HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2014 Cumartesi - 15:36

Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi: CHP İzmir'de...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Parti Meclisi (PM) toplantısında söylediği ileri sürülen, “İzmir sonuçları başarısız” sözlerinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bana böyle bir bilgi gelmedi. Ancak, genel olarak konuşursak bize göre İzmir’de 30 Mart yerel seçimlerinde CHP başarılıdır” dedi.

Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu na yanıt verdi: CHP İzmir de...

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gördes Barajı’ndan gelecek suyu arıtması için yapacağı Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin temeli törenle atıldı. Tören sonunda basın mensupları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM toplantısında, “İzmir sonuçları başarısız” şeklinde bir değerlendirme yaptığının iddia edildiğini, bu yorumla ilgili ne düşündüğünü Kocaoğlu'na sordu. Kocaoğlu, şunları kaydetti: "İddia üzerine konuşmayayım, doğru da olmaz. Bana böyle bir bilgi de gelmedi. Ama geneli konuşalım. Bize göre İzmir’de 30 Mart yerel seçimlerinde CHP başarılıdır. Hepimizin bildiği gibi her seçimin ayrı bir havası vardır. Bu seçimde başarılı olduğumuza inanıyoruz. AKP’nin altı, MHP’nin iki ilçeyi kazanmasınının ayrı koşulları var. CHP hem kentte hem kırsalda oylarını ciddi oranda arttırarak, geliştirerek sürdürmektedir. İstikrarlı artış önümüzdeki süreçte de devam edecektedir."
 
'İZMİRLİ, AKP BELEDİYECİLİĞİNDEN MEMNUN OLMADI'
Kocaoğlu, 2004 ve 2009 seçim sonuçlarından örnekler vererek yaptığı değerlendirmede, 2004 yılında AK Parti’nin 7 ilçe 29 belde belediyesini kazandığını belirtti. 2009 seçimlerinde ise sadece Bayındır İlçesi'nde AK Parti’li belediye başkanının seçildiğini belirten Kocaoğlu, “Diğer ilçelerin yedisini birden kaybettiler. Bu ilçelerden Buca, İzmir’in ikinci büyük ilçesidir. Gaziemir, Kemalpaşa, Ödemiş, Tire, Bergama, Aliağa gibi ilçeler AKP’deydi. Bu ilçeleri biz 2009’da aldık. Yani 2004-2009’un döneminin sonunda bu ilçelerde İzmirli AKP belediyeciliğinden memnun olmadı” dedi.
 
'BİZİM DE HATALARIMIZ VARDIR'
30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Kocaoğlu, “İlçelere göre bizim de hatalarımız oldu. Çeşitli etkenler olmuştur. Bazı yerlerde tamamen subjektif etkiler vardır. Bazı yerlerde manevi etkiler vardır. Bazı yerlerde aday adayı olup diğer partilerden ya da bağımsız aday olan arkadaşlarımızın çalışmaları vardır. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde ve 68 yıl sonra Bayındır’ı tekrar aldığımızı düşündüğümüzde, Tire’yi 64 yıl sonra tekrar kazandığımızı düşündüğümüzde İzmir’de CHP emin adımlarla büyümektedir’’ diye konuştu.
 
'28 SAAT BEKLEDİK'
İzmir’de devlet kurumlarının da AK Parti lehine çalıştığını ileri süren Kocaoğlu, bir daha ülkenin ve İzmir’in böyle bir seçim geçirmemesini diledi. Kocaoğlu, “Sadece hükümet güçleri değil tüm devlet birimlerinin, kurumlarının İzmir’de çalıştığınızı biliyoruz. Devlet kurumları yanlı davrandı. Bir ilçemizde CHP İl başkanıyla beraber 28 saat bekledik. Bir diğer ilçemizde oy torbalarının bulunduğu odanın kapısında vekillerimiz oylarda değişiklik olasılığına karşı sabaha kadar nöbet tuttu. Her türlü güçle bastırılan böyle bir ortamda İzmir’de bu sonuçları almak son derece başarılıdır’’ dedi. Seçimlerde, 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi için yüzde 60 oy hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, 2009 ile 2014’ün kıyaslamasında diğer partilerden aday olanların aldığı oyları, onların kırdığı havayı, getirdikleri kaos ortamını değerlendirildiğinde 2009 seçimleri sonuçlarına ulaşıldığını herkesin gördüğünü söyledi. Kocaoğlu, “Tabii ki sekiz ilçemizi de kaybetmek istemedik. Tabii ki oyumuzun yüzde 60 civarında olmasını istiyorduk ama biz başarılı olduğumuz inanıyoruz. Başarılıyız, görevimizin başındayız’’ dedi.
 
ÖDEMİŞ VE TORBALI’YI TESADÜFEN KAYBETTİK
Başkan Kocaoğlu, 2019 seçimlerinde kaybettikleri ilçeleri yeniden kazanacaklarını söyledi. Altı büyük metropol ilçede açık ara iktidarlarını sürdüklerini dile getiren Kocaoğlu, “Kaybettiğimiz ilçeleri de 2019 yılında CHP’ye kazandıracağız. Yeni bağlanan ilçelerde çalıştık ama yeterli olmadığı görüldü. Önümüzdeki beş yılda yeni bağlanan ilçelerde de çalışacağız. Tesadüfen kaybettiğimiz Torbalı ve Ödemiş’i de mutlaka ve mutlaka alacağız’’ ifadelerini kullandı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp seçmeni 20 Nisan 2014 Pazar 16:36

orana değil alınan oy sayısına bakarsanız yükseldiğini görürsünüz zaten genel seçimlerde chpnin oyu %42 yerelde %50 oy almış daha konuşuyosunuz hemde partiden kopup bağımsız giren adaylara rağmen başarıdır.2015 genel seçimlerinde görürsünüz %45'i geçemez. Ayrıca izmirde chp 2009 yerel seçimlerinde aldığı oydan 300 bin daha fazla almıştır.sizi yanıltan şudur MHP seçimlere asıldı, işçi partisi aday gösterdi,dsp ve oraya giden chpli başkanlar oyları böldü bunlarıda geçin hükümetin en başarılı bakanıyla yarışıldı arkadaşlar bunlara rağmen Aziz başkan başarılyla çıkmıştır kişisel olarak sevmiyor olabilirsiniz ama bazı gerçekleri görün zaten 2015 genel seçimlerinde chpnin oyunu gördüğünüzde yanıldığınızı göreceksiniz

Yorumu oyla      13      8  
keşşaf Akın 20 Nisan 2014 Pazar 10:22

Evet başarılı olmamıştır. Ama nedeni hem genel merkezin hem de Kocaoğlu'nundur.

Yorumu oyla      14      6  
İzmirli 20 Nisan 2014 Pazar 09:06

Genel Başkanını hesap bilmiyor.Aziz bey ona cevap veriyor.Herşey ortada Aziz Bey insanlarla dalgamı geçiyonuz.Yoksa biz matematikmi bilmiyoz.

Yorumu oyla      21      8  
fatih karasu 20 Nisan 2014 Pazar 07:15

BÜYÜKSÜN BAŞKAN...

Yorumu oyla      15      14  
hasan kurt 20 Nisan 2014 Pazar 02:07

ne başarısından bahsediyorsunuz yarın secim olsa komple kaybetersiniz kazandınız garibanların ekmehiyle oynuyonuz hemde chp li kendi şecmeninizin işyerini kapatarak yalan demeyin sakın kanıtlarım belgeli chp li olarak utanıyorum ellerim kırılsaydıda sizlere oy vermeseydim haram olsun allah bilsin

Yorumu oyla      19      8  
Ciglili 20 Nisan 2014 Pazar 00:07

Izmirle hic bir iliskisi olmyan tokattan turhaldan getirdiginiz meclis uyesi adayiniz yuzunden partinize ioy vermedim. Evet basarilisiniz. Cevrenizi belediyelere tasidiginiz icin basarilisiniz. Tireyi kazandik savi bilmeyenler icin basaridir. Tayfur CIcegi ithal etmese idiniz gercekten CHP kazanir mi idi.Lutfen birakin bu hayalleri

Yorumu oyla      19      9  
yprumsuz 19 Nisan 2014 Cumartesi 23:40

He yaa genel başkan olsun da görün. Çınar nasıl devrilir miş

Yorumu oyla      18      6  
Ahmet 19 Nisan 2014 Cumartesi 23:23

Azizin zaten hiç haberi olmaz böyle şeylerden.Adam diyor ki ; eyy aziz izmirde aday belirlemede rest çektim seni dinledim ama seni dinlemekle hata yapmışım.Ama aziz hala anlamamazlığa geliyor

Yorumu oyla      19      8  
hakan öztürk 19 Nisan 2014 Cumartesi 23:04

mendereste ergun özgünü aday göstermeyip diğer partilerden yada bağımsız diyerek kendinizi bu olaydan kurtaramazsınız. bir yıl sonra genel seçimlerdede görüşeceğiz. tabii milletvekillerinide siz belirlerseniz. sayın kocaoğlu. elinizi chp den çekin zarar veriyorsunuz.

Yorumu oyla      19      8  
Ali Osman 19 Nisan 2014 Cumartesi 22:48

Hala başarılıyız diyerek İzmirlilerle dalga geçmeyin lütfen.hata yaptığınızı kabul edin artık.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Ulema'dan Kocaoğlu'na 'bedava taşıma' çıkışı
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Arınç'tan çok konuşulacak 'Köşk' yorumu!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı ...
Kılıçdaroğlu'nun 'İzmir çıkışı'na ne tepki verdi?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara’da yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında ...
 
CHP'li Türeli'den bakanlara: 4/C'liler üvey evlat mı?
CHP’li Türeli, iki ayrı Bakana kamuda çalışan 4/C’li personel ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.
CHP'li Susam'dan ekonomiye 13 maddelik reçete
CHP’li Susam gergin siyasi gündemin piyasalarda durgunluğa neden olduğunu ...
CHP Parti Meclisi'nde İzmir tartışması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti ...
 
Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sosyal medyada hakaretlere ilişkin yargı ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 200 bin liralık dava
Başbakan Erdoğan, "kendisi ve ailesi hakkında montaj, şantaj çetesinin ...
Haluk Koç 10 gün önce istifa etmiş!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un 30 Mart seçimlerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva