HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2015 Cuma - 09:18

Kocaoğlu’ndan canlı canlı mesajlar: Kılıçdaroğlu o talebe ne yanıt verdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı katıldığı programda önemli açıklamalar yaparken, Kılıçdaroğlu’na yaptığı İzmir adaylığı teklifini 2 kez daha tekrarladığını duyurdu ve Genel Başkan’ın ilk tepkisini açıkladı.

Kocaoğlu’ndan canlı canlı mesajlar: Kılıçdaroğlu o talebe ne yanıt verdi?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Yüz Yüze programına konuk oldu, Ege TV Genel Müdürü Mehmet Karabel’in sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı İzmir adaylığı çağrısından yerelde kalkınma harekatına kadar geniş bir yelpazede önemli mesajlar veren Başkan Aziz Kocaoğlu stat krizinde son durum hakkında da açıklamalarda bulundu.

İŞTE BAŞKAN’IN MESAJLARI

Metro’daki merdiven kazası…
1 yaralımız var. 14 vatandaşımız kazadan etkilendi. Yürüyen merdivenin durması ve ters dönmesiyle bir dengesizlik oldu.  Merdivenin bakımı yapıldıktan 15 dakika sonra bu kaza olmuş. Kazadan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hepimize geçmiş olsun.
 
Kılıçdaroğlu’na İzmir daveti…
Bu isteğin altında yatan en son şey vekil sayısının katlamayı düşünmek… İzmir’den aday olması, buradaki hemşerilerimizin desteğine nail olacağı düşüncesi ve örgütümüzün yararına olacağı için talep ettim. Bu talepte bulunmamın birinci nedeni, Sayın Genel Başkanımız üç dönemdir İstanbul’dan aday… İzmir’e, Ege Bölgesi’ne coşku katacağını için bunu diledim. İzmir için Ege için çok büyük bir onur olacağını düşündüm. İkincisi, CHP uzun bir aradan sonra 56 ilde önseçim yapıyor. Önseçime, bütün milletvekillerimizin, aday adaylarımızın yarışacağı bir ortamda sayın genel başkanın da demokratik tavrını göstererek aday olmasını da ayrıca önerdim.



İZMİR’DE BU GELENEK VAR
Hiçbir tehlikesi yoktur. Rahmetli Erdal İnönü de İzmir’den 2.bölge adayı olarak seçime girdi. Bu gelenek İzmir’de var. 2014 yerel seçimleri öncesi, önseçim dilek kampanyasına ilk imza atanlardan birisiyim. Önseçim konusunda dilek ve temennilerimi her düzeyde dile getirdim. Örgütün hareketlenmesi adına, mahalle mahalle, sokak sokak çalışma adına, genel merkeze değil halka gidilmesi adına başından beri bulunduğum bir istektir önseçim. Ben, hem isteğimi belirttim hem de genel başkanın şahsında bunu daha da anlaşılır kılmak istedim.
 
Kılıçdaroğlu ne yanıt verdi?
Kılıçdaroğlu bir defa teşekkür etti. Ben kendilerine ‘Bu kürsüden söylenmiş laf değildir. Ciddi bir istektir. Değerlendirilmesi gerekir’ dedim. Sayın genel başkanımız da ‘Katılırsam önseçime girmem daha doğru’ dedi. Uçağa binerken de ‘Bu konuyu değerlendirirseniz iyi olur’ dedim. Dün de bir konu için aradığında, ‘Hem örgütten hem halktan sizin aday olmanız için ciddi kamuyu oluştu. Bu konunun pozitif değerlendirmesini istiyorum’ dedim.
Gelmek istediğine inanıyorum. İzmir’den aday olup önseçime girmeyi istediği konusunda kafamda şüphe yok. Tabii genel başkan tüm Türkiye’ye bakıyor. O konuda da açık kapı bırakmak lazım.
 
- AK Partili Başkanlar’ın hizmet şikayeti ve Başbakan Davutoğlu’nun grup toplantısı konuşması hakkında…

BUNUN ALTINDA BİRŞEY VAR DERKEN…
Ben fal bakmıyorum. ‘Büyükşehir Belediyesi hizmet yapmazsa şu olur bu olur’ gibi şeyler İzmir basınında çıktı. Toplantılarda olanları İzmir basınında gördük. Ortada bir şey yok. Arkadaşlarla da bir problemimiz yok. Bu söylem nereden çıkıyor, bunun altından bir şey çıkıyor diye düşünürken Sayın Davutoğlu konuya açıklık getirdi. Arkasından 6360 sayılı yasayla, Yatırım Koordinasyon Kurulu’nun kullanabileceği, yani Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planının yok sayılarak, Valilik kararıyla veyahut herhangi bir kişinin talimatıyla ‘şu ilçenin sorunları daha acil’ denilerek, projelerini yapılıp, sonra maliyetin büyükşehir kaynaklarından kesilmesi gibi bir durum söz konusu... Davutoğlu bunu açık açık söyledi. Ben bunlara üzülüyorum. Sayın Başbakan’ın ayrımcılık yaptığımızı söylemesine üzüldüm.  Bir senaryonun bir oyunun parçası oldukları için arkadaşlar…

BAŞKANLAR SÖYLEMESE DAVUTOĞLU NE BİLİR!
AK Partili başkanlar bunu söylemese Davutoğlu bunu ne bilir. Bu yanlıştır. Bunun arkasında ne var? Arkadaşların bir iki aydır süren toplantıları bir şeylerin işaretini veriyordu. O toplantıdan bir gün önce Resmi Gazete’de bir karar yayınlandı. Bu kararda İstanbul’a, Ankara’ya şu kadar milyon bütçe açıklandı. İzmir 4 sene önce de çağrı yapmıştı. Ama İzmir’de o zaman da bir kıpırdanma olmamıştı. Şimdi İzmir için yine bir hareket yok. Onu da kabul ettik. Bu merkezin hükümetin yetkisindedir, saygı duymak gerekir ama kararı değerlendirecek olan da İzmirli hemşerilerimizdir. Bu kadar konuştum. Arkasından bu olay gelince bunun bir artık gizlenmesi mi algı yönetimi mi benim hiç beceremediğim işlerle yönetiliyor kentler, dünya. Adalet Kalkınma Partisi İzmirlilerin oylarıyla seçildi. Kazananlar, belediye başkanları İzmir’in belediye başkanı. Şunu sorgulamaları gerekirdi:  1 milyonluk Antalya’ya raylı sistem projesi var, 3 milyonluk İzmir’e yok. Bunu derler demezler orasında değilim. ‘Bizde para var nasıl olsa büyükşehir yapıyor. Onu da raylı sisteme ayırmayalım mı dediler’ bilmiyorum. Bundan onur duyarım. Bakın, yola çıkmışız 11 sene önce. Büyükşehir belediye bakanlığı yapıyoruz. Benim ağzımdan hiç kimse ‘para yok’ gibi bir söz duymadı. İzmir’in bugün ihtiyacı neyse, ne gerekiyorsa yapmaya, Allah’tan bir mani olmazsa, büyük olumsuzluklar yaşanmazsa ben bunları yapmaya muktedirim. Bir tek şey istiyorum Başbakan ve bakanlardan. Ankara’dan izin almamız gereken konuların, mesela Opera Binası’nın temelini atacağız. TOKİ’ye parasını vereceğiz. Bunun hızlanması gibi, Narlıdere’deki 4,5 kilometrelik hatta izninin verilmesi gibi. Daha hızlı olursa zaman kazanılır. Dünya yarışıyor şehirler yarışıyor. Biz de yarışacağız. Zamanla yarışmadan, bürokratik konularda hızlanmak istiyorum.  Bu arkadaşların büyük çoğunluğu yeni bağlandı.  Burada devirler, görüşmeler hepsi devam diyor.  Yeni seçilen belediye başkanları için söylüyorum. Kendi görevlerini 5-6 ay içinde yerli yerine oturtmuşlar da büyükşehir belediyesi aksıyor, yapmıyor…  Büyükşehir belediyesi 11 yıldır ayrım yapmadan görevine devam ediyor. 6 aylık belediye başkanını 9 yıllık belediye başkanını sorguluyor. Tanınırlığı yüzde 96.5 olan belediye başkanını sorguluyor. Bu aka kara demekten başka bir şey değildir. Onun için bunun geri tepmesi doğaldır. İlçe belediyelerinin yetişemeyeceği görevlerde büyükşehir yardım etmesi gerektiğini biliyor, yapıyor. İlçe belediyeleri yasanın kendilerine verdiği görevi iyi şekilde yapmak için gayret göstersinler.



Yerelde kalkınma planı ve seri köy ziyaretleri hakkında…
Ben göreve gelmeden önceki belediye başkanlarımı bazı hizmetler yapmışlardı. Ben göreve geldikten sonra bağlanan 10 ilçede arıtma yoktu, yol yoktu, parke yoktu. Oralara ister istemez eğildik. O sorumluluğu duyduk. Hepsi bizim kardeşimiz, bacımız, abimiz, ablamız.  Burada hizmet gitmemiş yerler var. Temel sorunları bitirdik demiyorum ama büyük ölçüde yaptık. 10 sene sonra geldik 9 ilçe 23 belde 430 köy.  Biz 11 sene karla mücadele etmedik. Bu sene yaşandı. Baktım bizim karla mücadele aracımız yok. Oralara gitmem lazım. Tamam kitapta yazıyor ama görmem lazım. Beydağ’da 14 köy gezdim. Görece en az hizmet gitmiş yerlere uğradım. Sayın genel başkanın gezisinden sonra Kiraz’a,  en az hizmet gitmiş yerlere gittim. Dertlerini dinledim. Oradaki insanların aşını büyütmem gerekiyor. Okulu onarmak, yol yapmak, kanalizasyon yapmak ayrı. Bunların yanında bir de oraları kalkındırmamız gerekiyor. Orada ayrı bir saflık var. Oradaki insanların elini tutup derdini dinleyip küçük desteklerle oraların derdine çare olmamız gerekiyor. Sadece belediye başkanlığı kanununda yazanları yaparak belediye başkanlığı yapamıyorsunuz. Benim bir hedefim var:  kenti kalkındırmak. Sadece ticareti, Alsancak’ı, lojistiği kalkındırmak değil, tarımı kalkındırmak. Büyükşehir belediyesine ilçe belediyelerinin görevlerinin bir kısmı devrediliyor. Devredilirken kaynak da devriliyor. Kaç tane belediye kanalizasyon, arıtma, alt yapı yapmış. Onlara göre büyük kaynak, onların elindeydi yıllardır. Belediye başkanın değişmesi partinin değişmesi bir şeyi değiştirmiyor. Para hep onlardaydı. Yeni Foça’nın arıtması 24 milyona ihalede. Benim oradan aldığım para bunların yanında çok az. Foça’nın bütçesi bu kadar değil.


 
Yeni Fuar alanı…
Benim seçimle işim yok. Proje seçime göre ayarlanmaz. Ben görevimi kenti kalkındırmak olarak belirledim. Vizyonum kenti kalkındırmak, misyonum bunu yapmak. Şu anda 400 milyon harcandı. Toplam yatırım 600-650 arasında olacak… Bu çok mantıklı bir yatırım. Bu kent fuarcılıkta, hizmet sektöründe, sağlık turizminde, kum güneşte, ören yerlerinin ayağa kalkmasıyla büyüyecek. Bu kenti hizmet sektöründe büyütebilmeniz için gerekli fuar altyapısını yapmanız gerekiyor.

Rahmetli Piriştina 23 bin metrekarelik alanı yapmasaydı bugün bu fuarı buraya getiremezdik. Bizi coşturan Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü, 84 yıldır gerçekleşen Enternasyonal Fuarı. Biz fuarcılıktan para kazanmayacağız ama hizmet sektörü kazanacak. Kentin tanıtımını yapacağız. Kente para kalacak.  Bu kente 600 milyonluk yatırımla 3 milyarlık para gelecekse bu helaldir.
 
Başbakan Davutoğlu açılışa davet edilecek mi?
Herkesi davet ediyoruz. Şeref verirler.
 
Uzundere ilk durak: Dönüşüm mesajları
Bu anlaşmalar huzursuz olmaz. Türkiye’de aslında kentsel dönüşüm olayı doğum sancıları çekiyor. Hepimiz bu konuda çalışıyoruz. Ben bugün saat 1’den 5’ekadar kentsel dönüşüm toplantısındayım. Hep çözüm üretmeye çalışıyoruz. Dönüşüme tabi olacak yerlerde yaşayan hemşerilerimizin oturduğu yerlerin maliyeti,  müteahhidin edeceği kar, geri kalan ne varsa arsa sahiplerine kalacak. Oradan çıkan rant oraya kalacak.
 
Karşıyaka’ya yeni stat önerisi
Biz bugün Hüseyin Mutlu Akpınar’la birlikte arabalı vapuru hizmete açtık. Ondan sonra da şehidimizin ailesine taziye ziyaretine gittik. Oradan da Cevat Başkan’ın  zamanında başlayan bir futbol sahası var. Oraya gittik baktık. Orayı portatif tribünle hemen devreye alabiliriz.  Zemin etüdünü zaten Cevat Başkan yapmış.

Örnekköy’deki araziyi ne yapacaklar bilmiyorum. Orada stat alanı var. 78 dönüm alanı ne yapacaklar merak ediyorum. Örnekköy’ü verin bize! Spor Bakanlığı kadar biz de devlet kurumuyuz. Verin bize spor kompleksi yapalım. Biz yapalım size devredelim. Ben nereden arazi bulacağım? Bulduğumuzu yapıyoruz zaten.  Versinler sıfırdan yapalım, verelim alsınlar kullansınlar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 27 Şubat 2015 Cuma 11:47

Genel başkan İzmir'den aday olursa CHP'nin İzmir'den çıkaracağı vekil sayısı azalabilir. Tavsiye etmem. Sonuçta Aziz'in hesabı şu olabilir: "Sen bana belediye kaybettin dedin. Al sen de aday oldun İzmir'de Milletvekili sayısını azalttın." Hani kuyu kazma durdurulamayan zincirleme bir reaksiyondur ya. O da bu hesap. Uyanıklık denilen bu mudur?

Yorumu oyla      15      5  
İzmirli 27 Şubat 2015 Cuma 09:26

Aktarma rezilliği halen devam ediyor. Millet sefil. Bas bas bağırıyor insanlar. Duyan yok. İzbandan sonra semtlere binilen otobüslerde tam bir sefillik var.

Yorumu oyla      15      7  
Çarşı 27 Şubat 2015 Cuma 03:48

11 yıldır arazi bulamadınız mı Sayın başkan?

Yorumu oyla      13      7  
27 Şubat 2015 Cuma 01:40

kocaoğlunun bu hamlesi boşuna değildir.biraz geriye dönüp baktığımızda nedeni anlaşılacaktır.ne diyelim kocaoğlu uyanık adam.uyanıkları severim

Yorumu oyla      15      5  
27 Şubat 2015 Cuma 01:33

Karşıyaka'ya portatif tribünlü stat yapıyorlarmış :))

Yorumu oyla      12      8  
ali saygılı 27 Şubat 2015 Cuma 00:39

BU NE HADDİNİ BİLMEZLİK. KENDİSİ HER DEFASINDA ÖNSEÇİMSİZ GELDİĞİ GİBİ İLÇE BAŞKANLARINI DA ATADI. O SIRADA TEK KELİME ÖNSEÇİMDEN SÖZ ETMEDİ. ŞİMDİ BUNA "SEN GENEL BAŞKAN OLACAK ADAMSIN" DİYORLAR AKLI SIRA O DA GENEL BAŞKANA TUZAK KURMAYA ÇALIŞIYOR. ÜLKE ELDEN GİDİYOR, 15 SENEDE 15 KM ANCAK YAPTIĞI METRODA CANLAR YANIYOR O SİYASET YAPIYOR. MİLLİ PİYANGODAN ÇIKMIŞ BİR BAŞKAN. PRİŞTİNA VEFAT ETMESEYDİ ORALARIN HAYALİNİ BİLE GÖREMEZDİN. SENİ İZMİRLİLERİN LAİKLİK KORKUSU VAR EDİYOR. SEN İZMİRLİLER İÇİN TAM BİR ZAMAN KAYBISIN. ALAATTİN'İN VE EKİBİNİ ÖN SEÇİMDE SİLECEKLER. SONRA SIRA SENDE. PARTİYE ZARAR VERİYORSUN.

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi’nde devrim gibi sözleşme
Konak Belediye şirketi MERBEL ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 yıl ...
Aliağa palmiye ağaçları ile donatılıyor
Aliağa Belediyesi, kent içerisinde yoğunlaştırdığı alt yapı çalışmalarının ...
Kadın Meclisi Selçuklu Kadınlarla Buluşuyor
Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi 1 Mart günü Selçuklu kadınlarla buluşuyor. ...
 
Güzelbahçe’de gazilere bilgisayar
Dernek başkanı Mehmet Gökmen ve Güzelbahçe’de ikamet eden bir grup gazi, ...
Ve Mavi Ege Körfez sularında: Başkan’la ilk sefer
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl önce hizmete aldığı “Mavi Körfez” ...
Selçuk'ta hedef üniversite kenti olmak
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük Selçuk Belediye Başkanı ...
 
Buca’da kadınlara şiddete karşı savunma eğitimi
Buca Belediyesi, kadınların artan şiddet olaylarına karşı kendilerini ...
Karabağlar Mobilya Günleri MODEKO'da
Türkiye ve dünyanın önemli sektörel organizasyonları arasında başarıyla ...
Karşıyaka’da dev 8 Mart organizasyonu: 8 bin kadın…
Kadınların emek, direniş ve hak mücadelesinin sembolü olan 8 Mart Dünya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva