HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2015 Salı - 11:48

Kocaoğlu’ndan Ankara hamlesi: 30 başkandan dosya istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 123 temizlik aracını ilçe belediyelerin talepleri doğrultusunda 30 ilçeye dağıtımını gerçekleştirildi. Dağıtım töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in sorunları ile ilgili Ankara’ya iletmek üzere geniş bir dosya hazırladığını ifade ederken, 30 başkandan da taleplerini sıralamasını istedi. Öte yandan Başkan, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili olarak da, “Bu dönemlerin tek ilacı vardır o da birlik beraberliktir. Bu dönem birbirimizin hatalarını hoş görme zamanıdır” dedi.

Kocaoğlu’ndan Ankara hamlesi: 30 başkandan dosya istedi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçe belediyesine lojistik destekte bulundu.



“Tertemiz bir İzmir için 30 ilçe el ele” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında ilçe belediyelerin temizlik işlerinde kullanılmak üzere 68 çöp ve temizlik aracı ve fil adı verilen 55 elektrikli temizlik aracının dağıtımı gerçekleştirildi.
 
İnciraltı Kent Ormanı’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekilleri Ali yiğit, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır çok sayıda ilçe belediye başkanı katıldı.
 


İSTESE AVM’LERE PAZARLARDI
Törenin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sözlerine İnciraltı Kent Ormanı’nın yapımında Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarına övgü sunarak başladı. Çalkaya, “Aziz Kocaoğlu göreve gelir gelmez bu alanın yeşil kalması için çalışmalara özen gösterdi. İsteseydi bu alanı başka kentlerde olduğu gibi AVM’lere pazarlardı”  diye konuştu.
 
HATALARI HOŞGÖRME ZAMANIDIR
Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, Suruç’ta 32 gencin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı sonrası yapılan operasyonlar ve artan terör olayları hakkında konuştu. Kocaoğlu, ”Bu konuşmayı hiçbir siyasi kaygısı düşünmeden yapıyorum. Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Polislerimiz askerlerimiz şehit ediliyor. Bu tür dönemlerin tek bir ilacı var o da birlik beraberliktir. Normal şartlarda herkes siyaset için çalışabilir, seçim zamanları siyasiler belden aşağı vurabilir, ama bu günler birlik olma kenetlenme zamanıdır. Bu dönem, birbirimizin hatalarını hoş görme zamanıdır” dedi.
 


9 İLÇE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
7 Haziran seçimlerinden sonra ilçe belediyelerinden gelen talepleri değerlendirerek çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kocaoğlu, “Seçimden sonra belediyelerimizden gelen talepleri incelemeye aldık. 123 adet temizlik aracını belediyelerimize dağıtıyoruz. Ayrıca 20 bin kadar çöp konteynırı ihtiyacını karşılayacağız. Dünyanın neresine giderseniz gidin konuşulan ilk konu kent temizliğidir, yeşilidir, belediyenin vatandaşın çevreye duyarlı olmasıdır. Biz de bu bilinçle çalışıyoruz.  Eksiklerimiz var biliyoruz. Yeni bağlanan 9 ilçeye daha çok hizmet vermeye dikkat ediyoruz. Alt yapısından projelendirilmesiyle bunlar çok uzun işler. İlçeler bize bağlandığından beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zamanı öne çekmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 
30 BAŞKANDAN DOSYA İSTEDİ!
Kocaoğlu seçimlerden sonra yeni çalışmaları başlattıklarını ifade ederken yeni kurulacak hükümet için 30 başkandan ilçeleri ile ilgili dosya istedi. Büyükşehir olarak hazırlayacakları dosya ile beraber ilçelerin taleplerini de Ankara’ya ileteceklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı, “Önümüzde bir hükümet kurma süreci var. Benim 30 belediye başkanımın ‘merkezi hükümet kurulur-kurulmaz’ talepleri var. Hükümet kurulur kurulmaz Ankara’da takip edilmek üzere dosya hazırlıyoruz. Siz de hazırlayınız. Yeni 26 milletvekillerimiz var. Onlar aracılığı ile İzmir’in işlerinde önünde bulunan bürokratik engellerin kaldırılması için çalışmada bulunalım” şeklinde konuştu.


 
Konuşmalar sonunda Kocaoğlu ilçe belediye başkanlarına araç anahtarlarını takdim etti.

TEMİZLİK İŞLERİNDE ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYACAK
Dağıtımı yapılan 68 adet kamyon ve 55 adet "fil" olarak tabir edilen temizlik aracının tamamı son teknolojiyle üretildi. Çevreci motora sahip kamyonlar, geri dönüş kamerası ve dar alanlarda yüksek manevra kabiliyetiyle de ilçelerdeki temizlik işlerinde zaman tasarrufu sağlayacak. Dağıtımı yapılan filo, 25 adet 13+1.5 m³ ve 23 adet 8+1 m³ çöp kamyonu, 8 adet 5.5 m³ ve 12 adet 4.5 m³ vakumlu süpürme aracı ile 55 adet akülü çöp süpürme aracından oluşuyor.
 
KONTEYNERLER DE DAĞITILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.7 milyon TL’lik 20 bin adet çöp konteynerinin dağıtımına da start verildi. 2 Eylül’e kadar devam edecek dağıtımlarda turizm yoğunluğu nedeniyle sahili bulunan ilçelere öncelik veriliyor. Foça, Çeşme, Dikili, Urla, Seferihisar, Karaburun, Aliağa, Selçuk, Menderes ve Güzelbahçe’de dağıtımın tamamlanmasının ardından diğer ilçelerde dağıtım başlayacak. İlçe belediyelerinin kullandığı çöp toplama kamyonlarının özelliklerine göre farklı sistemlerde imal edilen çöp konteynerleri, ilçelerde evsel atıkların daha hızlı ve sağlıklı toplanmasına olanak sağlıyor.
 

 
İzmir Milletvekili Bakan Eroğlu’na ‘Caretta Caretta’ları sordu!
 
Flaş! Erdoğan: Çözüm sürecini devam ettirmek...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Temmuz 2015 Çarşamba 08:42

Harmandalı çöplüğünü kapatın artık. Anadolu caddesi ağır vasıtalara kapatılmasına rağmen vızır vızır çöp tırları geçiyor. Geçen gün bir tanesi Ataşehirde mola verdi. Santral Ataşehir semti ağır koku içinde kaldı. Ne işi var bu araçların evlerin arasında? Anadolu caddesi UKOME kararınca ağır vasıtalara kapalı. Bilmiyormusunuz? Birde Mavişehir izban yanındaki otoban girişindeki rezalet moloz yığınlarını temizleyip çevreyolları etrafını cennete çevirin. Moloz yığını burası. Çevreyolları neden yeşillendirilmiyor???

Yorumu oyla      13      5  
29 Temmuz 2015 Çarşamba 02:00

yerlere çöp atmayın diye illa ki birilerinin yazı mı yazması gerekli? insan olan atmaz.

Yorumu oyla      12      5  
why ? 28 Temmuz 2015 Salı 19:09

Cigdemle Belediyenin ne alakasi var simdi ? Cigdemi yiyen cöpünü atamayacak kadar pis ise belediye ne yapsin ?

Yorumu oyla      16      5  
egeden 28 Temmuz 2015 Salı 18:42

Birisi temizlik demiş ama daha dogru dürüst çevre düzenlemesi yapmayan bir belediye söylüyor bunu! yaptıkları her şey kalitesiz malzeme kullanmalarından dolayı çok çabuk yıpranıyor. güzelyalı - üçkuyular vapur iskelesi sahil yolu şimdiden eskidi. birde heryer çiğdem kabugu en azından halkı uyarıcı tabelalar asılabilir bunu bile yapmıyorlar. hayır önceden CHP li belediyelerin yaptıgı en iyi şey park ve bahçeydi şimdi onuda yapamıyorlar ama temizlikten bahsediyorlar.

Yorumu oyla      15      10  
Mavişehir 28 Temmuz 2015 Salı 15:27

EE araçları dağıttınız şu mavişehir otobana girişdeki çöp pisliğinide toplatın artık. Kaç defa yazdım ses veren yok.

Yorumu oyla      18      5  
Deniz 28 Temmuz 2015 Salı 14:24

Sn Çalkaya, Sn Başkan İnciraltı imar sorunu yıllardır ortada bekliyor bırakın birbirinize methiyeler düzmeyi halkın sorunlarını çözün...

Yorumu oyla      19      13  
adem 28 Temmuz 2015 Salı 13:04

Bu arada personelleriniz olarak bi buyukluk bekliyoruz memur sozlesmelerinde isci sozlesmelerindede biraz baba olunda gorelim bi bu izmirde yasamoyormuyuz biz size oy vermedikmi ey baskan

Yorumu oyla      21      6  
İZMİRLİ 28 Temmuz 2015 Salı 12:19

Türkiye çapında bu göstermiş olduğunuz birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyoruz. İlçe ayrımı yapmadan 30 ilçeye göstermiş olduğunuz ilgi ve çalışmlara sizin eşsiz bir başkan olduğunuzu gösteriyor. İyi ki izmirliyiz...

Yorumu oyla      30      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da büyük kitap dayanışması!
Karşıyaka’nın işlek noktalarına ‘Ödünç Kitap Stantları’ kurarak halkın ...
Başkan Selvitopu'ndan AK Partili Kalyoncu'ya plaket
Karabağlar Belediyesi, AK Parti Grup Sözcülüğü görevinden, seçim öncesi ...
Yüzmenin adresi Bornova
Bornova Belediyesi’nin spor olanaklarından daha çok Bornovalının yararlanması ...
 
Ödemiş'te orgnize sanayi için büyük adım
Ödemiş ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin ...
Sasalı'da yeni mutluluk: Hem dikenli hem sevimli
Fil, zebra, lemur, alageyik, sırtlan ve puma derken, İzmir Doğal Yaşam ...
Buca’da ihtiyaç sahiplerine en özel hizmet
Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan yardıma muhtaç, yoksul, ...
 
Konaklı öğrenciler tatilde okullar tadilatta
Konak Belediyesi yeni eğitim yılı öncesinde fiziki eksiklikleri bulunan ...
İzmir’de hareket zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’da fiziksel hareketliliği teşvik eden ...
‘Sakin Şehir’de bir ilk: Yörük Şenliği
Seferihisar Payamlı Mahallesi, bu yıl ilk kez düzenlenen Yörük Şenliği’yle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva