HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2014 Pazartesi - 09:50

Kocaoğlu noktayı koydu: Balık hali Güzelbahçe'ye

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni balık sezonunun açılışı nedeniyle Buca Kaynaklar'daki balık halinde balıkçılarla buluştu. Güzelbahçelilerin karşı çıktığı balık hali konusunda son noktayı koyan Kocaoğlu, Çeşme Yarımadası'nda balıkçılığın gelişmesi için halin Buca'dan Güzelbahçe'ye taşınması gerektiğini söyledi.

Kocaoğlu noktayı koydu: Balık hali Güzelbahçe ye

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Yarımadası'nda balıkçılığın gelişmesi için Buca Kaynaklar'daki balık halinin Güzelbahçe'ye taşınmasını savundu. Kocaoğlu, Güzelbahçe Balıkçı Limanı'ndaki 40 dönümlük dolgu alanında hal kurmak için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan onay beklediklerini açıkladı.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s365481.jpg

Başkan Kocaoğlu, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile beraber yeni balık sezonunu Buca'daki İzmir Balık Hali'nde açtı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı Şahin Çakan ve İTO Yönetim ve Meclis Üyeleri ile beraber hali dolaşan Kocaoğlu, burada balık çorbasıyla kahvaltı yaptı.
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s306597.jpg
'KARŞI ÇIKANLAR OLABİLİR'
Balıkçılara yeni sezonda bol kazançlı ve bereketli hasat dileyen Kocaoğlu, balıkçıların halin Güzelbahçe'ye taşınmasıyla ilgili taleplerini dinledi. Kocaoğlu, "Güzelbahçe'ye balıkçı limanı yapılıyor. Bitmek üzere. Buraya körfezde ve Karaburun'da avlanan büyük tekneler gelecek. Bu teknelerin geldiği yerde, dolgu alanında 40 dönüm civarında bize yer verilecekti. Büyükşehir Belediyesi de balık hali yapacaktı. Bu konuda mutabık kaldık. Biz aynı doğrultuda gidiyoruz. Yer verildiği zaman biz projesini yapıp inşaatına başlayacağız" dedi.
Balık haline karşı çıkanların olacağını dile getiren Kocaoğlu, "Tabi ki her konuda olduğu gibi karşı çıkanlar olacaktır. Onların da görüşüne saygı duyuyoruz ama yarımadanın balıkçılığının gelişmesi için Güzelbahçe'deki balıkçı limanına balık hali yapılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

HONG KONG MODELİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da gelecek hafta Kocaoğlu ile beraber Çin'e gideceklerini belirterek, bir fırsat yaratıp Hong Kong'daki balık halinie ziyaret etmek istediklerini söyledi. Demirtaş, "Hong Kong'daki gibi İzmirlilerin ve turistlerin de gelebileceği bir balık hali yapma düşüncemiz var. Başkan önümüzdeki hafta Hong Kong'a gidiyor. Bir fırsat bulursak o hali göstereceğim" dedi.

Türkiye'deki balıkçılık sektörünün ve balıkçı filosunun hızla geliştiğine dikkat çeken Demirtaş, kendini ispatlayan filonun artık okyanuslara açılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Artık filomuza Türk denizleri yetmiyor. Başka denizlere ve okyanuslara açılmamız gerekiyor. Bunun için hükümetten destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s553873.jpg

İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Şahin Çakan da bu sene bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, halkın ucuz ve güzel balığa doyacağını söyledi. Çakan, "Palamut, hamsi işaretleri çok. Bu sene millet ucuz balığa doyacak" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuğrul çapan 23 Aralık 2014 Salı 20:15

doğma buyume guzelbahceli olarak balikhanenin buraya gelmesini istemiyoruz lafa gelince izmirin incisi deniliyor bu nasil bi zihniyettir inciyi mahvedersiniz haberiniz olsun sayin baskan istemiyoruzz....

Yorumu oyla      12      5  
23 Aralık 2014 Salı 19:02

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sayın kocaoğlu? çevre konusunda mangalda kül bırakmayan bir görüş taşıdığınızı sanıyordum.nükleer santrale ve HES lere karşı duran,ağaç katliamını kınayan bir insandınız görünüşte...önce güzelbahçe'ye mezbaha yapmaya kalşkıştınız,şimdi de balık hali mi? bence konak belediye binasının hemen yanına yapın balık halini...kokusuyla mutlu olursunuz!

Yorumu oyla      12      5  
Tuğrul Şahbaz 10 Eylül 2014 Çarşamba 08:39

Yarımadada hayvancılığın gelişmesi için mezbahayı, balıkçılığın gelişmesi için Balık Halini Güzelbahçe'ye yapmak. Niye çevre kirliliğini arttıracak yatırımlarda önce akla burası geliyor? Güzelbahçe'yi turizm, eğitim (üniversite vb) vizyonuyla geliştirecek seçeneklere karşı çıkan yok. Güzelbahçeliyi dinleyecek, dikkate alacak, "Madem beni seçtiniz, bundan sonra beni dinlemek zorundasınız" demeyen "Başkan"lar arıyorum.

Yorumu oyla      16      6  
YORUMCU BABA 1 Eylül 2014 Pazartesi 15:13

Yapmacık Ve Samimiyetten Yoksun Tiyatro Gösterileridir Bunlar.

Yorumu oyla      20      7  
Belediyeci 1 Eylül 2014 Pazartesi 11:40

Belediyemiz bir karar vermişse her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüştür. Ne güzel kararlar vermekte.

Yorumu oyla      15      15  
berkant 1 Eylül 2014 Pazartesi 11:32

esnaf ile insanimizin ekmegini kazanacagi her projede ben varim balik kokmasin imar olmasin mezbaha olmasin diyenler gitsin daglik araziden yer alsin oraya ev yapsin.git otur guzel bahce esnafina 1 lira nasip etme heryere karis ekmek kofte hikayesini hatirlatirim.

Yorumu oyla      17      13  
utku karademir 1 Eylül 2014 Pazartesi 10:54

başkanım güzelbahçe sahilde trafik keşmekeş oluyor hele cumartesi ve pazar hele ihracat için tırkar gelip gitcek trafik iyice kilitlenecek bir daha düşünülmesi gerekir hele ölü balıkların kokusu falan da çabası

Yorumu oyla      33      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Mauritius esintisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İzmir Enternasyonal ...
Menderes’te Halk Dansları Şenliği’ne muhteşem kapanış
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Cumaovası Halk Dansları Şenliği ...
Selvitopu Belediyeler Birliği toplantısında
Türkiye Belediyeler Birliği encümen üyeliğine seçilen Karabağlar Belediye ...
 
Balçova'da 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin ...
Yıllardır beklenen plan geçti: Balçova turizm cenneti oluyor
Balçova'da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında, yıllardır ruhsatsız ...
Menderes halk danslarına doydu
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Cumaovası Halk Dansları Şenliği ...
 
Bornova ve Buca'dan Bosna'ya üçün yardım TIR'ı
Bosna-Hersek'te geçen mayıs ayında görülen sel felaketi ardından İzmir'den ...
Bornova'da belediye, esnaf, üniversite işbirliği: Dost Kart tamam
Bornova’da üniversite öğrencilerinin esnaftan indirimli alışveriş yapmasını ...
Karşıyaka'dan bir ilk daha: '444 1 KSK'
Karşıyakalılara daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva