HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2015 Cumartesi - 12:21

Kocaoğlu Foça’da patladı: Hiçbir iktidar bu kadar zarar veremez!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’da yaşanan patlamayla ilgili çok sert konuştu. Kocaoğlu, “Hiçbir açılışta siyasi konuşma yapmadım. İşte elinizde fırsat... Hiçbir iktidar, hiçbir koalisyon 13 yıldır olduğu kadar bu memlekete zarar veremez. Ona göre hesabınızı yapın. Ülke bir kilitlenmişlik içinde… Yapmayın, etmeyin. Günlük, aylık çıkarlar için ülkemizin, çocukların, gelecek kuşakların hayatını karartmayalım. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak söylüyorum. 12 yıldır her türlü baskı, iftira, manipülasyon, yalana, dolana karşı İzmirlilerin desteğiyle ayakta durmuş, bunların adaletsizliğini, haksızlığını haykırmış bir belediye başkanı olarak istiyorum” dedi.

Kocaoğlu Foça’da patladı: Hiçbir iktidar bu kadar zarar veremez!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU’nun bir yıl önce başlattığı kanal şebekesi döşeme çalışmaları kapsamında Yeni Foça’da hayata geçireceği 19’uncu ileri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
 
Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mesajları damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasının büyük bölümünde sabah saatlerinde Ankara’da barış mitingine yapılan bombalı saldırıya değindi. Birlik ve beraberlik mesajları veren Kocaoğlu, AK Parti iktidarına da sert sözlerle yüklendi.


 
GÜNDEM ANKARA’DAKİ PATLAMA
Kocaoğlu, “Bugün gemi seferleri koyduktan sonra Foça’ya ilk gelişim. Konak’tan yeni vapurumuzla geldik. Vapurda bu çok kötü bir haber aldık. Bugün daha önceden çalışılmış, TMMOB’a bağlı meslek odalarının, sendikaların, STK’ların barış talebiyle gerçekleştirdiği miting başlamadan üst üste iki bombanın patladığını vefat haberleri dahil olmak üzere birçok yaralının olduğunu öğrendik. Çok büyük bir üzüntü içindeyiz” dedi.

EN ÇOK 1071 LAFINI EDENLER…
Kocaoğlu, “Senden benden, o alt kimlikten, o inançtan, o mezhepten, o tarikattan diyerek memleketi 13 senede böldüler. Onu dinledik, bunu dinledik diyerek evde hanımıyla, çocuğuyla konuşamaz hale geldi toplum. Memleketin varını yoğunu satarak, en çok 1071 lafını edenler o zamandan beri Türk devletlerinin birikimini satarak bitirdiler. Şimdi de insanları ölümün kucağına itiyorlar. Buna ‘dur’ dememiz gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: Bütün konuşmalarımızda en çok ihtiyacımız olan birlik beraberliğin sözünü etmeden bu kürsüden inmedim. Böyle bir gerçek, parçalanmışlık, ötekileştirmeyle karşı karşıyayız. Bunu bu toplum beraber aşmak zorunda... Beraber aşacağız da… Her türlü engellemelere rağmen beraber aşacağız. Bu topraklar her türlü işkence, çile ve saldırıyı yaşadı. Ama Mustafa Kemal’in önderliğinde yedi düvele karşı da savaşmıştır. Bizim insanımız bunlara mı teslim olacak? Bunların dayatmalarına mı teslim olacak? Mutlaka ve mutlaka gereği demokratik yollardan yapılacaktır. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu ülkede birliği, beraberliği tesis etmeden hiçbir yere varmamız mümkün değil. Hem yerli hem yabancı sermayenin bir ülkede istikrar yoksa terör varsa, komşularıyla geçinemiyorsa sıfır sorundan sıfır uzlaşmaya vardıysa bu ülkeye yatırım gelmez, kalkınamaz. Türkiye yokuş aşağı ekonomik krize doğru gitmektedir. Barış, kardeşlik tesis edilmeden bir noktaya varmamız mümkün değildir. Yapmayın, etmeyin. Günlük, aylık çıkarlar için ülkemizin, çocukların, gelecek kuşakların hayatını karartmayalım. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak söylüyorum. 12 yıldır her türlü baskı, iftira, manipülasyon, yalana dolana karşı İzmirlilerin desteğiyle ayakta durmuş, bunların adaletsizliğini, haksızlığını haykırmış bir belediye başkanı olarak istiyorum. Şiddet tohumları ekildiğinde geldiğimiz tablo budur. Hepinizi ülkeye sahip çıkmaya çağırıyorum. Bu memleket üç tane darbe yaşadı. Ne olduğunu çok iyi biliyorum. Hiçbir açılışta siyasi konuşma yapmadım. İşte elinizde fırsat... Hiçbir iktidar, hiçbir koalisyon 13 yıldır olduğu kadar bu memlekete zarar veremez. Ona göre hesabınızı yapın. Ülke bir kilitlenmişlik içinde… Ülkenin rahatlaması lazım… 7 Haziran’da ülke ‘ben artık koalisyon istiyorum’ dedi. ‘13 yıllık iktidar beni bugünden itibaren yanlış yerlere sürüklüyor’ dedi. ‘Hayır iktidarı paylaşmayacağım 1 Kasım’da seçim yapacağım’ dediler. Tarihi belirlediler. YSK onu açıkladı. Ne YSK kaldı, ne vekil, ne bakan ne hukuk kaldı… Bu ülkede işin ekonomisini geçiyorum. Neyin nasıl alındığını, verildiğini, satıldığını biliyorum. Para, mal, mülk gelir gider. Çalışır yaparsın. Ülke bölünmesin. Ülkede birlik, beraberlik, düzen olsun. Talebimiz budur. Bunun da yolu 1 Kasım’dan geçmektedir” diye konuştu.
 
FOÇA’DA YAPILANLARI ANLATTI
Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’ya yaptığı yatırımları da anlattı. Kocaoğlu, “Foça’da spor salonu yaptık. 1 milyon 200 bin lira… İZSU tarafından yapılan dere ıslahı 3 buçuk 4 milyon değerinde… Su şebekesini 15 milyon lira yapıldı.  Kanalizasyon devam ediyor değeri 25 milyon lira… Sadece Yeni Foça’da İzmir Büyükşehir Belediyesi 65 -70 milyon liralık fiili yatırım yapmış. Denizimizi, suyumuzu, havamızı koruyacağız. 61 milyon 500 bin liraya İZSU Avrupa’nın en büyük çamur kurutma ve çürütme tesisini yaptı. Oradan çıkan çamurları 2 bin 500 kalori civarında enerji var. Çimento fabrikalarıyla anlaştık yakıt olarak kullanıyorlar. Tam bir dönüşüm sağlanmış oluyor.  Daha birçok çevre yatırımıyla kentimizin yüzünü ağartacağız. Kente gelecek insanları çevre hava suyu hakkında bilgiye ihtiyacı var. Temiz olup olmadığını bilmesi lazım. İzmir’i yaşanılacak bir kent yapıp çevre yatırımlarıyla ön plana çıkıp ülkemizi ve kentimizi dünyada tanınırlığını yükselterek somut gerçeklerle kalkınmak istiyoruz. Arazi yatırımlarında, hayvancılıkta suyun temiz olması, toprağın kirlenmemiş olması çok önemlidir. Yerelde kalkınmayı gerçekleştirmek için yola çıktık ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. 
 


İŞİMİZ FOÇA, GÜCÜMÜZ İZMİR
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin yaptıklarından övgüyle bahsetti. Demirağ, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ankara’da patlama olmuş yaralılar var. Umarım bu ülkede birlik beraberlik ve barış gerçekleşir hep beraber birlik içinde yaşarız.  Bugün Foça açısından çok önemli bir gün… Foça için serüven kaldığı yerden devam ediyor. Büyükşehir belediyemizin birçok hizmeti var. Bunun mimarı Aziz Kocaoğlu’dur. Hiçbir ilçeye ayrım yapmadan ihtiyaca göre vizyon çizen büyükşehir bürokrat gurubuna da teşekkür ediyorum. İşimiz Foça gücümüz İzmir” ifadelerini kullandı.   
 
36 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM
Çevre yerleşimlerde gerçekleştirdiği artıma hamlesi ile Gediz, Küçük Menderes, Nif ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça arıtması ile birlikte kentteki 19. ileri biyolojik atık su arıtma tesisini hayata geçirecek. Arıtma yapılacak bölgelerde arıtma tesisi ile kanal sistemini bir bütün olarak hayata geçiren ve modern bir alt yapı sistemi kuran İZSU Genel Müdürlüğü, kanal şebekesinin arıtma tesisine oranla daha uzun sürmesi nedeniyle öncelikli olarak kanal çalışmalarını başlatmıştı. İlçede geçtiğimiz yıl başlayan altyapı çalışmaları kapsamında 88 kilometrelik kanal şebekesi döşeme çalışmaları devam ediyor. Yeni Foça’ya yapılacak atıksu arıtma, kanalizasyon ve atıksu terfi merkezleri elektrik temini işinin toplam bedeli 36 milyon 230 bin TL’yi buluyor.
 
50 BİN KİŞİ KAPASİTELİ
Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sisteminin de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.

 
Demirtaş: Büyük bir katliamla karşılaştık
 
Davutoğlu’ndan acil zirve: Çalışmaları iptal etti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adanalı 11 Ekim 2015 Pazar 10:03

İzmiri üst akıl yönetiyor tabiki bir patron var işlerin arkasında bankaları nasıl batırdılarsa izmiri öğle batırıyorlar

Yorumu oyla      13      7  
Yenifoçalı 11 Ekim 2015 Pazar 09:22

Teşekkürler Aziz başkan.. Ancak, yapılanlar bakımsızlıktan çürüyor , Reha Midilli tören alanı vadesi, kapalı spor salonununbaşına gelenleri bir sor ... Yarın da sahilde yapılanlar mahvolmasın

Yorumu oyla      13      7  
Kocaoğlu'nun konuşması 10 Ekim 2015 Cumartesi 21:45

sayın Kocaoğlu'nun konuşması, Tam bir devlet adamı gibiydi, tam İzmir'in Başkanına yaraşırdı, tam bir uygar siyasetçi gibiydi, tam bir vatandaşın içindeki sesti, Sorumluluğu, ciddiyeti elden bırakmayan, son yıllarda görmeye alışık olduğumuz fırsatçı kan emiciler gibi değildi. İnsandı..

Yorumu oyla      20      8  
sözler 10 Ekim 2015 Cumartesi 19:59

Kocaoğlunun sözleri; "Hiçbir iktidar, hiçbir koalisyon 13 yıldır olduğu kadar bu memlekete zarar veremez."

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyah kuşağı Başkan Atila taktı!
Bornova Belediyespor’un Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun sınavlarında ...
Büyükşehir’de Akdenizli dayanışması
Başkan Aziz Kocaoğlu, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattıolo’yu ...
Buca’da ‘pırlanta’ gibi açılış, Kılıçdaroğlu’ndan ‘hazırız’ mesajı!
CHP Genel Başkanı İzmir turu kapsamında Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi’nin ...
 
Karşıyaka’da çocuklara özel bilim dolu şenlik
Karşıyaka’da, bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve çocukları ...
Akarcalı’nın adı Mersinli’de yaşayacak
Konak Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Büyükşehir ...
Kentler için her şey bu fuarda!
Fuar İzmir'le birlikte fuarcılıktaki çıtasını yükselten İzmir, KentExpo ...
 
Ödemiş’te çöp isyanı büyüyor: 21 milyon alan Büyükşehir nerede?
İlçede çöp krizi büyüyor. Büyükşehir’in transfer görevini yerine getirmediğini ...
Agora Müze Evi’nde yeni restorasyon mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, ...
Çiğli'de sertifika mutluluğu
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva