da da teşvik yok ama yatırımcının peşinden koşuyor adamlar ve başarıyorlar.Artık gerçekleri görüp silkinmeliyiz.İzmir gerçekten çok güzel ve yatırım için cazip bir il.Hadi başkan,hadi İzmir vekilleri(her parti),hadi vali,hadi iş adamları,sanatçılar ve İzmir severler.Artık el ele verip çalışmak ve kulis oluşturmak zamanı geldi de geçiyor.

Yorumu oyla      16      5  
İzmirli 27 Ocak 2015 Salı 08:46

Köylerle uğraşacağına şehrin merkezindeki Çiğli'ye gelsin. 500binlik dairelerin sokakları perişan, alt yapı yok üst yapı bozuk, parklar bile tamamlanmamış. Siz ne biçim belediyesiniz kardeşim? İstifa edin yahu. Şehrin merkezi semtlerin rezillik içinde. Yolları, alt yapıyı yapın diye bas bas bağırıyoruz bir Allahın kulu gelmiyor. İSTİFA !!!!!

Yorumu oyla      16      6  
eser 26 Ocak 2015 Pazartesi 22:53

İzmir 10 yıldır bir ÇÖP sorununu çözemiyor,çözemez bu kadroyla

Yorumu oyla      13      6  
Hüseyin Avni 26 Ocak 2015 Pazartesi 19:21

Adam sanki ikiçeşmelik caddesinde yürüyormuş gibi oradaki işgallerden bahsediyor, bırakın bu feyk mesajları !

Yorumu oyla      13      7  
izkent 26 Ocak 2015 Pazartesi 17:31

Çöğ olayı ayrı tuhaflık, yer aranıyor deniyor ama anlayamadığım var olan yer neden adam edilemiyor. Harmandalı zaten perişan tesis buraya neden yapılmıyor.

Yorumu oyla      15      9  
İzmirli Vatandaş 26 Ocak 2015 Pazartesi 17:00

İzmir 10 yıldır bir ÇÖP sorununu çözemiyor ise ,yerelden kalkınıyor söyleminine pek katılmayacağım.Belediye Başkanı çöp konusunda gerçekten gayret gösteriyor.Fakat İlçe belediye başkanları ve muhalif parti yetkilileri belediye ile birlikte çözüm üretmemektedirler.Büyükşehir Belediyesi de çöp tesisi konusunda zayıf kalmaktadır.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila’ya enerji verimliliği onuru
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya, enerji verimliliği alanındaki ...
Urla logosu için 888 tasarım
Urla Belediyesi’nin yeni logosunu bulmak üzere düzenlediği yarışmanın ...
Mehmet Karabağlar’ın gururu oldu
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli ...
 
Karşıyaka’da 1 ayda 3 milyonluk yatırım
Kültürel ve sosyal projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ...
İZSU’dan Selçuk operasyonu!
Selçuk’taki içme suyu şebekesini yenilemek için hazırlıklarını sürdüren ...
Başkan Uğurlu’dan gençlik merkezi müjdesi
Kemalpaşa Belediyesi koordinatörlüğünde düzenlenen Kemalpaşa Öz Feda Futbol ...
 
Başkan Batur’dan 63 konuta müjdeli haber
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, uzun zamandır çözüm arayışı içinde ...
Büyükşehir’den yeni Agora hamlesi
Dünyanın kent merkezindeki en büyük agorası olarak bilinen İzmir Agorası, ...
Balçova'da sanat dolu gece
Balçova Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları verdikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva