HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2015 Cumartesi - 12:30

Kocaoğlu’ndan o müdüre tepki, örgüte mesaj!

Narlıdere’de yapımına başlanan Beyaz Vadi Projesi’nin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’yı topa tuttu. Kocaoğlu, “Bu müdür benden fazla, vekillerden fazla, il başkanlarından fazla siyaset yapmaktadır. Açıklamaları abesle iştigaldir” dedi. Kocaoğlu, parti örgütünün belediye başkanlarına sahip çıkmasını istedi.

Kocaoğlu’ndan o müdüre tepki, örgüte mesaj!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’in katkılarıyla Narlıdere Belediyesi ile birlikte yapılan Narlıdere 2. İnönü Mahallesi Beyaz Vadi Projesi’nin temeli atıldı.

- KOCAOĞLU’NDAN İLGİNÇ TRAMVAY ÇIKIŞI…

Narbel Toplu Konutları’nın olduğu alanda gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Prof. Dr. Oğuz Oyan, belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Başkan Kocaoğlu konuşmasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’ya tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde okullara yapılan yardımlarla ilgili Büyükşehir’in görevini yapmadığını ifade eden Bardakçı, özel idare kapatılmasından sonra belediyenin okullara mali destekte bulunmadığını dile getirmişti. Kocaoğlu, “Son günlerde ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi milli eğitime para vermedi. Toplam 58 milyon borcu var’ deniliyor. Büyükşehir’in değil milli eğitime hiçbir şahsa ve kuruma vadesi geçmiş bir lira borcu yoktur. Bu konu şudur. 6306 sayılı yasa ile özel idare kapatıldığı için daha önce bu kurum tarafından yapılan işler Büyükşehir’e geçmiştir. Yasa çıkarken de ‘o yıl olan işleri belediye tamamlar’ kararı vardır. Yasa çıkalı bir yılı geçmiştir.  Her sene para verecek, her gün para verecek diye bir şey yoktur. Projelerin başlıksız kalmaması için o dönem madde konulmuştur. Biz, valiliğe ‘eksikleri bildirin, sırasıyla gerekeni okullara yapalım’ diye yine de yazmışız. Oradan bir yanıt gelmedi. Onu da saklıyorlar. Üzerine sanki o para her sene verilecekmiş gibi parayı katlıyorlar. Belediye cemevlerine, camilere, okullara, sağlık kurumlarına her türlü gereken yardımı yapmaktadır. Ama Büyükşehir’i bunu göreviymiş gibi, ödevini yapmıyormuş gibi göstermek çok büyük bir hatadır. Hatadan da öte farklı boyutlar da taşır. Milli Eğitim Bakanlığı, camiası, okullar oraya bağlıdır. Büyükşehir’e bağlı değildir. Bir il müdürü bir gazeteye ‘Büyükşehir yapmadı biz yaptık’ diyor.  Açıklamalar da Onun nasıl müdür olduğunu ben zaten biliyorum. O ayrı bir konudur. Müdür, okulların bakımından, güvenliğinden sorumludur. İzmir İl Müdürü’nün böyle bir açıklama yapması abesle iştigaldir. Bu müdür müdürlük yapmamaktadır. Bu müdür benden fazla, vekillerden fazla, il başkanlarından fazla siyaset yapmaktadır. Bunun bilinmesinde çok büyük fayda vardır” dedi.
 


BAŞKANLARA SAHİP ÇIKIN
Seçim dönemi yaklaştığı için herkesin kendilerine yüklenmeye başladığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de saban kalkan Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına laf söyleyecektir. Biz hatasız değiliz. Tabi ki hatamız var. Bilerek hata yapmıyoruz. Birbirimizi koruyacağız. Çıkıp ‘ya şu hatası var’ demeyeceğiz. Orayı yapmadı, yapılır. Büyükşehir Belediyesi 11 yıldır ekibi ile başkanlarda kente hizmet etmeye çalışmaktadır. Hemşerilerimiz bizi üç defa seçerek taçlandırdı. Efendim tanıtımı yapamıyorsunuz. Tanıtımı benim yapmam önemli değil. Diğer başkanlar önemli değil. Tanıtımı örgüt yapacak. Belediye başkanına örgütü sahip çıkacak, savunacak. Hepimiz geçiciyiz. Kalıcı olar Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’dir. Kalıcı olan İzmir’dir. Türkiye’yi aydınlatacak olan İzmir’den ayna tutacağız. Onun için birlikte olma,  kol kola olmak zorundayız” diye konuştu.
 
İZBAN ÇANDARLI’YA GİDİYOR
Başkan Kocaoğlu, Üçkuyular’a kadar gelen metronun Narlıdere’ye uzatılması için çalışmaların başladığını söyledi. Kocaoğlu, “Metronun projesi hazırdı. Fizibilite raporunu almamız gerekiyor. Prosedür tamamlanınca inşaat ihalesine çıkıyoruz. Zemin olarak daha problemsiz. Aç kapa metodu ile yapılacak. Daha kısa sürede bitireceğimizi ve metroyu getireceğimize inanıyoruz. Yine, Narlıdere’den İstikam Okulu’na kadar dört kilometrenin daha projesini devam ettiriyoruz. Sonra da onun ihalesine çıkacağız. İZBAN’ı önümüzdeki günlerde Torbalı’da açıyoruz. Belediye, Selçuk’a kadar tüm ihalelerini tamamladı. Selçuk’a da uzanıyoruz.  Efes ile Bergama’yı birleştirmek gibi bir hedefimiz vardı. Aliağa-Bergama arasındaki çalışmaları TCDD bitirdi. Biz de oradaki istasyonları, alt ve üst geçitlerin ihalesine çıkacaktık. Bu ay bu hat yatırım programına alınmadı.  Projenin Çandarlı Limanı’na kadar olan bölümü yapılacak. Önümüzdeki günlerde bunun mücadelesini vereceğiz. Aynı zamanda bu İstanbul hızlı tren hattı projesine bağlanıyor. Yapılmasını isteyeceğiz” dedi.



PARAYI VERİRLERSE ALIRIZ
Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel seçim öncesi açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan Konak ve Karşıyaka tramvayları ile ilgili de konuştu. Kocaoğlu, “Bizim ihalesine çıktığımız, yer teslimini yaptığımız, çalışmalarını sürdürdüğümüz tramvay çalışmaları AKP’nin seçim bildirgesinde yer alıyor. İzmir’e yapılacak projeler arasında geçmektedir. Ben de ‘her halde uzun süredir iş yapmadık şunun parasını verelim’ dediler. Biz, parayı verirlerse alırız. Bedeli de 382 milyon TL ediyor” diye konuştu.
 
Kocaoğlu, konuşmasında ayrım yapmadan çalıştıklarını ifade etti. Kocaoğlu ayrıca uzun yıllar kapalı kalan Balçova’daki teleferik tesisleri için ise, “Teleferikte sona geldik. Mayıs ayı içinde açacağız. Yukarıdaki gazinolar ve kafelerdeki restorasyon çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor” açıklamasını yaptı.


 
PROJEYİ HAZIRLAYIP BABAMIZA GİDİYORUZ
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da yaptığı konuşmada projenin Narlıdere için öneminden bahsetti. Batur, “Özellikle dinlence, kültür ve sanat alanında proje hazırlama gereği duyduk. Proje Narlıdere’ye hayat verecek. Projenin keşif bedeli 6.8 milyon TL’yi buluyor. Bütçemiz yetmediği zaman projeyi hazırlayıp abimize, İzmir’in babasına (Aziz Kocaoğlu) gidiyoruz. Yine gittik ve desteği aldık. Biz meydanın bize yazdıkları ile değil halkımızın söyledikleri ile yoluna devam eden belediyeyiz. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 60 üzerinde oy aldık. Seçim zamanı yine gelecek. Hodri meydan. Biz ders vermekten, onlar da ders almaktan bıkmadı. 7 Haziran’da derslerini yine alacaklar” dedi. Batur, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeleri anlattı. 
 
Batur, ilçede tarihi tescilli binaların restore edileceği “Yukarı Köy Projesi” için destek istedi.  Valiliğin kendilerine destek vermediğini de anlatan Batur, “Bizim borcumuz yok ama onlardan da bize hayır yok. Özel idare mallarının nerelere gittiği belli... Projemizi iki yıl önce valiliği sunduk ama bir işlem yapılmadı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Nisan 2015 Pazartesi 09:24

Çiğli'ye çivi bile çakmayan tek başkan olarak tarihe geçeceksiniz.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif, 19 Nisan 2015 Pazar 07:27

sn.milli eğitim il müdürü valin özel idare mallarını kime verdiyse, parayı da ondan isteyin..

Yorumu oyla      11      5  
cengız cansız 18 Nisan 2015 Cumartesi 22:17

sen ne kadar örgüte sahıp çıkıyorsun

Yorumu oyla      118      6  
ezilen partili 18 Nisan 2015 Cumartesi 22:11

belediyedeki partililerin yüzü hiç gülmediki başkanim. Seçimlerde arı gibi çalış seçimden sonra sürün. Biz artık inanmıyoruz chp belediyesi olduğuna izmir in. Saygılar

Yorumu oyla      119      6  
devrimci 18 Nisan 2015 Cumartesi 20:28

örgütü yok sayanların ne oldu da örgüt aklına geldi????***... hangi atamasında örgütü dinliyor??? belediyede partili veya dünya görüşü uygun kaç yönetici bürokrat var...

Yorumu oyla      121      6  
tayfun 18 Nisan 2015 Cumartesi 19:49

Aziz baskan siz yolunuza aynen devam edin ayrimcilik bilmeyen sosyal demokrasi yolunda emin adimlarla yurumeye devam ,izmir herkesin gipta ettigi bir sehir olma ozelligini her gecen gun daha da arttirmakta .bizler sade batandas olarak sizinle gurur duyuyoruz iyi ki varsiniz

Yorumu oyla      13      48  
18 Nisan 2015 Cumartesi 17:39

Çandarlı Limanı'na tek hat yapılacak diye biliyorum. O da yük trenleri için. 2015 için 5 milyon gibi bir kaynak aktarıldı diye hatırlıyorum. bozdur bozdur harca :))

Yorumu oyla      12      5  
senay 18 Nisan 2015 Cumartesi 16:38

menemen, selçuk gibi belediye başkanlarının orada ne işi var?

Yorumu oyla      12      7  
Hasan 18 Nisan 2015 Cumartesi 13:49

Fuar İzmir vardı???

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 3 ilçesi susuz kalacak
Torbalı, Seferihisar ve Bornova'nın bir bölümünde su kesintisi yapılacak.
Bornova Belediyesi’nden eğitime tam destek
Öğrencilerin daha iyi şartlarda geleceğe hazırlanması için ilçedeki okulların ...
Konak’ta Roman günü: Birlikte çözüm sözü
Her fırsatta mahalle toplantıları yaparak vatandaşlarla bir araya gelen ...
 
Başkan Akpınar’dan zabıtaya teşekkür
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kent içi disiplini sağlamak ...
Güzelbahçe’de denize karşı yoga keyfi
Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları’nda kurs gören kadınlar Yoga Meditasyon ...
Torbalı’da İZBAN engelini aşan hizmet
Aliağa-Cumaovası arasındaki banliyö hattının Torbalı’ya kadar uzamasıyla ...
 
Balçova’da Büyükerşen’e ‘aydınlanma’ onuru
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin 2015 Aydınlanma Ödülü, ...
Rakamlarla Büyükşehir’in 2014 faaliyet raporu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yaptığı 2,4 milyar TL'lik harcamanın ...
Bahar bereketi: İzmir’in zebra ailesi büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın zebra ailesinde tam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva