HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2014 Çarşamba - 08:26

Kocaoğlu’ndan CHP’ye reçete, Körfez'e bomba proje

Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan parti içi stratejik tartışma yaratabilecek çarpıcı açıklamalar geldi. Kocaoğlu ayrıca Körfez’in tam ortasına bir ada yapılacağını duyurdu.

Kocaoğlu’ndan CHP’ye reçete, Körfez e bomba proje

İZMİR – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hürriyet’ten Fatih Çekirge ve Deniz Sipahi’ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seçim değerlendirmesinde parti içi eleştiri anlamda kritik mesajlar veren Başkan Aziz Kocaoğlu, Körfez ortasına bir ada yapılacağını da duyurdu.

İŞTE KOCAOĞLU’NUN ÖNE ÇIKAN MESAJLARI

- Seçimlerden sonra büyükşehir belediye başkanlarının yuvarlak masa etrafında bir araya gelmesi gerekir. Nerede hata yaptık, nerede kazandık, gerekirse birkaç gün konuşmalıyız. Ama büyükşehir belediye başkanları ayrı, büyük ilçeler ayrı, beldeler ayrı toplanmalı.

- (Ev sahipliği yapar mısınız? sorusu üzerine…) Elbette davet ederim. Zaten büyükşehirler olarak bakarsanız başta İzmir var, Muğla, Aydın, Çanakkale, Edirne, Giresun, Hatay var. Büyük bölümü zaten bu tarafta. İzmir’de toplanıp zaten konuşuruz.

Bazı genel başkan yardımcılarını ben de tanımıyorum!
- “Mesela bizim sorunumuz nedir? Düşünün ki bir partinin 18 genel başkan yardımcısı var. Böyle şey olur mu? Ben 15 yıldır buradayım hâlâ genel başkan yardımcılarının bazlarını tanımıyorum. Örgütteki arkadaş nasıl tanısın. Bir de işler o kadar çok bölünmüş ki kimin sorumluluğu nerede bitiyor, kimin sorumluluğu nerede başlıyor karışık durumda…

En büyük mesele mutfak!
- CHP’nin bana göre en büyük meselesi mutfak meselesidir. Yani bir konu üzerinde bir siyaset üreteceksiniz. Bunu genel başkan yardımcıları mı, yoksa o konunun uzmanları mı yönetmeli. Ekonomik sorunlardan, tarım politikasından dış politikaya kadar yaşları 25 ile 40 arasında olan, dünyayı bilen danışmanlarla çalışılması gerekiyor. Ve bu danışmanlar örneğin Türk meselesi konusunda, tarım sorunu konusunda, hangi konu olursa olsun bilimsel ve tutarlı çalışmalar yaparlar. Sosyal demokrat partinin mutfağı böyle olur. Ben daha önce Genel Başkan’a söylemiştim, bu kadar çok genel başkan yardımcısı olmaz demiştim. Genel başkan yardımcılarının büyük bölümünün danışma statüsüne alınmasını önermiştim. Tabii bunlar  benim görüşüm. Bizdeki bir başka mesele de, ‘CHP insanlara ne vaat ediyor’ sorusudur.
 
- Şimdi düşün ki biz gidiyoruz vatandaşa laiklik diyoruz, hukuk diyoruz, adalet diyoruz, demokrasi diyoruz, yani CHP’nin zaten varlığında olan şeyleri tekrar ediyoruz. Somut konuşmuyoruz. Kavramlarla konuşuyoruz. Oysa benim çiftçi vatandaşım kendisi ile ilgili somut şeyleri bekliyor. Yani 850 lira maaşla taşeron işçi mi olur? İstihdamı konuşacaksın,  ekonomiyi konuşacaksın. İnsanın ihtiyaçlarına yönelik doğrudan konuşmayı gerektirir. AKP’nin karşına model olmak o noktada zor değil. Bana bazen soruyorlar ‘Sen konuşmalarında neden laiklik, demokrasi, sosyal adalet demiyorsun?’ diye. Ben de diyorum ki onlar zaten bizim kendimizde olan temel şeyler. Ben vatandaşın kendi meselelerini konuşmaktan yanayım.
 
Yeni dönem projeleri hakkında…
Körfez’in tam ortasına bir ada yapılacak. Roma döneminden kalma tarihi tiyatroyu Kadifekale’de çıkarılıp, Atina’nın Akropol’üne rakip olacak. Kıyı düzenlemesiyle Avrupa’nın en uzun sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları yapılacak. Yerel kalkınmaya destek verilecek, Türkiye’ye örnek olan okul sütü projesine benzer projelerle İzmir’in çevresini de kalkındıracak. Metronun dışında tramvay da İzmir’in sokaklarında olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan 16 Nisan 2014 Çarşamba 15:20

Başkanım size bu saçma ada fikrini vereni emekli edin, emekliliği gelmiş onun.

Yorumu oyla      19      8  
Lombak 16 Nisan 2014 Çarşamba 14:48

Ha çılgın proce için birkaç cümle: Körfezin su sirkülasyonunu bozuyor diye yıktırdığı dalyan varken, ada sirkülasyonu ne kadar bozacak? Hesaplandı mı? Ada körfezin dibindeki balçıkla mı yapılacak?

Yorumu oyla      18      9  
murat 16 Nisan 2014 Çarşamba 14:37

her yağmurda yüreğimiz ağzımıza geliyor "ada" için harcanacak parayla kanalizasyon drenaj sistemi iyileştirilse de selden kurtulsak artık.

Yorumu oyla      21      10  
TC misafir 16 Nisan 2014 Çarşamba 13:58

Ne adası arkadaş? çok mu gerekli? körfezin içine yapacağınız her dolgu körfezi etkiler saçma sapan iş yapmayın. Ada yapacağınıza Bucaya raylı sistem yapın, ada yapacağınıza karşıyaka-çiğli arası hat boyunu yer altına alın mahalleler birleşsin, ada yapacağınıza kanalizasyon çalışmalarına hız verin aşırı yağışlardaki sorunlar minimize edilsin, ada yapacağınıza bozuk yolları doğru düzgün yapın, hiç olmadı belediyenin ihtiyaçlarını karşılayacak üretim tesisi açıp istihdam sağlayın... ada gibi kanal gibi saçmalıklarla gelmeyin milletin karşısına.

Yorumu oyla      19      7  
ercan 16 Nisan 2014 Çarşamba 12:54

izmir yeni bir döneme giriyor bu dönemin adı degişim olacagıdır başta aziz kocaoglu olmak üzere. söylemlerinden bunu anlıyoruz. zaten gerçekleştirilecek projelere de baktıgımızda tamanlandgında izmir farklı bir konuma gelecektir kimsenin nedense fazla dikkatini çekmeyen aslında bence çok önemli bir olay olan izmirin ülkenin kredilendirmece kuruluşlarından aldıgı puanının çok üzerinde olan kredlilendirme puanıdır bu da gerçkleştirilecek projelerde izmirin dış finans sorununun çok uygun koşullarla finans destegini rahatlıkla bulup borçlanabilcegidir aziz kocaoglunun bu başarısını kimse küçümsemesin vaat edilen raylı sistem projeleri gerçekleşirse izmirin ulaşım sorunu büyük ölçüde çözülecektir başarılı olan kentlerin çogunun devletin destegini büyük ölçüde aldıklarını biliyoruz izmir dışlanacak bir şehir olmamsı gerekirken bu destegi bugüne kadar arkasında göremedi engellemeler çıkarılmaması bile izmire büyük bir destektir tranway projesi bile bugüne kadar bitmişti aslında engel çıkarılmasaydı dilerim izmir bir takım engellemelerle karşılaşmaz hakettgi yere bir an önce kavuşur yüzülebilir bir körfez yeni fuar alanının izmire kazandıracagı şeyleri düşününce heyecanlanmamak elde degil bir geçek var ki izmiri büyük bir degişim ve dönüşüm bekliyor olacagıdır

Yorumu oyla      16      13  
Doktor 16 Nisan 2014 Çarşamba 12:36

Eğer o iş te metroya benzeyecekse 25 yıl sonra görürüz. 10 senedir dinliyoruz. ama sadece dinliyoruz.

Yorumu oyla      23      17  
kafkaflı 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:59

ibb başkanı bu işi bilmiyor uzmanlarıda bilmiyor rant uğruna vizyon sahibi havası yaratmaya çalışıyor. arkadaş yapmayın izmire kıymayın o yapılacak ada körfezin doğal akıntısına aykırıdır; ve kendini temizleme kabiliyetini kısıtlar bu sebeple doğaya aykırıdır.

Yorumu oyla      25      17  
özgür 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:57

Anlamsız izansız vizyonsuz uydurma bir proje daha. Hani vapurlar ne oldu üçkuyularda yatıyor, üçkuyular trafik tasarımı komedi, inönü cad tek şerit. Millet ölmemek için sıtmaya razı oldu hala kendilerini başarılı sanıyorlar.

Yorumu oyla      27      12  
Lombak 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:04

Çok basit susup iş yapsın, 8 ili kaybettik başarısızız, ileride telafi edeceğiz falan desin bir şey diyecekse... Ne bileyim, ben mi kurtaracağım bunları yav? Allah alah.

Yorumu oyla      33      11  
Güzel İzmirim 16 Nisan 2014 Çarşamba 10:41

Körfez ortasında ada fikri bence mantıklı. Çünkü körfezden dipten çıkan o kokulu çamur ve atıkların bir yere toplanması lazım. Ayrıca deniz dibi uzmanlarıyla değerlendirip doğru yere konabilirse, körfez akıntılarınıda istendiği gibi belirleyebilir.

Yorumu oyla      18      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de ‘Selef’ten rekor borç yanıtı: Kafama sıkarım!
Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın geçmiş dönemlere ilişkin yaptığı ...
Urla'nın Yeni Başkanı'ndan bomba açıklamalar: Koltuk bile...
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, üç dönem başkanlık yapan Selçuk Karaosmanoğlu'ndan ...
İzmir’de Turizm Haftası’na ‘tarihi’ başlangıç
15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası, “tarihi” Agora ...
 
Gönenç'ten Turizm Haftası’na özel mesaj
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, turizm haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Karabağlar Belediyesi’nde 270 işçiyi rahatlatan haber
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun koltuğa oturmadan önce ...
Pasaport projesi tamam: Fatura kime kesildi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij çalışmalarının başında gelen Körfez ...
 
Kaymakam Günaydın'dan Başkan Uyar'a ziyaret
Seçimleri kazanarak Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Sibel Uyar ...
Dünya çocukları 22.kez Karşıyaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ...
'En eski zanaatı' sanatla buluşturdular
25 keçe sanatçısının keçeyi yeniden yorumlayarak geçmiş ile gelecek arasında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva