HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2013 Cumartesi - 13:34

Kocaoğlu’ndan bir ‘Cumartesi’ bombardımanı daha: Herkese mesaj!

Kemalpaşa’da yapımı tamamlanan Rekreasyon Alanı’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yine sert konuştu. Konuşmasında AK Parti’ye yüklenen Başkan Kocaoğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi konusunda kendisine ‘sakin ol, uzlaş’ diyen eski Başkanlar Burhan Özfatura ve Yüksel Çakmur’a da cevap verdi. Kocaoğlu, ağaç kesimi ile ilgili de, “Biz AVM yapmak için, eşe dosta arsa pazarlamak için ağaç kesmiyoruz. Biz, vefat eden vatandaşlarımızı defnetmek için ağaç kesiyoruz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da “Varsın bize ‘çete’ desinler. Halka hizmet etmek, görev yapmak çete ise mahkemelere alnı açık, başı dik gitmeye hazırız” diye konuştu.

Kocaoğlu’ndan bir ‘Cumartesi’ bombardımanı daha: Herkese mesaj!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kemalpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’ya yapılan yatırımları anlattıktan sonra konuşu güncel tartışmalara getirdi. Kentte konuşulan meseleler üzerinden yapılan değerlendirmelere cevap veren Başkan Kocaoğlu sert konuştu. Bir anısını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Efsane Büyükşehir Belediye Başkanı İhsan Alyanak hayatını kaybetmeden önce Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile 3-4 ay önce yanına gitmiştik. Bana orada, “Aziz çok iyi yapıyorsun, kavga etmiyorsun. Ben kavga etmediğim gün eve geldiğimde kendimi bugün belediye başkanlığı yapmamış hissediyordum. Hepsi boşmuş, aman dikkat et. Bu yoldan vazgeçme’ dedi. Katı Atık Bertaraf Tesisi konusunda iki eski belediye başkanımız açıklama yapmış. Bana ‘uzlaşmacı ol’ demişler. Onlara bir şey söylemek yerine İhsan Alyanak’ın sözlerini hatırlatıyorum. Bu durum bana uygun düşüyor. Bizim üslubumuza bu daha uygun” dedi.
 
KİTAP YAZACAĞIM
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın kendisi için hazırladığı kitap ve faaliyet raporu hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, “AKP’nin il başkanı kitap yazacağından bahsetmiş. Konuşmasında, ‘Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının faaliyetleri olacak’ demiş. Yazsın, merakla bekliyoruz. Biz kitabı yazdık. Adı Çete... Orda girizgâh var. Orada sadece bir olay anlatılıyor. Operasyon anlatılıyor. 10 senelik olayları zaten bu işi bıraktığımda, neyle nasıl karşılaştığımızı, çözebildiğimi, çözemediğimi İzmirli hemşerilerimize, tarihe not düşmek ve bu dönemi anlatmak için kaleme alacağım. Herkes bilsin duysun. Bana kitap yazmaktan bahsetmese daha iyi olurdu” dedi.
 
ÇAKMA İZMİRLİLER GÜNÜ!
Başkan Kocaoğlu, sürekli karşı karşıya geldiği AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’i de isim vermeden eleştirdi. Kocaoğlu, “Bir milletvekilimiz var. Adı malum. Türkiye’nin kurtuluşu, İzmir’in kurtuluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu 9 Eylül günü Gümüldür’de, piknik alanında çakma dünya İzmirliler günü yaptı. Yani kurtuluşu, kuruluşu sabote etmeye çalışan bir milletvekili dün de bir şeyler söylemiş. Ona, geçen sene 9 Eylül’de yaptığı densizlikten dolayı cevabı vermiştim. Dikkat edeceğiz. Bizim değerlerimizle, kurtuluşumuzla, atalarımızın şehit olup gazi olup kandığı toprakları kutsal günümüzü sabote etmeye kalkanlara tüm İzmirliler olarak hesap sormak zorundayız. Çünkü bu dünyada da öteki dünyada da bizim için canlarını feda edenler hesap soracaklar. Onlar bize, ‘bu memleketi biz kurtardık siz kutlamıyorsunuz, çakma İzmirliler gününü kutluyorsunuz’ diyecekler. Onun için uyanık olmalıyız. Zamanı geldikçe, yeri geldikçe konuşacağım. Yerel seçim süreci başladı. Hızlı şekilde götüreceğiz. Herkes kucağındaki taşı dökecek. İzmir çukurunda. Sevgili İzmirliler de bakacak karar verecek. Kim eğri, doğru, yalan söylüyor onu da göreceksiniz. Önümüzdeki altı ay içinde göreceksiniz” diye konuştu.


 
KEŞKE SÖYLEMESEYDİ
Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve AK Parti’nin karşı çıktığı Yamanlar’a yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili de konuştu. Kocaoğlu, “Bizim kuracağımız tesisin yeri önemli değil. Biz yer arıyoruz. Biz Dünya’da en gelişmiş teknolojiyi kullanarak enerji üreterek geri dönüşüm tesisi kuracağız. Çöpü ham madde olarak kullanacak tesis için yer arayacağız. Kapalı bir fabrika kuracağımızın, atık bırakmayacağımızın, su bırakmayacağımızın teminatı 10 yıldır yaptığımız çalışmalar ve yerine getirdiğimiz sözlerdir” dedi.

Kocaoğlu, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura’nın Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada "Tesis Çiğli’ye arıtma tesislerinin olduğu bölgeye yapılsın” önerisine de, “Eski belediye başkanımız doğal SİT olan alana yapılsın istemiş. Kusura bakmazsa o meseleyi geçiyorum. Böyle bir şey mümkün değildir. 10 sene başkanlık yapan birisinin doğal SİT alanına tesis kurulamayacağını bilmesi gerekmektedir. O söz keşke söylenmemiş olsaydı. Harmandalı’ndaki doluluk, Harmandalı’nın SOS vermesi konularında ise, katı atık tesisinin kalkması gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz, üretiyoruz” yanıtını verdi.
 
AVM İÇİN, RANT İÇİN DEĞİL…
Torbalı’da yaşanan ağaç kesme tartışmalarına da değinen Başkan Kocaoğlu,konuya açıklık getirdi. Kocaoğlu, “Ayrancılar’da Hazine’den 100 dönüm alan Büyükşehir’e mezarlık yapmak için tahsis edildi. Oradaki ağaçların seyreltilmesi, gömüye hazırlanması gerekiyor. Ağaç kesme yetkisi Orman İşletme Müdürlüğü’nde. Onlar da işini yapıyor. Mezarlık yapacağız. Vatandaşın tepkisi oldu. Çalışmayı durdurduk. Biz AVM yapmak için, eşe dosta arsa pazarlamak için ağaç kesmiyoruz.  Biz, vefat eden vatandaşlarımızı defnetmek için ağaç kesiyoruz. Durdurduk, bakacağız, inceleyeceğiz.Ne gerekiyorsa onu yapacağız.  Bilim egemen olacak.  Bu tür söylemlere, protestolara alışacağız. Biz de iktidar partisi de alışacak. Yönetimimiz boyunca katılımcı anlayış ile kentimizi STK’lar, belediyeler yönettik. Şu anda 10 yıllık İzmir’in stratejik planını bütün kamuya açarak ‘İzmir’de izin olsun’ diyerek yürütüyoruz.  Katılımcı anlayış ile yolumuza devam ediyoruz. Kentimize layık olmaya çalışıyoruz.  Bazı siyasetçilerimiz var. Kenti için değil kendi için çalışıyoruz. Biz kendimiz için çalışmıyor, kentimiz ve insanımız için çalışıyoruz. Bunu lütfen ayırın” dedi.
 
BAKAN’A YİNE, YENİ MEKTUP YAZDIM!
Başkan Kocaoğlu, İzmir’de zaman zaman tartışmalara neden olan stat konusuna da değindi. Kocaoğlu, “Stat yapmak üzere yola çıktık. 80 dönüme yakın Örnekköy’de arazinin planları tamam. Tahsisi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde. Üç senedir istiyorum. Verin, yapayım teslim edeyim. Hiçbir şey istemiyorum. Bir şartım var. ‘Burası Karşıyaka ve kulüp istifade etsin’ diyorum. Halen gelmedi. Geçen gün bir mektup daha yazdık. Ona ‘ver tahsisi, yapayım İzmir’in stat problemi çözülsün’ dedim. Bunların hepsi geçecek. Hepsini biz inançla, irademizle, iş yapmak için inatla, kapıları aşındırarak, kapıdan kovulursak bacadan girerek çalışıyoruz. İzmir’in menfaati için devam edeceğiz” diye konuştu.
 
DEDİKODUYA İNANMAYIN
Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Televizyonda, basında dedim dedi. Dedikodu gidiyor. Karalama kampanyası sürdürüyorlar. Biz bugün gelmedik. 45 senedir İzmir’de yaşıyorum. Bornova’dayım. Burda yatırımım var. İzmir’de 10 senedir başkanım. Benim dediğimin dışında, ağzımdan çıkmayanlara inanmayın. Dedikodulara, kem sözlere inanmayın. Kem gözlerden hep beraber memleketimizi koruyalım”


 
BAŞI DİK, ALNI AÇIK!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da, “Böyle bir yeri Sayın belediye başkanlarımız, neden ranta teslim etmedi de halka teslim etti anlamadım! Başkasının elinde olsa buraya AVM yaparlardı. Esnaf kepenk kaldırırdı. Halk ne olursa olsun derdi. Varsın, halka hizmet edenlere Çete desinler. O çete bizim için gururdur. Halka hizmet etmek çetelikse, Mahkemelere alnı açık, başı dik gitmeye hazırız. Biz tüm halkı kucaklamaya ve bağrımıza basmaya hazırız. Başbakan olabiliriz, bakan olabiliriz ama gücün esiri olmamalıyız. Ben yaptım oldu dememeliyiz. Gücün esiri olup, savaş da olsa komşu ülkeye müdahale etmememiz lazım. Komşuda demokrasi olmayabilir ama onun yolu, benim evlatlarımın Arap çöllerinde kanlarının dökülmesi olmamalı. Müslüman kanı o coğrafyada daha ne kadar akacak. Biz önce kendi evimizin önünü süpürelim. Hazırlanan demokrasi paketi bizi tatmin etmese de, kanı durduracaksa destek vermeye hazırız. Başbakandan, ortak aklı egemen kılmasını istiyoruz. Paketin içeriğini bilmek istiyoruz” diye konuştu.


 
BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Törende konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni teşekkür etti. Sadece rekreasyon alanı değil rekreasyon alanları, arıtma tesisleri ve altyapı hizmetlerine Büyükşehir’in katkı koyduğunu söyledi. Karakayalı, “Bütün olumsuzluklara rağmen en çok yatırım yapılan dönem olarak halkımıza hizmet verdik.  Dershanemiz, spor faaliyetleri ve soysal yardımlarla fark yarattık” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halit 29 Eylül 2013 Pazar 18:55

bu kadar yeter bırak ve git..gençlerin önünü aç...

Yorumu oyla      19      11  
miisafiir 29 Eylül 2013 Pazar 14:04

"konuk" saydığın projeler iyi projeler.ahmet piriştina'nın fikri diye yapılmasın mı?yapan kim?şimdi ki başkan.adam proje yaptı diye eleştirilir mi?

Yorumu oyla      16      10  
BURHAN. KİRİŞ 29 Eylül 2013 Pazar 10:29

kocaoglu ve ekibi artık yeter gidiniz

Yorumu oyla      30      10  
KS 29 Eylül 2013 Pazar 02:12

Bence Susam aday olmalı. Çok başarılı. Ortağı olduğu Nurol ve Limak ile çok başarılı içki özelleştirmesi yaptılar. AKP ona dava da açmaz.

Yorumu oyla      14      18  
ertugrul 29 Eylül 2013 Pazar 00:23

benim babam derdi ki..oğlum bende kendimi partnimin önüne koyarsam..bana karşı da diren derdi...güle güle aziz bey..seçkin ticaret seni bekliyo...

Yorumu oyla      27      8  
konuk 28 Eylül 2013 Cumartesi 23:58

İzban da Piriştina'nin projesiydi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'da, Adnan Saygun'da, yeni fuar alanı'da... Kocaoğlu ve ekibi vizyon oluşturmaktan o kadar uzaklar ki....

Yorumu oyla      29      10  
ahmet günal 28 Eylül 2013 Cumartesi 23:00

Sayin izmirliler dogruyu ve calisani bilen izmirliler aziz baskanimizin nekadar fedakarca ve ictenlikle calistigini gormeyen izmirliler dikkat edelim görelim sahip cikalim izmirimize sahibimiz varken yeni sahipler aramayacalismayalim calisana sahip cikalim eserlerimizi biz izmirliler tüm turkiyeye gosterme zamani zaman aziz zamani zaman izmir zamani arkandayiz izmir

Yorumu oyla      16      22  
28 Eylül 2013 Cumartesi 22:09

dr erdem iyi güzel söylemişsin de bütün saydıklarını belediyeden beklemek ne kadar gerçekçi.bu adamların belli bütçesi var.yatırımcı gelmiyorsa suç sadece belediye de değil devlet de de var.belediye sayesinde 5-6 yıl sonra gökdelenler bölgesi oluşacak.birçok insan iş bulacak.bütün şehri bir anda dönüştürmek için 20milyar gerekirmiş.

Yorumu oyla      14      16  
28 Eylül 2013 Cumartesi 21:42

sayın DR Erdem çok doğru kısaca özetlemişsin tebrikler...

Yorumu oyla      21      8  
DR ERDEM 28 Eylül 2013 Cumartesi 21:08

Çiğli'de halkımızı azarladı, Memurla kavgalı, TÜMBELSENDİKASI ile kavgalı, GENEL İŞ SENDİKASI ile kavgalı, Partili ile kavgalı, Milletvekilleri ile kavgalı, İlçe Belediye Başkanları ile kavgalı, İşverenlerle kavgalı esnaf ile kavgalı olan biri hangi gaye ile tartışılıyor. İzmir koca bir kasaba görüntüsünde, Bostanlı kokuyor neden kokuyor, Çiğli kokuyor, Meles kokuyor, 5 km Metro 11 senede bitirilemedi battı bu kent battı. İdeoloji siyaset bir kenara battı İzmir battı. CHP üretken İzmir ile ilgili planı projesi olan ufku olan birini bulmalıdır. Bu kim olursa olsun yeter ki İzmir'in sorunlarına çare olan biri olsun. Sevgili Partililer sorun kişiler değil, sorun liyakat, sorun çağdaş sosyal, kültürel, kentsel yapı ve donatıların İzmir'e kazandıracak ufka sahip birinin halkımızın önüne konulmasıdır. İzmir gibi kentlerin hızla dönüşmesi, ilerlemesi gerekiyor. İzmir'in %28 ini çıkarın geri kalanı Afrika'dır. Bunun çözülmesi, düzeltilmesi, giderilmesi gerekiyor. Bir kentin %70 i gecekondulardan oluşuyorsa orada sorun büyüktür.

Yorumu oyla      50      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalı’nın uğrak yeri Atatürk Kitaplığı
Bornova Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı en önemli değerlerden biri ...
Hatay trafiğine nefes: İlahiyat yolu açıldı!
Yaklaşık üç yıl önce trafiğe kapatılan 150 metrelik bağlantı yolunun yapımını tamamlayarak açıldı.
Dikkat: Buca hafta başında susuz kalacak!
Döşenen kanalizasyon hattının, içme suyu ile kesişmesi nedeniyle deplasmanı ...
 
Öğretmen ve öğrenciler dikkat: İzmir’de vize zamanı
İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan öğretmen ve öğrenci kartlarının ücretsiz ...
İzmir’de jeotermale yeni yol haritası
Türkiye'nin en zengin jeotermal kaynaklarına sahip kentlerden İzmir'in ...
Aliağa cep sineması perdelerini açıyor
Aliağa’da sosyal yaşamı canlandırmak için çeşitli projeleri gerçekleştiren ...
 
Tartan’dan çocuklara Caillou sürprizi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çocukların heyecanla beklediği ...
Sonbahar Turnuvası’nda kazanan dostluk
Birincisi düzenlenen Konak Belediyesi Sonbahar Futbol Turnuvası’nda Konak ...
Konak’ı karıştıran benzinliğe dev talip!
Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel’e ait benzin istasyonunun satışına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva