HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2015 Perşembe - 10:18

Kocaoğlu atık günlerinde konuştu: Körfez’le barıştık

İzmir’de düzenlenen Türk-Alman Katı Atık Günleri’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Körfezi foseptik çukuru olarak kullandığı yıllarda denize küsmüştü. Şimdi körfezin temizlenmesiyle birlikte yüzünü tekrar denize döndürmeye başladı” dedi.

Kocaoğlu atık günlerinde konuştu: Körfez’le barıştık

Dokuz Eylül Üniversitesi, Stuttgart Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nin işbirliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Türk-Alman Katı Atık Günleri (TAKAG), yurtiçi ve yurtdışından bilim insanları, kamu/özel sektör kuruluşu temsilcileri ve genç araştırmacıları İzmir’de buluşturdu.

İzmir MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çevre yatırımlarında bilimi rehber olarak kullanan Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına forumun önemli katkıda bulunacağını söyledi. Yaptıkları çevre yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir bir deniz kenti... Aynı zamanda uzun yıllar evsel atıklarını körfeze bırakmış bir kent. Şu anda körfezde çok olumlu bir iyileşme var. 8-9 yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi ile çalışma sürdürüyoruz. Körfez’in bilinirliğini araştırıyoruz ve bir proje yaptık. Sirkülasyon kanalı açmak için yaptığımız Büyük Körfez Projesi’ne ÇED onayı almak için 2 senedir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda uğraşıyoruz. Liman’ın derinleştirilmesini de kapsayan projede bize göre ve projeyi yapan firmaya göre hiçbir sıkıntı yok, her şey normal. Umuyorum ÇED raporu verilir, biz de yolumuza devam ederiz ve körfezi kurtarırız. Aynı şekilde katı atık bertaraf tesisi kurmak bulduğumuz yere de ÇED raporu bekliyoruz” dedi.
 
YÜZÜMÜZÜ KÖRFEZE ÇEVİRDİK
Büyükşehir Belediyesi olarak gelecek kuşaklara aldığımızdan daha sağlıklı çevre ve doğa bırakmak için çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’nin ve dünyanın önemli sulak havzalarından olan Kuş Cenneti Birliği Başkanlığı’nı da yapıyorum. Geçmişte orada 10 tane dalyan vardı, şimdi bir tane dalyan kaldı. Gediz’den gelen alüvyonla bölge sığlaşıyor. Dalyanı rehabilite edip, tekrar balık üretimi yapılabilir hale getirmek istiyoruz. İzmir Körfezi foseptik çukuru olarak kullandığı yıllarda denize küsmüştü. Şimdi körfezin temizlenmesiyle birlikte yüzünü tekrar denize döndürmeye başladı. Forum kapsamındaki yuvarlak masa toplantılarında körfez ve katık atık projelerimiz değerlendirilirse, bizim için çok yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

 
CHP Adayı Bakan’dan Gezi ruhu vurgusu!
 
AK Parti Adayı Nasır İTO’ya ‘İzmirli olmayı’ anlattı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 28 Mayıs 2015 Perşembe 17:02

Mazallah CED raporu verirler ve akabinde Belediye kısa surede dip temizligi ve korfezi dort dortluk yuzulur hale getirirse o zaman İzmir Belediyesininasıl alabilirler ? Baskanımız AZIZ bey korfez konusunda cok azimli bu nedenle bu CED isini islerine geldigince uzatacaklardır...

Yorumu oyla      16      7  
28 Mayıs 2015 Perşembe 16:05

Halkapınar'da ki dere ile de barışmak istiyoruz :)) orası kalıcı olarak temizlenemez mi? Tam aktarma yeri.

Yorumu oyla      13      6  
Hüseyin Avni 28 Mayıs 2015 Perşembe 15:25

Ya da balık yaşar mıydı !

Yorumu oyla      13      6  
ercan 28 Mayıs 2015 Perşembe 13:01

suyun bilhassa denizin dalgalı olduğu zaman bulanık olması gayet doğal.Suda ki hareket dipteki çamuru hareketlendirdiğinden çamur suya karışıyor ve suyun görüntüsünü bozuyor.Amaç ta zatan körfez projesiyle dipteki bu kalın çamur tabakasını temizlmek.Suyun çamurlu olması başka Kirli olması başka.Denizin durgun olduğu zamanlarda suyun berraklığı görülüyor. zaten geçmişle kıyaslandığnda ne kadar farklı olduğu belli.Kirli olsa bu kadar balık avlayan olurmuydu erdem rumuzlu arkadaşım.Yada balık avlanılamasına izin verirlermiydi.

Yorumu oyla      21      41  
Göçebe 28 Mayıs 2015 Perşembe 13:01

Körfezin gün geçtikçe temizlendiğini kör olmayanlar görüyor! İktidardan kentin payına düşen parayı ödemesini beklemiyoruz ama hiç değilse ÇED raporlarını geciktirmesin.

Yorumu oyla      20      36  
muhalif 28 Mayıs 2015 Perşembe 12:52

1-izmirin kuzeyindeki (yamanlar) katı atık tesisine "çöp" biriktirme yeri" diyerek karşı çıkanlar bu çalıştaya katılsınlar, katı atık tesisi nedir öğrensinler.2- izmir körfezi temizlenmeye başladı, kıyı şeridinde denize baktığınızda dipteki kayaları görebiliyorsunuz, deniz berraklaştı.3-izmire deniz kenti diyemiyoruz neden? çünkü kıyılarında bağlı bir tekne yok.izmire özellikle pasaporta yat limanı şart.

Yorumu oyla      20      45  
erdem 28 Mayıs 2015 Perşembe 11:16

nasıl körfez temiz deniyor anlamıyorum. Vapura bindiginde bataklık rengi suyu görüyorum. Kim yüzecekse yüzsün. D.E.Ü sanırım belediyeden ücret aldigı icin biraz tiyatro yapıyor. Bir kisi de cıkıp hadi yüz demiyor.

Yorumu oyla      58      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan 5 ilçede büyük yağmur suyu harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı, Bornova, Konak, ...
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa özel hizmet
Bornova Belediyesi emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemeye gelen vatandaşları ...
Başkan'dan sürpriz K.Menderes ziyareti
İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile peynir alım ...
 
Balçova'nın ressam annelerinden sergi
Balçova Belediyesi’nin açtığı Semtevleri’nde meslek edinme kurslarına ...
Aliağa’da masa tenisi turnuvası başlıyor
Aliağa Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası ...
Aliağa temiz bir deniz için el ele
Denizlerin temiz tutulması ve temizlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak ...
 
Urla Yıldızpark kadınlar için düzenleniyor
Urla’nın en eski parklarından biri olan Yıldız Park, Urlalı kadınlar ve ...
İzmir’de zabıtaya dayak ağır cezaya taşındı
İzmir’de Konak Belediyesi'nde görevli zabıta memurları Yücel Gürbüz ve ...
Amatör ressamlar Yaka Pazarı’nda sergi açtı
Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi’nde eğitim gören amatör ressamlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva