HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2014 Cumartesi - 13:35

Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a çok sert Konak Tüneli çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Tüneli eylemleri için "Dağları deliyoruz, bizi bin 700 metrelik tünelle test etmesinler" diyen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım'a sert çıktı. Kocaoğlu, "Oradaki mücadele, müteahhidin kamulaştırma yapamayacağının, müteahhidin vatandaşın evini gasp edemeyeceğinin mücadelesidir. İşe doğru bakmak lazım. Neymiş efendim? Buranın kamulaştırılmasına karşı çıkıyormuşuz… Kamulaştırma haktır, yaparlar… Ama siz burayı kamulaştırmayı müteahhide yaptırtırsanız buna herkes karşı çıkar" dedi.

Kocaoğlu ndan Yıldırım a çok sert Konak Tüneli çıkışı!

İZMİR - Konak Tüneli eylemleri sürerken İzmir'e gelen AK Parti Genel Bşakan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,"Biz 12 yıldır dağları deldik, viyadükler yaptık, her yeri birleştirdik. Bin 700 metrelik iki tünelle bizi imtihan mı yapıyorsunuz” demişti. Kocaoğlu, bu sözleri değerlendirmesini isteyen basın mensuplarını şu açıklamayı yaptı; "Dağları delebilirsiniz. İhaleye çıkarsınız, dağları aşarsınız, dağları da delersiniz. Zaten bizim görevimiz bu. Hükümet orada bir şey yapmak istiyor diye, Büyükşehir Belediyesi olarak yasal anlamda Konak Tüneli'nin önünü açmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bize planları gönderdiler. Zemin etüdü yoktu. Zemin etütlerini yapın planlarını geçirelim dedik. Bugüne kadar zemin etütsüz hiçbir planı geçirmedik ki. Etütleri yaptılar, biz de planları onayladık."
 
"FOTOĞRAF DİZAYN ETMEKLE YEŞİL ALAN YAPILMAZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tünel inşaatını üstlenen yüklenici firma yetkilileri tarafından konutlara dağıtılan gayrı resmi kamulaştırma evraklarının halkı tedirgin ettiğini, İzmir'in tarihi semti Damlacık sakinlerinin tatmin olmadığını belirterek, "Buradaki anormallik şudur, siz metro yaparsınız, üzerini kamulaştırmak ihtiyacı doğar, bu gayet doğal. Kamulaştırırsınız ama burayı ne yaparsınız? Önce burayı planlarda yeşil alan yaparsınız. İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi buranın imar planlarını hazırlar. Sonra gelir yeşil alanınızı yaparsınız. Burası bir defa planlarda yeşil alan olur. Fotoğraf çekmekle, bilgisayardan fotoğraf dizayn etmekle yeşil alan olmaz. Bizim Kadifekale'de yaptığımız gibi, burayı ne yapacağınızı söylersiniz" dedi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_26/be4116bde6d8437e2a22fcd1d306fb9d.jpg

"KAMULAŞTIRMAYI MÜTEAHHİT DEĞİL DEVLET YAPAR"
Damlacık'ta izlenen yöntemin halkı mağdur ettiğini vurgulayan Kocaoğlu, müteahhidin kamulaştırma yapamayacağını söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Müteahhidi satın almaya göndermezsiniz. Müteahhidin bir şahsın evini satın alma hakkı yoktur. Bunu devlet yapar. Devlet de gerekçesini söyleyerek alır. Bir şey yapacaksa alır. 'Burada sen oturma, ben oturayım' diyerek kamulaştırma yapamazsın. Yeşil alan yaparsınız, yol yaparsınız, ne yapacaksınız artık. Sanırım şimdi Karayolları acil kamulaştırmaya geçiyor. Daha önce müteahhit gidip anlaşıyordu milletle. Müteahhidin gidip kamulaştırma yapması söz konusu olabilir mi? Böyle yasal zemine oturmayan, bu işi müteahhit yapsın diye iş olmaz. Müteahhit bunu yapamaz. Yaparsa bir sürü şaibe ürer. Zaten o şaibe de üredi. Ondan sonra baktılar ki bu iş müteahhit ile olmaz, 'Hadi biz kamulaştırma kararı alalım, burayı kamulaştıralım' dediler."
 
KOCAOĞLU'NDAN "ŞAİBELİ KAMULAŞTIRMA" ÇIKIŞI
Başkan Kocaoğlu, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:  "Müteahhit arsa alır mı? Müteahhit taahhüt ettiği şeyi yapar. Oranın yarın ne olacağı belli mi? Mülkiyeti müteahhide geçer mi? Bu Karayolları'nın görevi. Bunu yapsalardı, 'demek ki hayati bir şey var, orayı o yüzden kamulaştırıyorlar' derdik. 'Biz burayı kamulaştıracağız, tüneli bitireceğiz, sonra da burayı yeşil alan yapacağız.' Madem burada oturulmuyor, o zaman oturulmayacak bir şey yapacaklar."
 
"BİZ KADİFEKALE'YE VİLLA MI YAPTIK?"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de hayata geçirdiği yatırımlar sırasında kamulaştırmalar yaptıklarını hatırlatarak, Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerine Kadifekale'yi örnek gösterdi ve şöyle konuştu: "Kadifekale heyelan bölgesi diye vatandaşları çıkarttık. Biz şimdi oraya villa yapsak olur mu? Bu hakka, adalete uygun olur mu? Bu yasal olur mu? Hadi yasayı da çıkarttın, kamu vicdanını rahatlatabilir misiniz? Müteahhit kamulaştırma yapamaz, bu kamulaştırmayı Karayolları yapacak, o zaman kimsenin de sesi çıkmaz."
 
PEKDAŞ'A DESTEK VERDİ
Kocaoğlu, halk ile birlikte tavır koyan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a sahip çıktı ve AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım'ın "Konak Tüneli üçte ikisi bitmiş yapay tartışma başlattılar. ÇED'i yokmuş böyle olmuş şöyle olmuş. Her gün 15 kişi tünelin ağzında toplantı yapıyor. Başlarında belediye başkanı. 100 gün geçmiş sen neler yapıyorsun onu anlat" sözleri için de şunları söyledi: "Oradaki tepki nedir? Sema Hanım'ın tepkisi nedir? Oradaki mücadele, müteahhidin kamulaştırma yapamayacağının, müteahhidin vatandaşın evini gasp edemeyeceğinin mücadelesidir. İşe doğru bakmak lazım. Neymiş efendim? Buranın kamulaştırılmasına karşı çıkıyormuşuz. Kamulaştırma haktır, yaparlar. Ama siz burayı kamulaştırmayı müteahhide yaptırtırsanız buna herkes karşı çıkar."
 
"İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI BAŞKASINA”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir halkının, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin söz konusu tünel projesine karşı güven problemi yaşadığını belirterek, "Dünyada bütün inançların temelinde insanlık tarihinde öz şudur; iğneyi kendine, çuvaldızı karşındakine batıracaksınız. Bunu yapığın müddetçe, kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmadığın müddetçe, doğru yolda gidiyorsun demektir. Geriye sadece aklı ve bilimi kullanmak kalır. Öbür türlü, ya şunu şöyle yapayım, şunu şöyle yapsam şöyle olur, bu da böyle geçsin dediğiniz zaman, Ahmet de buradan sebeplensin dediğiniz zaman olmaz. Bu iş böyledir. Bir siyasetçinin, bir aile reisinin, bir iş adamının, ne iş yaparsa yapsın, ister çöpçü olsun, ister otobüs şoförlüğü yapın, ister valilik yapın, ister belediye başkanlığı yapın, ne iş yaparsanız yapın, sizin bir tek gücümüz vardır. Güvenilir insan olmak… Güvenilir insan olursanız, doğru yolda gidersiniz. O güveni tesis eder ve sürdürürsünüz. O zaman kapılar sağlıklı bir şekilde açılır. Ama sizin aile içinde, toplumda, mahallede, çarşıda, siyasette, kentte güven probleminiz varsa, güven veremiyorsanız, zaten baştan maçı kaybettiniz demektir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucali 27 Temmuz 2014 Pazar 11:07

Buca da yaptığınız hukuka aykırı konutlar Çürüyor.

Yorumu oyla      14      8  
27 Temmuz 2014 Pazar 09:16

O tünel kent içi ulaşımı acisindan da yanlış bir karar.Keske başkan o zamanda karşı cikabilseydi!!!

Yorumu oyla      13      6  
ahmet 27 Temmuz 2014 Pazar 08:17

Binali Yıldırım test edilmene gerekyok.yeterince test edildin.Tren kazaları,bakımını yaptığın köprünün yıkılması,yaptığın otoyolların kayması daha niceleri.Havuz medyası yaratma işide bonus.

Yorumu oyla      17      7  
27 Temmuz 2014 Pazar 00:17

zat - ı alinizin bucadaki gibi kamulaştırması sayın başkan ne kadar tazminat ödediniz..

Yorumu oyla      14      8  
süleymean 26 Temmuz 2014 Cumartesi 23:33

Ege üniversitesinde ne kadar fıstık çamı kestin onu açıkla başkan.Ulaştırma Bakanlığı gereğini yapıyor rahat ol

Yorumu oyla      18      16  
teşkilat 26 Temmuz 2014 Cumartesi 22:52

pamukova treninden bahseden şahıs sen ak partinin eserlerine yaptıklarına çıkardığı yasalara türkiyenin 2002 yılından öncesine birde 2014 yılına bak hoşuna gitmiyorsa başka ülkeye gidersin yok hayır dersen o zaman ne uçağa bin ne trene ğer hem eleştirip hem yapıyorsan hemde çıkarılan yasalardam yararlanıyorsan namertsin

Yorumu oyla      15      19  
BUYURAN 26 Temmuz 2014 Cumartesi 21:43

kocaoğlunun belediyeciliği bildiği İZMİR'in halinden belli

Yorumu oyla      20      15  
yıkın 26 Temmuz 2014 Cumartesi 19:56

hemen tüneli yıkın, içini betonla doldurun, yapılanı yıkmaktan bozmaktan engellemekten başka bir amacınız yok zaten. anayasa mahkemesine gitmeyi de ihmal etmeyin.

Yorumu oyla      17      15  
TC misafir 26 Temmuz 2014 Cumartesi 15:58

Binali efendinin ne kadar iş bildiği Pamukova'da devirdiği trene kurban ettiği 40 candan belli!

Yorumu oyla      44      91  
ibrahim 26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:36

kadifekale halkını nasıl dolandırdığınızı biliyoruz.bugun toki konutlarina gidin ve eski hayatlarini isteyen aldatilmis insanlara kulak verin.

Yorumu oyla      69      48  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan o polise yanıt: Al Kuran-ı yanına içeride...
BaşbakanTayyip Erdoğan, emniyete yönelik düzenlenen paralel operasyonda ...
Arınç'a çok sert misilleme: Sen uyuşturucu...
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bodrum'da bira içmesini eleştiren ...
Şükür destek için adliyede: Br yavuz çıkıp...
İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında ...
 
Erdoğan'dan İsrail'e çok sert sözler: Terör devleti...
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör devleti İsrail, ...
CHP İzmir bayramlaştı: Zafer çığlığı atacağız!
CHP İzmir Ramazan Bayramı’nı İzmir Sanat’ta kutladı. Bayramlaşma töreninde ...
CHP'li başkandan Erdoğan'a fitre ve zekat!
CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın ...
 
Diyarbakır'da konuştu: Böyle şey olur mu?
Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devlet imkanlarını kullandığını ...
AK Parti İzmir bayramlaştı: İhsanoğlu'na sert eleştiri
AK Parti İzmir teşkilatları bayramlaştı. Törene katılımın düşüklüğü dikkat ...
Erdoğan: TIR'lar Türkmenlere yardım götürüyordu
Yüksek Hızlı Tren hattı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Adana’daki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva