HABERLER>SPOR
1 Nisan 2011 Cuma - 12:38

Kocaoğlu Özgener'i ağırladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan ve yöneticilerini ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Örnekköy’e yapılacak yeni stat için vakit kaybetmek istemediklerini söyledi.

Kocaoğlu Özgener i ağırladı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek İzmir’e yapılacak stat konusunda alınan son kararı kamuoyuyla paylaştı. Tarihi Şato’daki kahvaltının ardından basın toplantısı düzenleyen iki başkan, Örnekköy’de yapılacak yeni stat ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için Atatürk Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılması gibi konuların ele alındığını açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kuzey aksındaki ihtiyacı gidermek üzere yapmayı kararlaştıkları 15-20 bin kapasiteli stat projesini zaman kaybetmeksizin hayata geçireceklerini söyledi. Buca Arena Stadı’nın kapasitesinin arttırılmasıyla Güney’deki stat sorununu çözdüklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, Örnekköy’de yapılacak stat konusunun yaklaşık 5-6 aydır Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’in de gündeminde olduğunu, bu konuda haftada en az bir kez Özgener’le görüştüklerini vurguladı. Birkaç hafta içinde bir kez daha bir araya geleceklerini ve son noktayı koyacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Hep beraber İzmir’e bir eser kazandırmak için kolları sıvadık. Yeni stat için zaman kaybetmeden harekete geçmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise İzmir’in stat konusundaki ihtiyacını göz önünde bulundurarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkı koyacağı Örnekköy Stadı’na öncelik verildiğini, Atatürk Stadı ile ilgili tasarrufun ise 2020 yılındaki Avrupa Şampiyonası’na adaylık sürecine göre şekilleneceğini açıkladı. Özgener, Atatürk Stadı’nın 2020 adaylık dosyasında yer almasının kararlaştırıldığını belirterek, “Stadı revize etmek hem maliyet açısından, hem de fiziksel olarak olanaksız. Bu stadı yıkıp 40-50 bin kişilik yeni stat yapacağız” dedi. Atatürk Stadı ve Örnekköy’de yapılacak yeni statla birlikte İzmir’in iki yeni futbol stadı kazanacağını sözlerine ekleyen Mahmut Özgener, kentin büyüklüğü ve takım sayısı göz önünde bulundurulduğunda, yeni statların bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Örnekköy’deki stada ilişkin proje konusunda da yardımcı olabileceklerini de belirten Özgener, kente yeni bir stat kazandırma konusunda ilk adımı atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bu konudaki hassasiyeti nedeniyle teşekkür etti. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, basın toplantısının ardından Başkan Kocaoğlu’na Federasyon’un plaketi ile birlikte Türk Milli Takımı’nın 35 numaralı formasını hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahne Kobe ve Nowiztki'nin...
NBA'de dün gecenin en önemli maçında Los Angeles Lakers sahasında Dallas ...
Göz-Göz iki maç seyircisiz
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, BUGSAŞ Spor-Göztepe ...
Sporda şiddete ağır ceza
Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik tasarı, TBMM Genel ...
 
Rövanş maçları 20-21 Nisan'da
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final rövanş maçları 20 Nisan Çarşamba ...
Horoz’da Levent belirsizliği
Denizlispor'un kulüp başkanı Salih Amiroğlu, ''Levent Kartop'un kadro ...
Schuster’e teşekkür Tayfur’a güvenoyu
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Bernd Schuster'e, ''Bugüne kadarki ...
 
Hido Orlando'ya yetmedi
NBA'de Orlando Magic play-off ilk turundaki muhtemel rakibi Atlana Hawks'a ...
Efsane takım 1 euroya satıldı!
Son yıllarda ciddi mali kriz yaşayan Macaristan'ın Ferençvaroş takımı, ...
Hiddink: Arda anahtar bir oyuncu
Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya karşısında önemli ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva