HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:58

Kocaoğlu’ndan Delican’a kontra, İçten’e sert tepki: Kanım dondu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de yapılan Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e sert sözlerle yüklendi. Açıklamaları, “Kanım dondu” diyerek yorumlayan Kocaoğlu, “Tüm İzmirli hemşerilerimizi esrarkeş yaptı. Bu ne biçim, anlayıştır, bakıştır, siyasettir, değerlendirmedir” dedi. Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Delican’ın paylaştığı Körfez’deki kirlilik görüntüleri için ise, “Belki de senin adamlarının oraya attığı çöplerle yapacağın manipülasyonla, İzmir’i ‘haşhaşi ‘diyen adamı örtbas edemezsin” diye konuştu.

Kocaoğlu’ndan Delican’a kontra, İçten’e sert tepki: Kanım dondu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de yapımı tamamlanan Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Törene, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

- BAŞKAN BALIKLARI BIRAKTI VE İSYAN ETTİ: BU NE KISKANÇLIK!...


 
Başkan Aziz Kocaoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e sert tepki gösterdi. Kentin yaşam tarzı, imarı, sosyolojik durum ve gençliği ile ilgili değerlendirmeler yapan İçten, birçok kesim tarafından eleştirilmişti. Kocaoğlu, kürsüden İçten’e yüklendi.

- DELİCAN’DAN İÇTEN’E SERT TEPKİ: MESNETSİZ!

- İZMİR’İ YERDEN YERE VURDU, 30’DAN SONRA GERİ ALDI…


Kocaoğlu, “Her gün açılışlarda, törenlerde kürsüden inerken ‘siyasi konuşma yapmayayım’ diyorum ama sabah gazete okuduğumda, akşam televizyon izlediğimde konuşmak zorunda kalıyorum. AKP’nin Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten İzmir’e gelmiş, hemşerileriyle görüşmüş partisine oy istemiş. En doğal hakkı diyecek yok. Ondan sonra da ayrılıp Twitter’dan 30’a yakın açıklama yapmış ve İzmir’i hırpalamaya çalışmış. Ona da kabul ama İzmirli hemşerilerimizin yaşam biçimini eleştirilerek ‘haşhaşi’ demiş. AKP tarafından İzmir’e çok sıfatlar eklenmeye çalışıldı. Onları hepiniz biliyorsunuz. Bu kente ‘faşist, inancı zayıf’ denildi. Hatta ‘Gavur İzmir’ iması yapıldı. En son bomba bizi haşhaşi yapmaktır. Tüm İzmirli hemşerilerimizi esrarkeş yaptı. Bu ne biçim bakıştır, siyasettir, değerlendirmedir? Gerçekten açıklamaları gördüğümde kanım dondu. Sadece ‘çok ayıp’ diyerek bir açıklama yaptım. Siyaset adam gibi, efendice, etik kurallar içinde, kimsenin ailesine, yaşam biçimine, inancına laf atmadan, kendi yapacağını, hizmetlerini söyleyerek yapılacak iştir. Eğer adam gibi yapıyorsan, sadece ve sadece ülkeni ve insanını düşünüyorsan iyidir.  Genel siyasetçi olarak herkesi düşünüyor, yerel siyasetçi olarak Büyükşehir Belediyesi ve tüm İzmir’e aynı nazardan bakıyorsan, köylüsüne, kentlisine ayrım yapmadan iş yapıyorsan siyaset ulvi bir görevdir. Ama siz siyaseti hür türlü ticarete, siyaset dışı işlere alet edersiniz siyaset kurumu kirlenir. Siyaset kirlenince sağlıklı insanlar siyasetten kaçar. Korkutur ve sindirirseniz o zaman ülkeyi sağlıksız insanlar yönetir. Sağlıksız insan yönetirse ne olur. İşte böyle gelir Diyarbakır’dan kendini bilmez milletvekili İzmirli'ye ‘haşhaşi’ der. İzmir’in yaşam biçimine saldırır” dedi.


 
BELKİ DE SENİN ADAMLARIN…
Başkan Kocaoğlu, Körfez’e ÇED onayı tartışmaları sürerken Kordon’da deniz üstünde kirli görüntüler paylaşarak kendisini eleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a da tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Kuytu yerlerde fotoğraf çekilmiş. Sonra da ‘Bu Körfez’de mi yüzülecek’ diye tweet atmış. Sen onu atacağına İzmir’in il başkanı olarak İzmir'e 'haşhaşi’ diyenin peşine düş... Onun hesabını soracaksın ki senin İzmirli olduğun, bu kentin yaşam biçimini sindirdiğin ve saygı duyduğun belli olsun. Ona göre oy isteyeceksin. Gündemi değiştirmek için belki de senin adamlarının oraya attığı çöplerle yapacağın manipülasyonla, İzmir’i ‘haşhaşi ‘diyen adamı örtbas edemezsin. Kimse sana bunu örtbas ettirmez” diye konuştu.
 
HAK ETMEDİK
Kocaoğlu, genel seçim sürecinde yerel yönetimlerin eleştirildiğini söyledi. Kocaoğlu, “Yerel yönetimlerin işi genel seçim değil. Bizler yerel yöneticiler, belediye başkanları, meclis üyeleri yaptığımız işlerle gönül kazanıp o sempati ile kenti partimize oy verilmesini sağlamaya çalışırız. Yerel seçimde de diğer adaylarla da yarışırız. Türkiye genelinde 81 vilayete baktığınızda sadece İzmir’de Büyükşehir ve ilçe belediyeleri üzerinden siyaset yapılıyor. Bu süreçte, ‘biz sana vuralım, eleştirelim, hırpalayalım, siyaset yapalım ama sen sus, cevap verme’ diyorlar. Bunu hak etmediğimizi, İzmir’in de genel siyaseti konuşmak istediğini, yereli bir tarafa bırakmak istediğimizi her konuşmamda ifade ediyorum” dedi.


 
UYANIK OLALIM
Konuşmasında “uyanık olalım” uyarısında bulunan Başkan Kocaoğlu, “Uyanık olalım ki ülkenin gelir dağılımı düzelsin. Uyanık olalım ki tarım desteklensin. Mutlaka ve mutlaka Türkiye tarımı desteklemek zorundadır. Bunun Türkiye’de öncüsü arazi yollarından asfaltlanmasından, tarımın desteklenmesine kadar çalışmaktır. Yeni çalışmalar ve projeler geliyor. Kırsal kalkınma için yeni hamleler geliştiriyoruz. Gediz ve Bakırçay Havzası’nda da Menderes ve Yarımada’daki gibi çalışmalar yapacağız. Tarımın çok önemli bir kalkınma aracı olduğuna inanıyorum. Bu mümbit ovaların hem Türkiye’yi hem de Avrupa’ya yeteceğine inanıyorum” diye konuştu.
 


Başkan Kocaoğlu, geçen 40 günlük süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelere imza atarak 540 milyon TL’lik yatırım yaptığını söyledi. Kocaoğlu, tek tek yapılanları saydı.  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de hizmetleri nedeniyle Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 23 Mayıs 2015 Cumartesi 17:13

Aziz Kocaoğlu artık polemiğe girmese, koskoca İzmirin sorunlarıyla ilgilenirse, çok daha verimli olur. Boşverin artık, kim ne derse desin, izmirli izmirliyi biliyor.

Yorumu oyla      22      7  
muhalif 23 Mayıs 2015 Cumartesi 15:44

sn.başkan, izmirin reddetiği kişi "haşhaşi" demekle esrarkeşliği değil, "cemaati" kastetmiştir.cemaatçiler alınmışmıdır bilinmez. ses yok.....

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şemikler’in yolları hayata döndü!
Sosyal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra altyapı çalışmalarına da hız ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘o vekile’ ilk tepki: Bir haşhaşi kalmıştı!
Twitter’dan attığı 29 mesajla İzmir’i ve İzmirlileri sert sözlerle eleştiren ...
Flaş: İzmir’de Kentkart dönemi kapanıyor: Şimdi ne olacak?
İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan Kentkart, 1 Haziran’dan itibaren İzmirim ...
 
Ege'nin en güzel lezzetleri Konak'ta yarıştı
Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin işbirliğinde ...
Başkan Bakıcı üniversitelilere yerel yönetimi anlattı
Dokuz Eylül Üniversitesi 2. sınıf öğrencileri yerel kamu hizmetleri kapsamında ...
Murathan Mungan Bucalılarla buluştu
Buca Belediyesi’nin ülkenin sevilen yazarlarını Bucalı vatandaşlarla buluşturmak ...
 
Belediyeden yağış mağdurlarına yardım eli
İzmir’de önceki gün öğle saatlerinde aniden bastıran yoğun yağış bazı ...
Kocaoğlu’ndan 40 gün raporu ve asgari ücret yanıtı!
Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temel atma töreninde konuşan Başkan ...
Alsancak’ta rengarenk günler
İzmir’in kalbi Konak’ın iş ve eğlence merkezi Alsancak, bu yıl 14’üncüsü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva