HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Aralık 2014 Çarşamba - 13:49

Kocaoğlu’ndan Şengül’e ‘Şark kurnazlığı’ kontrası!

Büyükşehir Belediye Başkanı Karşıyaka Stadı için yaptığı öneriye ‘Şark kurnazlığı’ nitelemesi yapan AK Parti İzmir Milletvekili’ne aynı sözlerle yanıt verdi.

Kocaoğlu’ndan Şengül’e ‘Şark kurnazlığı’ kontrası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Stadı’nın Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin karşısındaki araziye yapılabilmesi için getirdiği öneriyi “Şark kurnazlığı” olarak tanımlayan AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e yanıt verdi: “Biz kentin önemli bir sorunu çözülsün diye, kafamızda hiçbir hesap olmadan, samimi bir formül ortaya koyduk. Aydın Bey’in uzmanlık alanı olan Şark kurnazlığına bizim aklımız ermez.”

- ŞENGÜL NELER SÖYLEMİŞTİ?...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin o bölgede bir ESHOT garajına şiddetle ihtiyaç duyduğunu ve stat yeri olarak önerdiği yaklaşık 35 dönümlük arazi için garaj hazırlıklarının başladığını duyuran Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Karşıyaka’nın bir an önce stadına kavuşması için bu öneriyi getirirken, Çiğli arazisindeki garaj yapım çalışmalarını da durdurdum. Eğer Örnekköy’deki arazi verilirse, garajı orada kuralım, buraya da stat yapılsın dedim. Sadece akşamları otobüsleri koyacağımız bir yer talep ettim. ‘İzmir Milletvekili’ sıfatını taşıyan birisine, bu samimi önerimizi ‘kurnazlık’ olarak nitelendirmesini hiç yakıştıramadım. Bazıları unuttuğu için hatırlatmakta yarar görüyorum: ‘Bir bölümü Büyükşehir’in tapulu malı olan, bir bölümü de kendisine -garaj yeri olarak- tahsisli Hazine arazisine stat yapılsın, otobüs garajını da Örnekköy’e taşıyalım’ önerisini masaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 100 bu devletin kurumudur. Bakanlıklar nasılsa, Büyükşehir Belediyesi de odur. Talep edilen arazi de kente hizmet için kullanılacaktır, ticari bir faaliyet ya da şahsi bir iş için değil! Aydın Şengül, bu talihsiz açıklamasıyla İzmir’e ve İzmirlilere nasıl baktığını açıkça göstermiştir. Bize ‘Şark kurnazı’ yakıştırmasını yapanlar, önce geçmişlerine bakmalıdır.  Kendisine tavsiyemiz, işi sulandırıp top çevirmek yerine, başka kentlerde devasa stat yatırımları gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, İzmir’in statlarını neden yapmadığı konusunda kafa yorması ve harekete geçmesidir. Sayın Şengül, siyasi ikbali için Aziz Kocaoğlu’nu hedef almanın doğru bir tercih olmadığını da artık bilmelidir. Tarihte bunun örnekleri çoktur.”
 
NE ÖNERMİŞTİ?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KSK camiasının stat yeri olarak talep ettiği Çiğli arazisinin önünü açacak önerisini şöyle özetlemişti: “ESHOT garajı olarak projelendirdiğimiz bu bölgedeki yaklaşık 5 dönümlük arazimizi, stat yapılmak üzere Maliye Hazinesi’ne devretmeye, diğer 30 dönümlük alandaki tahsis hakkımızdan da feragat etmeye hazırız. Bu devire karşı tek talebimiz, Örnekköy’deki arazinin garaj ihtiyacımızı karşılamak üzere, Belediye Hizmet Alanı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesidir.
Bu takasta herhangi bir fark talebinde bulunmayacağız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORUMCU BABA 18 Aralık 2014 Perşembe 09:32

Bence,Başarı STAD ların Çok Olmasında Değildir.İzmir'in Süper Ligde Şu An En Az 2 Takımının Bulunması Gerekirdi.Bence Kulüplerimiz İyi Yönetilmiyor.Nasıl Belediyelerimiz İyi Yönetilmiyorsa Aynen Öyle Bir Durum Söz Konusudur.Anadolunun Diğer Şehirlerinde Bizden Daha Çokmu Stad Var Allahaşkına.Kimse Bahane Üretmesin.Bizlerde Birlik Beraberlik Olmadığı Sürece Biz Daha Çook Hayal Kurarız,Süper Lige Çıkacağız Diye.

Yorumu oyla      14      7  
18 Aralık 2014 Perşembe 08:45

ya sizden hiçbirşey olmaz ki hata yapıp izmiri size teslim ettik

Yorumu oyla      60      6  
18 Aralık 2014 Perşembe 08:36

Arkadaş Urfa'da bile 30.000 kişilik stat var neyin kafası bu ben anlamıyorum. "İzmirliyiz yaparız" sloganına ne oldu? Ne yaptık 10 senedir stat bekliyoruz ya

Yorumu oyla      45      6  
Atilla 17 Aralık 2014 Çarşamba 22:19

Akp'ye en büyük desteği, İzmirde hiçbirşey yapmayan Kocaoğlu ve Karşıyaka belediyesi veriyor.Bi stad yapılacak, ne olaylar, ne rezillikler.Karşıyaka Stadı Karşıyakaya yapılmalı, orasıda Yalıda ki stadın yeridir.

Yorumu oyla      13      6  
17 Aralık 2014 Çarşamba 17:51

2 tane stat yapacaklar olay oldu. Sen şu sun sen bu sun, şu bu ... Olan İzmir'e oluyor. Bu arada Konya ve Bursa'ya statları belediye yapıyor diyorum adam katılmıyor demiş. Neyine katılmıyorsun? :)) Bakanlığın yaptığını mı zannediyorsun? :))

Yorumu oyla      89      15  
17 Aralık 2014 Çarşamba 17:23

"gerçekler" konya ve bursa ya statları belediye yapıyor ama ...

Yorumu oyla      76      15  
emir 17 Aralık 2014 Çarşamba 16:54

sayın vekil izmir e hizmet etmek istiyorsanız lütfen o şu bu demeyin hizmet yapın koşulsuz...DİGER ŞEHİRLERE YAPILAN GİBİ...

Yorumu oyla      31      58  
ercan 17 Aralık 2014 Çarşamba 16:02

Sayın şengüle üzülüyorum artık.İzmire bir faydasını bıraktık zarar da vermeye başladı.Şimdi önmüzde bir seçim var.Eger akp bir hata eder kendisini aday gösteririse(hiç sanmıyorum gerçi)ne diyecek acaba.Hiç bir faydam olamdıgı gibi izmie çok zarar verdim ama yine de bana oy verin.Der mi der vallaha.

Yorumu oyla      36      51  
fark yok 17 Aralık 2014 Çarşamba 15:28

Al birini vur ötekine, bir yanda ortak akıllılar öbür yanda 35 projeciler birbirlerini ağırlar.

Yorumu oyla      141      10  
Sinan ÖZTAN 17 Aralık 2014 Çarşamba 15:08

Karşıyaka'ya stad yapımını şark kurnazlığı ile engelleyen AKP ve Vekilleridir.Yandaşlar artık gerçeği görün ve AKP'ye 2015 seçimlerinde iyi bir ders vermenin zamanıda gelmiştir.

Yorumu oyla      38      56  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın Dost Marketi kapılarını açtı
Bornova Belediyesi’nin, Gıda Bankası'ndan yararlanan vatandaşların gıda ...
İzmir'de belediyeden 2 milyonluk konut satışı
Yerel seçimlerin ardından kemer sıkma politikasını sürdüren Karabağlar ...
Piriştina’dan yeni protesto: Osmanlıca’dan sonra Babacım!
Buca Belediye Başkanı 17 Aralık’ın yıldönümünde de Facebook sayfasından manidar bir mesaj paylaştı.
 
İZSU’dan Ödemiş’e can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında su sıkıntısı ...
Konak’ta kadın başkanlardan kardeşlik imzası
İzmir’in merkez ilçesi Konak ile Denizli’nin 13 bin nüfuslu Bozkurt ilçesi ...
Karşıyaka büyük güne hazır: 1912!
Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen her yıl 19 ...
 
İzmir 2015'i ışıl ışıl karşılıyor!
Yeni yıl yaklaşırken İzmir sokakları yine ışık seline döndü. İzmir Büyükşehir ...
Başkan Tosun: Laf değil hizmet üretiyoruz
Dikili Belediyesi Fen İşleri ekipleri ilçe genelinde başlattığı kaldırım ...
İzmir’in tramvayı bin 300 ağacı da götürecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan Karşıyaka ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva