HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2014 Cuma - 13:38

Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye bombardıman!

Büyükşehir Belediye Başkanı İZSU araç alım töreninde yerel muhalefete sert mesajlar gönderdi. Başkan’ın hedefinde Yıldırım ve Şengül vardı, Kocaoğlu Başbakan’a da seslendi.

Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye bombardıman!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, çok fonksiyonlu 45 adet araç ve iş makinesinin hizmete girmesi nedeniyle tören düzenledi.

Karabağlar İZSU Kanal Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in şu anda bir su sıkıntısı olmadığını ama gelecek yılların ne göstereceğinin iklim değişikliklerine bağlı olduğunu vurguladı. İklim şartlarının giderek suyun aleyhine geliştiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Küresel ısınmaya karşı hepimiz ağaç dikeceğiz, yeşillendireceğiz, suyu karada tutmaya çalışacağız ve tasarruf edeceğiz. Ayrıca tarım suyunda da vahşi sulamayı bırakıp damla sulamaya geçeceğiz. Yoksa İzmir, Ege ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere bir su krizinin beklediğinin hepimiz bilincindeyiz” dedi.
 


BAKANLIK, MASTER PLAN YAPMAK ZORUNDA
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mutlaka, Türkiye’deki su kaynaklarının kullanımıyla ilgili bir master plan yapmak zorunda olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz kendi sınırlarımız ölçeğinde bunu başlattık. Ve suyumuzu korumaya, tasarruf etmeye çalışıyoruz. 2008 yılında yaptığımız kampanyada İzmirli hemşehrilerimiz çok büyük duyarlılık göstermişti. Aynı kampanyayı önümüzdeki günlerde tekrar başlatmak ve sürekli kampanyalarla hatırlatarak yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz. Su koruma refleksiyle hareket etmek bilincini edinmemiz gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
ESKİ İLÇELER NE YAPTIĞIMIZI BİLİYOR
Yeni bağlanan ilçelerin büyük çoğunluğunda su şebekelerinin değiştiğini, kanalizasyon sistemlerini yenilediklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Tüm İzmir’i adeta arıtmalarla donattık. Eksiklerimiz elbette var; bunlar keyfe keder, 30-40 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak arıtmalar. Bunların da çeşitli bürokratik sıkıntılardan kaynaklandığını biliyoruz. Önümüzde 9 yeni ilçe var. Bir kısmının su kaynakları iyi, bir kısmı çok kötü. Su tesisatından, şebeke yenilenmesinden, kanalizasyon yenilenmesinden, arıtmaların yapılmasına ve büyük derelerin ıslahına kadar bir çok çalışma gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, stratejik planını yaparak 30 Mart’tan yıl sonuna kadar nerede ne yapacağını, bunu nasıl, hangi takvimde ve hangi kaynakla yapacağını açık ve net belirleyip İzmirlinin önüne koyacaktır. 2004-2009 ve 2009-2014 dönemlerinde yaptık, şimdi de yapacağız. Yeni bağlanan ilçelerdeki insanlar heyecanlanıyorlar ve bir an önce hizmet istiyorlar. Çubuğu sokup da kumun üstüne arıtma resmi çizip, arıtma yapıldığını gördünüz mü? Bunlar kolay olmuyor. 10 ilçe ve eski 11 ilçe ne yaptığımızı gayet iyi biliyor” dedi.
 
Suyun korunmasıyla ilgili tarımda yaptıkları çalışmaların damla sulama yatırımlarıyla bu dönem ciddi bir performans kazanacağının altını çizen Başkan Kocaoğlu, diğer yatırımları da özetledi.
 
Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “4. faz arıtmamızın zorlu ihalesi bitti ve yakında yer teslimi yapıp temel atacağız. Türkiye’nin modül olarak en büyük arıtmasıdır. Bunu da en kısa zamanda bitirince, 2000 yılından bu yana rezerv arıtmamız olmadığından bakımını yapamadığımız üç faz arıtmanın da bakımını yapıp daha rantabl çalışmasını sağlayacağız, hem de körfeze daha sağlıklı ve temizlenmiş su vereceğiz. Arıtma suyunun Kuş Cenneti’ne verilmesiyle de cennetin tatlı su ihtiyacını da buradan karşılanacak. Körfezin ÇED raporunda son aşamaya geldik.  Çıkınca İZSU arazisinde rehabilite edeceğimiz kum ve alüvyonu da bu artıma suyuyla tuzdan arındırarak geri dönüşüm malzemesi olarak kullanacağız. Çamur çürütme ve kurutma tesisimiz bitti, önümüzdeki günlerde tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Meles çayından ve Arap Deresi’nden gelen organik maddelerin çökertilmesi için de büyük bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca Meles girişinde yatağın genişletilmesi söz konusu.”
 
HOMA DALYANI’NDA ÇOCUKLAR BALIK TUTACAK
Kentler ve sistemlerin birer canlı organizma gibi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yaşadıkça, gördükçe, ihtiyaç oldukça düzelterek yerine daha iyilerini koyarak yolumuza devam ediyoruz. Homa Dalyanı’na körfezden yanaşmak için çalışıyoruz. Homa Dalyanı’nı tekrar balık üretecek noktaya getirmek ve çocuklar tarafından oltayla tutularak deniz sevgisi aşılamak ve İzmirliyi denizle barıştıracak proje için start veriyoruz. Bunun için izinlerimiz alındı. Evsel atıkların bertarafıyla ilgili yaptığımız yer arayış çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Diğer işlerimizde olduğu gibi, bu evsel atıkların nasıl değerlendirileceğini, nasıl ekonomiye kazandırılacağını, sürdürülebilir bir tarım politikasının nasıl olacağını dünya aleme göstereceğiz” diye konuştu.


 
RANTÇI SİSTEMİN BORAZANLIĞI
İzin alınamadığı için geciken bazı işlerin kent ekonomisine ve insanların yaşam standartının yükselmesine olumsuz yansıdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,   “Kentin hem kuzeyini hem güneyini işgal eden Gürsel Aksel ve Karşıyaka statları yerine yeni bir stat yapılmak istiyoruz. Bu konuda bilgili, bilgisiz herkes bir şeyler söylüyor, ürettiğini sanıyor. Bir milletvekilimiz,  dere yatağına stat yapılmaz diyor. Dereyi, dere yatağını, onun mesleği bilmez; İZSU bilir, jeoloji jeofizik mühendisleri bilir, inşaatçılar bilir. Bütün mesele, kentin trafiğini, yaşamını kirletmek ve rantını yemek üzerine kurulan bir sistemin borazanlığını yapmaktan başka bir şey değildir. Kente, yeşile, doğaya, kentliye nasıl baktığını daha önceden beri mesleki görüş perspektifinden çok iyi bildiğimiz bir arkadaştır. Onun nasıl, bizim de nasıl yoğurt yediğimizi de dünya alem biliyor” dedi.
 
GARİP BİR TELAŞ İÇİNDELER
Metronun uzunca bir süreden sonra nihayet bittiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Sırtımızda taşıdığımız bu yükünü ‘oh’ diyerek attık. Bir şeyi daha başardık. Diğer kentler gibi, ‘Biz bunu yapamıyoruz, bu bizim görevimiz değil, bunu Ulaştırma Bakanlığı yapar’ demedik. Başladığımız işi yüzümüzün akıyla bitirdik. Bizim bitirdiğimiz ve gerekli tedbirleri aldığımız bir raporu açma aşamasında kullanmaya çalıştılar. Bu işleri bilen, bir çok gecikmelerle iş yapan ve İzmir metrosu için ‘Bundan sonra bitse ne olur, bitmese ne olur’ diye konuşan bir eski Bakan var. Bu yakışmıyor. Şimdi de Poligon’daki yanaşma, malzeme taşıma şaftlarını haber yapıyorlar.  Ben bunlara üzülmüyorum, bunlar beni kamçılıyor. Okuyorum ve doğru iş yaptığımızın, doğru yolda olduğumuzun farkına daha çok varıyorum ve tasdik ediyorum. Çünkü bir garip telaş içindeler” diye konuştu.
 
BU NASIL ÖTEKİLEŞTİRME!
10 senedir kendi göbeğini kesen, kaynak kullanımında öncelik, doğruluk ve doğru yönetme  kabiliyeti olan, çalışan, üreten ve bütün belediyelerle kıyaslanacak bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bu konularda Türkiye’nin bir numaralı kuruluşu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karalamakla, çamur atmakla, manipülasyon yapmakla ve üstümüze topla tüfekle gelmekle hiçbir şey elde edemezsiniz, edemediniz, edemeyeceksiniz. Çünkü kente, kentliye, insana, doğaya, aynı pencereden bakmıyoruz. Aramızdaki en büyük fark bu. Biz geleceğe, insana ve insanın mutluluğuna, doğanın korunmasına, yaşamın gelişmesine, kentin ve ülkenin kalkınmasına bakıyoruz, ona göre projeler üretiyoruz” dedi.
 
BAŞBAKAN’A SESLENDİ
Başbakan’ın İzmir’i ziyaret edeceğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Seferihisar’da dünyanın parasını harcayarak su çıkarttığımız jeotermal kuyuları çürümeye terk edildi. Arazi tahsisini yapmadılar. Yapsınlar, tarımın kalkınması için sera bölgesini kuralım. Bunun için gücümüz var. Bu kenti, ülkeyi kalkındıralım; kaynaklarımızı boşa israf etmeyelim. Bir tarafta kenti kalkındırmak için insanıyla beraber kol kola yürümeye devam edenler var, bir tarafta sadece kendisini kalkındırmaya ve çıkar sağlamaya çalışanlar var. Bu insanlık tarihi boyunca böyle devam etti. Zaman zaman toplumlar yanlış yaptı, geriye gidişler oldu ama insanlık tarihi hiçbir zaman geriye gitmedi. Hep doğruya, iyiyi güzele koştu. Bizler de hep iyiye, güzele, doğruya hep birlikte koşacağız” şeklinde konuştu.
 
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan ise yeni alınan iş makineleriyle hem daha hızlı hem de daha kaliteli hizmet vereceklerini belirtti. Alparslan şöyle devam etti:
 
“Melez ve Manda çaylarında yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Derelerin sorunsuz hale getirilmesini sağlıyoruz. Dere yataklarının küresel iklim değişiklikleri nedeniyle aldığı yoğun yağışları, büyük hezeyanlarını rahatlıkla atlatabilmesi için yeni iş makinelerimiz büyük güç katacak. İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından bize hiçbir iş makinesi verilmedi. Yeni alınan iş makinelerimizle kısa zamanda 9 ilçeyi de merkez ilçeler seviyesine getireceğiz. Var gücümüzle çalışacağız.”
 


TÜRKİYE'DE İLK VE TEK
İZSU tarafından 21 milyon TL bedelle alınan toplam 45 adet araç ve iş makinesinin 11 adedi kombine kanal temizleme aracı. Bunlardan 4 adedi, özellikleri bakımından Türkiye’de ilk ve örneği yok. Bu araçlar, sulu ortamlarda saatte 11 bin 160 metreküp vakum yapma özelliğine sahip. Bu sayede, ana kollektör hatlarının akışını kesmeden çalışarak anında temizlik yapabiliyor.
 
Tüm kombine kanal temizleme araçları, önceki yıllarda alınan ve fiilen çalışan diğer araçlara göre, temizlikleri daha hızlı yapma özelliğine sahip. Bu 11 aracın en büyük özelliği ise, tank deşarj sistemi sayesinde temizliğe hiç ara vermeden devam edebilmesi. Bu sayede, temizlik anında dolan tankın boşaltılması sorunu ortadan kaldırılacak, sistem temizlik anında kendisi boşalacak. Bu araçlar sayesinde kanal temizleme süreleri 3 kat daha hızlı olacak.
 
15 ADET ARAÇ İLÇELERE VERİLDİ
İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından alınan ekipmanlardan 6 adet kepçe, 3 adet ekskavatör kepçe, 6 adet kombine kanal temizleme aracı, Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bağlanan ilçelere verildi.
 
Ayrıca 12 adet kombine temizleme aracı için, 13.6 milyon TL bedelle ihale yapıldı. Araçların teslimatının 2014 yılı sonuna kadar yapılması bekleniyor.


 
ARAÇLARIN DAĞILIMI
İZSU Atıksu Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı için 10 adet kamyon,
 
İZSU Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığı için 3 adet traktör kepçe, 2 adet çekici kamyon, 1 adet su tankeri, 1 adet akaryakıt tankeri, 2 adet uzun bomlu ekskavatör kepçe,
 
İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı için 11 adet kombine kanal temizleme aracı, 5 adet ekskavatör kepçe ve 10 adet traktör kepçe.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kalenderi 2 Ağustos 2014 Cumartesi 02:53

arkadaşlar önümüzdeki yıllarda su petrolden daha kıymetli olacak ve türkiyenin bütün şehirlerinde su dağıtımı özelleşecek yüz yıl önce izmirde su dağıtımı fıransızların tekelindeydi emperyalizim tüz yıl sonra kapıya dayandı aziz koca oğlu milli servetimize sahip çıkıyor latin amerikada kırkyıldır uygulamaları mevcut akıllı olalım sonra çok ağlarız

Yorumu oyla      16      40  
%10 ? 2 Ağustos 2014 Cumartesi 00:56

Sevgili başkan;Kirazdan selçuk-Gümüldürden çeşme-Foçadan kemalpaşa bütünşehir yasasından buralarda ki hazır içme suyu şebekesi 1 kuruş harcamadan b.şehire geçti.gelir arttı üstelik suyun en yoğun kullanıldığı dönem de helal olsun %10 zam'mı geçirdin.(Zavallı sözde emek savunucusu sendikanın dik durşuyla!işçiye de ortalama %6 maaş artışı)işte sosyal demokratlık bu. Eeee söylediğiniz gibi sayın başkanım bu millet serdaaar....

Yorumu oyla      64      9  
Kağan 2 Ağustos 2014 Cumartesi 00:40

Bakanlık işini bilir sen merak etme başkan. arada bir web sitelerini ziyaret et, neler yaptıklarından haberiniz olsun. bir de o körfez dibinden çıkacak malzemeye kum, alüvyon denmiyor, onun adı dip tarama çamuru. dere yatağına stat yapılmayacağını bilmek için mühendis olmaya gerek de yok.

Yorumu oyla      55      8  
Kadir 1 Ağustos 2014 Cuma 21:32

Yağmur göletlerinin sayısını hızla arttırmalıyız.Buralarda birikecek suyu hafife almamak lazım.

Yorumu oyla      20      6  
Lombak 1 Ağustos 2014 Cuma 16:56

Tüm illerde aynı yanlış var. İllerde suların büyük bölümü tarım sulamasında harcanıyor. O zaman tasarrufta öncelik tarımda olmalı. Çiftçi bakanlığın taktığı saatleri söküp atıyor. Damla sulama tüm sulanan alanların %1'inde bile yok. Kentte yağmur sularını depolarken kırda da çiftçiyi tasarrufa zorlayın. Bu Melih'in de Kadir'in de görevi.

Yorumu oyla      24      6  
Denizköy2 1 Ağustos 2014 Cuma 16:56

Arife gününden bu yana su yok .Daha önceki yıllarda olduğu gibi tankerlerle su alıyoruz.Belediye halledecek dendiği halde bu sorun maalesef hala devam ediyor.Nüfuzlu sitelerin suları akıyor havuzları doluyor,çimleri sulanıyor.Bizler tuvaletlere bile su bulamazken bu adaletsizlik kimlere rant sağlıyor acaba?

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 1 Ağustos 2014 Cuma 16:06

Vatandaşın söylediklerine katılmamak mümkün değil.Dünyayı ve ülkemizi bekleyen kuraklığı düşünürsek bir damla dahi tatlı suyun ziyan edilmemesi gerekli.Buca daki yağmur suyunu taşımak belki ilk etapta maliyet yaratabilir fakat suya duyduğumuz ihtiyac bunun kat kat fazlası olacak.Üstelik Motor ve pompalar sadece yağmur yağdığı zamanlarda çalışacak bence çokta mantıksız değil Barajlarda güzel su toplanabilir bu sayede

Yorumu oyla      25      5  
aziz beyin adeletsizliği 1 Ağustos 2014 Cuma 15:56

sayın kocaoğlu,siz zerre kadar halktan yana değilsiniz,siz de sermayeden yanasınız,örnek veriyorum,ortalama 4 kişilik bir aile ayda azami tasarruf yaptığında kullandığı su 20 metreküpten aşağı değildir,siz gerçekten halkı düşünen bir başkan olsaydınız su zammını yaparken konutlar için 20 metreküpü baz alırdınız,20 metreküpün üzerinde kullanılan suya zam yapardınız,siz ne yaptınız 20 metreküpe kadar kullanılan suya azami zam yaptınız,20 metreküpten sonra daha çok kullanana zam yapmadınız sabit tuttunuz,sizin şehirde su tasarrufu yapılsın gibi bir kaygınızında olmadığı bu uygulamanızdan bellidir,az kullanan çok ödesin,çok kullanan az ödesin mantığıyla halkçı başkan olunmuyor,sermayenin başkanı olunuyor,20 metreküpten çok tonlarca su kullanan hamamların,otellerin,yemek fabrikalarının,oto yıkama halı yıkama fabrikalarını ödüllendirdiniz bunların ayda kullandığı binlerce metreküp suya zam yapmadınız,sizin adaletiniz budur işte,ticaret yapan ayda milyarlarca lira kazanan ve yüksek gelire sahip çok su kullanan işletmelerin suyuna bir kuruş zam yapmadınız,dar bütçeyle geçinen emekli,dul,yetimin,asgari ücretle çalışanın konutunda azami tasarruf ederek kullandığı suya fahiş zam yaptınız,hemde bu zammnı sosyal demokrat belediyecilik adına yaptınız,bravo sizi ve ekibinizi tebrik ederim,unutmayın bu halk bu cezalandırmanın faturasını bir gün gelecek sizin önünüze koyacaktır,............. saygılarımla

Yorumu oyla      48      18  
Denizköy 1 Ağustos 2014 Cuma 15:41

Yıılardır su sorunu olan Dikili Denizköyde sorunun bir rant uğruna tegahlandığı belediyeye bağlanınca anlaşıldı,Gel gelrlim Dikili belediyesi bu sorunu çözmeğe aciz kaldı.Arife gününden bu güne kadak Denizköyün Nufuslu siteleri dışıbda diğer yerlerde damla su yok. Eyyyyyy Başkamımız Aziz bey.Su gibi Aziz ol'lafının doğruluğunu sizden bekliyoruz.

Yorumu oyla      19      13  
rant 1 Ağustos 2014 Cuma 15:29

rantçı sistemi ilçelerde çok iyi görüyoruz.

Yorumu oyla      50      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi sosyal tesislerini yeniliyor
Bornova Belediyesi, sahibi olduğu sosyal tesislerden vatandaşların daha ...
Pilates hocaları Karşıyaka’da yetişiyor
Pilates sporunu geliştirmek, yeni sporcular ve antrenörler yetiştirmek ...
Zabıta 58 yaşında: Başkan İzmir’den destek istedi
Zabıta teşkilatının kuruluş yıldönümü töreninde konuşan İzmir Büyükşehir ...
 
Karabağlar'da eski eşyalar ailelere yakacak oluyor
Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kullanılmayan ...
Buca’da yeni bir yaşam alanı doğuyor!
Buca’da 3 bin 427 metrekare alan baştan yaratılıyor…
Sığacık’a sihirli dokunuş: Turizmin yıldızı olacak
Büyükşehir ve Seferihisar belediyelerinin Sığacık Kaleiçi'nde sürdürdüğü ...
 
İzmir ‘Atatürk’e kavuştu: Körfez’de yeni süper katamaran
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını yaygınlaştırmak amacıyla ...
Selvitopu’ndan tiyatroya davet var
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ilçede yaşayan çocuk ve gençleri ...
Konak’ın ilk kadın başkanından örnek hamle
Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadın ve dezavantajlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva