HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2014 Perşembe - 10:31

Kocaoğlu’nun 10 yıllık başkanlığında bir ilk!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu görevde bulunduğu 10 yıllık süre içinde bir ilki gerçekleştirdi. Kendisi hakkında ağır ifadelerde bulunan bir gazetecinin yazısını avukatları aracılığıyla tekzip etti. Kocaoğlu’nun yasal yollara başvurarak yayınlattığı mesajın yazarı Turkuvaz Meyda Grubu Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık oldu.

Kocaoğlu’nun 10 yıllık başkanlığında bir ilk!

EGEDESONSÖZ - Görevde bulunduğu süre içinde hakkında yazılan hiçbir yazıyı mahkemeye taşımayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özellikle yerel seçim sürecinde kendisine yüklenen Yeniasır Gazetesi ve başyazarı Hüseyin Kocabıyık hakkında yasal yollara başvurdu.  10 Yıl boyunca hiçbir gazeteci ve yazar ile mahkemelik olmayan Kocoğlu bir ilki gerçekleştirerek Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık’ın bir yazısını avukatları aracılığıyla tekzip (düzeltme) etti.



Gazetenin aynen orta sayfasından da yayınlanan tekzip metninde şu ifadelere yer verildi:

DÜZELTME VE CEVAP
Gazetenizde 12.03.2014 günü 15. sayfada Hüseyin Kocabıyık tarafından yazılan yazıda, müvekkilimizin kişilik haklarına saldırı oluşturan ifadelere yer verilerek kamuoyunda yanlış algılanmasına yol açılmaya çalışıldığı açıkça görülmektedir. Koyu büyük harflerle ‘‘AZİZ KOCAOĞLU’NUN HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK DOSYASININ ROMANI MUTLAKA YAZILMALI’’ başlığı altında yer alan ifadeler, aynı yazar tarafından kaleme alınan yazılar dikkate alındığında, giderek çirkinleşen bir tavır ve yöntemin en açık göstergesidir. Basın özgürlüğü, Anayasanın 28. maddesi Basın Yasasının 1.-3. maddelerinde düzenlenmiştir. Bu düzenlemelerde basının özgürce yayın yapmasının güvence altına alındığı görülmektedir. Ne var ki basın özgürlüğü sınırsız olmayıp, yayınlarda, anayasa ile TMK’nın 24,25. maddesi ve özel yasalarla güvence altına alınmış bulunan kişilik haklarına saldırıda bulunulmaması, yasal ve hukuki bir zorunluluktur. Müvekkilimizin de aralarında bulunduğu bir kısım belediye bürokratları hakkında açılan dava, halen sürmektedir. Bu davanın gerek soruşturması, gerekse kovuşturması sürecinde müvekkilimiz hukuka olan saygısının gereği, suç oluşturan hiçbir eylem-işleminin olmadığına ilişkin inancı ve güveni ile adli makamlarda savunmasını yapmış olup yargılamanın sonucunu beklemektedir. Adı geçen gazetecinin  dava dosyasını incelediğinden bahisle müvekkile gerçeğe ve hukuka aykırı olarak isnatlarda bulunması gazetecilik görevi ile bağdaşmadığı gibi etik değerlerle de bağdaşmamaktadır. Hiçbir makama verilemeyecek hesabı bulunmayan ve hesap vermekten de çekinmeyen müvekkil Aziz KOCAOĞLU, kamu yararını kişisel her türlü çıkarın üzerinde tutan bir ahlaki gelenekten gelmektedir. Bu gerçeğin aksine, asılsız iddialarla müvekkile çamur atmaya girişenler, hiçbir zaman emellerine ulaşamamıştır. Halen yargılaması devam eden bir dava ile ilgili olarak tamamen yanlı ve kötü niyetli söylemlerle müvekkilimiz hakkında kamuoyunu yanıltıcı, zan altında bırakıcı gerçek dışı haber ve yayın yapmak suretiyle toplum katındaki şeref ve itibarını zedeleme amacı güden haberin, basın ahlak, meslek ilkelerine, habercilik anlayışına uymaması nedeniyle cevap ve düzeltme hakkının kullanılması zorunluluğu doğmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Av. Sevil Cengiz – Av. Seda Yurdakul

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sercan 18 Nisan 2014 Cuma 12:25

Yeniasırın yüzüne bile bakmıyoruz. Eskiden izmirin guzide gazetesi idi. Her izmirli severek okurdu. Şimdi Bakınca Gazetenin kendisi İzmirli olmaktan çıkmış. Yazdığı hiç bir habere itibar etmiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
fatih karasu 17 Nisan 2014 Perşembe 22:04

yeniasır gazetesi her gecen gün prestij kaybediyor tek gercek bu..

Yorumu oyla      11      5  
Ayhan Kocaman 17 Nisan 2014 Perşembe 18:01

Yeni Asır denen kağıt parçasının hangi grubun ve hangi havuzun gazetesi olduğu belli. Okunmayan ve sadece İzmir'de ortalığı karıştırmak için yayın yapan bir gazetedir. Okumaya başlayın ikinci sayfada nasıl taraflı bir yayın yaptıklarını anlarsınız. Kocaoğlu doğru olanı yapmıştır.

Yorumu oyla      21      7  
Gozcum 17 Nisan 2014 Perşembe 13:43

Adam,hükumetin kiralanmış kalemi olarak görevlendirildi.Geldiği günden itibaren Yeni Asır gazetesine zarar verdi vermeye de devam ediyor.

Yorumu oyla      32      8  
TC misafir 17 Nisan 2014 Perşembe 12:18

Yeni Asır'ın ne olduğunu herkes biliyor bu kadar saçmalığın sonunun dava olacağı belliydi.

Yorumu oyla      45      9  
gülcemal 17 Nisan 2014 Perşembe 12:15

kamu abonelikleri çıktığında yeni hasır kaç adet satıyor bir araştırın, kendileri yazıp kendileri okuyorlar, bir ege efsanesini daha yok etti havuzcular...

Yorumu oyla      38      8  
Sinan Öztan 17 Nisan 2014 Perşembe 12:15

Yeniasir Gazetesi 80'li 90'lı yıllarda Ege Bölgesinin en çok satan içerik bakımından mükemmel baskı tekniği eniyi gazeteler arasında ilk sıralarda yer alıyordu.Ya şimdilerde adından başka bir şeyi kalmadı.Son el değiştirmede,Kocabıyık Bölge temsilcisi olunca,yerel seçimlerde AKP yandaşı oldu ve Binali beyin kazanması için sürekli Aziz bey için yalan yanlış beyanlarla karalama kampanyası yürüttü.Bu durumu İzmir halkı hoş görmedi ve seçimlerde Aziz beyi seçerek Yeniasıra ve temsilcisi Kocabıyık'a iyi bir ders verdi.Aziz bey Yeniasırın yalan ve etik kurallara uymayan aleyhte yayınları tekzip etmekte haklı.

Yorumu oyla      35      8  
ahmet k 17 Nisan 2014 Perşembe 12:09

yeni asır oldu mu sana yalan asır

Yorumu oyla      39      7  
İzmirligenç 17 Nisan 2014 Perşembe 11:52

Hakkında bir sürü yolsuzluk şaibesi ve delili olan havuz medyasının Aziz Başkan'ı zan altında bırakmaya çalışması nafile bir uğraş, boşuna yorulmasınlar.

Yorumu oyla      35      8  
utku karademir 17 Nisan 2014 Perşembe 11:16

yeni asır artk izmirin egenin değil akpnin yandaş gazetesidir alıpta okumayın hep yalan haber

Yorumu oyla      56      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç rektörden Olgun Atila’ya ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın, üniversitelerle ...
İzmir İl Özel İdare malları paylaştırıldı mı?
Yerel seçimlerin ardından yasa gereği kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nin ...
Gaziemir'de son durum:Yeni bir kent yükseliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de kurduğu Türkiye’nin en büyük ...
 
Büyükşehir'den ulaşıma açıköğretim düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 – 20 Nisan tarihlerinde yapılacak olan ...
Büyükşehir'den köy enstitülerine renkli kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği, köy ...
Büyükşehir Meclisi’nde kredi tartışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay ve kamulaştırmalar için kullanacağı ...
 
Flaş! Kocaoğlu’ndan ilk neşter ESHOT’a: Üst yönetime jet atamalar!
Büyükşehir'de yeni dönemde yapılması beklenen kadro operasyonu start aldı. ...
Bir yeni Başkan isyanı da Selçuk’ta: Tam takır kuru bakır!
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yerel seçimlerin ardından oturduğu ...
Büyükşehir’de operasyon başladı: İlk neşter ESHOT’a
Büyükşehir'de yeni dönemde yapılması beklenen kadro operasyonu start aldı. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva